Da li mu je stvarna opozicija ili je samo pokazatelj koliko je ova budala paranoicna? Ako ne vjeruje liku sa kim je haman odrastao, kome ce?
RUSIJA
- GandalfSivi
#12376 Re: Ukrajina
-
Olaf1
#12377 Re: Ukrajina
Germany is capable of phasing out Russian gas faster than is commonly believed, - Olaf Scholz
The German Chancellor also added that the process of gaining independence by the EU countries from Russian gas has now become irreversible.
Još uvijek ne vidim šta je potencijalni endgame za Rusiju, ali su evidentni znakovi spuštanja kriterija po pitanju ocjenjivanja uspješnosti "specijalne vojne operacije".Russian troops do not want to participate in large-scale urban infantry operations, they are going to bomb cities with aircraft and shell from artillery to demoralize Ukrainian forces, - British intelligence
“It is likely that Russia will continue to use its heavy firepower in urban areas as it seeks to limit its already heavy casualties at the cost of further civilian casualties.”
Umjereno sam optimističan, ne mogu oni ovo još dugo voditi.
-
Olaf1
#12378 Re: Ukrajina
Što više pominju nuklearnu prijetnju to mi više djeluju nemoćno.Russia might use nuclear weapons in 4 cases, - Medvedev
when its territory will be attacked using nuclear weapons;
use of nuclear weapons against Russia or its allies;
if there is an encroachment on critical infrastructure, as a result of which the Russian nuclear deterrent forces will be paralyzed;
in the event of an act of aggression against Russia or its allies, which would jeopardize the country's existence.
How could we hint them, the existence of the country itself called "Russia" in the form in which it is now, is already in question
- AleksoMKD
#12379 Re: Ukrajina
Pogadjalo je puno jace oruzje od RPG-7 no sada su tenkovi puno bolje zasticeni. Svakako kada lupne Javelin dzaba sva zastita.
Sto zelim reci je da Ukrajinci koriste sve sta imaju a vecina protivoklopnog oruzja koju nosi njihova pesadija jeste RPG-asto.
-
sumirprimus
#12380 Re: Ukrajina
Kazu dokaz da je ziv a datum?
Mos mislit ovih generala ovaj nosi najvecu čiviju na ramenu a nije vojni lice
Last edited by sumirprimus on 26/03/2022 09:26, edited 1 time in total.
-
ime_kojeg_nema
- HarTar
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#12383 Re: Ukrajina
dupli
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 26/03/2022 11:26, edited 1 time in total.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#12384 Re: Ukrajina
P.S. Naknadno sam vidio da @Bobi vec pisao o istoj.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑26/03/2022 10:40Jesi li cuo za izreku, " Kom' opanci, kom' obojci".
E, Rusima ce pripasti obojci, a u Ukrima opanci.![]()
- Nadzornik
#12385 Re: RUSIJA
Kako se sad italijani stide svoje nepromisljenosti...
U jeku korona krize Ruski konvoj ulazi u Rim...
U jeku korona krize Ruski konvoj ulazi u Rim...
- Mr.Sojic
#12386 Re: RUSIJA
Prijedlog za @admin
Naslov teme promijeniti u Rusija Agresor i zaključati temu
Svaki ostali komentar je
Naslov teme promijeniti u Rusija Agresor i zaključati temu
Svaki ostali komentar je
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12387 Re: RUSIJA
ruski memorandum SANU-a od Aleksandra Dugina je po svemu uzeo podrsku medju politickim i vojnim vrhom rusije.

treci rimEuropa
Njemačkoj se treba dati politička dominacija nad većim dijelom katoličkih i protestantskih država u srednjoj i istočnoj Europi. Kalinjingradsku oblast treba vratiti Njemačkoj. U knjizi se koristi pojam "Osovina Moskva-Berlin".
Francusku treba potaknuti na stvaranje bloka s Njemačkom jer obje imaju "snažnu anti-atlantističku tradiciju".
Ujedinjeno Kraljevstvo je opisano kao "tek eksteritorijalna plutajuća baza SAD-a", koju treba odrezati od ostatka Europe.
Finsku treba ugurati nazad u Rusiju. Južni dio Finske treba pripojiti Karelijskoj oblasti a sjeverni dio Murmanskoj oblasti.
Estoniju treba staviti u njemačku interesnu sferu.
Litvi i Letoniji treba dati posebni status unutar "Euroazijsko-ruske sfere".
Poljskoj treba dati poseban status u euroazijskoj sferi.
Rumunjska, Sjeverna Makedonija, Srbija, "Srpska Bosna" i Grčka su "Pravoslavni kolektivistički Istok", koji će se ujediniti s "Moskvom – Trećim Rimom" i odbaciti "racionalno-individualistički Zapad".
Ukrajinu treba anektirati Rusija jer "Ukrajina kao država nema geopolitičkog značenja, nema univerzalnog značenja, geografske posebnosti, etničke ekskluzivnosti, određene njene teritorijalne ambicije predstavljaju značajnu opasnost za cijelu Euroaziju i bez rješavanja ukrajinskog problema općenito je besmisleno raspravljati o kontinentalnoj politici." Ukrajini ne bi trebalo dozvoliti da ostane samostalna, osim kao kordon zona što bi bilo nedopustivo.
