Republika Turska

HarTar

#33226 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Dužnosnik tvrtke rekao je da će se dron koristiti u elektroničkim napadima, elektroničkoj podršci i misijama gdje je potreban “mamac”. Također će se moć koristiti kao “kamikaza” dron i ponijeti 5 kg eksploziva. Turska industrija vojnih dronova je u zamahu.

Image

https://www.geopolitika.news/vijesti/tu ... h-dronova/
Piaty

#33228 Re: Republika Turska

Post by Piaty »

@mba wrote: 30/03/2022 19:19
dek wrote: 30/03/2022 15:34 Nego, hoće li nam brat Erdogan opet pozvati Dodika u goste, nije odavno.

jeli ti stvarno mislis da erdogan bosanskog Pravoslavca milorada smatra prijateljem?
E bogoti mi objasni zasto oni ne bi bili prijatelji?
@mba

#33231 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Piaty wrote: 31/03/2022 15:22
@mba wrote: 30/03/2022 19:19

jeli ti stvarno mislis da erdogan bosanskog Pravoslavca milorada smatra prijateljem?

pa zato sto je Pravoslavac bosanski niko i nista na evropskoj politickoj sceni, jedan obicni kocijas i kriminalac koji se kad ode u stambol ponasa kao jedan obicni kmet, politicka nula i sasvim nebitan lik!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33232 Re: Republika Turska

Post by Truba »

Moze link na neku presudu sa sluzbene stranice suda za kriminal
Piaty

#33233 Re: Republika Turska

Post by Piaty »

@mba wrote: 31/03/2022 20:21
Piaty wrote: 31/03/2022 15:22

pa zato sto je Pravoslavac bosanski niko i nista na evropskoj politickoj sceni, jedan obicni kocijas i kriminalac koji se kad ode u stambol ponasa kao jedan obicni kmet, politicka nula i sasvim nebitan lik!
Nikakvi argumenti da bi se reklo zasto neko nekome ne moze biti prijatelj.
Nesto od spomenutog se i ne moze nazvati argumentom.
HarTar

#33234 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

TOGG, koji razvija automobile u Turskoj, radi na sistemu bežičnog punjenja.
Uz ovu tehnologiju, prijenos bežičnog punjenja će biti moguć između TOGG vozila.
:thumbup:

Image
Hakiz

#33235 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

Jel' brko napravio mir već?
HarTar

#33236 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Hakiz wrote: 31/03/2022 23:15 Jel' brko napravio mir već?
Jesi li to tužan što Ukrajina šapatom nije pala?
Hakiz

#33237 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

HarTar wrote: 31/03/2022 23:42
Jesi li to tužan što Ukrajina šapatom nije pala?
Eki spin-majstora :lol:
@mba

#33238 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Piaty wrote: 31/03/2022 21:57
@mba wrote: 31/03/2022 20:21

sta mislis da li u diplomatiji prevladavaju neka „prijateljstva“ ili se samo radi o interesima?

da si spomenuo nekog macrona ili scholza, onda bi i povjerovao da su prijatelji, ali sada izdizati jednog „kocijasa“ kao neku politicku licnost i velicinu je smijesno jer od Pravoslavca bosanskog nemas nikakve koristi!
@mba

#33239 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Premijer Italije Mario Draghi kazao je kako Türkiye igra značajnu ulogu u pokretanju procesa pregovora koji bi mogao donijeti mir kada je u pitanju rusko-ukrajinski rat.

Draghi je govorio na konferenciji za medije koju je u Rimu održalo Udruženje stranih medija, čija je članica i AA.

Novinar AA upitao je Draghija kakvu bi ulogu mogla imati Türkiye među stranama u rusko-ukrajinskom ratu.

”Türkiye igra vrlo značajnu ulogu za pokretanje procesa pregovora koji bi rezultirali mirom. To može uraditi zahvaljujući geostrateškom položaju i odnosima sa svim zemljama sukoba. Sve zemlje ovdje su spremne sarađivati s Türkiye u tom pogledu“, rekao je Draghi.

