Burkoff wrote: ↑19/03/2022 17:03
zippoo87 wrote: ↑19/03/2022 16:40
Tvoje poredjenje je potpuno promaseno i neadekvatno.Ovaj je dao dobar savjet,jer se ne isplati ulagati u tako star i slab model.Eto on je ipak ulozio 20 KM za bateriju ali nije rijesio problem.
Velika vjerovatnoca je neorginalna baterija i stara sama od sebe dok je cekala da je neko kupi. Slazem se sa tobom. Argument da je ulozio 20 KM na telefon koji vrijedi 50 KM ispravan takodjer prihvacam. Ja sam dao covjeku savjet da proba tvornicki reset i par dana koristenja baterije. Vrijeme je novac i neka ulozi vrijeme na ta dva poteza. Mozda se time rijesi problem. Nije mu se mama zalila na performanse vec lose trajanje baterije.
Prosta izjava kupi novi mi uopste ne lici na pokusaj pruzanja pomoci. Ako vec pomazes onda daj argument za svoje misljenje covjeku kojem treba pomoc. Daj mu mogucnost da nauci nesto i shvati da si mozda u pravu sa savjetom ili misljenjem. Na kraju krajeva ovdje smo da se pomazemo i raspravljamo. Ja covjeku nisam rekao da kupi bateriju ali kad je vec ucinjeno onda neka se jos malo istraze besplatne opcije da ga mozda dovede u neki rezim gdje ne mora kupiti zaista drugi mobitel. Ja sam davnih dana LG optimus mobitela kuburio sa androidom koji je od mobitela napravio krs koji laguje. Samo jedan android os korak prije tog i mobitel je opet bio sto se moze koristiti. Sumnjam da momak zna flashovati mobitel te sam to izostavio kao preporuku.
Drugari, hvala na savjetima.
Jbjga, baterija je kupljena nova kao originalna (i apsolutno izgleda tako), u radnji gdje smo i prije kupovali nekih stvarčica i nije bilo problema, sve uredno i s fiskalnim računom.
Nemam para (a ni potrebe) da joj kupujem novi telefon za 2-3 stoje, njoj je ovaj sasvim dovoljan za njene potrebe. Očuvan, nema packe, dobila nov prije nekoliko godina, nju ne interesuju ni najnovije verzije Androida niti bilo šta, žena zadovoljna, sve uredno radi što njoj treba.
Predložio sam joj da nekoliko puta ide na opciju da ga skroz isprazni pa napuni.
Što se tiče flešovanja i tih pizdarija, niti znam, niti želim time da se bakćem.
Vidjećemo, ako baš bude insistirala da joj treba drugi telefon, ima brate zagarantovanu peMziju, pa može na rate, na 20 godina jedan S20 (za mene). A ja ću njoj dati moj RN10Pro.
Ha ja!