https://www.ekapija.com/news/1104491/za ... kom-obojci
RUSIJA
-
Hakiz
#12351 Re: Ukrajina
Last edited by Hakiz on 25/03/2022 20:56, edited 1 time in total.
- nota1969
-
Milenkov buraz
-
homer2go
#12354 Re: Ukrajina
Škembe im mogu oprostiti (i sam sam ponosni nosilac Tiki bojlera), ali ove šiške su za osuncokretiti, odmahMilenkov buraz wrote: ↑25/03/2022 21:00Jebo majku zašto su svi ruski piloti k'o govno, debeli, masni, gojazni a svi američki k'o Tom Kruz iz TopGuna? Je li se to meni samo čini ili ima istine u ovome?SpoilerShow
SpoilerShow
-
Milenkov buraz
#12356 Re: Ukrajina
A ovi plavi kombineozni me vraćaju odmah na djetinjstvo i prijašnje poslovođe GRANAP-a u plavim mantilima.homer2go wrote: ↑25/03/2022 21:10Škembe im mogu oprostiti (i sam sam ponosni nosilac Tiki bojlera), ali ove šiške su za osuncokretiti, odmahMilenkov buraz wrote: ↑25/03/2022 21:00Jebo majku zašto su svi ruski piloti k'o govno, debeli, masni, gojazni a svi američki k'o Tom Kruz iz TopGuna? Je li se to meni samo čini ili ima istine u ovome?SpoilerShow
SpoilerShow
-
Milenkov buraz
#12357 Re: Ukrajina
Čitao sa nedavno da su Ameri tokom rata u Iraku imali malo mrtvih jer su skontali da je pomoć ranjeniku najbitnija u prvom satu nakon ranjavanja i uveli standard "zlatni sat" koji i danas važi da od trenutka ranjavanja na frotu za 60 minuta ranjenik je zbrinut u bolnici i da u takvim okolnostim smrtnost veoma mala. Ovim ne pravdam invaziju Iraka i sva sranja koja su dole naprvili ali eto poređenja radi sa Rusima. Njihovi ranjenici 5 dana nisu imali obrok kako treba dok nisu zbrinuti po bolnicama u Bjelorusiji.
-
lajkujMe
#12358 Re: Ukrajina
Moja teorija, serviraju im smece hranu ili se moraju smai snaci za istu kad su na duznosti.Milenkov buraz wrote: ↑25/03/2022 21:17A ovi plavi kombineozni me vraćaju odmah na djetinjstvo i prijašnje poslovođe GRANAP-a u plavim mantilima.
Americka vojska ima vrhunsku isrhanu ponudjenu za Mornaricu i Avijaciju.
Za Vojsku bas i ne taj kvalitet ali et nije ni ta losa.
Gledao sam u par dokumentaraca kako npr Podmornicari imaju vrhunsku hranu ono ko biffee u parlamentu.
Avijacija isto, gledao par podcasta s bivsim pilotima, odlicna hrana, teretane u kasarni/aerodrom, razni programi fitnesa i fizio briga.
Ono odrzavaju ih kao sportase u klubovima.
Ruska moze biti ona klasicna jadna vojska
Eo ti grah za dorucak, rucak i veceru za desert pola jabuke
Teretana ti je lagani hod do hangara, programi najvise TV Russia, RT1 i Sputnjik ako si pametniji
- SanskiBiser
#12359 Re: Ukrajina
Spoiler
Show
Amerikanci puno drze do fizicke kondicije svih vojnika i oficira i imaju obavezan test fizicke spremnosti koji se radi do 2 puta godisnje....
za avijaciju je to

za avijaciju je to
ako i ne prodjes daju ti sansu da popravis kondiciju i kasnije ponovo radis test, ako to ne uspije onda te salju na intenzivni trening kako ga oni zovu "remedial physical training" to ako ne uspije ostanes bez posla tj. budes otpusten (ali ne bude ono necasni otpust..) I da testovi se prave za razlicite dobne skupine. I stvar je ponosa i casti i za sve oficire da prodju taj test ukljucujuci i Generale.Cardio (60 points). 1.5 mile run, 1-mile walk, a or 20-meter high-aerobic multi-shuttle run (HAMR).
Endurance (20 points). 1 minute of situps, 2 minutes of cross-leg reverse crunches, or forearm planks for an as-yet-not-determined time.
Strength (20 points). 1 minute of pushups or 2 minutes of hand-release pushups.
A perfect score is 100, but passing is 75. Those who score 90 or better may take the test only once a year, rather than twice.
