Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Black swan wrote: ↑24/03/2022 21:49
Ona se nece raditi sada
Ponovljeno 18 puta
Ona ide u zamjenu s hrasnickim ciklusom
Znaci jedno vrijeme sa starom okretaljkom se vozamo
Kakvog smisla ima mijenjati prugu između ostalog i zbog toga da se nivi tramvaji ne bi uništavali na staroj pruzi, a onda ostaviti mslo komad stare pruge da te tramvaje uništava?
Mada ne vrijedi ni odgovarati, ali novi tramvaji dolaze tek krajem 2023. i tokom 2024. godine. Ne znam koji je rok za radove do Hrasnice, ali trebalo bi da do tada počnu, odnosno ima dovoljno vremena da se napravi nova okretaljka, zar ne?
A, čak i ako ne napravi, neće tramvaji da se razvale zbog 0,03% pruge. Suština je da se manje habaju.
Black swan wrote: ↑24/03/2022 21:49
Ona se nece raditi sada
Ponovljeno 18 puta
Ona ide u zamjenu s hrasnickim ciklusom
Znaci jedno vrijeme sa starom okretaljkom se vozamo
Kakvog smisla ima mijenjati prugu između ostalog i zbog toga da se nivi tramvaji ne bi uništavali na staroj pruzi, a onda ostaviti mslo komad stare pruge da te tramvaje uništava?
Pa me moraju novi tramvaji voziti do Ilidže, mogu biti na liniji 5 a stari da voze do Ilidže, bar dok se hrasnička pruga ne napravi
neki wrote: ↑24/03/2022 23:02
Pa me moraju novi tramvaji voziti do Ilidže, mogu biti na liniji 5 a stari da voze do Ilidže, bar dok se hrasnička pruga ne napravi
Dio pruge koji se nece uraditi je mozda nekih 150 metara. Tu se vozi 5 na sat. Idealno bi bilo da su sada i to da se radi, ali eto - nije.
Bas ce se razjebati tramvaj sto sa 10km/h udje u kruzni tok i stane na stanicu, isprazni se, napuni se i krene sa stanice opet na novu prugu izlaznom brzinom 10km/h.
Joj jebote eno ih rade hrpa ljudi, kopaju, bentoniraju drugu stranu od petlje prema Nedzaricima, gore kod Energoinvesta mjesalica hidrogradnje, hydra firka, polazu se novi kablovi u zemlju, odvodne cijevi, postavljaju se sahtovi izmedju stubova, na par mjesta i novi temelji za stubove napravljeni... Ma u biti ne rade nista i ja vidim da ce ovo biti gotovo za 15 godina kad vepar sjedne na vlast
botsvana wrote: ↑25/03/2022 16:19
nedavno je bilo da je prva tura šina stigla, zna li se šta je sa ostatkom, u međuvremenu cijene čelika podivljale a i trenutno je nestašica.
Za već dogovorene šine neće biti mijenjanja cijena. S druge strane, pruga za Hrasnicu će biti značajno skuplja zbog tih poskupljenja sirovina.
pemanapemani wrote: ↑25/03/2022 09:46
Jebi ga, kako god okreneš, nije dobro. Ili će komadić stare pruge razvaliti nove tramvaje ili će stari tramvaji razvaliti novu prugu.
Ma da, jer Beč vazda ima nove trajvane na novim prugama...
pemanapemani wrote: ↑25/03/2022 09:46
Jebi ga, kako god okreneš, nije dobro. Ili će komadić stare pruge razvaliti nove tramvaje ili će stari tramvaji razvaliti novu prugu.
Nista, idemo glasati za SDA da nam vrati blagostanje.
Kad abd. naprave i puste u promet tramvajsku prugu...ljeta gospodnjeg 2023 (al hidžretske)...uzeće i par maketa tramvaja da ih zakače za džip pa vozaju tamo- vamo...
Mislio sam da većih govnara,ublehaša i lažova nema od SDA...grdno sam se prevario.Ovi njihovi trabanti se svojski trude da ih nadmaše.
PM72 wrote: ↑26/03/2022 12:41
Kad abd. naprave i puste u promet tramvajsku prugu...ljeta gospodnjeg 2023 (al hidžretske)...uzeće i par maketa tramvaja da ih zakače za džip pa vozaju tamo- vamo...
Mislio sam da većih govnara,ublehaša i lažova nema od SDA...grdno sam se prevario.Ovi njihovi trabanti se svojski trude da ih nadmaše.
koje prosipanje žuči haj reci raji gdje si planirao da se uvalis po sistemu IMT pa sad pišeš ove nebuloze
koje prosipanje žuči haj reci raji gdje si planirao da se uvalis po sistemu IMT pa sad pišeš ove nebuloze
pa nema druge nego ovo sto sam napisao jer ovakve gluposti ne pišu ni najgori sda botovi i njih bi bilo sramotno napisati ovakve stvari da ne ispadnu presmijesni
samo tvoje provaljivanje u vezi šina je dovoljno da ne napises posta na ovoj temi a ti nastavljas se brukanjem tuga na sta neki likovi spadnu kad ostanu bez nekih beneficija il imt kotisti
takooo jeee Faruk, nema ni tramvaja, ni pruge, a ni ove trole što su došle nisu došle
kme kmeee
Black swan wrote: ↑26/03/2022 12:55
Vojkovici bascarsija tramvaj
U mirovini malo na cevape pa kuci
Ovi će svašta obećat i planirat.Realizacija nula bodova.Ovi nanijete neki projekat,uzme grdne pare na studije izvodljivosti,makete,snimke dronova i to je sve.Onda na svakom sajtu ili forumu zaduže par osoba koje će etiketirat i omalovažavati one koji kažu da su lažovi i prevaranti.
Black swan wrote: ↑26/03/2022 12:55
Vojkovici bascarsija tramvaj
U mirovini malo na cevape pa kuci
Ovi će svašta obećat i planirat.Realizacija nula bodova.Ovi nanijete neki projekat,uzme grdne pare na studije izvodljivosti,makete,snimke dronova i to je sve.Onda na svakom sajtu ili forumu zaduže par osoba koje će etiketirat i omalovažavati one koji kažu da su lažovi i prevaranti.
made_in_sarajevo wrote: ↑26/03/2022 13:54
Ooooo ne poceli betonirati i prema ilidzi od energoinvesta. Kako sad to, nije moguce lazu.
E cuj uzmu pare za projekat i ne rade nista, ko vele vjerujte meni vi ne vidite kako treba
I novi trolejbus nije nov nego ofarbali stari
lažu bolan, priča se po gradu da su kupili vozila bez točkova, pa se sad slikaju u parkiranim trolejbusima na prikolicama, fol voze se po gradu
ko da mi ne znamo da je fotošop