situacija je očito pod kontrolom, još uvijek nismo vidjeli ukrajinsko super oružjesumirprimus wrote: ↑26/03/2022 21:48 Kad sve ovo prodje ima da kupim si jedan traktor da stoji na basci nako![]()

ovi će da idu frontalno na armatu
situacija je očito pod kontrolom, još uvijek nismo vidjeli ukrajinsko super oružjesumirprimus wrote: ↑26/03/2022 21:48 Kad sve ovo prodje ima da kupim si jedan traktor da stoji na basci nako![]()

Mislio sam na sam grad.Otto_13 wrote: ↑27/03/2022 15:23Malo me iznenadjujes jer poznato je da su se prvo pojavili na Crimu prije dolaska dolaska Ruske vojske, referenduma i anaksije Crima . Isto tako pripadnici specijalnih jedinica Ruske vojske su vidjani u pobunjenim podrucjima !
Ono gdje cu se slozit sa tobom jeste da u 2014 godinu usled stanja Ukrajinske drzave i vojske mogli da ostvare puno toga ! Ali kasnije su se i Ukrajinci pribrali dovoljno da oslobode neka mjesta i zaustave prodore proruskih snaga . Ali su izgubili Crim odakle su se povukli skoro bez ispaljenog metka !
Vec vidim naziv novog holivudskog blokbastera:jao_situacije wrote: ↑27/03/2022 15:29situacija je očito pod kontrolom, još uvijek nismo vidjeli ukrajinsko super oružjesumirprimus wrote: ↑26/03/2022 21:48 Kad sve ovo prodje ima da kupim si jedan traktor da stoji na basci nako![]()
ovi će da idu frontalno na armatu
Sada dolaze oni pravi specijalci,s pravim tenkovima. ispravnim
I ja mislim da se Putko sada ujeda za muda sto 2014. nije pokrenuo operaciju.madner wrote: ↑27/03/2022 14:50Nije bilo malih zelenih, 2014 je to bio blago proruski grad. 2014 su Rusi ovo sto su sad zamislili mogli ostvariti.Otto_13 wrote: ↑27/03/2022 14:25 Strateski je vazan grad i luka .To je jos jedino sto Ukrajinci trenutno drze na Azovskom moru . Ima tu jos jedna stvar. Rusi su 2014 godine uspjeli uzet Mariopulj . Kroz izdaju nekih ljudi u gradu . Onda je Ukrajinska vojska predvodjena bataljonom Azov vratila grad i dobro natamburale "male zelene ljude " i ove proruske separatiste .
Mozda ni on nije bio spreman tada.Kikibombona wrote: ↑27/03/2022 16:43I ja mislim da se Putko sada ujeda za muda sto 2014. nije pokrenuo operaciju.Tada je ukrajinska drzava i vojska bila u totalnom rasulu, uz veliki procenat proruskog stanovnistva.
Za osam godina se ukrajinska vojska veoma dobro organizovala, a Zelenski je uspostavio stabilnu vlast.
Pazi da ga ne uvrijedi dok ovaj ravna ukrajinske gradove.
Zločin se ne može ničim opravdati. A pogotovo je ovo glupo pred kamerom.djugum wrote: ↑27/03/2022 14:51 Ljudi nemojte pravdati jedan zlocin drugim. Znamo slicna opravdanja i sta se desavalo 90ih godina. Izivljavanje nad zarobljenima ne koristi nikom osim agresoru da pokaze i motivise svoje snage. Ako vojnik izgubi kontrolu, iz kojeg god razloga, isti se treba odstraniti dok ne ohladi glavu.
Znaci ovako su svi govorili nakon aneksije Krima, treba pricati sa "Mad Vlad"-om, ne treba eskalirati, bla bla...eto sta im taj stav donio.
zigzag wrote: ↑27/03/2022 17:14Zločin se ne može ničim opravdati. A pogotovo je ovo glupo pred kamerom.djugum wrote: ↑27/03/2022 14:51 Ljudi nemojte pravdati jedan zlocin drugim. Znamo slicna opravdanja i sta se desavalo 90ih godina. Izivljavanje nad zarobljenima ne koristi nikom osim agresoru da pokaze i motivise svoje snage. Ako vojnik izgubi kontrolu, iz kojeg god razloga, isti se treba odstraniti dok ne ohladi glavu.
I jedni zlo vuče drugo. Sutra ni rusi neće štedjeti bilo kojeh ukrajinca na okupiranoj teritoriji a pogotovo što se neće predavati kada budu okruženi.
Tako da je više zla i više nepotrebno puštene krvi.
Iako bi trebalo da svu patnju osjeti putin kao glavno zlo koje je pušteno iz kaveza.
“Rusija trpi kolosalne gubitke u ratu protiv Ukrajine i pokušava ih sakriti. Neka od tijela predaju se rodbini, a neka se jednostavno unište u blizini granice. Pokretni krematoriji ne rade dobro, pa okupatori koriste peći za topljenje u Rostovu.”
O tome je u intervjuu za Obozrevatel govorio ruski aktivist za ljudska prava Mark Feigin.
"Kako sam čuo, da bi se spalili ostaci, u Rostovu se koriste peći za taljenje. Tamo postoje razne tvornice, a koriste se za spaljivanje velikih razmjera. U pograničnim gradovima jednostavno nema krematorija", rekao je.
Slava Ukrajini, zsto ce ooni imat veliku drzavu i bit suvereni i neovisni! Kad su ih svi podcijenili oni rujama nanose nezamislive istorijske gubitke.SanskiBiser wrote: ↑27/03/2022 17:28“Rusija trpi kolosalne gubitke u ratu protiv Ukrajine i pokušava ih sakriti. Neka od tijela predaju se rodbini, a neka se jednostavno unište u blizini granice. Pokretni krematoriji ne rade dobro, pa okupatori koriste peći za topljenje u Rostovu.”
O tome je u intervjuu za Obozrevatel govorio ruski aktivist za ljudska prava Mark Feigin.
"Kako sam čuo, da bi se spalili ostaci, u Rostovu se koriste peći za taljenje. Tamo postoje razne tvornice, a koriste se za spaljivanje velikih razmjera. U pograničnim gradovima jednostavno nema krematorija", rekao je.