Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ne da ima veze, nego te apsolutno opisuje. ako to ne vidis, onda pogledaj jos koji put. covjek jednostavno kaze da za bilo kakvu ozbiljnu matematiku mora postojati i naucni kriterij i da bez toga ona ostaje samo numerologija. dakle, sve dok ne predstavis neki kriterij, pa makar i hipoteticki ostajes u domenu numerologije. igranja sa brojevima bez ikakvih pravila... sto numerologija i jeste...
odakle ti ne znas da nemam kriterij, da nema pravila itd?? ko ti to kaze da nema??
To sto ti ne znas, pa onda sudis na osnovu svog neznanja, je jako problematicno.
Itekako da imaju kreiteriji i pravila.
Numerologija je ovo
da vidimo definiciju numerologije
Definition of 'numerology'
Word Frequency
numerology
(njuːmərɒlədʒi, US nuː-)
UNCOUNTABLE NOUN Numerology is the study of particular numbers, such as a person's date of birth, in the belief that they may have special significance in a person's life. https://www.collinsdictionary.com/dicti ... numerology
kao sto vidis ovo nikakve veze nema sa brojcanim kodiranjem Kuranksog teksta,
pa ti dodjes isto kao kad vidis astronoma da studira univerzuma pa mu kazes, jooj jesi ti dobar Astrolog, svaka ti cast
"nego de mi reci od kad ti se poceo baviti astrologijom"
optuzivati ovo da je numerologija je isto kao astronomiju i astrologiju mijesati.
ti ovaj isti odgovor postavljas apsolutno identicno svaki put bez da das ikakav odgovor. naravno da nemas ni kriterija, ni pravila i kroz to smo vec prosli. da ih imas ti bi ih davno napisao, pa da se napokon o necemu ima i razgovarati. na nekoj bazi, osnovi, fundamentu. toga kod tebe nema, nego svaki put se moze (i koristi) drugi princip bez ikakvog kriterija i pravila.
vidis, to ti je isto kao sto ti ne razumijes ovu definiciju koju si sam postavio. da, neko ce se numerologijom baviti tako sto ce povezivati brojeve datuma rodjenja sa brojcanim vrednostima slova izvucenim odnekuda, bas kao sto ti povezuje brojeve sura, brojeve rijeci, slova i slicno pa i preko brojcanih vrednostima slova (koja su uvijek samo ljudska izmisljotina) sa bilo cim sto ti se potrefi. to je, drug Smrle, numerologija...
jedini koji bi mogao pomijesati astronomiju i astrologiju je onaj koji bi mogao pomijesati matematiku i numerologiju.
odakle ti ne znas da nemam kriterij, da nema pravila itd?? ko ti to kaze da nema??
To sto ti ne znas, pa onda sudis na osnovu svog neznanja, je jako problematicno.
Itekako da imaju kreiteriji i pravila.
Numerologija je ovo
da vidimo definiciju numerologije
Definition of 'numerology'
Word Frequency
numerology
(njuːmərɒlədʒi, US nuː-)
UNCOUNTABLE NOUN Numerology is the study of particular numbers, such as a person's date of birth, in the belief that they may have special significance in a person's life. https://www.collinsdictionary.com/dicti ... numerology
kao sto vidis ovo nikakve veze nema sa brojcanim kodiranjem Kuranksog teksta,
pa ti dodjes isto kao kad vidis astronoma da studira univerzuma pa mu kazes, jooj jesi ti dobar Astrolog, svaka ti cast
"nego de mi reci od kad ti se poceo baviti astrologijom"
optuzivati ovo da je numerologija je isto kao astronomiju i astrologiju mijesati.
ti ovaj isti odgovor postavljas apsolutno identicno svaki put bez da das ikakav odgovor. naravno da nemas ni kriterija, ni pravila i kroz to smo vec prosli. da ih imas ti bi ih davno napisao, pa da se napokon o necemu ima i razgovarati. na nekoj bazi, osnovi, fundamentu. toga kod tebe nema, nego svaki put se moze (i koristi) drugi princip bez ikakvog kriterija i pravila.
vidis, to ti je isto kao sto ti ne razumijes ovu definiciju koju si sam postavio. da, neko ce se numerologijom baviti tako sto ce povezivati brojeve datuma rodjenja sa brojcanim vrednostima slova izvucenim odnekuda, bas kao sto ti povezuje brojeve sura, brojeve rijeci, slova i slicno pa i preko brojcanih vrednostima slova (koja su uvijek samo ljudska izmisljotina) sa bilo cim sto ti se potrefi. to je, drug Smrle, numerologija...
jedini koji bi mogao pomijesati astronomiju i astrologiju je onaj koji bi mogao pomijesati matematiku i numerologiju.
ti ovaj isti odgovor postavljas apsolutno identicno svaki put bez da das ikakav odgovor. naravno da nemas ni kriterija, ni pravila i kroz to smo vec prosli.
evo ti odgovor i kriterije
Kriteriji su ,
-da ono sto radis na jednoj strani , moras raditi na drugoj.recimo ako brojis samo singular na jednoj strani, moras brojati singular i na drugoj.
-drugi kriterij je, da tekstualni dio podupire brojcani dio.
-treci kriterij da je unikatno to sto se broji, da se ne bi optuzilo za cherry picking. da ti niko ne moze doci i reci sto nisi uzeo to iz onog ajeta ili iz ovog ajeta...da bi se zasititili od takvih legalnih napada , jako je vazno da je unikatno.
-cetvrti kriteriji, da se broje rijeci kako je oficijelno se broje rijeci u Kuranu, kako ih brojevi svi kuranski pretrazivaci, i kako arapski gramaticari kazu da se broje rijeci...da se ne odstupa od toga.
eto kriterija, pa kako onda mozes reci da nema kriterija i pravila?
da, neko ce se numerologijom baviti tako sto ce povezivati brojeve datuma rodjenja sa brojcanim vrednostima slova izvucenim odnekuda, bas kao sto ti povezuje brojeve sura, brojeve rijeci, slova i slicno pa i preko brojcanih vrednostima slova (koja su uvijek samo ljudska izmisljotina) sa bilo cim sto ti se potrefi. to je, drug Smrle, numerologija...
ako ja odlucim da pisem knjigu, i bas mi fora nesto da odlucim da rijec Dan spomenem tacno 365 puta, a rijec mjesec 12 puta, bas kao u jednoj godini koliko ima mjeseci idana.
Sad ti meni objasni kako je ovo numerologija, ako ja povezujem tekstualno i brojcano sa kretanjima nebeskih tijela u svemiru?
objasni mi molim te kako je to numerologija? evo ovaj moj slucaj ako odlucim da povezem to sa kretanjima, sunca, mjesec, zemlje itd
zasto ovo nije brojcano kodiranje a jeste numerologija? da cujemo
Ajet 112:3: "Nije rodio i rođen nije," te 32:11: Reci: "Melek smrti, koji vam je za to određen, duše će vam uzeti, a poslije ćete se Gospodaru svome vratiti." Nema nikakve simetrije u 1123 i 3211
naravno da nema simetriju tu i netreba je biti, jer neshvatas pravila pa zato pogresne zakljucke donosis
da bi nesto bila simetrija, nije dovoljno da su brojevi poredani nego mora tekstualni dio da paraira drugom ajetu i jos da je simetrija u brojevima, tek onda mozemo ustanoviti brojano kodirano.
Pa ja sam upravo to i rekao. Simetrija koju si ti pronasao je SLUCAJNA. Nema pravila nego slucaj. U tome i jeste poenta. Nije to nikakvo cudo nego slucaj. Kada imas tekst od 77.000 rijeci pronaci ces dosta zanimljivih struktura koje su tu SLUCAJNO. To je zakon velikih brojeva. Al haman ti nisi u stanju da to razumijes.
naravno da nema simetriju tu i netreba je biti, jer neshvatas pravila pa zato pogresne zakljucke donosis
da bi nesto bila simetrija, nije dovoljno da su brojevi poredani nego mora tekstualni dio da paraira drugom ajetu i jos da je simetrija u brojevima, tek onda mozemo ustanoviti brojano kodirano.