-
toska
#12388 Re: Ukrajina
da, imamo problem, Ukrajina pa Rusija i onda svi ostali, ne postoji razumu vidljiv izlaz iz ove situacije.Olaf1 wrote: ↑26/03/2022 08:18Još uvijek ne vidim šta je potencijalni endgame za Rusiju, ali su evidentni znakovi spuštanja kriterija po pitanju ocjenjivanja uspješnosti "specijalne vojne operacije".SpoilerShowGermany is capable of phasing out Russian gas faster than is commonly believed, - Olaf Scholz
The German Chancellor also added that the process of gaining independence by the EU countries from Russian gas has now become irreversible.Russian troops do not want to participate in large-scale urban infantry operations, they are going to bomb cities with aircraft and shell from artillery to demoralize Ukrainian forces, - British intelligence
“It is likely that Russia will continue to use its heavy firepower in urban areas as it seeks to limit its already heavy casualties at the cost of further civilian casualties.”
Umjereno sam optimističan, ne mogu oni ovo još dugo voditi.
Ukrajina se nikada neće odreći dijelova svoje teritorije, mogu ponuditi samo neke autonomije.
Rusija će zauzeti sve što može, neće i ne može vratiti okupirano pod ovakvim ustrojem, a nema naznaka za velike promjene u doglednoj budućnosti.
po završetku ratnih dejstava slijedi primirje, zamrznuti konflikt u beskonaćnost.
sankcije i izolacija ostaju, veće-manje propadanje Rusije je sigurno i nema vidljivog kraja.
nažalost i Ukrajinu čeka neki status vojne krajine Europe bez sjajne perspektive, članstva u EU...
tako stvari sada izgledaju, nade za bolje ishod uvijek ostaje.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- GandalfSivi
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#12391 Re: RUSIJA
mislim da je pogresna tema, mislio sam postaviti na ukrajna tema ociglednoGandalfSivi wrote: ↑26/03/2022 14:44Hajde sada ti nama objasni zasto prenosis twitove sa nekog irelevantnog kineskog, antimuslimanskog accounta kojeg prati citavih 16 ljudi?
kakvih 12 ljudi; to je RAT odnosno opcija na stolu, u svakom ratu isto se primjenjuje i ponavlja
nije hollywood ili bilo kakav drugi promicbeni spot, ala FB ili IG pa gdje je vazan broj pratilaca, kao da nesto znaci u usporedbi sa kvalitetom informacija
- GandalfSivi
#12392 Re: RUSIJA
Znaci, veze s vezom nema. Koliko znam ovdje se banovi dijele za postavljanje laznih informacija i nedostatak provjere izvora.corolla02 wrote: ↑26/03/2022 15:07mislim da je pogresna tema, mislio sam postaviti na ukrajna tema ociglednoGandalfSivi wrote: ↑26/03/2022 14:44
Hajde sada ti nama objasni zasto prenosis twitove sa nekog irelevantnog kineskog, antimuslimanskog accounta kojeg prati citavih 16 ljudi?
kakvih 12 ljudi; to je RAT odnosno opcija na stolu, u svakom ratu isto se primjenjuje i ponavlja
nije hollywood ili bilo kakav drugi promicbeni spot, ala FB ili IG pa gdje je vazan broj pratilaca, kao da nesto znaci u usporedbi sa kvalitetom informacija![]()
- corolla02
#12393 Re: RUSIJA
opet nisu nikakve dezinformacije, cijeli svijet je ukljucen u skub zar ne; znaci iznimka ni Poljska nije, koja je historijski bila prisutna tu na tim terenimaGandalfSivi wrote: ↑26/03/2022 15:29Znaci, veze s vezom nema. Koliko znam ovdje se banovi dijele za postavljanje laznih informacija i nedostatak provjere izvora.corolla02 wrote: ↑26/03/2022 15:07
mislim da je pogresna tema, mislio sam postaviti na ukrajna tema ocigledno
nije hollywood ili bilo kakav drugi promicbeni spot, ala FB ili IG pa gdje je vazan broj pratilaca, kao da nesto znaci u usporedbi sa kvalitetom informacija![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#12395 Re: RUSIJA
Jednostavno je.
Pogledas ko posta, po mogucnosti plava kvacica kraj profila. Onda otvoris sliku i vidis kakvi su komentari na slici. Lik posta slike hrane, GTA i sranja.
Znaci jarane nize od Informera.
Jasnije sada?
- corolla02
#12396 Re: RUSIJA
sve sto ste oslobodili, ogradite slobodno
drugi, treci il neko deseti
drugi, treci il neko deseti
- Kyuss
#12397 Re: RUSIJA
Da ovi krenu cistit svoju fasisticku avliju prvo
-
sumirprimus
#12398 Re: RUSIJA
Zanimljivo za sve neutralne
- Omar500
#12399 Re: Ukrajina
Jeste, a ako je pravde, i on ce ovako da zavrsiime_kojeg_nema wrote: ↑26/03/2022 09:29Ljudi. Je li ovaj na slici sa njom, gore desno, onaj snajperista iz Srbije, Dejan Beric, koji se bori u Donbasu vec godinama? Odlikovan je nesto, dobio i rusko drzavljanstvo. Meni pravo lici.
-
sumirprimus
#12400 Re: RUSIJA
Ovde nesto ne stima 2 ukrajine vidim sunce ti zarko 
Jel jos ko il samo ja?
Jel jos ko il samo ja?