Ni ovaj kamion nece proci Moskvom 9. maja.
Partizani rasturaju
100%, na google earth nazumas mozes skontati koji je tip auta na nekom parkingu, skontaj onda kakvu oni rezoluciju snimaka imaju
Kako je iritantna ova ćurka od novinarke, sekunde takata nema čovjek krene nesto objasniti a ona 17.pitanje postavi
Ne znam kako to inače funkcioniše sa pregovorima al' meni ovo zvuče kao relativno dobre vijesti. A i pominje se ovih dana 9. maj kao datum do kojeg su Rusi planirali završiti rat (možda i putem pregovora), mada ne znači da će se držati tog datuma.geralt wrote: ↑25/03/2022 19:08Citam da su pregovori konstantno u toku, i da imaju uspjeha kad su u pitanju "tekuci ratni poslovi" -humanitarni koridori, evakuacija civila, razmjena zarobljenika, itd. Navodno su postigli dogovor oko "sekundarnih" pitanja, ali ne i oko "primarnih" - niko ne popusta, obje strane cekaju pobjedu na vojnom polju da smeksaju protivnika.
Gledao sam na yt jednog estonskog specijalca koji redovno komentarise dogadjaje rate iz UKR.
eee ima se može sedonnie_darko wrote: ↑25/03/2022 19:33Gledao sam na yt jednog estonskog specijalca koji redovno komentarise dogadjaje rate iz UKR.
Kaze da izvjestaji ukrajinaca govore kako su ukrajinci bonbardovanjem ovog aerodroma u Khersonu nanijeli strasne gubitke rusima, i u ljudstvu i u tehnici. Ali cudna stvar, ukrajinci nisu mogli da vjeruju sta gledaju, nakon prvog bombardovabja i strasnih gubitaka-umjesto premjestanja ljudstva i mts-a sa aerodroma, rusi su bukvalno na istu poziciju doveli nove ljude i sredstva. I onda ih ukrajinci opet bombarduju, i onda... opet rusi rade isto, i opet ih bombarduju na istoj yebenoj lokaciji.
Eto haman im ni generali nisu posebno bistri![]()
![]()
![]()
Nije lijepo siriti dezinformacije,upravo sam se cuo sa dobrim znancem iz Moskve,ipak je vozac ovog super vozila ozlijedio nokat na palcu i trenutno je u toplicama pokraj Petrovgrada
Ep. № 83: One month of war: 10 lessons learnt
itdEp. № 82: Tragedies of Mariupol and Chernihiv; Ukraine’s counterattack near Kyiv
Pentagon kaže da Rusija više nema potpunu kontrolu nad Hersonom - The New York Times.
Cekaj dok skontaju za nase nakurnjakeJoseMujica wrote: ↑25/03/2022 19:42i to samo zato što je umjesto obojaka imao specijalne ruske vojne čorape![]()
![]()
![]()
![]()
...koja traje vec mjesec dana.Tek sad mi delovi slike postaju jasni.
Realno su ih Rusi totalno razvalili. Koji je onaj Sojgu mozak covek i dalje se cudim!?!
Mislim, svaka cast Ukrajincima, pokazali su se kao tvrdoglave patriote i veliki borci! Nama su i jedni i drugi bratski narodi i treba ih i ceniti i voleti!
Ali da im ovako zakucaju velike snage oko Odese i Kijeva, da im privuku sva pojacanja sa istoka prema Kijevu, a da za to vreme sa ovako malo vojnika lagano zdrobe istocne formacije... Kad ih stisnu oko Mikolajeva ili Kijeva, Rusi im ometaju komunikaciju i lepo se povuku uz mali broj zrtava. Posle se vrate nazad. Samo idu napred nazad i koriste to sto oni imaju dobre komunikacije i organizaciju, a Ukrajinci nemaji ili im Rusi ometaju komunikacije. Kao igricu da gledas - popularno kajtovanje.
Videcete, ima u jednom trenutku da pocne masovna predaja na istoku i to je onda prakticno kraj.
Neverovatno koriscenje svih prednosti (i koriscenje protivnikovih slabosti) i sa jedne i sa druge strane.