Upitan da li je s predsjednikom Türkiye Recepom Tayyipom Erdoganom na sastanku prošle sedmice u Briselu razgovarao o sistemu odbran Samp-T, kojeg je razvio Eurosam, Draghi je kazao kako su predstavnici Francuske, Italije i Türkiye razgovarali kako o ovom pitanju tako i trgovinskim odnosima općenito.

Nije mogao precizirati kada će biti sastanak predstavnika triju zemalja.

”Mislim da trenutno nije određen datum sastanka. Radi se na tome gdje će biti održan u narednim sedmicama“, rekao je Draghi.
Piaty

#33240 Re: Republika Turska

Post by Piaty »

@mba wrote: 01/04/2022 12:20
Piaty wrote: 31/03/2022 21:57

sta mislis da li u diplomatiji prevladavaju neka „prijateljstva“ ili se samo radi o interesima?

da si spomenuo nekog macrona ili scholza, onda bi i povjerovao da su prijatelji, ali sada izdizati jednog „kocijasa“ kao neku politicku licnost i velicinu je smijesno jer od Pravoslavca bosanskog nemas nikakve koristi!
Ma vidi. Nisam fan te dvojice tipova (nisam niciji fan ali posebno ne fan brke i baje) ali ne vidim da se neko mora druziti jer ima platu 2 milje, jer ima cin pukovnika, jer mi je babo direktor...ne spominjem ja diplomatiju. U tom je kec i bezveze pisemo. Ja govorim ono da se nadju ko jarani i pricaju o kosarci, kakvih treba ima a ne o politici.
@mba

#33241 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Image

Predstavljeno novo tursko strateško oružje: Krstareća raketa nove generacije Čakir.

Turska krstareća raketa nove generacije Čakir, koja se može lansirati sa kopnenih, pomorskih i vazdušnih platformi i ima domet veći od 150 kilometara, spremna je za aktivno korištenje.

U prostorijama kompanije Roketsan u Ankari održana je konferencija za novinare povodom promocije nove krstareće rakete Čakir, prenio je TRT.

Prema objavljenim podacima krstareća raketa Čakir, koja se može lansirati sa bilo koje kopnene, pomorske i vazdušne platforme, biće novo strateško oružje snage za oružane snage sa svojim najsavremenijim karakteristikama i efikasnom bojevom glavom.

Nova krstareća raketa Čakir, koja se može lansirati iz aviona s fiksnim i rotirajućim krilima, bespilotnih letjelica i pomorskih platformi, pokretnih taktičkih kopnenih vozila i bilo kakvih površinskih platformi, nudi visoku sposobnost preciznog uništavanja ciljeva sa jedinstvenom bojevom glavom.

Zahvaljujući svom integracijskom linku za prenos podataka, Čakir također omogućava promjenu cilja i otkazivanje zadataka, ovisno o izboru korisnika, dok napreduje do cilja.

Sa svojom strukturom tijela koja apsorbuje radar, smanjuje se mogućnost otkrivanja krstareće rakete Čakir od strane neprijateljskih sistema protivvazdušne odbrane i može da nastavi svoj let čak i u slučajevima intenzivnog elektronskog ometanja.

Očekuje se da se prvo probno gađanje izvede u toku godine sa naoružane bespilotne letjelice Akıncı, i da se počne sa njenom integracijom na borbene platforme u 2023. godini.

@mba

#33242 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Piaty wrote: 01/04/2022 12:25
@mba wrote: 01/04/2022 12:20

Ma vidi. Nisam fan te dvojice tipova (nisam niciji fan ali posebno ne fan brke i baje) ali ne vidim da se neko mora druziti jer ima platu 2 milje, jer ima cin pukovnika, jer mi je babo direktor...ne spominjem ja diplomatiju. U tom je kec i bezveze pisemo. Ja govorim ono da se nadju ko jarani i pricaju o kosarci, kakvih treba ima a ne o politici.

ali zaboravio si cinjenici da je bosanski Pravoslavac ipak predstavnik ove nase drzave bosne i htjeo ne htjeo se sa njim mora sastati, ali sta je jos gore u tome je da se kocijasu najavljuju sankcije i bas ti koji mogu da nametnu sankcije sa njim se sastaju i ispijaju kafice!
Piaty

