Narod i Pravda (Konakovic)
-
jefff
#19201 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sto se ne bi HDZ i NiP sporazumjeli. NiP vidi samo od Kozje do Ilidze a HDZ takve i trazi. Dobro ce im doci i Fudo iz Zenice, babo iz Kladuse...
- Idemedosumom
#19202 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Teško im iko može dobro doći kao doživotni zeleni partner 
-
jefff
#19203 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Niste ni vi za baciti. Kako ide sa ambasadama?
-
noviclan
- Styling
-
Officer Crabtree
#19206 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Gotovo je sad, mogu slobodno i zajedno useliti.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#19207 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
imam jedno pitanje...ima li ovaj NiP ikakve politike osim da su "protiv Don Neonka i majke, žene, kraljice" 
ima li ikakva vizija države itd.
ozbiljno pitam..... jer nigdje do sada, otkada postoji ovaj politički subjekat, nisam vidio, ni na mainstream medijima, a ni ovdje na forumu da su ponudili takvo nešto...samo se vrti SDA lopovi, Bakir, Sebija itd. a jebga to sam znao i bez Kifle i partije
ozbiljno pitam..... jer nigdje do sada, otkada postoji ovaj politički subjekat, nisam vidio, ni na mainstream medijima, a ni ovdje na forumu da su ponudili takvo nešto...samo se vrti SDA lopovi, Bakir, Sebija itd. a jebga to sam znao i bez Kifle i partije
- Dr. Kuca
#19208 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bore se protiv tog sistema radeci isyo to sto rade zelenbaci.JoseMujica wrote: ↑27/03/2022 11:13 imam jedno pitanje...ima li ovaj NiP ikakve politike osim da su "protiv Don Neonka i majke, žene, kraljice"
- JoseMujica
#19209 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ma dobro to....ista škola = isti metod...to mi je isto jasnoDr. Kuca wrote: ↑27/03/2022 11:46Bore se protiv tog sistema radeci isyo to sto rade zelenbaci.JoseMujica wrote: ↑27/03/2022 11:13 imam jedno pitanje...ima li ovaj NiP ikakve politike osim da su "protiv Don Neonka i majke, žene, kraljice"
al fakat ima li ikakva vizija države...šta hoće...šta im je cilj
- vee-jay
#19210 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NiP je stranka nastala od SDA ljudi koji -- radi Izetbegovica i njegovih ljudi u SDA -- se nisu nasli u onoj fotelji u kojoj su se po svome misljenju trebali naci.JoseMujica wrote: ↑27/03/2022 11:13 imam jedno pitanje...ima li ovaj NiP ikakve politike osim da su "protiv Don Neonka i majke, žene, kraljice"
Dakle, ljudi su napustili stranku jer su vidjeli da ne mogu napraviti vecu karijeru.
Ako je neko 30 godina u SDA -- dakle citav svoj radni zivot, koji ga oblikuje profesionalno i osobno -- kako on moze imati drugaciju viziju BiH od SDA?
Ne moze.
Dakle citavu svoju viziju NiP bazira na -- SDA su kriminalci a mi nismo.
Sve ostalo je isto kao i u SDA -- tako da za 4-8 godina kada se (a.B.d) SDA rijesi Izetbegovica i njegovih ljudi -- ce se ove dvije stranke ponovo ujediniti.
- JoseMujica
#19211 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
i to mi je jasnovee-jay wrote: ↑27/03/2022 12:37NiP je stranka nastala od SDA ljudi koji -- radi Izetbegovica i njegovih ljudi u SDA -- se nisu nasli u onoj fotelji u kojoj su se po svome misljenju trebali naci.JoseMujica wrote: ↑27/03/2022 11:13 imam jedno pitanje...ima li ovaj NiP ikakve politike osim da su "protiv Don Neonka i majke, žene, kraljice"
Dakle, ljudi su napustili stranku jer su vidjeli da ne mogu napraviti vecu karijeru.
Ako je neko 30 godina u SDA -- dakle citav svoj radni zivot, koji ga oblikuje profesionalno i osobno -- kako on moze imati drugaciju viziju BiH od SDA?
Ne moze.
Sve ostalo je isto kao i u SDA -- tako da za 4-8 godina kada se (a.B.d) SDA rijesi Izetbegovica i njegovih ljudi -- ce se ove dvije stranke ponovo ujediniti.
al ima li ikakva vizija...nešto
- Idemedosumom
#19212 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
@JoseMujica
Pa stop korupciji i trgovanju pozicijama zbog ličnog interesa- nije li to dovoljno za početak?
