Pa to su tamo ozbiljne novine koliko ja znam.Black swan wrote: ↑01/04/2022 12:16 a jeste vi pored svih ozbiljnijih novina našli koga citirate
mogli ste i saff![]()
npr
![]()
A Saff cita mozda 1% ljudi u Bosni
Pa to su tamo ozbiljne novine koliko ja znam.Black swan wrote: ↑01/04/2022 12:16 a jeste vi pored svih ozbiljnijih novina našli koga citirate
mogli ste i saff![]()
npr
![]()
zašto rusija nije uvela americi sankcije zbog iraka ?
ali rusija je do neki dan prodavala naftu dok amerika nije rekla nećemo da kupujemo, a dolare još uvijek koriste ja stvarno ne razumijem neke forumašejeza u ledja wrote: ↑01/04/2022 16:56
Sankcije samo imaju smisla samo ako ih uvodi neko dovoljno ekonomski mocan i uvezan (Amerika, Kina, EU). Zemlje koje funkcionisu kao benzinske pumpe mogu samo uvoditi embargo na svoj izvoz.
to je samo da ne pokvare ramazan i bajram europskoj uniji
Nastranu sve, ali kako da se takva vrsta ucinka iz ugovornog odnosa primjenjuje retroaktivno?
Mi i Rusi jajaniBlack swan wrote: ↑01/04/2022 18:00 Nas se tone tice nismo mi neprijateljska zemlja
Mi nastavljamo u eurima placati
Ako cemo se pravno ganjati, ne moze jedna strana nikako ni promijeniti ugovorenu valutu placanja bez obostranog potpisivanja ili aneksa ili novog ugovora._BataZiv_0809 wrote: ↑01/04/2022 18:07Nastranu sve, ali kako da se takva vrsta ucinka iz ugovornog odnosa primjenjuje retroaktivno?
Ne ganjamo iskljucivo pravo nego i logiku. Na osnovu cega bi za vec isporucene kolicine mogao traziti promjenu valute placanja?
Ako ti je proizvodnja / trgovina pogođena uvedenim embargom od strane neke države, onda je Force Majeure. Sve ostalo je kršenje ugovora._BataZiv_0809 wrote: ↑01/04/2022 18:23 Svaki iole pristojan ugovor, ako nista, ima force majeure klauzulu i rekao bih da su se svi oni pozvali na nju pravdajuci to ratnim stanjem.
Ko ih jebe, oni ga i podrzavajuBlack swan wrote: ↑01/04/2022 18:18 a kako gledate na raskid sponzorstva nekom mladom sportašu
ili stipendije nekom studentu
kako gledate na raskid ugovora o zakupu prostorija mekdonaldsa
ili na prestanak rada tvornice reno u rusiju i ostalih
jel bilo u ugovoru ako rusija napadne neku zemlju prestajemo davati poso
sta je s obicnim ljudima koji imaju mastercard a spadali su u onih 10% sto nije glasovalo za putina
ili svim onim sto su prehranjivali obitelj preko instagrama ili fejsa
cisto nako pitam
hoce li tu sudovi moći presuditi da je bilo krsenja ljudskih prava i neposteno tretiranje ugovornih strana
Svi ti obicni ljudi podrzavaju agresiju time sto placaju porez. Porez ide u ruski budzet, a iz ruskog budzeta se kupuju tenkovi i avioni. Sto manje poreza, to manje tenkova koji ce pucati na Kijev, ili sutra na Sarajevo.Black swan wrote: ↑01/04/2022 18:18 a kako gledate na raskid sponzorstva nekom mladom sportašu
ili stipendije nekom studentu
kako gledate na raskid ugovora o zakupu prostorija mekdonaldsa
ili na prestanak rada tvornice reno u rusiju i ostalih
jel bilo u ugovoru ako rusija napadne neku zemlju prestajemo davati poso
sta je s obicnim ljudima koji imaju mastercard a spadali su u onih 10% sto nije glasovalo za putina
ili svim onim sto su prehranjivali obitelj preko instagrama ili fejsa
cisto nako pitam
hoce li tu sudovi moći presuditi da je bilo krsenja ljudskih prava i neposteno tretiranje ugovornih strana
Advantages for UkraineBlack swan wrote: ↑01/04/2022 19:44 Tako su moji omiljeni pisci naucne fantastike podrzavali napad na vijetnam i niko im nije dirao kartice![]()
Slicno je i s irakom bilo i afganistanom
Pasa govorimo o individualnoj tuzbi u strazburu