Pa ja sam upravo to i rekao. Simetrija koju si ti pronasao je SLUCAJNA. Nema pravila nego slucaj. U tome i jeste poenta. Nije to nikakvo cudo nego slucaj. Kada imas tekst od 77.000 rijeci pronaci ces dosta zanimljivih struktura koje su tu SLUCAJNO. To je zakon velikih brojeva. Al haman ti nisi u stanju da to razumijes.
jesi li svjestan kakvu glupost pises, jesi l isvjestan da tvrdis oko 400 verifikovanih "slucajnosti" sve u jednoj te istoj knjizi, tipa to 365 rijeci Dan je 1 slucajnost, i tako do 400 slucajnosti.....znaci po tebi 400 verifikovanihi slucanosti se poigralo sa nama, bez intencije autora Kurana da stvarno to kodira...pa ispade da ni autor po vama ne zna za ove slucajnosti, da kad bi vidio da mu se u knjizi Dan spominje 365 puta, rijec Mjesec 12 puta, in on bi se zaibretio tim slucajnostima
ne glupirajte se sa tim zamolio bi te, jer nema absolutno nikakve logike da imas stotine slucajnosti u jednoj te istoj knjizi.
jednostavno logika ne da na stotine slucajnosti se poigrava sa nama ovako.
da nista drugo samo ovaj slucaj ubija svaku mogucnost slucajnosti
jesi li svjestan kakvu glupost pises, jesi l isvjestan da tvrdis oko 400 verifikovanih "slucajnosti" sve u jednoj te istoj knjizi, tipa to 365 rijeci Dan je 1 slucajnost, i tako do 400 slucajnosti.....znaci po tebi 400 verifikovanihi slucanosti se poigralo sa nama, bez intencije autora Kurana da stvarno to kodira...pa ispade da ni autor po vama ne zna za ove slucajnosti, da kad bi vidio da mu se u knjizi Dan spominje 365 puta, rijec Mjesec 12 puta, in on bi se zaibretio tim slucajnostima
Naravno da je slucajnost jer nema nikakvog pravila. Uzmi bilo koju knjigu i pronaces isto toliko slucajnosti u njoj. Evo ti biras knjigu. Reci koju knjigu zelis da analiziramo i ja ti garantujem da cemo pronaci isto toliko cuda koliko si ti pronasao u Kur'anu. To ti je pravilo velikih brojeva, koje ti ocigledno ne razumijes. Kur'an ima preko 77000 rijeci i to otvara prostor za milijarde raznih kombinacija. Neka od njih mora biti simetricna.
Ovo sto ti pokazujes ni po cemu nije fascinantno. Tvoj problem je pretpostavka da je Kur'an poseban a ja ti evo kazem da uzmemo bilo koju drugu knjigu i ulozimo isto toliko vremena, pronasli bismo isto toliko "cuda" u njoj. Ja to vidim jer za mene Kur'an nije nista specijalniji od Mesine Tvrdjave. Knjiga kao knjiga. Ima svoju historijsku vrijednost i to je to. Medjutim ti ZELIS da ona bude posebna knjiga i onda ulazes vrijeme i trud da to dokazes ali konstantno padas na shit testovima. Na negativnim tvrdnjama.
To sto ti radis je kao da ides kod gatare i hvalis je kako je dobra naglasavajuci samo ono sto je pogodila i u potpunosti ignorisuci da je isto toliko puta ofulala u pogadjanjima. Nema nikakve razlike jal isao gatari jal bacao novcic i odlucivao sta ces i kako ces. I to je slucaj. Upravo tako funkcionise statistika. Cudo ce biti kada nesto odstupa od slucaja a Kur'an ne odstupa koliko god se ti napinjao da to dokazes.
Naravno da je slucajnost jer nema nikakvog pravila. Uzmi bilo koju knjigu i pronaces isto toliko slucajnosti u njoj. Evo ti biras knjigu. Reci koju knjigu zelis da analiziramo i ja ti garantujem da cemo pronaci isto toliko cuda koliko si ti pronasao u Kur'anu. To ti je pravilo velikih brojeva, koje ti ocigledno ne razumijes. Kur'an ima preko 77000 rijeci i to otvara prostor za milijarde raznih kombinacija. Neka od njih mora biti simetricna.
Ovo sto ti pokazujes ni po cemu nije fascinantno. Tvoj problem je pretpostavka da je Kur'an poseban a ja ti evo kazem da uzmemo bilo koju drugu knjigu i ulozimo isto toliko vremena, pronasli bismo isto toliko "cuda" u njoj. Ja to vidim jer za mene Kur'an nije nista specijalniji od Mesine Tvrdjave. Knjiga kao knjiga. Ima svoju historijsku vrijednost i to je to. Medjutim ti ZELIS da ona bude posebna knjiga i onda ulazes vrijeme i trud da to dokazes ali konstantno padas na shit testovima. Na negativnim tvrdnjama.
To sto ti radis je kao da ides kod gatare i hvalis je kako je dobra naglasavajuci samo ono sto je pogodila i u potpunosti ignorisuci da je isto toliko puta ofulala u pogadjanjima. Nema nikakve razlike jal isao gatari jal bacao novcic i odlucivao sta ces i kako ces. I to je slucaj. Upravo tako funkcionise statistika. Cudo ce biti kada nesto odstupa od slucaja a Kur'an ne odstupa koliko god se ti napinjao da to dokazes.
Naravno da je slucajnost jer nema nikakvog pravila.
da ba covjece sta pricas, pa vidis li gore da sam naveo pravila pri vadjenju ovih stvari
Uzmi bilo koju knjigu i pronaces isto toliko slucajnosti u njoj.
jesi li ti uopste svjestan sta zagovaras, da slucajnosti brojcano kodiraju knjigu...dajes previse intelektualne sposobnosti tim slucajnostima koji same po sebi nemaju moc intelekta, planiranja, konstruisanja, predvidjanja itd
znaci za tebe ovih 10 slucajnosti od 400 koliko ih je verifikovano sve same slucajnosti
1.
Dan spomenut 365 puta, kao u jednom ciklusu solarne godine
2.
Mjesec spomenut 12 puta, kao u jednom ciklusu solarne godine
3.
Godina spomenuta 19 puta, kao u jednom Metonickom ciklusu, kada sunce, mjesec i zemlja dodju u istu poziciju svakih 19 godina.
4.
Prica o 71 covjeku ispricana u 71 rijeci
5.
Od pocetka price do spominjanja broja 309, upravo ima 309 rijeci, kakav slucajnost braco mila
6.
Rijec sredina se pojavljuje u najvecoj suri u sredini sure 286 ima ajeta, pojavljuje se u ajetu 143
7.
Nutfah sto znaci kapljica sjemena, misli se na spermatozoid, najvise puta spomenut u suri 23, a svaki spermatozoid ima 23 kromozoma
8.
Pcela se spominje samo jednom u Kuranu, Sura Pcela je 16 sura u kuranu, od pocetka ajeta pa do rijeci Pcela ima 16 slova, taj ajet je sastavljen od 16 razlicitih slova.
nauka kaze da muske pcele imaju 16 kromozoma, dok zenske 2 para po 16 kromozoma.
9.
Ukupan broj rijeci u Kuranu podijelimo sa zlatnim rezom 1.618
77430 / 1.618 = dobijemo rijec u ajetu koji ima brojcanu vrijednost 1618
10. i jos ovaj primjer da nevedem
Sura 111 u Kuranu, ima sljedece karakateristike:
Sva neparna slova imaju brojcanu vrijednost 3049
Sve neparne rijeci imaju brojcanu vrijednost 3049
Sva parna slova imaju brojcanu vrijednost 2382
Sve parne rijeci imaju brojcanu vrijednost 2382
hajde reci i da je ovo slucajnost
znaci naveo sam 12 slucajnosti po tebi, od 400 koliko ih ima verificiranih
svaka osoba koja imalo ima razuma moze da vidi da ovo veze nema sa slucajnostima nego autor namjerno kodirao tekstove.
a ja ti evo kazem da uzmemo bilo koju drugu knjigu i ulozimo isto toliko vremena, pronasli bismo isto toliko "cuda" u njoj.
uzmi neku knjigu i dokazi nam ovdje.
Medjutim ti ZELIS da ona bude posebna knjiga i onda ulazes vrijeme i trud da to dokazes ali konstantno padas na shit testovima. Na negativnim tvrdnjama.
ne zelim ja nista, nego ja samo prezentiram sta je pronadjeno, pa na osnovu svega sto znamo vidim da je posebna netrebam vjerovati kad je stvar vidljiva.
Drekavac22 wrote: ↑30/03/2022 23:55
1.
Iako arapi i dan danas koriste lunarnu godinu, iako godina nema 365 dana pogotovo prestupna, pogotovo svaka 100ta zbog cega imamo Julianski i Gregorijanski kalendar koji se razlikuju za cijelih 14 dana.
2.
12 je mali broj koji se mogao pratiti.
3.