Commandant of the Marine Corps, Gen. Joseph F. Dunford, Jr., left, fireman carries Maj. Bradley W. Ward, the Marine aide-de-camp to the commandant, during a Combat Fitness Test (CFT) at Washington, D.C., Dec. 15, 2014. The CFT is a semi-annual requirement for all Marines to assess a Marine’s physical capacity in a broad spectrum of combat related tasks. (U.S. Marine Corps photo by Sgt. Gabriela Garcia/Released)
Kod Rusa je ono izgleda ode na ljekarski kao kad ides za vozacku da produzis kod nas...
-
homer2go
#12360 Re: Ukrajina
Upravo to. Mentalitet ostao iz vremena komunizma, jednom dobiješ diplomu i više te nikad niko ne provjerava, a gluho bilo da šta novo naučiš.SanskiBiser wrote: ↑25/03/2022 21:32Milenkov buraz wrote: ↑25/03/2022 21:00SpoilerShow
Jebo majku zašto su svi ruski piloti k'o govno, debeli, masni, gojazni a svi američki k'o Tom Kruz iz TopGuna? Je li se to meni samo čini ili ima istine u ovome?
SpoilerShowAmerikanci puno drze do fizicke kondicije svih vojnika i oficira i imaju obavezan test fizicke spremnosti koji se radi do 2 puta godisnje....
za avijaciju je to
ako i ne prodjes daju ti sansu da popravis kondiciju i kasnije ponovo radis test, ako to ne uspije onda te salju na intenzivni trening kako ga oni zovu "remedial physical training" to ako ne uspije ostanes bez posla tj. budes otpusten (ali ne bude ono necasni otpust..) I da testovi se prave za razlicite dobne skupine. I stvar je ponosa i casti i za sve oficire da prodju taj test ukljucujuci i Generale.Cardio (60 points). 1.5 mile run, 1-mile walk, a or 20-meter high-aerobic multi-shuttle run (HAMR).
Endurance (20 points). 1 minute of situps, 2 minutes of cross-leg reverse crunches, or forearm planks for an as-yet-not-determined time.
Strength (20 points). 1 minute of pushups or 2 minutes of hand-release pushups.
A perfect score is 100, but passing is 75. Those who score 90 or better may take the test only once a year, rather than twice.
Commandant of the Marine Corps, Gen. Joseph F. Dunford, Jr., left, fireman carries Maj. Bradley W. Ward, the Marine aide-de-camp to the commandant, during a Combat Fitness Test (CFT) at Washington, D.C., Dec. 15, 2014. The CFT is a semi-annual requirement for all Marines to assess a Marine’s physical capacity in a broad spectrum of combat related tasks. (U.S. Marine Corps photo by Sgt. Gabriela Garcia/Released)
Kod Rusa je ono izgleda ode na ljekarski kao kad ides za vozacku da produzis kod nas...
-
jefff
#12361 Re: Ukrajina
Bilo i kod nas po svrsetku rata, mogao si se prijaviti za pilota, nisi smio imati pokvaren zub. Nismo imali niti jedan jedini avion al smi imali one helikoptere.
Vidim, Francuz hoce da da Mariupolj Rusima na pladnju kad vec nw mogu da ga osvoje. Pametnjakovic mali.
Vidim, Francuz hoce da da Mariupolj Rusima na pladnju kad vec nw mogu da ga osvoje. Pametnjakovic mali.
-
Nierika
#12362 Re: Ukrajina
aljazeera wrote:There is a popular joke in Russia: Tolstoy’s War and Peace should be now renamed Special Operation and Peace.
-
giannibelif
#12363 Re: Ukrajina
Ma u Rusiji su namjenska industrija i vojska toliko pokradeni i toliko je dubok stepen pljačke i kriminala
da bi za ovakva krivična dijela u Americi od referenta nabavke i prodaje do generala završili na električnoj stolici. A tako im je u svim sferama života. Zanima me samo kako ovi piloti sa ovim stomačinama savladavaju G silu, pritisak, kako se katapulktiraju i slete padobranom nakon pogotka..
da bi za ovakva krivična dijela u Americi od referenta nabavke i prodaje do generala završili na električnoj stolici. A tako im je u svim sferama života. Zanima me samo kako ovi piloti sa ovim stomačinama savladavaju G silu, pritisak, kako se katapulktiraju i slete padobranom nakon pogotka..
-
pepermint
#12364 Re: Ukrajina
Ko ih pita,njihovo je da polete a ostalo je na herojima Ukrainegiannibelif wrote: ↑25/03/2022 22:33 Ma u Rusiji su namjenska industrija i vojska toliko pokradeni i toliko je dubok stepen pljačke i kriminala
- GandalfSivi
- HarTar
- geralt
#12367 Re: Ukrajina

Naletio na Redditu, ne mogu garantovati za istinitost, ali jako interesantno ako je tacno. Otprilike kaze da Sojgu nije na radnom mjestu niti kod kuce, da mu je lokacija nepoznata, i da se do 30.03. moraju svakodnevno objavljivati materijali koji ce prikazivati da je Sojgu aktivan i da upravlja ratom. U potpisu "privremeni ministar odbrane" Bulgakov.
