Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

td_maajka

#27501 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

zijancer wrote: 28/03/2022 09:48 znate šta bi još moglo biti komplikovano kod određivanja načina kontakta vozila sa pješacima, dvoje ih je, sumnjam da bi i jedan vještak mogao razgraničiti šta je udar tijela od tijelo a šta vozila od tijelo, jer se ti udari istovremeno dešavaju i prepliću
Oj Boze :-)

Vracamo se opet na teorije tipa malih zelenih ili pak Hulk ih napao, ma ustvari, plesali su tango pa se sudarili glavama, koljenima, butinama, i ne moze to ni jedan vjestak utvrditi :( Tuga.
bitangeIprinceze

#27502 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

GAU8 wrote: 28/03/2022 09:41
tranquil wrote: 28/03/2022 09:30

:thumbup:

Jedni te isti likovi prodaju jedno te isto šuplje suđe.

Postaviš par konkretnih pitanja, umjesto odgovora dobijaš izbjegavanje i izmotavanje, i na kraju neko likovanje da su razbucali negdje nešto, uz hrpu uvreda...

Poput šaha sa golubovima iz one izreke: sruše figure, poseru se po tabli, i proglase pobjedu. :roll:
To ti govoris o bitangi??
:lol:
ArmandiHose

#27503 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

BIĆE VEOMA ZANIMLJIVO NA SUĐENJU U SUDU BiH OVOG ČETVRTKA.
:bih:
Najavljeno je, između ostalog, (1) svjedočenje zanimljivog i živopisnog svjedoka inspektora Šehovića, te je za očekivati u nastavku (2) sudsko discipliniranje advokata Ifeta i oštećenog Muriza u vezi sa njihovim posljednjim zlonamjernim medijskim istupima.

1) SVJEDOK NERMIN ŠEHOVIĆ

...https://youtu.be/d6OMvyPuzSA...

Šehović: "Šokirali bi se kad bih rekao sve što znam! Jedva čekam da svjedočim u slučaju Memić" ... (TV FACE)

Samostalni policijski inspektor Šehović je određen za svjedoka Tužilaštva BiH u Sudu BiH, u predmetu protiv optuženih Mutap i dr.

Iz ovog priloga i nakon malo googlanja zaključujemo: respektabilna, sjajna policijska karijera, natprosječno obrazovan policajac - doktor pravnih nauka, specijalista krivičnog prava, "predsjedavajući Ad hoc tijela formiranog u junu 2016. godine vezano za slučaj Dženan Memić i dugogodišnji uposlenik FUP-a sa iskustvom od 15 godina šefa Odsjeka za ubistva".

Nema sumnje da se radi o veoma obrazovanom i sposobnom policajcu, talentiranom za medije i samopromociju, veoma istreniranom šarmantnom slatkorječivom ambicioznom policijskom službeniku kome demagogija nije strana, koji grabi krupnim koracima prema policijskom vrhu, vjerovatno budući komesar ili ministar policije, pravde i slično, ukratko rođeni političar. Jedan od onih, poput advokata Ferageta, čija je medijska zvijezda jarko i visoko zasijala javnosti zahvaljujući predmetu Memić i tragediji porodice Memić.

Veoma samouvjeren u ovoj emisiji, "zna sve o svima" (kao Broj 1. u Alan Fordu), kaže da je sarađivao sa državnim tužiteljem Ćazimom i da je "zadovoljan njegovim radom" (valjda treba biti obrnuto, da tužilac ocjenjuje policajca, ali hajde, neka, čovjek ima visoko mišljenje o sebi, drčan tip vjerovatno sa razlogom).

Vidimo da je to svjedok "koji mnogo zna", koji "jedva čeka da svjedoči", sigurno je da Ćazim, Muriz i Ifet mnogo očekuju od ovog motiviranog svjedoka. Muriz je valjda na ovog svjedoka mislio kada je rezignirano medijima rekao, nakon prošlog suđenja, da "ima još dobrih svjedoka".