Godina spomenuta 19 puta, kao u jednom Metonickom ciklusu, kada sunce, mjesec i zemlja dodju u istu poziciju svakih 19 godina.
ovo si bezveze lupio samo da se poklopi broj 19. Nesto se mora poklopiti. Da nije sunce mjesec i zemlja bila bi Venera ili Mars. Od toliko planeta uvijek ce se neki broj s necim poklopiti. S druge strane, Metonicki ciklusi su bili poznati jos grcima 1000 godina prije rodjenja Muhameda tako da je mogao ustimati brojeve ako je vec stimao. 19 i dalje nije veliki broj, mada ja smatram da je slucaj u pitanju.
4.
Arapski Haiku. Priznajem umjetnicku vrijednost ali nije nista novo u svijetu. Imas koliko hoces kultura koje slijede odredjene matrice u svojim umjetnickim dijelima. Nista posebno. Leonardo da Vinci je kodirao mnogo kompleksnije stvari u svojim umjetnickim djelima pa niko ne kaze da je od Boga. Sve se moze kad se hoce.
5.
Od pocetka price do spominjanja broja 309, upravo ima 309 rijeci, kakav slucajnost braco mila
Opet slucaj i opet arapska verzija Haiku. Vec vidjeno kod drugih kultura. Tebi je specijalno jer nisi obrazovan i nisi imao priliku citati druga djela osim Kur'ana jer si sebi isprao mozak. Ako procitas nesto i iz drugih kultura vidjeces da ovo nije posebno za Kur'an nego da je sveprisutno.
6.
Rijec sredina se pojavljuje u najvecoj suri u sredini sure 286 ima ajeta, pojavljuje se u ajetu 143
Wow, kako tesko napisati pjesmu i u sredini pjesme ubaciti rijec sredina. Mozda bi bilo vece cudo da zadnja rijec bude "kraj".
7.
Nutfah sto znaci kapljica sjemena, misli se na spermatozoid, najvise puta spomenut u suri 23, a svaki spermatozoid ima 23 kromozoma
Kapljica sjemena nije spermatozoid nego milioni spermatozoida. Ostatak tvog cuda je navucen bez ikakvih pravila. Ti bi volio da je kapljica spomenuta 23 puta u suri 23 al nije. Mada bi i to bio Haiku al haj.
8.
Pcela se spominje samo jednom u Kuranu, Sura Pcela je 16 sura u kuranu, od pocetka ajeta pa do rijeci Pcela ima 16 slova, taj ajet je sastavljen od 16 razlicitih slova.
nauka kaze da muske pcele imaju 16 kromozoma, dok zenske 2 para po 16 kromozoma.
Shvatas li koliko je lagano napisati tekst u kojem ce odredjena rijec pocinjati nakon odredjenog broja slova? Pa to moze uraditi dijete koje je tek naucilo pisati. Sto se tice hromozoma i broja 16.... opet nesto se moralo potrefiti. Da je sura Pcela cetvrta po redu ti bi rekao da pcele imaju 4 krila i da je to planirano da bude pod rednim brojem 4. Da je sura Pcela 55 po redu ti bi rekao da je to zato sto pcele zive 55 dana. Ima toliko brojeva sa pcelama da ces bukvalno moci pronaci nesto koji god da je redni broj sure. Ovdje se potrefilo 16 hromozoma. To je kao da uzmes spil karata, izmjesas ga i kazes: wow dobio sam kombinaciju koju nikad niko nije dobio. Bices upravu, jer postoji toliko kombinacija da nikad niko vise nece dobiti istu. I ti onda mislis da si nesto poseban a ustvari kad izmjesas spil moras dobiti neku kombinaciju. Eh tako i ti. Posto je nauka dosta toga naucila o pcelama bukvalno ces moci povezati svaki broj sa njima. Ne trebaju ti veliki brojevi jer imamo 114 sura. Koji god da je redni broj Pcela zauzela moglo bi se nesto pronaci iz nauke.
9.
Zlatni rez nije 1,618. Zlatni rez je odnos dva broja koji je takav da je kolicnik dva broja jednak zbiru ista ta dva broja podjeljenim sa prvim od njih. Svi brojevi nisu u zlatnom rezu a oni koji jesu razlikuju se za 1.618033988749894...
Sura 111 ima 5 ajeta tako da nije nemoguce ostati sat dva i malo se potruditi da dobijes neku simetriju ako vec zelis. Ocito da je autoru Kur'ana bilo mrsko uraditi isto i sa surom 112, 113 i 114. Opet ti ponavljam. Da se nesto ne bi smatralo slucajem mora imati odredjenu matricu ponavljanja i mora biti predvidivo. Ovako imamo samo gataru koja nekad pogodi a nekad ne pogodi i imamo tebe koji ovdje samo pokazuje kad je gatara pogodila i pokusava nam prodati gataru kao nekoga ko predvidja buducnost jer zaboga, pogodila je 5 puta tacno. Iako nismo mogli znati kad ce pogoditi tacno.
jeste
Sve i jedna provaljena.
svaka osoba koja imalo ima razuma moze da vidi da ovo veze nema sa slucajnostima nego autor namjerno kodirao tekstove.
Vecina ovih kodiranja je na nivou desetogodisnjeg djeteta ili je moguca sa desetak minuta truda
1) rijeci Time i Old su koristene 33 puta
2) rijeci Lord i God su koristene 31 put
3) Word i Scena 27 puta
4) World i Earth 20 puta
5) Peace i Married 19 puta
6) Faith i Blood 18 puta
7) Grave i Rest 16 puta Pray i Slain 17 puta
9) Marriage i Gentleman 11 puta
Drekavac22 wrote: ↑30/03/2022 21:09
Naprotiv, ovaj primjer upravo pokazuje suprotno. Sume koje imas na dnu ce uvijek biti iste dokle god u surama sa neparnim brojem ajeta koristis neparan broj i u surama sa parnim brojem ajeta koristis parni broj. Ljudi su testirali ovo tvoje "cudo" i napravili repliku u excelu gdje mozes sam provjeriti da to i nije toliko cudno
Dakle ova prva ima 2,160,490,000,000,000,000,000,000 kombinacija. Promjeni bilo koju neparno neparnu kombinaciju i dobices isti rezultat. Vidis li koliko je ova tvoja slika apsurdna. To je kao da promjesas spil karata i kazes: wow dobio sam dama srce, dama list, kralj srce, kralj list jedan do drugog. Allah je najveci.
1.
Iako arapi i dan danas koriste lunarnu godinu, iako godina nema 365 dana pogotovo prestupna, pogotovo svaka 100ta zbog cega imamo Julianski i Gregorijanski kalendar koji se razlikuju za cijelih 14 dana.
2.
3.
ovo si bezveze lupio samo da se poklopi broj 19. Nesto se mora poklopiti. Da nije sunce mjesec i zemlja bila bi Venera ili Mars. Od toliko planeta uvijek ce se neki broj s necim poklopiti. S druge strane, Metonicki ciklusi su bili poznati jos grcima 1000 godina prije rodjenja Muhameda tako da je mogao ustimati brojeve ako je vec stimao. 19 i dalje nije veliki broj, mada ja smatram da je slucaj u pitanju.
4.
Arapski Haiku. Priznajem umjetnicku vrijednost ali nije nista novo u svijetu. Imas koliko hoces kultura koje slijede odredjene matrice u svojim umjetnickim dijelima. Nista posebno. Leonardo da Vinci je kodirao mnogo kompleksnije stvari u svojim umjetnickim djelima pa niko ne kaze da je od Boga. Sve se moze kad se hoce.
5.
Opet slucaj i opet arapska verzija Haiku. Vec vidjeno kod drugih kultura. Tebi je specijalno jer nisi obrazovan i nisi imao priliku citati druga djela osim Kur'ana jer si sebi isprao mozak. Ako procitas nesto i iz drugih kultura vidjeces da ovo nije posebno za Kur'an nego da je sveprisutno.
6.
Wow, kako tesko napisati pjesmu i u sredini pjesme ubaciti rijec sredina. Mozda bi bilo vece cudo da zadnja rijec bude "kraj".
7.
Kapljica sjemena nije spermatozoid nego milioni spermatozoida. Ostatak tvog cuda je navucen bez ikakvih pravila. Ti bi volio da je kapljica spomenuta 23 puta u suri 23 al nije. Mada bi i to bio Haiku al haj.
8.