Kasnije, ako se približimo "pravnoj" državi, možemo ganjati ideale.
Brat mi stanuje u KS, ja u sda-hdz leglu zvanom SBK, pa mogu neke stvari usporediti
Pa stop korupciji i trgovanju pozicijama zbog ličnog interesa- nije li to dovoljno za početak?
Brat mi stanuje u KS, ja u sda-hdz leglu zvanom SBK, pa mogu neke stvari usporediti
-
suspect_zero
#19213 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A nema Mujice, ne pitaj više 
- vee-jay
#19214 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa zelim da kazem - da stranka nije napravljena na principima, ideologiji i viziji --- nego iz osobnih interesa.JoseMujica wrote: ↑27/03/2022 12:43i to mi je jasnovee-jay wrote: ↑27/03/2022 12:37
NiP je stranka nastala od SDA ljudi koji -- radi Izetbegovica i njegovih ljudi u SDA -- se nisu nasli u onoj fotelji u kojoj su se po svome misljenju trebali naci.
Ne moze.
al ima li ikakva vizija...nešto![]()
Ali njima trenutno vizija nije ni potrebna -- jer ima dovoljno konzervatinih i nacionalisticki obojenih Bosnjaka koji su razocarani u SDA ali nebi nikad glasali za "komunjare" ili "mjesane" ili "Srbe" ili sta vec.
Dakle nemaju viziju jer/ali im ni cljna grupa ne trazi viziju.
-
jefff
#19215 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hmm, treba li toj strancici program ako njihovi simpatizeri i ne traze program? Sta ako za ovu stranku glasaju oni koji su zadovoljni nebulozama i blebetanjima?
- JoseMujica
#19216 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
bilo bi da se ne ponašaju istovjetno...ja sam u KS i isto je bila SDA ili Trojka...jedina je razlika za likove koji su u šemi SDA ili ovih drugih, pa jedni izgube a drugi dobijuIdemedosumom wrote: ↑27/03/2022 12:51 @JoseMujica
Brat mi stanuje u KS, ja u sda-hdz leglu zvanom SBK, pa mogu neke stvari usporediti![]()
- Idemedosumom
#19217 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vala nije isto, barem porodiljamaJoseMujica wrote: ↑27/03/2022 12:57
bilo bi da se ne ponašaju istovjetno...ja sam u KS i isto je bila SDA ili Trojka...jedina je razlika za likove koji su u šemi SDA ili ovih drugih, pa jedni izgube a drugi dobiju
Ali, ako ti ne valja, bujrum, imaš sda i satelite.
- Styling
#19218 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Odes fino na stranicu stranke i procitas politke i pravac stranke usvojene na kongresu i sve ce ti se samo kazati.JoseMujica wrote: ↑27/03/2022 11:54ma dobro to....ista škola = isti metod...to mi je isto jasno
al fakat ima li ikakva vizija države...šta hoće...šta im je ciljono mi vidimo Bosnu i Hercegovinu 2040.....nešto
![]()
-
sitni svercer
-
mirza_15
#19220 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I mladim bračnim parovima koji kupju stan. Ni roditeljima koji šalju djecu u vrtić. Ni onima koji imaju 3+ djece. Ni onima koji primaju dječiji doplatak. Nije isto ni privrednicima koji po raznim osnovama dobijaju subvencije, beskamatne kredite sa jednom godinom grace perioda. A još dok se završi reforma gradskog prevoza... Druga klasa, ali bukvalno. Ja kada sam kupovao stan imao sam manje od 35 godina i dobio sam šipak. Sada mladi dobiju 10.000 KM. Ja kada sam dobio dijete, nezaposlena supruga je dobijala 120 KM mjesečno. Sada dobijaju 1.000 KM mjesećno. Razlika oko 10,5k KM. Samo po ove dvije osnove, mladni bračni par koji kupi stan i dobije dijete je "bolji" za 20,5k KM više od mene i meni sličnih prije. Malo li je. Za svako dijete subvencija 200 KM za vrtić (ako nema mjesta u državnim, isti iznost subvencije dobiju za privatne), ako imaju troje djece dobiju još više od 2k KM godišnje (57,70 KM za svako dijete mjesečno) i sa svakim djetetom je to raste (oko 700 KM po djetetu godišnje), ukinuta obaveza neposjedovanja automobila ili obrta za dječiji doplatak... Reči da je sve isti je kao da si napisao da je su Stupčanica i Real Madrid tu negdje. Apsolutno neuporedivo.Idemedosumom wrote: ↑27/03/2022 13:11Vala nije isto, barem porodiljamaJoseMujica wrote: ↑27/03/2022 12:57
