Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Tito_i_Partija

#40501 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 21/03/2022 22:40
Tito_i_Partija wrote: 21/03/2022 22:08 I ja nisam ljubitelj RPGa gdje su mi developeri unaprijed odredili kako se zovem i kako izgledam. Razumijem da je njima lakše tako napisat' priču kad su neki lični elementi "zakucani", al' mislim da je to jedna nepotrebno jeftina prečica koja, kroz oduzimanje izbora igraču, apsolutno umanjuje imerziju i užitak.

Al' nije sve crno: dobijamo uskoro Baldur's Gate 3 koji ima jednu od najvećih i najljepših customizacija ikada.

@Chmoljo sad kad si izučio zanat na Pathfinderu, obrati pažnju na BG3. Ovo će nam bit' sledeća ovisnost, izludićemo Raigora. :D :lol:
Prvo Divinity Original Sin 1 i 2 nek odigra, dotad ce izaci BG3 Definitive Edition. :D
Treb'o bi on i to odigrat', obje igre su odlične, a s tim što već znamo da on voli isometrijske turn-based igre, mog'o bi bit' pun pogodak za njega. Meni je lično u D:OS priča najslabija karika, al' spašava je dobra doza humora. Mislim da bi bile dobre i za @Bloo, al' s njom fakat nikad ne znam na čemu sam. :razz: :D

Od BG3 očekujem puno više, i izgleda mi super jer baš volim D&D, al' neću da je diram sve dok ne izađe iz Early Accessa. :)
_coRey_

#40502 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _coRey_ »

Tito_i_Partija wrote: 21/03/2022 18:42
ferratilis wrote: 21/03/2022 18:24
Unreal engine je dobar za grafiku, ali nije za gameplay i kompleksne igre tipa RPG/RTS. Zato ga malo ko koristi za te zanrove. Cinjenica da prelaze na UE5 mi govori da ce Witcher 4 biti jos vise pojednostavljen u odnosu na 3. Bice nesto kao evolucija iz Dragon Age Origin u Inquisition, pretpostavljam.
Pa uvijek su dosad koristili svoj in-house engine, ne ide mi u glavu zašto sada mjenjaju to. A imaju relativno novi REDengine 4, koji su koristili za Cyberpunk. :-)

Ovo je haman veći raspad sistema nego što smo mislili.
Rootboi

#40503 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

A k tomu sigurno i ne škodi malo love od Epica :mrgreen:
ferratilis

#40504 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Izgleda da se cijeli GSC Game World (developeri Stalkera) seli iz Ukrajine u Cesku, vec su spremili studio. Dobra vijest. Mada trebali su to uraditi ranije, npr. 4A Games su se u cijelosti preselili na Maltu jos 2014., odmah nakon aneksije Krima. Ali ono sto je bitno je da su sigurni, i dva najbolja ukrajinska serijala igara zajedno s njima. :)
https://www.vortex.cz/autori-s-t-a-l-k- ... e-vortexu/

btw igram Titov omiljeni RPG :D
Spoiler
Show
Image
Image
Tito_i_Partija

#40505 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Toliko dobrih igara ima, i on opet na ono vrijeme troši. :D

Ja sam počeo AC: Odyssey. Pravo dobra igra za opuštanje, k'o što je bio i Origins. Al' mi je pomalo smiješno koliko obje igre kopiraju neke elemente drugih igara, poput Witcher 3 i Shadow of Mordor. :-D
ferratilis

#40506 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 23/03/2022 12:51 Toliko dobrih igara ima, i on opet na ono vrijeme troši. :D

Ja sam počeo AC: Odyssey. Pravo dobra igra za opuštanje, k'o što je bio i Origins. Al' mi je pomalo smiješno koliko obje igre kopiraju neke elemente drugih igara, poput Witcher 3 i Shadow of Mordor. :-D
Pored Dragon's Dogme, ti trosis vrijeme na AC :D
Tito_i_Partija

#40507 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 23/03/2022 14:57
Tito_i_Partija wrote: 23/03/2022 12:51 Toliko dobrih igara ima, i on opet na ono vrijeme troši. :D

Jel' ti ono ikad završi WotR? Nisi, jelde? :D
ferratilis

#40508 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 23/03/2022 15:54
ferratilis wrote: 23/03/2022 14:57

To je jeftin udarac, jer sam imao gamebreaking bug u Act 5 sa trickster path. Dotad sam imao oko 90 sati u igri. Uostalom, volim WotR i igracu ga ponovo, vise puta. Ali trenutno mi je Kingmaker bolji. :)

Nemoj da nabrajam koliko si japanskih igara popljuvao ovdje. :D
Tito_i_Partija

#40509 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 23/03/2022 16:16
Tito_i_Partija wrote: 23/03/2022 15:54

To je jeftin udarac, jer sam imao gamebreaking bug u Act 5 sa trickster path. Dotad sam imao oko 90 sati u igri. Uostalom, volim WotR i igracu ga ponovo, vise puta. Ali trenutno mi je Kingmaker bolji. :)

