Nije Ukrajina
Bajden je samo rekao istinu i nije Bajdenov problem što niti jedan eurolider ne smije ni pomisliti da to javno izgovori. Sa putlerom se ne može pregovarati, kad tad ameri će morati uletiti sa svom svojom silom i razmontirati trovačkog bijednika.lajkujMe wrote: ↑28/03/2022 18:02Ghengis Khan, najveci koljac u ljudskoj historiji, gori od Hitlera i Staljina zajedno, kriv za ubistvo 10% tadasnje svjetske populacije. Imao je jedni sveto pravilo.
Stranu neprijateljsku delegaciju koja je dosla da pregovara mora se ugostiti s najvecim postovanjem, velikim gostoprimstvom i isto tako pustiti da se vrate bez da im fali dlaka na glavi!
Rusi ni to ne postuju nego pregovarace za mir otrovali boze sacuvaj
Nista Bajden nije pretjerao
Koljaci
Iz smjera eresa dođoše, nebi mi svejedno. Vozio sam 5 km u koloni, lakše mi bilo kad sam vidio da nema Z neđeSanskiBiser wrote: ↑28/03/2022 18:32Ne treba ni gledati vozila dovoljno da vidim kucu nedovrsenu sa dva lokala u prizemlju i da znam da je kod nas negdje.![]()
Ako mislis na izjavu gradonacelnika koju je prenio CNN, mislim da se radi o losem prevodu sa ukrajinskog.
Ja sam shvatio da govori o evakuaciji i da su civili prepusteni na milost i nemilost Rusa hoce li biti evakuisani."Not everything is in our power," said Vadym Boichenko, the pro-government mayor of Mariupol, in a live television interview. "Unfortunately, we are in the hands of hands of the occupiers today."
Boichenko called for a "complete evacuation" of the remaining population of Mariupol, which had a population of over 400,000 before Russia launched its invasion of Ukraine on Feb. 24.
"According to our estimates, about 160,000 people are in the besieged city of Mariupol today, where it is impossible to live because there is no water, no electricity, no heat, no connection," he said. "And it's really scary."
To je to, nemam link nikakav osim B92 ...geralt wrote: ↑28/03/2022 18:44Ako mislis na izjavu gradonacelnika koju je prenio CNN, mislim da se radi o losem prevodu sa ukrajinskog.
Ja sam shvatio da govori o evakuaciji i da su civili prepusteni na milost i nemilost Rusa hoce li biti evakuisani."Not everything is in our power," said Vadym Boichenko, the pro-government mayor of Mariupol, in a live television interview. "Unfortunately, we are in the hands of hands of the occupiers today."
Boichenko called for a "complete evacuation" of the remaining population of Mariupol, which had a population of over 400,000 before Russia launched its invasion of Ukraine on Feb. 24.
"According to our estimates, about 160,000 people are in the besieged city of Mariupol today, where it is impossible to live because there is no water, no electricity, no heat, no connection," he said. "And it's really scary."
Ako je nesto drugo u pitanju, daj link.
Ne znaju oni za onu Ezopovu basnu o Lisici i kiselom grožđusumirprimus wrote: ↑28/03/2022 18:13
Jel ono jutros bi rasprsva o avionima. Fakat godinama na rt samo pljuvamje po f35 programu a vidi sad njih![]()
![]()
Nema te sta prepadati, Mariuopolj je pao, danas, sutra ili za dva mjeseca. Jedini pravi zajeb Ukrajinaca u ovom ratu, 8 godina se brane i ukopavaju i onda bez borbi haman prepuste cijelo zaledje, i ovi im dodju za ledja u prvoj sedmici rata, i onda umjesto da izvuku jedinice - vjerovatno jedne od najboljih i najiskkusnijih - oni se jos skoncentrisu u grad u obrucu bez ikakve mogucnosti za proboj ili ikakve ofanzivne akcije. Isto kao sto je Hitler unistavao svoju vlastitu vojsku na istocnom frontu. Valjda ce jednom na vidjelo dana izaci informacije koliko je tome kumovao Azov i jihpove odluke, a koliko komanda Ukr vojske.
Sve zavisi sta je "svijet" zamislio. Da li rasturit Ukrajinu ili im pomoci. Ukoliko bude da ce im "svijet" (Izuzev Rusije i ruske buranije) pomoci, onda je samo pitanje vremena kada ce Mariupolj biti vracen "prekosutra", za mjesec, dva, pet godina..Romanija wrote: ↑28/03/2022 19:10Nema te sta prepadati, Mariuopolj je pao, danas, sutra ili za dva mjeseca. Jedini pravi zajeb Ukrajinaca u ovom ratu, 8 godina se brane i ukopavaju i onda bez borbi haman prepuste cijelo zaledje, i ovi im dodju za ledja u prvoj sedmici rata, i onda umjesto da izvuku jedinice - vjerovatno jedne od najboljih i najiskkusnijih - oni se jos skoncentrisu u grad u obrucu bez ikakve mogucnosti za proboj ili ikakve ofanzivne akcije. Isto kao sto je Hitler unistavao svoju vlastitu vojsku na istocnom frontu. Valjda ce jednom na vidjelo dana izaci informacije koliko je tome kumovao Azov i jihpove odluke, a koliko komanda Ukr vojske.
ma nek si stavio...ima mušterija da mastrubiraju na ovoŠkobo Habu wrote: ↑28/03/2022 19:04 Ko ima živce neka gleda, ko nema neka ne sere kako sam pro-ruski igrač.
Snimci iz Maripolja. Ono što vam ne odgovara, preskočite komotno. Tip laprda većinom, ali barem se da izvući neka opšta slika o sutuaciju u Maripolju.
SpoilerShow
Skoro sve vijesti sa ratista u medijima kasne od 2 do 6 dana Tom Cooper je pisao o tome, on dobije isti dan kad se nesto desi i pise analize pa nakon 24-48 sati objavi. A ukrajinsko MO je naredilo i jedinicama i vojnicima da snimke sa ratista ne objavljuju barem 24 sata nakon sto se snime..Alternative777 wrote: ↑28/03/2022 19:21 Azov je u željezari, ima dva dana. Ostatak Marijupolja Ruski. Ovo tek sad kao zvanično, grad su izgubili prije 48h.
Koji je garant toga, kad spoje snage i povezu Krim i istočne regije imat ce mnogo manje logistickih problema. Plus imaju oproban recept Mariupola kako zauzimati i te gradove ako budu htjeli. Nema ih ko sprijeciti da nastave sa opkoljavanjem i granatiranjem.bingov buraz wrote: ↑28/03/2022 19:27 Mariopol je odigrao ulogu Vukovara.
Sačuvao Odessu,Zaporižija,možda i Dnipro.
Jbg.
SDA sendvičar koji prenosi rusku propagandu....svašta.Alternative777 wrote: ↑28/03/2022 19:21 Azov je u željezari, ima dva dana. Ostatak Marijupolja Ruski. Ovo tek sad kao zvanično, grad su izgubili prije 48h.
Kupovina vremena.Mjesec dana su dobili gratis da se ukopaju i utvrde.Arachnoidea wrote: ↑28/03/2022 19:31Koji je garant toga, kad spoje snage i povezu Krim i istočne regije imat ce mnogo manje logistickih problema. Plus imaju oproban recept Mariupola kako zauzimati i te gradove ako budu htjeli. Nema ih ko sprijeciti da nastave sa opkoljavanjem i granatiranjem.bingov buraz wrote: ↑28/03/2022 19:27 Mariopol je odigrao ulogu Vukovara.
Sačuvao Odessu,Zaporižija,možda i Dnipro.
Jbg.