Ne vidim zasto bi Ukrajina smanjila popagandu tipa oborili smo 100 avionu ubili 20.000 Rusa, mozda je samo 50 aviona i 10.000 Rusa ali prvi brojevi su bolji za moral svih Ukrajinaca mada barem vojski morala nemanjka. To je nesto sto svi u svakom ratu rade.exliberal-ex wrote: ↑26/03/2022 15:46 Ja mislim da bi svi mogli malo da odvade po pitanju sirenja propagande.
Kao sto neko rece ruska propaganda se vrlo brzo raskrinka ali niko ovdje nespominje ukrajinsku koja me podsjeca na onu iz sirije kad je rat tamo bjesnio I kad su svi citirali tipa iz London kao mjerodavnog izvora informacija a on imao restoran.
Ukrajina korisi social media maximalno i zapad im masovno pomaze ali dosta stvari koje plasiraju su ocite lazi i opet to je ok....
Mislim Zelenski proziva Orbana kao moras odlucit na cijoj si strani . .mislim wtf sta si umislio da si..?
Propaganda tipa granatitali smo kazaliste jer je HQ Azov bataljona a zapravo je sklonoste za civile je vec druga prica to je laz da se prikrije zlocin kao sto je i sve izreceno da se opravda ova agresija laz.
Ruska propaganda sa su izgubili 1.000 vojnika ili da im malo fali da zauzmu neki xy grad iako su samo u predgradju to je nesto razumno sto kako rekoh svi rade.
Ja za sada Ukrajinske propagande osim za jacanje morala ili u svrhu pritiska na Zapad nisam vidio i u tome ne vidim nista lose.
Mada je Ukrajinski PR strasan, odlican, koristenje nove tehnologolije da se neposredno dodje do krajnjeg korisnika bez da prolazi urednike politickih emisija gdje se jos sto sta da i moze iskriviti je superioran bilo cemu do sada vdjenom.
Sto se tice Zapada nije sav Zapad jednak u širem kontekstu (ne gledajuci geografski) i Japan je Zapad. Orban je tu posebna prica, covjek koji je svoju cjelokupnu politicku karijeru izgradio pljuvajuci EU i u manjoj mjeri NATO, nazivajuci EU 4.Reichom itd a uredno prima EU poticaje iz raznoraznih fondova pa politika migranata, ksenofobni populisticki trol koji i sada u ovakoj krizi ne preza da i dalje prikuplja politicke poene na stvaranju razora unutar EU i na protivljenu svemu sto dolazi iz Brisela.
Ovo sto je Orbanu porucio Zelinski trebao mu je porucit neko iz Brisela i to vec prije 5 godina a Zelinski ima pravo da zna da li moze racunati ja podrsku komplet EU ili ne.
S druge strane nemoguce je da cjelokupna EU od danas do sutra samo zavrne Ruski plin i naftu tako nesto ocekivati je nerealno, niko ne moze ocekivati da zbog njega privreda neke zemlje izvrsi suicid ali se opravdano moze ocekivati da se pokusaju i na kraju i pronadju alternativni izvori plina i nafte pa makar bili i skuplji sto npr.Njemacka upravo i cini a kako sam ja shvatio Madjarska nema ni namjeru da pokusa naci alternativu nego se drzi i dalje Rusije sto je u svakom pogledu veoma kratkovidno ponasanje.