Shvatas li koliko je lagano napisati tekst u kojem ce odredjena rijec pocinjati nakon odredjenog broja slova? Pa to moze uraditi dijete koje je tek naucilo pisati. Sto se tice hromozoma i broja 16.... opet nesto se moralo potrefiti. Da je sura Pcela cetvrta po redu ti bi rekao da pcele imaju 4 krila i da je to planirano da bude pod rednim brojem 4. Da je sura Pcela 55 po redu ti bi rekao da je to zato sto pcele zive 55 dana. Ima toliko brojeva sa pcelama da ces bukvalno moci pronaci nesto koji god da je redni broj sure. Ovdje se potrefilo 16 hromozoma. To je kao da uzmes spil karata, izmjesas ga i kazes: wow dobio sam kombinaciju koju nikad niko nije dobio. Bices upravu, jer postoji toliko kombinacija da nikad niko vise nece dobiti istu. I ti onda mislis da si nesto poseban a ustvari kad izmjesas spil moras dobiti neku kombinaciju. Eh tako i ti. Posto je nauka dosta toga naucila o pcelama bukvalno ces moci povezati svaki broj sa njima. Ne trebaju ti veliki brojevi jer imamo 114 sura. Koji god da je redni broj Pcela zauzela moglo bi se nesto pronaci iz nauke.
9.
Zlatni rez nije 1,618. Zlatni rez je odnos dva broja koji je takav da je kolicnik dva broja jednak zbiru ista ta dva broja podjeljenim sa prvim od njih. Svi brojevi nisu u zlatnom rezu a oni koji jesu razlikuju se za 1.618033988749894...
Sura 111 ima 5 ajeta tako da nije nemoguce ostati sat dva i malo se potruditi da dobijes neku simetriju ako vec zelis. Ocito da je autoru Kur'ana bilo mrsko uraditi isto i sa surom 112, 113 i 114. Opet ti ponavljam. Da se nesto ne bi smatralo slucajem mora imati odredjenu matricu ponavljanja i mora biti predvidivo. Ovako imamo samo gataru koja nekad pogodi a nekad ne pogodi i imamo tebe koji ovdje samo pokazuje kad je gatara pogodila i pokusava nam prodati gataru kao nekoga ko predvidja buducnost jer zaboga, pogodila je 5 puta tacno. Iako nismo mogli znati kad ce pogoditi tacno.
jeste
Sve i jedna provaljena.
Vecina ovih kodiranja je na nivou desetogodisnjeg djeteta ili je moguca sa desetak minuta truda
tvoje nepoznavanje sustinski stvari dovode te da sam sebe brukas, i to sramotno i javno pred cijelim citateljstvom na forumu koji imalo prate ove diskusije
a evo kako
kazes notornu laz da godina nema 365 dana, nije tacno da nema
Svaka godina je 365.24219 dana to znaci 365 dana 5 sati 48 mina 46 sekundi
sto znaci da narod kada slavi novu godinu u 00:00 za 31 decembar, nova godina jos nije nastupila astronomski nego ce nastupiti tek za 5 sati 48 mina 46 sekundi ujutro
i tako svake godine pa cak i prestupne kada je 366 dan.
zAsto imamo taj 1 prestupni dan pa dodamo na tih 365 dana da dobijemo 366 svake cetvrte godine?
te decimale i sate i minute 365.24219 dana to znaci 365 dana 5 sati 48 mina 46 sekundi
kroz racunanje samo 365 dana 3 godine, da bi de decimale, ili sate minute i sekunde prebacili na cetvrtu prestupnu godinu da dobijemo jedan 1 dan, kako bi sihronizovali se astronomski sa nebeskim kretanjima zemlje, jer ako to ne bi uradili kalandarom bi lutali po cijeloj godini, decebar bi bio u po ljeta a juli u po zime nekad u buducnosti, ako to nebi radili...eto sto se to radi.
I kada ne poznajes ovako sustinu sam sebe obrukas, jos jednom da ponovim i naznacim svaka godina je 365.24219 dana , to znaci 365 dana 5 sati 48 mina 46 sekundi
tacno je to da je mali broj i moze se pratit, ali taj mali broj ukazia na namjerno kodiranje a ne na neko cudo brojcano...samo nam ukaziva da je autor namjerno kodirao...polahko druze doci cemo mi i do pravi cuda do koje se ne moze imitirati, a ovih 12 rijeci se moze imitirati, svako to moze ubaciti u svoju knjigu.
nisam lupio nego je to 1 ciklus kada sunce, mjesec i zemlja dodju na istu poziciju svakih 19 godina, zato se i zove ciklus.
da mogli su i ljudi upratiti ove brojeve nista cudo, ali je poenta da je namjerno kodirano, sa svrhom a ne slucajnost, nevzano to je li cudo ili nije.
to sto ti smatras da je tih 400 primjera slucajnosti, samo pokaziva da nisi logicna osoba.
poenta je da ti se pokaze u tom slucaju da je namjerno kodirano a ne slucajnost, nije poenta tu da pokaze cudo koje covjek ne moze imitirati, naravno da se moze imitirati tako nesto.
eto nisam ja obrazovan, nego de nam ti nabavi ovakve stvari iz drugih knjiga ako mozes.
poenta je sa ovim jednostavnim primjerima pokazati da nije slucajnost nego namjerno kodiranje, a nije poenta da ti kazem kako je to neko cudo koje covjek ne moze odradit, ma moze covjece, masis poentu konstantno sta ti se hoce reci.
nutfah znaci 1 od vecine , pa se to prevodi kao kapljica sjemena.
zasto kapljica sjemena, zato sto rijec spermatozoid nije postojala u svijetu u to vrijeme, nego Bog koristi nesto sto lici na oko covjeku iz stvarnog zivota da opise mikro svijet, pa spermatozoid izgleda kao kap u padu kada se odvaja od materijala
tako isto Bog sljedecu fazu covjeka embrio kada pocne da lici na pijavicu naziva pijavicom, jer izgled embrija u toj fazi je skoro identican pijavici.
ne moze skoristi rijeci koje nepostoje iz buducnosti da opisivas embriloske faze, jer niko nista nece razumjeti jezicki...pa je Bog koristio rijec vec poznate koje asociraju te faze embrija kada se dijete razvija.
Ti bi volio da je kapljica spomenuta 23 puta u suri 23 al nije
netreba to tako, nije nuzno, dovoljno je da najvise puta spomene u suri 23 da bude brojcana poveznica i kodiranje, jer unikat je sto je najvise puta spomenut u suri 23 od 114 sura, a slucajnost za to je 1 / 114 , sto je manje od 1%
slabe su ti izvlakuse, i ti uvidjas to lagano.
znaci potrefilo se da je Sura Pcela, 16 sura u Kuranu, od pocetka ajeta do rijeci pcela 16 slova, a ajet cijeli sastavljen od 16 razlicitih slova
znaci 3 x 16 se ponavlja kao naznaka za kromozome
Dodji priblizi se da ti sapnem na uho jednu tesku istinu za tebe, mucnu i bolnu i druge zivotinje su kodirane sa njhovim kromozomima. tako da se ne mozes izvuci ni pod razno.
ne pametuj, dosta si se izbrukao gore sa tim da godina nema 365 dana, pa nemoj jos vise tonuti.
cuj nije zlatni rez
Svi brojevi nisu u zlatnom rezu a oni koji jesu razlikuju se za 1.618033988749894
po toj logici ni to nije zlatni rez nego je ovo
1.6180339887 4989484820 4586834365.....
a mozda ces ti reci, ne nisi upravu, ovo je zlatni rez 1.6180339887 4989484820 4586834365 6381177203 0917980576 2862135448 6227052604 6281890244 9707207204 1893911374 8475408807 5386891752 1266338622......
a ja kazem, ne nisi ti upravu, ovo je zlatni rez
1.6180339887 4989484820 4586834365 6381177203 0917980576 2862135448 6227052604 6281890244 9707207204 1893911374 8475408807 5386891752 1266338622 2353693179 3180060766 7263544333 8908659593 9582905638 3226613199 2829026788 0675208766 8925017116 9620703222 1043216269 5486262963 1361443814 9758701220 3408058879 5445474924 6185695364 8644492410 4432077134 4947049565 8467885098 7433944221 2544877066 4780915884 6074998871 2400765217.....
i tako se mozemo vjecno zahebavati na forumu dok prste ne polomimo jer nema kraja decimalima
i zato se uzima samo 3 decimala.
evo video koji pojasnjava, da se uzme 3 decimale
jer je nepotrebno imati sto vise decimala, jer niko ne mjeri zlatni rez na atomsskoj skali, na kvark kvantumskom nivou ako mjerimo omjere iz naseg vidljivog svijeta...pa preciznost na atomskom nivou je nepotrebna niti to iko trazi.
a decimali poslije .618 idu kad mikro i nano svijetu...a niko ne mjeri omjer na mikro skali ili nano skali, samim tim nepotrebne su decimale poslije .618
to je problem kod tebe sto ne razumijes sustinu , sta stvari znace pa onda odlucis trabunjati samo kako bi oponirao a fakticki sam sebi pucao u nogu zzbog svog neznanj.