Bio je zanimljiv razgovor (tačnije nadgovaranje) sudije Perića i tužitelja Ćazima na prošlom suđenju u sudnici Suda BiH kada je sudija Perić zatražio da mu tužilac posebno i dodatno obrazloži zašto predlaže ovog svjedoka, pa kada je sudija zaključio da ovaj svjedok nema lična neposredna saznanja o predmetu već posredna kroz rad skupštinske komisije, zapitao se zašto sud treba slušati izlaganja svjedoka koji nema lična i neposredna saznanja i koji dolazi sa tim saznanjima iz skupštinskih tijela, komisija koje formira politika, i tome slično.

Tome se pridružila i odbrana, branitelj advokat Kolić koji nije birao riječi kao sudija Perić, pa je rekao da se radi o nezakonitom dokaznom prijedlogu, tražeći da sudija odbije ovaj prijedlog.

Tužilac Ćazim je panično (za leđima su mu, bukvalno, Ifet Muriz Arijana) i srčano branio ovaj prijedlog, te na kraju nevoljko "prihvatio" sugestiju sudije Perića da ovaj svjedok može svjedočiti, ali samo i jedino na bitne činjenice i okolnosti iz optužnice, ne više i ne šire od toga.

Zašto ovakav stav sudije Perića, pitao sam
Odgovor je slijedeći, kako mi objašnjavaju, takođe doktori i magistri prava:

Svjedoci su lica koja imaju direktna saznanja, poput očevidaca (lično vidjeli, lično čuli), koji su najvrijedniji, ili posredna saznanja (tzv indicije) preko dugih lica ili dokumenata, čija je dokazna vrijednost manja, pa se moraju uvezivati sa drugim dokazima.

Sudovi ne prihvataju kao dokaze krivične prijave i analize, izvještaje o počinjenim krivičnim djelima i tome slično, ni policije, niti bilo kakvih drugih institucija i tijela jer se radi o ulaznim operativnim materijalima policije za tužilaštvo na osnovu kojih tužitelji odlučuju da li da otvore i vode istrage, prikupljaju dokaze.

Stoga, "Izvještaj o provedenom skupštinskom nadzoru Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo nad zakonitošću rada MUP-a i Uprave policije Kantona Sarajevo u slučaju Dženan Memić", koje je sačinilo “Ad hoc tijelo formirano sa zadatkom da utvrdi zakonitost rada MUP-a i Uprave policije u slučaju „Dženan Memić“, ima SAMO značaja i težinu za Tužilaštvo, ali NE i za Sud, pa tako i učesnici tog tijela, komisije ne mogu ili ne bi trebali biti svjedoci.

Zašto, pa zato što je upravo Sud taj koji tek treba da kroz dokazni postupak utvrdi zakonitost postupanja, da li je bilo propusta službenih lica, pa ako jeste da li su ti propusti preduzeti umišljajno, ovdje sa ostalim članovima optužene grupe u namjeri prikrivanja, itd, za potrebe razjašnjavanja da li je počinjeno krivično djelo iz optužnice. Sud dakle nema nikakve koristi od takvog Izvještaja, niti od njihovih autora, niti smije zasnovati svoju sudsku odluku presudu. na tome (na izvještaju, na autorima), jer za sudsko odlučivanje i za sudsku presudu samo i jedino Sud to može i mora uraditi.

Može se reći da je ovo nevoljno prihvatanje sudije Perića da se sasluša ovaj svjedok tužilaštva VELIKI kompromis i VELIKI ustupak Ćazimu Ifetu i Murizu, njihova mala pobjeda nad odbranom.

Ali, zasigurno je da sudija Perić u nastavku neće dozvoliti tužitelju Ćazimu i svjedoku Nerminu da odu preširoko kako su planirali, na buduće novo zaprepašćenje, nevjericu i bol Ifet & Muriz Udruge.

Posebno iz razloga što je Visoko sudsko i tužilačko vijeće davno, već te 2017. godine zauzelo pravosudni stav o toj Komisiji i njihovim kreativnim uradcima, da je "Skupština Kantona Sarajevo svojim radom izvršila neprimjeran pritisak na rad pravosuđa, a što može uticati na ostvarivanje principa nezavisnog i nepristranog vođenja krivičnog postupka, te Vijeće poziva Skupštinu KS da prestane sa ovakvom vrstom parlamentarne prakse".