bilo bi da se ne ponašaju istovjetno...ja sam u KS i isto je bila SDA ili Trojka...jedina je razlika za likove koji su u šemi SDA ili ovih drugih, pa jedni izgube a drugi dobiju![]()
- Idemedosumom
#19221 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
@mirza_15
Hvala na opsežnom objašnjenju
Iako to prosječnom krezavcu ne znači ništa
Hvala na opsežnom objašnjenju
Iako to prosječnom krezavcu ne znači ništa
-
mo-town
#19222 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kod njiha ima hurmi dzabe sto je Bisera nabavila.Idemedosumom wrote: ↑27/03/2022 14:56 @mirza_15
Hvala na opsežnom objašnjenju![]()
Iako to prosječnom krezavcu ne znači ništa![]()
- tramvajtrojka
#19223 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
zabrinuti i nezavisni analitičari zabrinuti za djelovanje kifle i nipa ev otvori samo prve tri stranice ove teme i vidjeces sta je kuca pisao za njegamo-town wrote: ↑27/03/2022 15:00Kod njiha ima hurmi dzabe sto je Bisera nabavila.Idemedosumom wrote: ↑27/03/2022 14:56 @mirza_15
Hvala na opsežnom objašnjenju![]()
Iako to prosječnom krezavcu ne znači ništa![]()
nije ni meni nip najdraza opcija na politickom spektru ali kad vidim koliko idu na zulj muminima grijeh ih je ne podržati
- Idemedosumom
#19224 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma dr.kuca je botina i pol, skoro pa naporan kao pile 
-
jefff
#19225 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Stambeno pitanje je licni problem. Ako ste htjeli i dalje stanove na dodjelu i srambene kredite onda niste trebali mijenjati drustveno uredjenje.mirza_15 wrote: ↑27/03/2022 13:51I mladim bračnim parovima koji kupju stan. Ni roditeljima koji šalju djecu u vrtić. Ni onima koji imaju 3+ djece. Ni onima koji primaju dječiji doplatak. Nije isto ni privrednicima koji po raznim osnovama dobijaju subvencije, beskamatne kredite sa jednom godinom grace perioda. A još dok se završi reforma gradskog prevoza... Druga klasa, ali bukvalno. Ja kada sam kupovao stan imao sam manje od 35 godina i dobio sam šipak. Sada mladi dobiju 10.000 KM. Ja kada sam dobio dijete, nezaposlena supruga je dobijala 120 KM mjesečno. Sada dobijaju 1.000 KM mjesećno. Razlika oko 10,5k KM. Samo po ove dvije osnove, mladni bračni par koji kupi stan i dobije dijete je "bolji" za 20,5k KM više od mene i meni sličnih prije. Malo li je. Za svako dijete subvencija 200 KM za vrtić (ako nema mjesta u državnim, isti iznost subvencije dobiju za privatne), ako imaju troje djece dobiju još više od 2k KM godišnje (57,70 KM za svako dijete mjesečno) i sa svakim djetetom je to raste (oko 700 KM po djetetu godišnje), ukinuta obaveza neposjedovanja automobila ili obrta za dječiji doplatak... Reči da je sve isti je kao da si napisao da je su Stupčanica i Real Madrid tu negdje. Apsolutno neuporedivo.Idemedosumom wrote: ↑27/03/2022 13:11
Vala nije isto, barem porodiljama![]()
Ali ako vec insistiramo, prije su stanovi bili jeftiniji tako da i danasnje subvencije samo pokriju to poskupljenje. Ne subvencaju oni mlade bracne parove vec svoje jaranike iz Tibre i druge gradjevinske mafijoze. Isto tako kod njih kupuju stanove za borce. Onaj ministar Fiso nije htio kupiti nove stanove vec rekonstruisao stare pa mu smjestili aferu.
E sad su ga se otarasili, mafija postavila svoje jaranike i sve ide ko po loju.