ahaaaaaaaaaa, znaci vise nije slucajnost sad hoces reci da se Autor malo poigrao sa svojom knjigom
hajde budi faca pa nam svima reci ovdje da je i taj slucaj sa parni i nepranim rijwecima i slovima slucajnost koju autor nije znao da je napravo pisajuci tekstove...hajde budi faca pa priznaj da vidi narod sa kakvim nelogicnim likovima imam posla na forumu
jeste
slijepom covjeku od rodjenja se ne objasnjava kakva je crvena boja
Sve i jedna provaljena.
a vidim kako je provaljenja kako ono bi , nema godina 365 dana, jel tako momce?
aha izdajes se polahko, vec nazivas kodiranja a kad nazove kodiranje, nema tu onda vise slucajnosti, jer do sad si tvrdio da su to sve slcuajnosti koje autor uopste nije bio svjestan...jer da je svjestan ne bi bila slucajnost. vidi se da nadolazis lagano kao biljke u proljece, i ti ces nam nekad procvjetati ja mislim
hajde nam ti uradi taj primjer sa surom 111, da se poklapaju parne rijeci i parna slova, i neparne rijeci i neparna slova.
ti uopste nisi svjestan koliko je to tesko odradit u smislenom tekstu i to samo na recitaciju bez editovanja teksta , i to na prvu..nemoguca misija za covjeka. al iti to ne kontas, je ne poznajes sustinu i zato ovakve greske pravis pri argumentaciji.
apsidejzi wrote: ↑31/03/2022 01:09
Matematicke nadnaravnosti romana Romeo i Julija:
3) Word i Scena 27 puta
4) World i Earth 20 puta
6) Faith i Blood 18 puta
ti si izgleda odlucio da se agresivno sramotis , izgleda dovoljno je samo pustit da pises i pucas samom sebi u noge...
ja sam ti naveo antonime, suprotnosti a ti meni dosao sa
Pray i Slain 17 puta
ili
6) Faith i Blood 18 puta
vjera i krv heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej mozgu ne premostivi to tebi neko kodiranje
hajde sad iskreno reci nam svima zasto ovako sebe da brukas prekatastrofalni protuargumentima.
da si dosao sa
Vatra i voda
ili crno i bijelo
ili toplo ili hladno
ili mokro ili suho
hajde barem bi potrefio antonime da nista druga, pa ako si izabrao opvako glupe primjere koji veze s vezom nemaju sa antonimima upitno je onda jesu li ti i brojevi tacni ...boolje ti je da nam kazes je li prezivio onaj pacenik Romeo u tom romanu ubi covjeka tuga za zenom, kao sto i ti mene ubi svojom nelogikom
Drekavac22 wrote: ↑30/03/2022 21:09
Naprotiv, ovaj primjer upravo pokazuje suprotno. Sume koje imas na dnu ce uvijek biti iste dokle god u surama sa neparnim brojem ajeta koristis neparan broj i u surama sa parnim brojem ajeta koristis parni broj. Ljudi su testirali ovo tvoje "cudo" i napravili repliku u excelu gdje mozes sam provjeriti da to i nije toliko cudno
Dakle ova prva ima 2,160,490,000,000,000,000,000,000 kombinacija. Promjeni bilo koju neparno neparnu kombinaciju i dobices isti rezultat. Vidis li koliko je ova tvoja slika apsurdna. To je kao da promjesas spil karata i kazes: wow dobio sam dama srce, dama list, kralj srce, kralj list jedan do drugog. Allah je najveci.
Ljudi su testirali ovo tvoje "cudo" i napravili repliku u excelu gdje mozes sam provjeriti da to i nije toliko cudno
ma nemoj, a kad ces ti licno testirati da vidis da i oni vole trabunjati kao i ti?
Promjeni bilo koju neparno neparnu kombinaciju i dobices isti rezultat
kad sam testirao slucajnosti ovih stvari ti vjerovatno nisi bio ni upoznat sa ovom temom
evo da promijenio samo 1 ajet da vidimo sta ce biti , ako bi dodali samo 1 ajet u Kuranu, hajde da uzmemo sura 106, umjesto 4 da imamo 5 ajeta i vidimo sta ce biti
jasno je ko dan da se simetrija urusava odmah
Ovo je ako bi uzeli 10 imginarnih svojih kreiranih sura sa randomiziranim brojem ajeta da vidimo sta se desi kad se poigramo tvoji SLUCAJNOSTI
i ovdje vidimo da se ne dobije nikakva simetrija samo onako kad se napise neki broj ajeta bez razmislja, kako bi generisali slucajnost, da vidimo experimentalno da li slucajnost prozurokuje simetriju, da li je ovo neka nuzna simetrija, jasno je ko dan da nije nuzna simetrija nego namjerno kodirano da bude ovako, pa svako oduzimanje i dodavanje ajeta urusava simetriju
Ti stvarno ne znas s kim imas posla kad hoces da ulazis u diskusiju o ovim stvarima , koje istrazujem 10 godina.
Ti se oslanjas da ti drugi priskoce u pomoc pa hvatas se za slamku spasa , trazeci protuargumente za ove stvari od drugih , ma koliko nelogicni bili
dok ja licno , istrazujem u excelu i kompijuterskim pretrazivacima, znaci licno provjeravam stvari sta je na tacno a sta ne...to je ono sto naucnici rade, kad istrazuju, licno istrazuju sa mikroskopom, teleskopom, i ostalim stvarima, pa znaju najbolje, tako i ja licno istrazujem i znam najbolje ovdje na forumu kako se stvari krecu u Kuranu po ovom pitanju, i ti mi se tu nemozes oduprijeti, jer imam u glavi vec popamceno dosta toga i sve ovo sto prezentiran sam licno istrazivao, pa cak sam vas nevjernike koristio za brainstorming da mi pretrazujete, da trazite greske, odradjivate "prljave" poslove za mene nesvjesno, kao pokusni kunici.
pa ako neko nadje gresku kakvu, ja samo prepravim ili odbacim stvar kao argument, kad uvidim da sam pogrijesio.
apsidejzi wrote: ↑31/03/2022 01:09
Matematicke nadnaravnosti romana Romeo i Julija:
3) Word i Scena 27 puta
4) World i Earth 20 puta
6) Faith i Blood 18 puta
hajde barem bi potrefio antonime da nista druga, pa ako si izabrao opvako glupe primjere koji veze s vezom nemaju sa antonimima upitno je onda jesu li ti i brojevi tacni ...boolje ti je da nam kazes je li prezivio onaj pacenik Romeo u tom romanu ubi covjeka tuga za zenom, kao sto i ti mene ubi svojom nelogikom
Drekavac22 wrote: ↑31/03/2022 09:42
evo da promijenio samo 1 ajet da vidimo sta ce biti , ako bi dodali samo 1 ajet u Kuranu, hajde da uzmemo sura 106, umjesto 4 da imamo 5 ajeta i vidimo sta ce biti
...
Lik izmisli svoje pravilo tako sto podijeli tabelu na parne i neparne i onda prekrsi svoje pravilo zamijenivsi parni broj neparnim da bi meni kazao kako je simetrija narusena
Znaci placem. Zamijeni parni broj za drugim parnim brojem, ili neparni za drugim neparnim pa ces vidjeti da simetrija i dalje postoji. Kao sto je receno, postoji 2 *10 na 24 kombinacija gdje mozes zamijeniti bilo koji NEPARNi sa NEPARNIM i dobices isti rezultat.
Dzaba se koprcas. Kur'an nije nista poseban. Samo si ti iznenadjen sto se ista pravila mogu primeniti na druge knjige i dobiti apsolutno isti rezultat.
poenta je da ti se pokaze u tom slucaju da je namjerno kodirano a ne slucajnost, nije poenta tu da pokaze cudo koje covjek ne moze imitirati, naravno da se moze imitirati tako nesto.
Dobro jutro Kolumbo. To i jeste moj argument. Nije bog nista kodirao u Kur'anu jer bog ne postoji. Kur'an je produkt covjeka i u njemu nema nista nadnaravno sto drugi ljudi ne mogu uraditi. U njemu nema nikakvog znanja koje vec nije postojalo u 6 stoljecu nove ere. U njemu nema nikakvih matematickih cuda koja se nisu mogla izracunati u doba kada je pisan. U njemu nema nista sto sto se SLUCAJEM ne moze naci i u drugim knjigama sa toliko rijeci i recenica.
Kur'an je fino djelo iz literature, ima svoju pjesnicku umjetnicku vrijednost i to je sve. Sve preko toga si dodao ti u zelji da mu napumpas vrijednost. MOgu i ja uzeti Hamleta i smatrati ga bozanskom objavom kojim je nadahnuo Sekspira da nam ukaze na pravi put. Sve sto ti pronalazis UPUTA u Kur'anu mogu i ja pronaci u Hamletu, ako se dovoljno potrudim i nafuram.
