Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Suti, da ne pocnu naplacivati pristup da pretrazis.
Ko ce besplatno isprogramirati i odrzavati pretrazivac u BiH?
Kao svi internet pretraživači. Reklame.
I naplata od komercijalnih oglasa. Ljudi koji prodaju svoje stare stvari džaba oglasi, firme i oni koji prodaju više primjeraka iste robe, dakle faktički imaju radnju iako je tako ne zovu, plaćaju.
Ko proda 2 i više auta godišnje ne prodaje svoj polovan auto da bi kupio drugi, taj trguje automobilima. Neka plati. A i UIO to može malo pogledati.
Pa eto - samo realiziraj ako su tolike pare od reklama.
Ja misli pm da ce biti ista prica ko sa nekretninama. Kukalo se, ali opet pik nezaobilazan.
pepeljara wrote: ↑27/03/2022 18:14
Ovaj olx je odron.
Znaci bukvalno svaki mjesec dva, nesto novo pocnu naplacivati.
Samo tako ce grohnut cim neko novi oglasnik uspostavi iz pozadine.
tacno tipicni monopol koji se kod nas koristi u svakoj sferi poslovanja.
O čemu ti? Dobit OLXa najveća od kad su kupili tadašnji pik.ba i ona iznosi 4.550,557 KM.
Pretprošle godine 3.8 mil. , A prije pretprosle 3.4 mil.
Broj uposlenih prošle god 26 , pretprošle 23 i prije pretprosle 24...
Last edited by xoklix on 28/03/2022 23:34, edited 1 time in total.
Kao svi internet pretraživači. Reklame.
I naplata od komercijalnih oglasa. Ljudi koji prodaju svoje stare stvari džaba oglasi, firme i oni koji prodaju više primjeraka iste robe, dakle faktički imaju radnju iako je tako ne zovu, plaćaju.
Ko proda 2 i više auta godišnje ne prodaje svoj polovan auto da bi kupio drugi, taj trguje automobilima. Neka plati. A i UIO to može malo pogledati.
Ja inace na olx ne prodajem nista vec godinama. Danas oglasio neke gume i skide mi 5 olx kredita.
U neku ruku je i bolje što se naplaćuje. Nađem neki proizvod na OLX-u ali prodavca ne možeš kontaktirati ni preko Interpola. Broj telefona je pogrešan (javlja mi da pozivam nepostojeći broj) a na poruku ne odgovara preko desetak dana. Čemu takav oglas? Postoji li uopšte proizvod kog taj kao prodaje? To jest, ima li uopšte on taj proizvod ili se zafrkava?
O čemu ti? Dobit OLXa najveća od kad su kupili tadašnji pik.ba i ona iznosi 4.550,557 KM.
Prošle godine 3.8 mil. , pretprosle 3.4 mil.
Broj uposlenih 26, prošle 23 , pretprosle 24...
Govorim ko ce organizovati 20ak ljudi i platiti iste da naprave besplatan proizvod za koristenje korisnicima - sto se i kritikuje jer se pocelo naplacivati koristenje?
xoklix wrote: ↑28/03/2022 18:11
Prošle godine 3.8 mil. , pretprosle 3.4 mil.
Broj uposlenih 26, prošle 23 , pretprosle 24...
Govorim ko ce organizovati 20ak ljudi i platiti iste da naprave besplatan proizvod za koristenje korisnicima - sto se i kritikuje jer se pocelo naplacivati koristenje?
Naplaćuju se nekretnine,izdvajanje na naslovnu,reklame i sl.
Ovo za automobile 5 KM je previše.
I malo sam pobrkao godine, 4.5 mil. su imali prošle godine,a 3.8 mil. su imali pretprošle i 3.4 mil. 2019te.
Za ovako malo i siromašno tržište uzimaju ogromnu lovu.
Sad kad su počeli za automobile naplaćivati očekujem rast profita na 6-7 mil.
To je fenomenalan biznis sa 29 zaposlenih.
