Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
jefff

#19201 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Sto se ne bi HDZ i NiP sporazumjeli. NiP vidi samo od Kozje do Ilidze a HDZ takve i trazi. Dobro ce im doci i Fudo iz Zenice, babo iz Kladuse...
Idemedosumom

#19202 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Teško im iko može dobro doći kao doživotni zeleni partner :mrgreen:
jefff

#19203 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Niste ni vi za baciti. Kako ide sa ambasadama?
noviclan

#19204 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviclan »

Sarajmen wrote: 26/03/2022 14:27 Ni govora o rakijanju.
Image
No(ra)kia, just vine
Styling

#19205 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

noviclan wrote: 27/03/2022 04:51
Image
No(ra)kia, just vine
Tobe jarrabi ne smijes vise ni kafu ni s kim popiti. Ali zato Bakir moze hodati po vecerama sa Covicem u sarajevskim kafanama. Doduse, plakao je jadan kako “hoce da mu uzmu Covica” :lol: :lol: :lol:
Officer Crabtree

#19206 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Gotovo je sad, mogu slobodno i zajedno useliti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19207 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

imam jedno pitanje...ima li ovaj NiP ikakve politike osim da su "protiv Don Neonka i majke, žene, kraljice" :?:

ima li ikakva vizija države itd.

ozbiljno pitam..... jer nigdje do sada, otkada postoji ovaj politički subjekat, nisam vidio, ni na mainstream medijima, a ni ovdje na forumu da su ponudili takvo nešto...samo se vrti SDA lopovi, Bakir, Sebija itd. a jebga to sam znao i bez Kifle i partije
Dr. Kuca

#19208 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

JoseMujica wrote: 27/03/2022 11:13 imam jedno pitanje...ima li ovaj NiP ikakve politike osim da su "protiv Don Neonka i majke, žene, kraljice" :?:

ozbiljno pitam..... jer nigdje do sada, otkada postoji ovaj politički subjekat, nisam vidio, ni na mainstream medijima, a ni ovdje na forumu da su ponudili takvo nešto...samo se vrti SDA lopovi, Bakir, Sebija itd. a jebga to sam znao i bez Kifle i partije
Bore se protiv tog sistema radeci isyo to sto rade zelenbaci.
JoseMujica

#19209 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Dr. Kuca wrote: 27/03/2022 11:46
JoseMujica wrote: 27/03/2022 11:13 imam jedno pitanje...ima li ovaj NiP ikakve politike osim da su "protiv Don Neonka i majke, žene, kraljice" :?:

ma dobro to....ista škola = isti metod...to mi je isto jasno

al fakat ima li ikakva vizija države...šta hoće...šta im je cilj :? ono mi vidimo Bosnu i Hercegovinu 2040.....nešto :?
vee-jay

#19210 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by vee-jay »

NiP je stranka nastala od SDA ljudi koji -- radi Izetbegovica i njegovih ljudi u SDA -- se nisu nasli u onoj fotelji u kojoj su se po svome misljenju trebali naci.

Dakle, ljudi su napustili stranku jer su vidjeli da ne mogu napraviti vecu karijeru.

Ako je neko 30 godina u SDA -- dakle citav svoj radni zivot, koji ga oblikuje profesionalno i osobno -- kako on moze imati drugaciju viziju BiH od SDA?

Ne moze.

Dakle citavu svoju viziju NiP bazira na -- SDA su kriminalci a mi nismo.

Sve ostalo je isto kao i u SDA -- tako da za 4-8 godina kada se (a.B.d) SDA rijesi Izetbegovica i njegovih ljudi -- ce se ove dvije stranke ponovo ujediniti.
JoseMujica

#19211 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

vee-jay wrote: 27/03/2022 12:37

NiP je stranka nastala od SDA ljudi koji -- radi Izetbegovica i njegovih ljudi u SDA -- se nisu nasli u onoj fotelji u kojoj su se po svome misljenju trebali naci.

Dakle, ljudi su napustili stranku jer su vidjeli da ne mogu napraviti vecu karijeru.

Ako je neko 30 godina u SDA -- dakle citav svoj radni zivot, koji ga oblikuje profesionalno i osobno -- kako on moze imati drugaciju viziju BiH od SDA?

Ne moze.

