Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad je gorivo skocilo na 135$ na taj jedini dan kad je toliko bilo naftna-mafija je digla cjene na 3.21.
Onda je gorivo sletilo na 107$ i naftna-mafija je spustila na 3.06 ako se ne varam.
Sad jke gorivo max 119$, opet su digli na 3.21
I tako to ide kod nas... Od kako postoji SDA/SNSD/HDZ.
pisaj sirotnju, pisaj narod.
pepeljara wrote: ↑27/03/2022 18:16
Kad je gorivo skocilo na 135$ na taj jedini dan kad je toliko bilo naftna-mafija je digla cjene na 3.21.
Onda je gorivo sletilo na 107$ i naftna-mafija je spustila na 3.06 ako se ne varam.
Sad jke gorivo max 119$, opet su digli na 3.21
I tako to ide kod nas... Od kako postoji SDA/SNSD/HDZ.
pisaj sirotnju, pisaj narod.
Ja sam ubjedjen kad bi cijena bila 5 maraka da bi se isto sipalo, isti broj auta bi bio na cestama..
Tako da ne vidim razlog zasto tajkuni to jos vise ne iskoriste. Budale i jesu za iskoristavanje.
spinel_ wrote: ↑27/03/2022 21:52
Ja sam ubjedjen kad bi cijena bila 5 maraka da bi se isto sipalo, isti broj auta bi bio na cestama..
Tako da ne vidim razlog zasto tajkuni to jos vise ne iskoriste. Budale i jesu za iskoristavanje.
Isto ko kad bi reko da je kila brasna 8 marska, raja bi opet jela hljeb...
DRZAVA MORA da uredi ovu bransu .. ne smije da bude slobodno formiranje cijena ovako vaznog energenta za cijelu privredu i ne smije razlika da bude po 40-50 feninga od pumpe do pumpe a marza veleprodaje 0.06 a maloprodaje 0.25...
Bilo je price da se fiktivno ista nafta prodaje van drzave, a kupuje po skupljim veleprodajnim cijenama da bi se legalno istoj digla cijena ... Tome se mora stat u kraj!
Mi, prosvjetni uhljebi, sipamo samo kad moramo i koliko moramo iako imamo astronomski visoke plate. Sramota nas od Fadila.
DRZAVA MORA da uredi ovu bransu .. ne smije da bude slobodno formiranje cijena ovako vaznog energenta za cijelu privredu i ne smije razlika da bude po 40-50 feninga od pumpe do pumpe a marza veleprodaje 0.06 a maloprodaje 0.25...
Bilo je price da se fiktivno ista nafta prodaje van drzave, a kupuje po skupljim veleprodajnim cijenama da bi se legalno istoj digla cijena ... Tome se mora stat u kraj!
U prvom redu se mora kontrolisati jer poskupljenje goriva povlači poskupljenje svega ostalog.
Inače, da ima volje stalo bi se u kraj i fiktivnim kupoprodajama goriva. Svako sa malo zdravog razuma i završenim bar nižim razredima osnovne škole može da izračuna da nije moguće da tako brzo jedno te isto gorivo bude preprodano (i transportovano) nekoliko puta širom BiH. Jedino ako su naši trgovci gorivom uspjeli da probiju brzinu svjetlosti.
U prvom redu se mora kontrolisati jer poskupljenje goriva povlači poskupljenje svega ostalog.
Inače, da ima volje stalo bi se u kraj i fiktivnim kupoprodajama goriva. Svako sa malo zdravog razuma i završenim bar nižim razredima osnovne škole može da izračuna da nije moguće da tako brzo jedno te isto gorivo bude preprodano (i transportovano) nekoliko puta širom BiH. Jedino ako su naši trgovci gorivom uspjeli da probiju brzinu svjetlosti.
Nije im cilj.. za inspektora je sve ok.. a to sto je on digo fiktivno nabavnu cijenu njega boli briga... Ja zivotom garantujem da na ovu cijenu barela nebi iznad 2.80 nigdje smio biti litar... Sve ostalo je suplja prica
drug_profi wrote: ↑27/03/2022 22:24
Neki dan je na skupstini RS Miladin Stanic tvrdio da zna da u Ploce litar dizela dolazi po cijeni 34 eurocenta.
0.63 kf litar? Pa barel sirove nafte bi trebao bit 30 dolara da bi To bila istina...
Po tome barel nafte dodje 54 Eur, a zna se da i rafinerije uzimaju fine procente ...
Sve je to rekla kazala al je cinjenica da sad nebi smio biti 3.31... to je apsurd .. smijesno je i da je na 82 dolara barel pojedinci su drzali 2.50 KM litar prije krize... To je NEMOGUCE PO BILO KOJOJ RACUNICI...