Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
alibegoa wrote: ↑23/03/2022 22:38
Sve ove slike tramvaji voze po ulicama. Nemaju posebnu trasu koja zauzima 3-4 trake. Logicno bi bilo da se u nas onda tramvaj izmjesti u krajnju desnu traku a njihovu sadasnju trasu asfaltirati
netacno, cak i za stare jezgre gradova.
gdje to uslovi dozvoljavaju, trmavajska pruga je izolovana od ostalog saobracaja...
Nije to turistička ruta, to im je redovna linija. Slično u Portu:
Evo ih u u Rio De Žaeneiru isti, jos voze redovne linije:
Ne znam za Rio de Janeiro, nisam bio, ali jesam u Portu i u Lisabonu. Onaj "turistički" u Lisabonu, to je u stvari redovna linija 28, od trga Martim Moniz do palate Sao Jorge. Tu treba paziti, ako izbaciš glavu ili ruku kroz prozor da napraviš selfie mogao bi ostati bez glave ili ruke. Naime, na nekim dijelovima tramvaj prolazi bukvalno nekoliko centimentara od zidova kuća i zgrada. To tu liniju čini atraktivnom, ali i potencijalno opasnom.
Evo ih u u Rio De Žaeneiru isti, jos voze redovne linije:
Ne znam za Rio de Janeiro, nisam bio, ali jesam u Portu i u Lisabonu. Onaj "turistički" u Lisabonu, to je u stvari redovna linija 28, od trga Martim Moniz do palate Sao Jorge. Tu treba paziti, ako izbaciš glavu ili ruku kroz prozor da napraviš selfie mogao bi ostati bez glave ili ruke. Naime, na nekim dijelovima tramvaj prolazi bukvalno nekoliko centimentara od zidova kuća i zgrada. To tu liniju čini atraktivnom, ali i potencijalno opasnom.
Ah, Lisabon, moja tiha patnja...
Zar nisi shvatio poruku pjesme: Selma, ne naginji se kroz prozor...?
Black swan wrote: ↑24/03/2022 09:53
Foto od sinoc predvecer
Nivelirani
radovi i sve al ne mozes reci da ti nece faliti ono ljuljanje tramvaja od stupa do energoinvesta kad udari lola malo jace pa se svi krenu njihati lijevo desno
Black swan wrote: ↑24/03/2022 09:53
Foto od sinoc predvecer
Nivelirani
radovi i sve al ne mozes reci da ti nece faliti ono ljuljanje tramvaja od stupa do energoinvesta kad udari lola malo jace pa se svi krenu njihati lijevo desno
A i to je jedinih stotinjak metara na kojima se nešto kao i radi, ostatak ništa
Jel igdje postavljeno i objavljeno pa eto da znamo kako stvari stoje.
Ovi SDA botovi redovno mi givire kako se užasni kasni i kako se to nece nikad završiti, pa ako neko zna neka postavi koji su zvanicni rokovi za zavrsetak radova da ne pricamo bezveze.
_BataZiv_0809 wrote: ↑24/03/2022 18:00
Naci ce se opet mjesto za kritiku.
Znam takve. Ono, pripremiš dokumentaciju, apliciraš na projekat, dobiješ projekat, odradiš tender, krenu radovi, nadzireš radove, završe radovi na utopljavanju i fasadi i neko ko nije malim prstom mrdnuo izjavi da mu se ne sviđa boja fasade. Dežurni filozofi i kritičari.
_BataZiv_0809 wrote: ↑24/03/2022 18:00
Naci ce se opet mjesto za kritiku.
Znam takve. Ono, pripremiš dokumentaciju, apliciraš na projekat, dobiješ projekat, odradiš tender, krenu radovi, nadzireš radove, završe radovi na utopljavanju i fasadi i neko ko nije malim prstom mrdnuo izjavi da mu se ne sviđa boja fasade. Dežurni filozofi i kritičari.
husoboss wrote: ↑24/03/2022 20:23
Dokle se stiglo sa uređivanjem stajališta, kao da sam vidio da se nešto radi na stanici u Nedžarićima, prema Ilidži ?
Pa budući da je prošao ugovor za samo Otoku i Nedzarice prema gradu, nema nikakvih drugih radova dok ne ponove proceduru.
Baš se pitam hoće li ponoviti tender na vrijeme da se rade stanice od marijin dvora do Čengić vile, uporedo s prugom.
husoboss wrote: ↑24/03/2022 20:23
Dokle se stiglo sa uređivanjem stajališta, kao da sam vidio da se nešto radi na stanici u Nedžarićima, prema Ilidži ?
Black swan wrote: ↑24/03/2022 21:49
Ona se nece raditi sada
Ponovljeno 18 puta
Ona ide u zamjenu s hrasnickim ciklusom
Znaci jedno vrijeme sa starom okretaljkom se vozamo
Kakvog smisla ima mijenjati prugu između ostalog i zbog toga da se nivi tramvaji ne bi uništavali na staroj pruzi, a onda ostaviti mslo komad stare pruge da te tramvaje uništava?