Bidne nakon toga ispred Suda BiH opet kme kme Ifet & Muriz kuknjava i žalopojka medijima i preko medija i socijalnih mreža, opet Ifetove bolne konstatacije i zapažanja, opet javne kritike sudiji Periću, opet samoprovaljivanje Muriza, eto i novog stresa Arijani, te ekspresni na dnevnoj osnovi nastavak anonimnog pljuvanja časnog sudije Perića na FB stranici Udruge.

More bidne da osvane još neki šator pred Sudom BiH (btw, vrijeme se proljepšalo, otoplilo, stekli se uvjeti i za takvu vrstu perfomansa u funkciji pritiska na pravosuđe zapitajmo se ko to to finansira, ko mu/im plaća račune)

Ifet naravno neće htjeti ili smjeti objasniti svom šegrtu dopravniku Murizu zašto je sudija Perić, kao profesionalac koji radi zakonito, morao tako odlučiti, nego će nastaviti održavati Muriza u njegovoj dosadašnjoj ograničenosti, zabludi i paranoji.

Kasnije o ostalim pretpostavljenim zanimljivostima na narednom suđenju jer se očekuje, između ostalog, i sudsko javno discipliniranje advokata Ifeta i oštećenog Muriza u vezi sa njihovim posljednjim problematičnim, tačnije sramotnim medijskim istupima protivno uputama sudije Perića.

Suđenje očigledno ulazi u novu fazu, dobija na novoj kvaliteti, što je u direktnoj vezi sa sve širim, kako suđenje odmiče, sudskim otkrivanjem i zapažanjem slabog i skromnog dokaznog kvaliteta tužilačkih dokaza na kojim počiva inače problematična iznuđena sakata i nedokaziva optužnica. :bih:
bitangeIprinceze

#27504 Re: Slučaj Dženan Memić

Ma kaze dzo da je ovo sve nebitno, on i tako s druge planete , skoro po i ne postoji kao osoba.
zijancer

#27505 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

td_maajka wrote: 28/03/2022 10:44
zijancer wrote: 28/03/2022 09:48 znate šta bi još moglo biti komplikovano kod određivanja načina kontakta vozila sa pješacima, dvoje ih je, sumnjam da bi i jedan vještak mogao razgraničiti šta je udar tijela od tijelo a šta vozila od tijelo, jer se ti udari istovremeno dešavaju i prepliću

Vracamo se opet na teorije tipa malih zelenih ili pak Hulk ih napao, ma ustvari, plesali su tango pa se sudarili glavama, koljenima, butinama, i ne moze to ni jedan vjestak utvrditi :( Tuga.
Gdje je problem? Ne možeš vizuelizirat dva pješaka ili šta? https://www.youtube.com/watch?v=eu4QqwsfXFE
dijana987

#27506 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dijana987 »

Avaz je danasnju naslovnicu posvetio naruciocu ubistva. Pokusavaju opet podici slucaj ali koliko je javnost zainteresovana govori i podatak da niko od novinara nije dosao da isprati urucivanje presude Halilovicu danas u PU Ilidza.
MensurM

#27507 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Image

Je li sljedeća priča: Znamo ubice (naravno nećemo im reći imena), ali ne i naručioca?

Pa će se sljedećih pet godina on tražiti?
td_maajka

#27508 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

zijancer wrote: 28/03/2022 11:48
td_maajka wrote: 28/03/2022 10:44

Gdje je problem? Ne možeš vizuelizirat dva pješaka ili šta? https://www.youtube.com/watch?v=eu4QqwsfXFE
Problem je, sto izgleda sasvim ozbiljno, sumnjas da bi ijedan vjestak mogao utvrditi sta je udar tijelo o tijelo, a sta udar vozilo o tijelo.

Procitala sam vise puta ovu tvoju izjavu, naglas. Kontam, mozda je do mene, ali nije u ovom slucaju sigurno.

