na onaj spisak sto su vec napisali bih dodao i
Alem (Điđi) na Stupu
Grbo na Obhodži
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Imam isti auto, promjena termostata će ti otkloniti problem. Da nisi slučajno nekom pomagao paliti auto preko kablova, jer se meni ta greška iz tvog gore opisa desila baš kada sam nekom pomogao paliti auto preko kablova, mada ne znam kakve to može imati veze, vjerovatno se potrefilo takoAverus wrote: ↑29/03/2022 15:23 Astra J 1.6 benzin
Kad upalim auto, nakon par sekundi se odmah pali i ventilator motora i izbaci mi grešku
Dijagnostika kaže greška s naponom na termoprekidaču
Ja pretpostavljam da trebam zamijeniti termostat/termoprekidač, ali eto da pitam ima li neko iskusniji da potvrdi ili opovrgne tu moju sumnju?
Daj covjece zar to nisi vise zavrsio.Averus wrote: ↑29/03/2022 15:23 Astra J 1.6 benzin
Kad upalim auto, nakon par sekundi se odmah pali i ventilator motora i izbaci mi grešku
Dijagnostika kaže greška s naponom na termoprekidaču
Ja pretpostavljam da trebam zamijeniti termostat/termoprekidač, ali eto da pitam ima li neko iskusniji da potvrdi ili opovrgne tu moju sumnju?
Šuti ne brukaj me
Nisam, ali jesam prije toga mijenjao akumulator, pa možda je tad šta zveknuloplagijator1975 wrote: ↑30/03/2022 09:01 Imam isti auto, promjena termostata će ti otkloniti problem. Da nisi slučajno nekom pomagao paliti auto preko kablova, jer se meni ta greška iz tvog gore opisa desila baš kada sam nekom pomogao paliti auto preko kablova, mada ne znam kakve to može imati veze, vjerovatno se potrefilo tako
Znači ima neke veze sa strujom, uglavnom neka ti ponište sve greške i zamjene termostat, ja poslije nisam imao problema. SretnoAverus wrote: ↑30/03/2022 09:43Šuti ne brukaj me![]()
EDIT: moram se pravdati - kome god odem, "de ti to vidi s majstorom nemoj ti to kupovati mozda nije to, ne mogu ti ja vratiti lovu ako nije do toga" i tako ta prica...
Nisam, ali jesam prije toga mijenjao akumulator, pa možda je tad šta zveknuloplagijator1975 wrote: ↑30/03/2022 09:01 Imam isti auto, promjena termostata će ti otkloniti problem. Da nisi slučajno nekom pomagao paliti auto preko kablova, jer se meni ta greška iz tvog gore opisa desila baš kada sam nekom pomogao paliti auto preko kablova, mada ne znam kakve to može imati veze, vjerovatno se potrefilo tako![]()
Koja generacija, G, H ili J?black_adrian wrote: ↑30/03/2022 19:11 mene je Astra iznenadila pouzdanošću iz iskustava prijatelja... od 1.7 dizela cipovanog koji se svaki dan dere, pa do onog koji se mazi i pazi...
definitivno ce biti u uzem izboru kad budem uzimao "drugi" auto, tj. auto za grada...
H i J.
imaju oni i glupih rjesenja, ok jeste pouzdana G bila ali nekih gluposti i kardinalnih gresaka ima...drug_profi wrote: ↑30/03/2022 20:11 Opel je u astru uvijek stavljao pouzdana i jednostavna rjesenja.
Zato se i nisam mogao nacuditi integrisanom dihtungu u plasticnom poklopcu motora od 900 maraka.![]()
drug_profi wrote: ↑30/03/2022 20:11 Opel je u astru uvijek stavljao pouzdana i jednostavna rjesenja.
Zato se i nisam mogao nacuditi integrisanom dihtungu u plasticnom poklopcu motora od 900 maraka.![]()
Poklopac i dihtung ispod 150, ja sam preko druga narucio samo dihtung, 40 KM. Evo cekam vec par dana.