Ako je Putin ubio svog kucnog prijatelja kojeg poznaje 40 godina... slicniji je Staljinu nego sto sam mislio.
- HarTar
- HarTar
#12369 Re: Ukrajina
Sve je moguće, ali na kraju će zvanično biti infarkt...geralt wrote: ↑26/03/2022 00:00
Naletio na Redditu, ne mogu garantovati za istinitost, ali jako interesantno ako je tacno. Otprilike kaze da Sojgu nije na radnom mjestu niti kod kuce, da mu je lokacija nepoznata, i da se do 30.03. moraju svakodnevno objavljivati materijali koji ce prikazivati da je Sojgu aktivan i da upravlja ratom. U potpisu "privremeni ministar odbrane" Bulgakov.
Ako je Putin ubio svog kucnog prijatelja kojeg poznaje 40 godina... slicniji je Staljinu nego sto sam mislio.
Last edited by HarTar on 26/03/2022 00:08, edited 1 time in total.
-
kabadahija30
#12370 Re: Ukrajina
Pa vidilo se na onom snimku kad je putin rekao da se stavi nuklarno oruzije u pripravnost da Šojgu nije za to. Sad da li je u herbaru ili na prinudnom odmoru ostaje da se vidi. Ne bi me čudilo da ga je hercika spucala ja od zbivanja ili od otrova. Veća šansa da ga više viđati nećemo. More bit da se okliznuo na koru od banane
Last edited by kabadahija30 on 26/03/2022 00:14, edited 2 times in total.
- Gandalf
#12371 Re: Ukrajina
Suza suzu gonigeralt wrote: ↑26/03/2022 00:00
Ovo treba biti signal i zapadu da se uključi sa 100% svojih kapaciteta, jer ovaj patuljko debilko je na korak od upotrebe atomske. Evropa se gadno vara ako misli da će bez svoje potpune uključenosti agresija na Ukrajinu zapravo i ostati u granicama Ukrajine. Vrlo lako to može prerasti u nešto puno gore i morbidnije, bez obzira koliko evropa gurala glavu u pijesak. Granice država, međunarodno pravo, mirovni pregovori, sve je to patuljastom psihopati nebitno, zapad mora biti odlučniji, pa laktašenka zaboli za nekim rezolucijama a kako tek neće putlera
-
Avonmusk
#12372 Re: Ukrajina
Ako shojgu odapne jel ce se racunati kao jos jedan genaral koji je mrtav zbog posljedica ukrajinskih vojnih djelovanja?
Trebalo bi, jer ipak su ukri presudili da ga putko potiljkari ili hercika opali!
Trebalo bi, jer ipak su ukri presudili da ga putko potiljkari ili hercika opali!
- agent_zero
#12373 Re: Ukrajina
-
saimidin
#12374 Re: Ukrajina
Problem I jeste sto ne zele da se ukljuce, I nadaju se da ce time sprijeciti da ih ludjak putler ukljuci, a ludjak vec prica kako ratuje protiv nato, a oni sramezljivo salju rucne pvo I atgm I sicu, I povremeno moljakaju da stane I sve ce mu oprostiti, da rade biznis as juzual euro za gasGandalf wrote: ↑26/03/2022 00:17Suza suzu gonigeralt wrote: ↑26/03/2022 00:00
Ako je Putin ubio svog kucnog prijatelja kojeg poznaje 40 godina... slicniji je Staljinu nego sto sam mislio.radosnicu
Ovo treba biti signal i zapadu da se uključi sa 100% svojih kapaciteta, jer ovaj patuljko debilko je na korak od upotrebe atomske. Evropa se gadno vara ako misli da će bez svoje potpune uključenosti agresija na Ukrajinu zapravo i ostati u granicama Ukrajine. Vrlo lako to može prerasti u nešto puno gore i morbidnije, bez obzira koliko evropa gurala glavu u pijesak. Granice država, međunarodno pravo, mirovni pregovori, sve je to patuljastom psihopati nebitno, zapad mora biti odlučniji, pa laktašenka zaboli za nekim rezolucijama a kako tek neće putlera
- karanana
#12375 Re: Ukrajina
A sto je pozitivna vijest to da je/ako je soigu uklonjen?
Kontam ako jeste, to znaci da je bio oppzicija putku i da je putko uspio da ga ukloni i smanji mogucnost prevrata.
Kontam ako jeste, to znaci da je bio oppzicija putku i da je putko uspio da ga ukloni i smanji mogucnost prevrata.