Sto miliona vrijedan.
kazem opet, nemam nista protiv da platim neku simbolicnu sumu da oglasim robu koju prodajem na pismenom i preglednom portalu.
Potrosim cenera ili cvaju i zavrsim prodaju.
Mozda prihod. Dobit teško. Toliko dobiti ne prijavi nijedno osiguranje u top 5 u BiH.
black_adrian wrote: ↑27/03/2022 16:47
Meni sami ljudi prilaze i nude pare za auto
Al ne fakat, prošle godine sam imao 4-5 dobrih ponuda za auto gdje su ljudi sami prišli i rekli ja bih kupio tog Passata, nudim XKM/koliko ga cijeniš?
Tako u Trebinju stao da kupim pile i salate nekakve na onoj pijaci, prilazi lik i pita je li Passat na prodaju. Kažem da nije, onda mi je objasnio da traži istog ovakvog, taj motor i da nije do sad naletio na ovako fin primjerak. Rekoh jarane šteta, al ostaje kod mene. Al bila je dobra ponuda, krajem godine ako uspijem izvući približno toliko, bit će dobro
Jebo majku, da je R36 pa hajde. Ali 2.0tdi karavana s 300.000km na satu da se jagme da kupe, pa nismo u Čečeniji.
xoklix wrote: ↑28/03/2022 18:11
Mozda prihod. Dobit teško. Toliko dobiti ne prijavi nijedno osiguranje u top 5 u BiH.
Prihod za prošlu godinu 8.023,231 KM , pretprošle 6.9 mil. , 2019ta 6.2 mil.
Imaš javno dostupne podatke na bonitetima(plaća se) i besplatne na fia.ba.
Al ne fakat, prošle godine sam imao 4-5 dobrih ponuda za auto gdje su ljudi sami prišli i rekli ja bih kupio tog Passata, nudim XKM/koliko ga cijeniš?
Tako u Trebinju stao da kupim pile i salate nekakve na onoj pijaci, prilazi lik i pita je li Passat na prodaju. Kažem da nije, onda mi je objasnio da traži istog ovakvog, taj motor i da nije do sad naletio na ovako fin primjerak. Rekoh jarane šteta, al ostaje kod mene. Al bila je dobra ponuda, krajem godine ako uspijem izvući približno toliko, bit će dobro
Jebo majku, da je R36 pa hajde. Ali 2.0tdi karavana s 300.000km na satu da se jagme da kupe, pa nismo u Čečeniji.
Meni se javilo X poznanika likova da im prodam svoje auto u BiH. 1.6 TDI...Golf
Prihod za prošlu godinu 8.023,231 KM , pretprošle 6.9 mil. , 2019ta 6.2 mil.
Imaš javno dostupne podatke na bonitetima(plaća se) i besplatne na fia.ba.
Vjerujem da si svjestan da prihod i dobiti nisu isti termini tj ne predstavljaju istu stvar. Prihod BHTelecoma je prosle godine bio 470.mil a dobiti 70.mil cca.
Pa vjerujem da je istina, moj jaran imao bas takvog Passata cr karavana, nije bio na prodaju al ipak dobio je ponudu koju nije mogao odbiti, poslije razbija glavu sta ce dalje kupit
Bošnjo voli Passata vise nego francuza to je činjenica. Ja vozim Passata ali iduci auto ce biti sigurno C5 ili p508
Last edited by Mlad i Nevin on 29/03/2022 12:26, edited 1 time in total.
Meni se javilo X poznanika likova da im prodam svoje auto u BiH. 1.6 TDI...Golf
Hoces reci da i ja lazem?
Evo i ja lažem da mi je čovjek nudio 6800 KM za Passata B5.5 starog ured 20 godina, moRe bit' da sam sanjao
Btw komšija je u pitanju i dao bi mi keš odma, al' nije mi prioritet auto jer me odlično služi, a i šta kupiti od recimo 12-13 000, a da nije mačak u vreći. Da finanskijska situacija dozvoljava kupio bih novo.
Sad za sad sam siguran u svog, cca 330 000 pravih na satu, a prede kao maca sa 170 KS i 400 nM