Sve ostalo je isto kao i u SDA -- tako da za 4-8 godina kada se (a.B.d) SDA rijesi Izetbegovica i njegovih ljudi -- ce se ove dvije stranke ponovo ujediniti.
i to mi je jasno

al ima li ikakva vizija...nešto :?
Idemedosumom

#19212 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

@JoseMujica

Pa stop korupciji i trgovanju pozicijama zbog ličnog interesa- nije li to dovoljno za početak?

Kasnije, ako se približimo "pravnoj" državi, možemo ganjati ideale.

Brat mi stanuje u KS, ja u sda-hdz leglu zvanom SBK, pa mogu neke stvari usporediti :wink:
suspect_zero

#19213 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by suspect_zero »

A nema Mujice, ne pitaj više :oops:
vee-jay

#19214 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by vee-jay »

JoseMujica wrote: 27/03/2022 12:43
vee-jay wrote: 27/03/2022 12:37

Ne moze.

i to mi je jasno

al ima li ikakva vizija...nešto :?
Pa zelim da kazem - da stranka nije napravljena na principima, ideologiji i viziji --- nego iz osobnih interesa.

Ali njima trenutno vizija nije ni potrebna -- jer ima dovoljno konzervatinih i nacionalisticki obojenih Bosnjaka koji su razocarani u SDA ali nebi nikad glasali za "komunjare" ili "mjesane" ili "Srbe" ili sta vec.

Dakle nemaju viziju jer/ali im ni cljna grupa ne trazi viziju.
jefff

#19215 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Hmm, treba li toj strancici program ako njihovi simpatizeri i ne traze program? Sta ako za ovu stranku glasaju oni koji su zadovoljni nebulozama i blebetanjima?
JoseMujica

#19216 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Idemedosumom wrote: 27/03/2022 12:51 @JoseMujica

Pa stop korupciji i trgovanju pozicijama zbog ličnog interesa- nije li to dovoljno za početak?

Kasnije, ako se približimo "pravnoj" državi, možemo ganjati ideale.

Brat mi stanuje u KS, ja u sda-hdz leglu zvanom SBK, pa mogu neke stvari usporediti :wink:
bilo bi da se ne ponašaju istovjetno...ja sam u KS i isto je bila SDA ili Trojka...jedina je razlika za likove koji su u šemi SDA ili ovih drugih, pa jedni izgube a drugi dobiju
Idemedosumom

#19217 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

JoseMujica wrote: 27/03/2022 12:57
bilo bi da se ne ponašaju istovjetno...ja sam u KS i isto je bila SDA ili Trojka...jedina je razlika za likove koji su u šemi SDA ili ovih drugih, pa jedni izgube a drugi dobiju
Vala nije isto, barem porodiljama :)

Ali, ako ti ne valja, bujrum, imaš sda i satelite.
Styling

#19218 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

JoseMujica wrote: 27/03/2022 11:54
Dr. Kuca wrote: 27/03/2022 11:46

ma dobro to....ista škola = isti metod...to mi je isto jasno

al fakat ima li ikakva vizija države...šta hoće...šta im je cilj :? ono mi vidimo Bosnu i Hercegovinu 2040.....nešto :?
Odes fino na stranicu stranke i procitas politke i pravac stranke usvojene na kongresu i sve ce ti se samo kazati.
sitni svercer

#19219 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sitni svercer »

noviclan wrote: 27/03/2022 04:51
Image
No(ra)kia, just vine
photoshop jerbo hadzija nije od onih sto jedu i piju o trosku reprezentacije :izet: hadzija zivio !!!
mirza_15

#19220 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Idemedosumom wrote: 27/03/2022 13:11
JoseMujica wrote: 27/03/2022 12:57