Ja sam se debelo za*ebala izgleda. Zaista sam mislila da ti barem znas logicki razmisljati. Ali evo, priznajem (gdje mi je denden da ovo sad cuje iz prve ruke) - pogrijesila sam.

De procitaj i ti jos jednom sta si napisala.

Ovo je u rangu Sevala Kovacevica. :cry:
ArmandiHose

#27509 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

NOVA OPERATIVNA ISTRAŽNA TAKTIKA
Državnog tužilaštva u predmetu Memić?

Ne znamo ko je ubica, dakle ne znamo ko je ta osoba (osim Ljube) koja je nanijela smrtonosnu povredu Dženanu i povrijedila Alisu, zato pokušajmo naći nalogodavca (dobro poznato iz kriminalističkih knjiga i priručnika: iza svakog ubice i prikrivača stoji bar jedan nalogodavac), on će nas potom dovesti do ubice!

Dakle, nakon što se pronađenim prikrivačima, kojima se sudi, doda pronađeni nalogodavac, pa se taj uhapsi, pritvori, pusti iz pritvora, optuži i započne sa suđenjem, jer sigurno neće priznati kao što ne priznaju ni prikrivači, garant konačno stižemo i do ubice, prosto ko pasulj!

Ovo je revolucionaran pristup taktici istraživanja krivičnog djela ubistva, genijalno, kada ti ne ide samo promijeni perspektivu, boljeg se ne bi dosjetili ni slavni tajni agenti operativne grupe TNT (Alan Ford skripte, priručnici).

A nalogodavac je, znamo to iz javnih nastupa "savjetnika" Ifeta, neko "iz vrha vlasti".... dakle, dotični zlikovci nalogodavci ubistva iz vrha (federalne) vlasti (zna se ko je u vrhu vlasti, pozicija, a ne opozicija), spavajte u trenerci obuveni, sa tenama na nogama i četkicom za zube u džepu do izbora!
uglavnomja

#27510 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

mog'o bi otvarac teme da promijeni anketu, da nam ponudi moguce nalogodavce, pa da glasamo .... :oops:

na pr.

- bakir i/ili u njega pokondirena tikva bez diplome
- budnje
- incko
- svi sefovi svih policijskih struktura na svim nivoima
- svi na funkcijama u pravosudju na svim nivoima (osim gordane i cazima)
- dodik/covic
- biden
- putin
- svi eu ambasadori i funkcioneri koji se petljaju u izborni zakon, konstitutivnost ...
- narko mafija iz rs-a
- ...
zijancer

#27511 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

td_maajka wrote: 28/03/2022 12:52
Problem je, sto izgleda sasvim ozbiljno, sumnjas da bi ijedan vjestak mogao utvrditi sta je udar tijelo o tijelo, a sta udar vozilo o tijelo.

Procitala sam vise puta ovu tvoju izjavu, naglas. Kontam, mozda je do mene, ali nije u ovom slucaju sigurno.

Ja sam se debelo za*ebala izgleda. Zaista sam mislila da ti barem znas logicki razmisljati. Ali evo, priznajem (gdje mi je denden da ovo sad cuje iz prve ruke) - pogrijesila sam.

Znaš kako bi se to i moglo razgraničiti?
Evidentiranjem svih povreda na tijelima, naročito uboja/modrica na široj zoni, ogrebotina i razderotina, a onda ih uporediti sa vrstom oštećenja na dijelu odjeće preko povrede.

p.s. da li je ikada objašnjeno zašto je Dženanova desna tena spala?
ArmandiHose

#27512 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Nalogodavac?
Tko bi to mogao biti?
Profil Nalogodavca?

Onako kako Muriz odbija prihvatiti bolnu činjenicu da mu je sin tragično i besmisleno nastradao od "raščupanog" Roma koji je pjan upravljao "čergom na moto tokačima", tj starim kombijem sa ženom punom raščupane drečave musave djece, tako i nalogodavac nemere bit' svak!

Mora biti moćnik iz "vrha vlasti", federalne.

A pozadina mora biti: industrijska špijunaža, visoka prostitucija, poslovi domaćeg ogranka međunarodnog narko kartela, ili možda, čak, nešto prizemnije ali isto tako zanimljivije od Ljube Roma... ljubav, ljubomora...