Drekavac22 wrote: ↑31/03/2022 09:26
kazes notornu laz da godina nema 365 dana, nije tacno da nema
Svaka godina je 365.24219 dana to znaci 365 dana 5 sati 48 mina 46 sekundi
Grohotom se smijem Lik sam sebi proturijeci u dvije uzastopne recenice. Sta reci, koju poslugu porati? Kome?
kako to ja sebi protivrjecujem, kad ti kazes
iako godina nema 365 dana pogotovo prestupna
kad hoces da kazes eto ima 366 dana, a pa nema 366 dana, to astronomski nema, nego imas svake godine 365.24219 dana, to sto mi ubacimo daodatno prestupnu godinu je radi sihronizovanja kalendara sa nebeskim kretanjima.
negirati rijeci Dan 365 puta kao sto ti radis je cisto brukanje, prvo mi imamo 365 dana zaokruzeno jer nemozemo imati cijele dane u decimalima, nego se prebacivanje na prestupnu godinu uz dodavanje 1 dana na prestupnu je samo prebacivanje ovih 4 x ( 5 sati 48 mina 46 sekundi) je 1 dan, i to je taj prestupni dan 366.
a astronomski svaka godina je 365.24219 , pa Bog koristeci nespecificnu formu u jednini odabrao da koristi rijec Dan 365 puta u Kuranu, i ludaom je jasno sta se hoce reci, ali eto ti pokusavas nesto opovrgati i to neuspjecno.
Kako objasnjavas ta cetiri? SLUCAJ?
koja cetiri slucaja
jedino sta moze proci sa liste kao sinonim a ne kao antonim, je Lord i God
prvo upitno je da l ije spomenuto toliko kad vidim kako lose baratas sa informacijama
a evo i da je spomenuto , ako knjiga sama za sebe ne kaze da je kodirana niti ista ukazuje na kodiranost, onda to mozemo posmatrati kao slucaj, zbog niske frekvenstnosti, kada ima visoku frekventnost brojcanih povezania, kao 400 primjera to onda prestaje biti slucajnost nego je namjerno kodiranje.
da nista u kuranu ne ukazuje nda kodiranje , i da samo imam nekolika primjera sinoima i antonima , i ja bi kontao da je to samo slucajnost jer ne bi u tom slucaju ista ukazivalo na namjerno kodiranje, mala frekvntnost a jos ni tekstovi da ne ukazuju na brojcano kodiranje.
Drekavac22 wrote: ↑31/03/2022 09:42
...
Lik izmisli svoje pravilo tako sto podijeli tabelu na parne i neparne i onda prekrsi svoje pravilo zamijenivsi parni broj neparnim da bi meni kazao kako je simetrija narusena
Znaci placem. Zamijeni parni broj za drugim parnim brojem, ili neparni za drugim neparnim pa ces vidjeti da simetrija i dalje postoji. Kao sto je receno, postoji 2 *10 na 24 kombinacija gdje mozes zamijeniti bilo koji NEPARNi sa NEPARNIM i dobices isti rezultat.
Dzaba se koprcas. Kur'an nije nista poseban. Samo si ti iznenadjen sto se ista pravila mogu primeniti na druge knjige i dobiti apsolutno isti rezultat.
ne izmisljam ja pravila, nego uocavam sta autor pokusao uraditi...ja samo analiziram , verifikujem, testiram to sto se nalazi u Kuranu
pa ako se vide ogromne simetrije to mi ukazuje na namjerno kodiranje.
prekrsi svoje pravilo zamijenivsi parni broj neparnim da bi meni kazao kako je simetrija narusena
sta ti covjece pricas??
uopste ne razumijem sta hoces da kazem, kao sto vidis samo se dodao jos jedan ajet i vidis sta bude kad se doda samo jedan ajet.
Znaci placem.
kad bi i ja tako lose protuargumente davao i ja bi plakao iz svega glasa, jecao ko malo dijete
Zamijeni parni broj za drugim parnim brojem, ili neparni za drugim neparnim pa ces vidjeti da simetrija i dalje postoji
evo dodat cemo u drugoj suri 2 ajeta, pa umjesto 286 ajeta da imamo 288
dobili smo istu simetriju u prvi dijelovima tabele, al iurusili simetriju u zadnjem dijelu
pa umjesto sto imamo
2690 - 2690
dobit cemo nesimetriju sa dodavanjem dva nova ajeta, i dobijemo
2690-2692
i ne samo to nego poremetimo malo i zlatni rez
sad imamo zlatni rez na osnovu ponavljuucih i ne ponavljajucih cifri
7906 / 4885 = 1.618....
pa ako dodamo 2 ajeta kako bi zadrzali simetriju u prvom dijelu, poremetit cemo zlatni rez malo
7906 / 4887 = 1.617....
ja ti kazem , ne znas ti s kim imas posla junace, nemoj misliti da mozes izaci na kraj samnom u ovim stvarima, jer sam ovo presaltao davno sve, gdje sam licno analizirao mijenjajuci sta bi bilo kad bi bilo ...gdje sam dodavao i oduzimao ajete da vidim sta se desi...sve je to proslo experimentalno kroz moje ruke
ne pametuj bez dokaza, nego zasuci rukave i donesi primjere iz drugih knjiga , nesto ovako. ako mozes.
Dobro jutro Kolumbo. To i jeste moj argument. Nije bog nista kodirao u Kur'anu jer bog ne postoji. Kur'an je produkt covjeka i u njemu nema nista nadnaravno sto drugi ljudi ne mogu uraditi. U njemu nema nikakvog znanja koje vec nije postojalo u 6 stoljecu nove ere. U njemu nema nikakvih matematickih cuda koja se nisu mogla izracunati u doba kada je pisan. U njemu nema nista sto sto se SLUCAJEM ne moze naci i u drugim knjigama sa toliko rijeci i recenica.
Kur'an je fino djelo iz literature, ima svoju pjesnicku umjetnicku vrijednost i to je sve. Sve preko toga si dodao ti u zelji da mu napumpas vrijednost. MOgu i ja uzeti Hamleta i smatrati ga bozanskom objavom kojim je nadahnuo Sekspira da nam ukaze na pravi put. Sve sto ti pronalazis UPUTA u Kur'anu mogu i ja pronaci u Hamletu, ako se dovoljno potrudim i nafuram.
Nije bog nista kodirao u Kur'anu jer bog ne postoji.
ima jedna mudra izreka, ako pricas ono sto ne znas, posumnjat ce se i u ono sto znas....pa pripazi sta pricas
ocito je da te je logika napustila il ije zahrdjala, jer onajj ko tvrdi da moze btii 400 slucajnosti u jednoj knjizi ...operisan je od logike.
kazes Bog ne postoji, pa eto grad u celiji se sam napravio, grad koji ima svoje puteve, masine, energetska postorjenja, robote na dvije noge, kopiatore, pumpe, filtere, masine za odvezivanje cvorova na DNK lancu, automatizovana industrija, semipropusna membrana koja posta sto treba a blokira sto joj steti...itd ko je to stvorio da nije tvoja slucajnost mozda? mozes o ovome na drugoj temi ako ces ulazit u diskusiju
da te pitam sta je prvo nastalo koka ili jaje, eh necemo sad o tome nego idemo da pricamo o koki i jajetu u evolucijskom smislu
Reperacijski mehanizam ne moze postojati bez kodiranja u DNK, a DNK ne moze postojati bez reparacijskog mehanizma, pa dobijemo koka-jaje problem u tom evolucijskom smislu....
Kur'an je produkt covjeka i u njemu nema nista nadnaravno sto drugi ljudi ne mogu uraditi.
uvjereli smo se svi da volis pricati bez dokaza...a pricanje bez dokaza mozes macku o rep zavezati
samo dokazi i valjani logicki argumenti te mogu izvuci....vidi jednu stvar ja kad tvrdim nesto znaj sigurno da imam dokaze za to u dzepu, ne pricam tek tako na suho bez pokrica...jer znam da uvijek kad neko kaze a gdje dokaz pa ako ne dokazem sta pricam, sam sebe degradiram u diskusijama, ljudi onda pomisli , ovaj mlatara bez dokaza
kazes nema nista nadnaravno
hajmo ovako sad
kromozomi u spermatozoidu i pcelama , samo cu uzeti ova dva primjera
nemoguce ce znati ovo bez moderne tehnologije, elektronskih mikroskopa...ko je od ljudi mogao znati kodirati kromozome covjeka, spermatozoida, pcela i ostalih zivotinja u Kuranu?
nemozes se samo kriti pod plastom slucajnosti, ja znam da ti to volis puno, kad te udaram dokazima i argumentima, ti samo se pokrijes plastom slucajnosti i samo se smjeskas kao kad svog sina pokrijem dekom a tabani vire pa ga skakiljam , tako i ja tebe skakiljam dokazima i argumentima a ti se samo smjeskas od muke a ne sto ti je smijesno.