I mladim bračnim parovima koji kupju stan. Ni roditeljima koji šalju djecu u vrtić. Ni onima koji imaju 3+ djece. Ni onima koji primaju dječiji doplatak. Nije isto ni privrednicima koji po raznim osnovama dobijaju subvencije, beskamatne kredite sa jednom godinom grace perioda. A još dok se završi reforma gradskog prevoza... Druga klasa, ali bukvalno. Ja kada sam kupovao stan imao sam manje od 35 godina i dobio sam šipak. Sada mladi dobiju 10.000 KM. Ja kada sam dobio dijete, nezaposlena supruga je dobijala 120 KM mjesečno. Sada dobijaju 1.000 KM mjesećno. Razlika oko 10,5k KM. Samo po ove dvije osnove, mladni bračni par koji kupi stan i dobije dijete je "bolji" za 20,5k KM više od mene i meni sličnih prije. Malo li je. Za svako dijete subvencija 200 KM za vrtić (ako nema mjesta u državnim, isti iznost subvencije dobiju za privatne), ako imaju troje djece dobiju još više od 2k KM godišnje (57,70 KM za svako dijete mjesečno) i sa svakim djetetom je to raste (oko 700 KM po djetetu godišnje), ukinuta obaveza neposjedovanja automobila ili obrta za dječiji doplatak... Reči da je sve isti je kao da si napisao da je su Stupčanica i Real Madrid tu negdje. Apsolutno neuporedivo.
Idemedosumom

#19221 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

@mirza_15

Hvala na opsežnom objašnjenju :thumbup:
Iako to prosječnom krezavcu ne znači ništa :wink:
mo-town

#19222 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

Idemedosumom wrote: 27/03/2022 14:56 @mirza_15

Kod njiha ima hurmi dzabe sto je Bisera nabavila.
tramvajtrojka

#19223 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

mo-town wrote: 27/03/2022 15:00
Idemedosumom wrote: 27/03/2022 14:56 @mirza_15

Kod njiha ima hurmi dzabe sto je Bisera nabavila.
zabrinuti i nezavisni analitičari zabrinuti za djelovanje kifle i nipa ev otvori samo prve tri stranice ove teme i vidjeces sta je kuca pisao za njega :lol: :lol: :lol:

nije ni meni nip najdraza opcija na politickom spektru ali kad vidim koliko idu na zulj muminima grijeh ih je ne podržati :thumbup:
Idemedosumom

#19224 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Ma dr.kuca je botina i pol, skoro pa naporan kao pile :-D
jefff

#19225 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

mirza_15 wrote: 27/03/2022 13:51
Idemedosumom wrote: 27/03/2022 13:11

I mladim bračnim parovima koji kupju stan. Ni roditeljima koji šalju djecu u vrtić. Ni onima koji imaju 3+ djece. Ni onima koji primaju dječiji doplatak. Nije isto ni privrednicima koji po raznim osnovama dobijaju subvencije, beskamatne kredite sa jednom godinom grace perioda. A još dok se završi reforma gradskog prevoza... Druga klasa, ali bukvalno. Ja kada sam kupovao stan imao sam manje od 35 godina i dobio sam šipak. Sada mladi dobiju 10.000 KM. Ja kada sam dobio dijete, nezaposlena supruga je dobijala 120 KM mjesečno. Sada dobijaju 1.000 KM mjesećno. Razlika oko 10,5k KM. Samo po ove dvije osnove, mladni bračni par koji kupi stan i dobije dijete je "bolji" za 20,5k KM više od mene i meni sličnih prije. Malo li je. Za svako dijete subvencija 200 KM za vrtić (ako nema mjesta u državnim, isti iznost subvencije dobiju za privatne), ako imaju troje djece dobiju još više od 2k KM godišnje (57,70 KM za svako dijete mjesečno) i sa svakim djetetom je to raste (oko 700 KM po djetetu godišnje), ukinuta obaveza neposjedovanja automobila ili obrta za dječiji doplatak... Reči da je sve isti je kao da si napisao da je su Stupčanica i Real Madrid tu negdje. Apsolutno neuporedivo.
Stambeno pitanje je licni problem. Ako ste htjeli i dalje stanove na dodjelu i srambene kredite onda niste trebali mijenjati drustveno uredjenje.
Ali ako vec insistiramo, prije su stanovi bili jeftiniji tako da i danasnje subvencije samo pokriju to poskupljenje. Ne subvencaju oni mlade bracne parove vec svoje jaranike iz Tibre i druge gradjevinske mafijoze. Isto tako kod njih kupuju stanove za borce. Onaj ministar Fiso nije htio kupiti nove stanove vec rekonstruisao stare pa mu smjestili aferu.
E sad su ga se otarasili, mafija postavila svoje jaranike i sve ide ko po loju.
Post Reply