#33243 Re: Republika Turska

Post by Piaty »

@mba wrote: 01/04/2022 12:30
Piaty wrote: 01/04/2022 12:25

ali zaboravio si cinjenici da je bosanski Pravoslavac ipak predstavnik ove nase drzave bosne i htjeo ne htjeo se sa njim mora sastati, ali sta je jos gore u tome je da se kocijasu najavljuju sankcije i bas ti koji mogu da nametnu sankcije sa njim se sastaju i ispijaju kafice!
Eh to je sad visa politika :-D
To prepustam vama

Ja sam vise dao neko sociolosko misljenje o prijateljstvu koje ne mora biti uslovljeno sa faktorima moci i vlasti.
Leopard_SA

#33245 Re: Republika Turska

Post by Leopard_SA »

@mba wrote: 01/04/2022 12:22

Premijer Italije Mario Draghi kazao je kako Türkiye igra značajnu ulogu u pokretanju procesa pregovora koji bi mogao donijeti mir kada je u pitanju rusko-ukrajinski rat.

Draghi je govorio na konferenciji za medije koju je u Rimu održalo Udruženje stranih medija, čija je članica i AA.

Novinar AA upitao je Draghija kakvu bi ulogu mogla imati Türkiye među stranama u rusko-ukrajinskom ratu.

”Türkiye igra vrlo značajnu ulogu za pokretanje procesa pregovora koji bi rezultirali mirom. To može uraditi zahvaljujući geostrateškom položaju i odnosima sa svim zemljama sukoba. Sve zemlje ovdje su spremne sarađivati s Türkiye u tom pogledu“, rekao je Draghi.

Upitan da li je s predsjednikom Türkiye Recepom Tayyipom Erdoganom na sastanku prošle sedmice u Briselu razgovarao o sistemu odbran Samp-T, kojeg je razvio Eurosam, Draghi je kazao kako su predstavnici Francuske, Italije i Türkiye razgovarali kako o ovom pitanju tako i trgovinskim odnosima općenito.

”Mislim da trenutno nije određen datum sastanka. Radi se na tome gdje će biti održan u narednim sedmicama“, rekao je Draghi.
Opet u tvojim postovima ponižavanje bosanskog jezika. Do kada će moderacija dopuštati ovo?
@mba

#33246 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Leopard_SA wrote: 01/04/2022 14:01

Opet u tvojim postovima ponižavanje bosanskog jezika. Do kada će moderacija dopuštati ovo?

copy paste :)

nije to nikakvo ponizavanje bosanskog jezik, nije mi se dalo mijenjati :D
Leopard_SA

#33247 Re: Republika Turska

Post by Leopard_SA »

@mba wrote: 01/04/2022 14:35
Leopard_SA wrote: 01/04/2022 14:01

Pa nesto ti se počesto ne da mijenjati
Hakiz

#33248 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

Koliko vidim na vijestima, još nije, a kad će, ne znamo.

Nego, da te pitam, ako već pišeš Türkiye, kako već pišu Turci, pišeš li Kina, Austrija, Japan, Obala slonovače itd kako ih pišu njihovi stanovnici na njihovim jezicima i pismima?

Ako ne pišeš, de ne foliraj svega ti.
@mba

#33249 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Leopard_SA wrote: 01/04/2022 14:39
@mba wrote: 01/04/2022 14:35

Pa nesto ti se počesto ne da mijenjati

pa kazem ti kopiram ne ispravljam tekstove i za mene je jos uvjek TURSKA, ali razumijem zasto nece da se zovu „turkey“ i treba respektirati!
@mba

#33250 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Hakiz wrote: 01/04/2022 18:26

Koliko vidim na vijestima, još nije, a kad će, ne znamo.

Nego, da te pitam, ako već pišeš Türkiye, kako već pišu Turci, pišeš li Kina, Austrija, Japan, Obala slonovače itd kako ih pišu njihovi stanovnici na njihovim jezicima i pismima?

Ako ne pišeš, de ne foliraj svega ti.

vec odgovorio bez foliranja :D

kad sam nest pisen za mene je TURSKA ako kopiram/postiram vala ne mijenjam, kome smeta ne mora citati :-D
Post Reply