Pazi sad ovo ti kazes nema nista nadnaravnog
evo vizuelno kako izgleda nadnaravnost Kurana, jako jednostavno za razumjeti, vidjivo na oko, kao cudo kad bi ti mrtvaca ozivio na tvoje oci
Bog u Kuranu kodira stvari kroz unikatnosti, spominjanjen stvari najvise puta ili samo jednom
kao sto vidite iz pretrazivaca najvise puta nutfah-spermatozoid-kapljica sjemena se spominje najvise puta u suri 23, povezujuci je sa 23 kromozoma koje nosi svaki spermatozoid...jer da je spomenuo nutfah 3 puta negdje drugo, ili da je spomenuo 2 puta na jos nekolike sure, to onda vise ne bi bilo nikakvo cudo nego bi usli u cherry picking, pa posto je unikantno ne mozemo biti optuzeni za cherry picking, to su ta pravila koja ti ne kontas ovdje.
Bog fino kaze i obecava u Kuranu da ce nam davati te dokaze da je Kuran od njega knjiga: Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur'an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten?
a isto tako ti se i prijeti onima koji negiraju namjerno ove dokaze pa kaze
Bog kaze: A oni koji se budu trudili da se dokazima Našim suprotstave, da ih onemoguće, oni će biti kažnjeni."
znaci ti sam sebi omcu oko vrata stvaljas, ne treba tebi neprijatelj ti si sam sebi neprijatelj najveci
U njemu nema nikakvih matematickih cuda koja se nisu mogla izracunati u doba kada je pisan.
tvoje zelje su jedno, a moji dokazi ovdje su nesto drugo momce svako moze da vidi ko dokaze dostavlja a ko na suho prica.
Kur'an je fino djelo iz literature, ima svoju pjesnicku umjetnicku vrijednost i to je sve
de nam reci nesto o tome, da saznamo, posto ti vjerovatno znas cim tako kazes.
MOgu i ja uzeti Hamleta i smatrati ga bozanskom objavom kojim je nadahnuo Sekspira da nam ukaze na pravi put. Sve sto ti pronalazis UPUTA u Kur'anu mogu i ja pronaci u Hamletu, ako se dovoljno potrudim i nafuram.
mogu ja ovo mogu ja ono mogu ja ovo mogu ja ono.....ma sve mi mozemo bez dokaza, mogu i ja da letim ko ptica, da posjecujem druge planete , da postojim i nepostojim ujedno....ali sve u svojoj fantaziji
Last edited by Drekavac22 on 31/03/2022 11:23, edited 1 time in total.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
jeste
Sve i jedna provaljena.
Naravno da se ovakve stvari mogu vrlo lako namjestiti, iako to nekome sa niskim kognitivnim sposobnostima poput Smrleta, zvuci kao naucna fantastika. Ali u ovom slucaju doista niko nije nista namjestao, jer ama bas svaki primjer kojeg je Smrle naveo samo puka slucajnost.
Sa obzirom da ne postoji nikakvo pravilo kako se nesto moze brojati, metodologijom koju Smrle koristi, ima skoro neogranicene mogucnosti da stvara raznorazne kombinacije, od koje svaku pojedinu moze uporedjivati sa prilicno velikim skupom numerickih vrijednosti koje su bilo kako povezane sa pojmovima koji su spomenuti u tekstu.
Tako samo u slucaju rijeci dan, on sa svojom metodologijom moze vise desetina vrijednosti proglasiti "konacnim brojem" rijeci dan, jer on broji singular, plural, korijene, raznorazne padeze itd, te kombinacije sve toga. Da bi proglasio matematico "cudo", njegovom metodologijom je dovoljno da se samo jedno od tih brojenja podudari sa samo jednom od numerickih vrijednosti koje moze povezati sa pojmom.(365 naravno nije ni blizu jedina vrijednost koja se mogla podudariti)
Matematicki gledano, sve se svodi na razne varijacije "rodjendanskog paradoksa" kao sto je vec neko spomenuo na temi.
Tipican numeroloski trik, kojim se i prosjecno inteligentni ljudi daju lako zavarati, ako ne pokusaju da dublje analiziraju problem.
Tema je dakle za qrac i moze se komotno zatvoriti.
Optimus Prime wrote: ↑31/03/2022 11:20
Naravno da se ovakve stvari mogu vrlo lako namjestiti, iako to nekome sa niskim kognitivnim sposobnostima poput Smrleta, zvuci kao naucna fantastika. Ali u ovom slucaju doista niko nije nista namjestao, jer ama bas svaki primjer kojeg je Smrle naveo samo puka slucajnost.
Sa obzirom da ne postoji nikakvo pravilo kako se nesto moze brojati, metodologijom koju Smrle koristi, ima skoro neogranicene mogucnosti da stvara raznorazne kombinacije, od koje svaku pojedinu moze uporedjivati sa prilicno velikim skupom numerickih vrijednosti koje su bilo kako povezane sa pojmovima koji su spomenuti u tekstu.
Tako samo u slucaju rijeci dan, on sa svojom metodologijom moze vise desetina vrijednosti proglasiti "konacnim brojem" rijeci dan, jer on broji singular, plural, korijene, raznorazne padeze itd, te kombinacije sve toga. I njegovom metodologijom je dovoljno da se samo jedno od tih brojenja podudari sa samo jednom od numerickih vrijednosti koje moze povezati sa pojmom.(365 naravno nije ni blizu jedina vrijednost koja se mogla podudariti)
Matematicki gledano, sve se svodi na razne varijacije "rodjendanskog paradoksa" kao sto je vec neko spomenuo na temi.
Tipican numeroloski trik, kojim se i prosjecno inteligentni ljudi daju lako zavarati, ako ne pokusaju da dublje analiziraju problem.
pa gdje si ti transformeru , druze stari i ti se navukao na drogu zvana slucajnost
pazite dobro sta pisete ljudi vas nece uzeti za obiljno budete li mlatarli bez dokaza.
pokazite 400 primjera slucajnosti iz neke druge kjnige i ja cu momentalno revidirati svoje stajaliste
Sa obzirom da ne postoji nikakvo pravilo kako se nesto moze brojati, metodologijom koju Smrle koristi,
nepostoji ovo nepostoji ono, a da malo bolje procitas pravila navedena na prosloj ili pretprosloj stranici nebi tako pisao na suho bez dokaza.
Tako samo u slucaju rijeci dan, on sa svojom metodologijom moze vise desetina vrijednosti proglasiti "konacnim brojem" rijeci dan, jer on broji singular, plural, korijene, raznorazne padeze itd, te kombinacije sve toga
broji se jednostavna forma u jednini nespecificna forma, to jeste Dan
ti mozda hoces da se broji i specificna forma sa suffixima
pa bi dosli u situaciju, hocemo da racunamo koliko puta se Foot spominje u jednoj knjizi ja nevedem
Foot 10 puta, Football 24 puta , Feet 5 puta
i onda mi kazes spominje se 39 puta
a ja kazem u jednini specificna forma je samo 30 puta tako isto i Dan samo 365 puta
ali ti dodjes i kazes pa zasto ne racunas i to Football kada hoces da racunas i druge forme, na tom je to nivou sta vi hocete ovdje
Ljudi, nepmetujte na suho, ne znate sta hoce te od sebe i od zivota a kamoli od mene. prostudirajte stvar kao ja, pa mi onda dodjite a ne mlatarajte gluposti ovdje bez dokaza.
Tema je dakle za qrac i moze se komotno zatvoriti.
ma nemoj, cuj to....znam da bi vrlo rado zatvorili kad nemate valjane argumente i dokaze, hvatate se za sve moguce i nemoguce slamke spasa
mucno je to kad ti oponent dodje sa dokazima a ti hoces da ga osporis a nema nikakvih dokaza ni argumenata u dzepu osim truhle nelogike, pa ti onda bude kao kad hoces strijelom da zaustavis tenk
ja sam ne znam kako bi uspio osporiti ovo , koji sam istrazivao tolike godine, kada bi smisljao nacine da osporim ne bi znao nacina naci da osporim valjano a vi bi kao nesto htjeli osporiti pa i dijete ospori papir sa formala nuklearne fizike kako se pravi nuklerna elektrana i atomska bombica...kada ne zna sta pise, ono obrise il isline ili podere bez milosti neznajuci sta pise na papiru, ono samo vidi neke lude skrabotine.
pokazite 400 primjera slucajnosti iz neke druge kjnige i ja cu momentalno revidirati svoje stajaliste
Je si li ti svjestan da ti je lik pronasao nekoliko slicnih podudarnosti u tvojim forumskim postovima. Mozes prelistati par stranica nazad.