Eto elemenata za profilsanje nalogodavca ili nalogodavca.

A đe je tek, jarane,
nalogodavac nalogodavca?
Doći će se i do njega!
bitangeIprinceze

#27513 Re: Slučaj Dženan Memić

:zoka:
MensurM wrote: 28/03/2022 12:17 s://i.imgur.com/9SgddBx.jpg

Je li sljedeća priča: Znamo ubice (naravno nećemo im reći imena), ali ne i naručioca?

Tako je, sve znas, sve 5. Idemo dalje. Pravda za Dzenana :bih:
td_maajka

#27514 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

zijancer wrote: 28/03/2022 13:59
td_maajka wrote: 28/03/2022 12:52

Evidentiranjem svih povreda na tijelima, naročito uboja/modrica na široj zoni, ogrebotina i razderotina, a onda ih uporediti sa vrstom oštećenja na dijelu odjeće preko povrede.

Nije spala nikakva tena.
Tene su bile i ostale na nogama sasvim normalno.
GAU8

#27515 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

bitangeIprinceze wrote: 28/03/2022 14:54 :zoka:
MensurM wrote: 28/03/2022 12:17 s://i.imgur.com/9SgddBx.jpg

Tako je, sve znas, sve 5. Idemo dalje. Pravda za Dzenana :bih:
Ma neka oslobode ovu petorku sto bez veze sjedi svaki cetvrtak u sudnici, pa neka trazi nalogodavce do kraja svijeta ako mu je ceif....
bitangeIprinceze

#27516 Re: Slučaj Dženan Memić

Neka oslobode koga god treba, ko nije kriv odmah na slobodu. Ljubo kralj. :thumbup:
dzolix

#27517 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

td_maajka wrote: 28/03/2022 14:56
zijancer wrote: 28/03/2022 13:59

Nije spala nikakva tena.
Tene su bile i ostale na nogama sasvim normalno.
Image

Ništa možda ni tada ne bi bilo čudno, da Dalida Burzić nije lagala, da je prilikom navodnog kontakta vozila s tijelom Dženana Memića isti od siline udarca „izletio“ iz tena (patika), kad je upravo fotografija, koja je prikazana u sudnici pokazala, da je Dženana Memić ipak bio u tenama.

Image

Zasto se Nebojsa prepo.
bitangeIprinceze

#27518 Re: Slučaj Dženan Memić

Ko je Nebojsa? Jel i on za ###
zijancer

#27519 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Nema fotografija Alisinih povreda ili bar preciznih opisa, to je nedostajući dio slagalice.
dzolix

#27520 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

bitangeIprinceze wrote: 28/03/2022 16:09 Ko je Nebojsa? Jel i on za ###
Nebojsa Veljovic, policajac koji je napravio ovu gore fotografiju.
zijancer

#27521 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

ako je tijelo bilo u skoku, peta je mogla razbiti žmigavac, a rub lima povući tenu
bitangeIprinceze

#27522 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 28/03/2022 16:13
bitangeIprinceze wrote: 28/03/2022 16:09 Ko je Nebojsa? Jel i on za ###
Ja to prvi put cujem i vidim. :D Al svejedno, mislim da je neka podvala, standardno.
bitangeIprinceze

#27523 Re: Slučaj Dženan Memić

zijancer wrote: 28/03/2022 16:18 ako je tijelo bilo u skoku, peta je mogla razbiti žmigavac, a rub lima povući tenu
I pertla se mogla svezati za auspuh. :skoljka:
zijancer

#27524 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

upravo si sahranio fudbal
vidi backheel pass
YouAreMyDestiny

#27525 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

bitangeIprinceze wrote: 28/03/2022 16:23
dzolix wrote: 28/03/2022 16:13
Ja to prvi put cujem i vidim. :D Al svejedno, mislim da je neka podvala, standardno.
Prvi put čuješ i vidiš, ali misliš da je podvala. Tako razmišlja pravi sektaš, teoretičar zavjere bez mozga. :thumbup: Svaka čast. :thumbup:
Locked