Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote: ↑31/03/2022 16:31
Ukrainci su trebali pustiti i 1. i 2. tenkovsku armiju da udje u Kiev, mogli su ih nalupati tu.
Nalupali su oni 1. tenkovsku armiju dovoljno i bez toga. Mislili Rusi da se mogu provozati oko Sumija i da im nece smetati opkoljeni neprijateljski grad u pozadini, prevarili su se.
Pa ne bas, ali znati cemo uskoro. Ako ih nisu nalupali dovoljno, oni ce biti glavna snaga za 10-ak dana na istoku.
Sto se tice kolona, da na pocetku rata. Sada to izgleda dosta drugacije.
geralt wrote: ↑31/03/2022 17:33
Nalupali su oni 1. tenkovsku armiju dovoljno i bez toga. Mislili Rusi da se mogu provozati oko Sumija i da im nece smetati opkoljeni neprijateljski grad u pozadini, prevarili su se.
Pa ne bas, ali znati cemo uskoro. Ako ih nisu nalupali dovoljno, oni ce biti glavna snaga za 10-ak dana na istoku.
Sto se tice kolona, da na pocetku rata. Sada to izgleda dosta drugacije.
Istina Rusi dosli pameti sad u jesto jedne kolone od po 50 unistenih tenkova sad smo na 50 unistenih tenkova na 20 koloncica
Po meni su im opcije da se bore do smrti ili nađu neki izlaz iz grada. Mislim da predaja nije opcija jer će ih ubiti.
Postoji i opcija da im se nekom vojnom akcijom sa sjevera proba pomoci.. To je prihvatljivija opcija od one da ih sve pobiju.. Mogu samo zamisliti kako se sad osjecaju ljudi iz Mariupolja.. Prepusteni su sami sebi vec duze vrijeme.. Mogli su i oni razguliti, kao sto su mnogi u drugim dijelovima..
Da je vojna akcija sa sjevera moguća mislim da bi je dosad pokušali..Možda i nađu način, pokušavaju i helikopterima koliko vidim.
Ma ja kad vidim kod četalja zbunjenost i nevjericu, oni su ubijedjeni da rujama ide po pllanu i jasno mi odmah kolko je sati i nesto mi drago toplo oko srca ma zivjela ukrajina sto godina
Ako se povlace iz Hostomela i sjeverno od njega onda se povlace i iz Buce, nema smisla ostaviti vojsku u Buci bili bi okruzeni i odsjeceni od logistike.
Sutra-Prekosutra cemo vec znati dokle ce ici povlacenje.
Navodno su Rusi prepustili Chernobyl tamosnjim radnicima ostalo samo par jedinica.
Predpostavljam da ce se povuci do Ivankiva i tu probati drzati linije.
Ako se povuku skroz do Bjelorusije to je onda golemo.
Ali nejasno, iako potuceni nisu Rusi tu porazeni zasto rasteretiti Ukrajinsku odbranu i omoguciti im da se regrugrupiraju na Jugu i Istoku?
Mozemo sada slobodno reci da su Kijev, Harkov, Sumi i Chernihiv spaseni i odbranjeni, barem u doglednoj buducnosti. Ukrajina je vrlo lako umjesto jednog Mariupolja mogla imati pet (sest ako racunamo pokusaj zaobilazenja Mikolajiva).
geralt wrote: ↑31/03/2022 18:10
Mozemo sada slobodno reci da su Kijev, Harkov, Sumi i Chernihiv spaseni i odbranjeni, barem u doglednoj buducnosti. Ukrajina je vrlo lako umjesto jednog Mariupolja mogla imati pet (sest ako racunamo pokusaj zaobilazenja Mikolajiva).
Mnogi su podcijenili Ukrajinu i njihovu vojsku, prvi ja. Drago mi je da smo pogriješili u procijeni.