Dakle prakticno je demonstrirao, koliko je lako naci slicne podudarnosti u svakom tekstu.
Drekavac22 wrote: ↑31/03/2022 11:35
nepostoji ovo nepostoji ono, a da malo bolje procitas pravila navedena na prosloj ili pretprosloj stranici nebi tako pisao na suho bez dokaza.
Da, pravila nema. Da ona postoje onda bi se uz pomoc reengineeringa moglo doci do novih naucnih spoznaja.
A ovako ti brojis sve sto se moze izbrojati i onda retroaktivno uporedjues nasumicno sa svim mogucim vriijednostima koje se mogu povezati sa pojmovima spomenutim u tekstu.
Bilo bi cudo, kada nebi pronasao niti jednu podudarnost
brojevi se jednostavna forma u jednini necpsicifna forma, to jeste Dan
Da, ali problem je sto bi ti proglasio cudo i da se s slozena forma u pluralu podudarila sa brojem 365, ili slozena forma u singularu. Ili da se bilo koji od tih brojeva podudario sa brojem dana u hidzretskoj godini. Itd. itd.
Dakle jednostano nemas nikakvih pravila kako se nesto moze podudariti, nego ti je dovoljno da se bilo sta podudari.
Je si li ti svjestan da ti je lik pronasao nekoliko slicnih podudarnosti u tvojim forumskim postovima. Mozes prelistati par stranica nazad.
Dakle prakticno je demonstrirao, koliko je lako naci slicne podudarnosti u svakom tekstu.
Da, pravila nema. Da ona postoje onda bi se uz pomoc reengineeringa moglo doci do novih naucnih spoznaja.
A ovako ti brojis sve sto se moze izbrojati i onda retroaktivno uporedjues nasumicno sa svim mogucim vriijednostima koje se mogu povezati sa pojmovima spomenutim u tekstu.
Bilo bi cudo, kada nebi pronasao niti jednu podudarnost
brojevi se jednostavna forma u jednini necpsicifna forma, to jeste Dan
Da, ali problem je sto bi ti proglasio cudo i da se s slozena forma u pluralu podudarila sa brojem 365, ili slozena forma u singularu. Ili da se bilo koji od tih brojeva podudario sa brojem dana u hidzretskoj godini. Itd. itd.
Dakle jednostano nemas nikakvih pravila kako se nesto moze podudariti, nego ti je dovoljno da se bilo sta podudari.
Citava propaganda ti se bazira na jeftinom statistickom triku. Zato niko ovu temu ni ne uzima za ozblijno.
nista vrijedno pomena nije nasao.
a i kad nadje se nesto, nikad nisam tvrdio da niska frekventnost brojcane podudarnosti nije slucajnost, naravno da mzoe biti slucajnost...ali jednu stvar sto ti ne kontas,
da visoka frekventnost zbijena u jednu te istu knjigu nokautira slucajnost iz cipela,,,to je on sto ne kontate...ali se i dalje brukate tvrdeci da tako visoka frekventnost na malom prostoru sadrzi ogromne simetrije, brojcane povznice, naucna cuda i mnogo toga jos.
i ti izgleda pricas kao pajdas ti apsidejzi , sve bez dokaza
cuj nema pravila, a naveo sam 4 tacke pravila, i ne samo to nego uz pomoc tih pravila pronasle su se druge brojcane poveznice sto ukazuje na shematski rad, po tom sablonu su kodirane...shvatas li ti to covjece?
prvo moramo da vidimo sta bi se uzelo uobzir a sta ne....e bi se moglo uzeti sve u obzir
ako bi uzeo brojanje za dan specificnu i nespecificnu formu zajedno...njihova zajenicka tacka poveznica bi bila zato sto je to singular, koji se razgrana na dvije strane, specificni i nespecificni singular.
ako bi uzeli specificni singular i dualni plural naprimjer, to absolutno ne bi se moglo smatrati nikakvo kodiranje jer nebi imali nikakvu okvir na osnovu cega bi se spajao recimo specificna forma i dualni plural a izostavili nespecificnu formu i regularni plural.
moras imati neku logiku, neki okvir iz kojeg se nemoze izaci, neke tacke spajanja moras imati da bi se to smatralo logicnim, shvatas li ovo.
i da se bilo koji od tih brojeva podudario sa brojem dana u hidzretskoj godini.
pa i to je kodirano samo u drugom formatu
izmedju prvog spominjanja rijeci mjesec i zadnjeg 12 spominjanja rijeci mjesec upravo ima 354 rijeci Dan bas kao sto ima 354 dana u lunarnom kalendaru u 12 mjeseci.
absolutno netacno, ciste lazi i gluposti valjate, ja i dalje dostavljam dokaze a vi i dalje na suho mlatarate
jasno sam naveo 4 tacke pravila koje se moramo pridrzavati pri detektiranju brojcanih poveznica u Kuranu.
zato ne palamudi mi da nema kad ima, jer po tim pravila ja istrazujem sve ostale brojcane poveznice koje se pronadju.
Citava propaganda ti se bazira na jeftinom statistickom triku. Zato niko ovu temu ni ne uzima za ozblijno.
ocito je da imate problema da nadjete mahane, jednostavno vam ne ide od ruke pa bi vam volio pomoci kako da se nadju mahane u ovim stvarima sto prezentiram, jednostano vidim niste kadri to sami na svoju ruku, moram pripomoci
prati i gledaj dali se ista promasilo od rijeci, ako je rijec promasne,a il iusla tamo gdje ne pripada u neku skupinu, to je greska i mora se ukazati.
ako nema unikatnosti u brojcanoj poveznici, lahko me onda mozete optuziti za cherry picking.
ako sam nedosljedan koji izlazi iz okvira logike, tipa jasno je odredjeno kako se broje rijeci u Kuranu, pa ako vidite recimo da odstupam od tog pravila, tipa da odlucim da promijenim to pravila arapskih gramatiraca pa pocnem da racunam veznik waw "i" kao zasebnu rijec a uvijek koristim metod koji zagovaraju arapski gramaticari ...pa ako bi vidjeli da nisam dosljedan po vom pitanju ocito bi bilo da se ideu zonu mutnih radnji, kada bi se skakalo od metoda do metoda pri recimo brojanju rijeci ako vec ima jasno definisano kako se broje rijeci.
Zato niko ovu temu ni ne uzima za ozblijno
a da znas koliko mene briga ko nesmatra ovu temu ozbiljnom...ko lanjski snijeg samo im kaze velikodusno, zaobidjite temu u sirokom luku, ako niste u stanju da osporite ili nemate sta da kazete....ako hcoete konstruktivno diskusiju, ili da nesto novo naucite, bujrum svakom dobro dosao.
kazete da nema cuda , objasnite onda ovo gdje se tekstualni dijelovi potpomazu brojcanim dijelovima
Ajstajnova teorija relativiteta spomenuta i kodirana u Kuranu
u teoriji relativiteta vrijeme nije isto svugdje, nego je relativno, negdje vrijeme brze ide negdje sporije zavisno gdje se nalazimo
u samo dva ajeta u Kuranu se naznacava teorija relativteta kroz spominjanje vremena da nije isto svugdje
Bog kaze:
32:5 On upravlja svima, od neba do Zemlje, a onda se sve to Njemu vraća u danu koji, prema vašem računanju vremena, hiljadu godina traje
.
.
. 1916 ajeta izmedju ova dva ajeta, Ajstajn izdao prvi put knjigu Opca teorija relativiteta godine 1916
.
.
. 70:4 k Njemu se penju meleki i Džibril u danu koji pedeset hiljada godina traje,
tih 1916 ajeta izmedju je rasporedjeno u 37 sura, kada je Ajstan ovo objavio imao je 37 godina.
Pitanje za vas koji nevjerujete da je ovo bozanska knjiga koja nagovjestava stvari i govori o naucnim cinjenicama prije nauke kako to da bas izmedju jedina 2 ajeta koje naznacavaju teoriju relativiteta upravo bas da ima 1916 ajeta a prva knjiga Opca teorije relativiteta knjiga izdata 1916 godine
cudo je
1. spominjanje uopste da vrijeme nije isto svugdje, to samo p osebi je cudo
2. da se potrefi 1916 ajeta sa godinom izdavanje knjige 1916 godine
3. raspodjela tih ajeta u 37 sura kada je Ajstajn izdao imao je 37 godina