Nemoj da nabrajam koliko si japanskih igara popljuvao ovdje. :D
Pa igraću i ja PoE ponovo, možda čak i DD odigram ponovo. Sačuv'o sam svoj Sorcerer save, nikad se ne zna. :-D

A ja i ti ćemo se opet popitat' u vezi AC igara kad budeš stariji, sa ženom i djecom, kad budeš tražio samo da pustiš mozak na pašu. A dotad neka ti japanci slobodno dižu pritisak. :D
Tito_i_Partija

#40511 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

@Bloo ovo će te možda zainteresovat', detaljan opis kako je nastala Heroes of Might & Magic franšiza.

https://www.filfre.net/2021/12/heroes-o ... and-magic/

Ova stranica, The Digital Antiquarian, je inače odlična za sve old-school gamere, jer se bavi nastancima starih RPG igara/franšiza poput Wizardry, Ultima, Might & Magic, ali i kompjutera i gaming sistema poput Atarija, Amige i drugih, pa onda i starih developera poput Origina, Westwooda, i sličnih. Za sve nostalgične đuturume poput mene :-D
ferratilis

#40512 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ovo izgleda dobro, najvise jer je glavni dizajner Rafa Colantonio.

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40513 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

REDDEVILS wrote: 23/03/2022 17:36 Otkriveno je kojoj će školi pripadati novi Witcher 🙂
https://www.hcl.hr/vijest/novi-witcher-skola-184386/
Bio sam.blizu :mrgreen:
Tito_i_Partija

#40514 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Škola je Ris, i navodno neće ime bit' Witcher 4, niti će Ciri bit' glavna uloga. Što je po meni odlično.

https://www.pcgamesn.com/the-witcher-4/ ... f-the-lynx

Bilo bi super da praviš svog custom Witchera.
Tito_i_Partija

#40515 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 24/03/2022 17:42 Ovo izgleda dobro, najvise jer je glavni dizajner Rafa Colantonio.

Mislim da će ova igra bit' pravo osvježenje. Izgleda mi jako dobro.
l33t

#40516 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Imam steam key viška za Ko hoće nek me quota, sutra šaljem porukom :thumbup:

Ostalo iz Humble Bundle ponude :D
Tananarive

#40517 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tananarive »

l33t wrote: 24/03/2022 23:50 Imam steam key viška za Ko hoće nek me quota, sutra šaljem porukom :thumbup:

može li meni, hvalaaaaaa
l33t

#40518 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Tananarive wrote: 24/03/2022 23:58
l33t wrote: 24/03/2022 23:50 Imam steam key viška za Ko hoće nek me quota, sutra šaljem porukom :thumbup:

može li meni, hvalaaaaaa
Ide u pp

Inače koga interesuje racing: https://www.humblebundle.com/games/ulti ... sim-bundle predobra ponuda za 12€ :thumbup:
Tito_i_Partija

#40519 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

@Chmoljo, dokle si dogur'o? :-D
Chmoljo

#40520 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 25/03/2022 12:39 @Chmoljo, dokle si dogur'o? :-D
igram sporadično. čekam peti fajt na Bald Hillu, čistim preostale kvestove, nije puno toga preostalo u onom što sam do sada otkrio. i malo sam se više zadao na unapređenju kraljevstva.

e da, nisam se još nakanio da uzmem Vanquisher, jer mi realno i nije tolika potreba. Nok-Nok je predobar kompanjon, stealth damage mu je pravo zajeban, još sam mu nabacio Item (ne sjećam se koji je bgm, prste ili ogrlica) kada ga prvi put pogodi protivnik da mu se aktivira Invisible spell.

osim toga, negdje sam pročitao da moram unaprijediti kraljevstvo da bih ušao u Pitax, tako da to pomalo guram.

imam osjećaj da će se tek tu zakuhati :zoka: jel de? jel de?

skontao sam i da je neko svemoćno biće iz First World zaslužno za sva sranja, i da je Nyrissa ucijenjena ustvari, i da dosta stvari po kazni radi.

120 i kusur sati :D
Tito_i_Partija

#40521 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 25/03/2022 14:04 imam osjećaj da će se tek tu zakuhati :zoka: jel de? jel de?

skontao sam i da je neko svemoćno biće iz First World zaslužno za sva sranja, i da je Nyrissa ucijenjena ustvari, i da dosta stvari po kazni radi.
Nyrissa ti je k'o Tito kad ga je ono pravo krenulo na kraju drugog svjeckog rata, malo udarila sila u glavu pa poš'o čak i da zauzme Trst. I onda je doš'o Churchill i rek'o halo ba dobro te je više, vraćaj se nazad i ne seri. Tako nekako otprilike. :D
Uh, pa ti gaziš k'o Tito prema Trstu. Ako je ovo sporadično, šta je onda intenzivno? Osim Raigor-DOTA-nolife style naravno. :D

Jesi li bio već u Rushlight Tournamentu?
Chmoljo

#40522 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 25/03/2022 15:29
Chmoljo wrote: 25/03/2022 14:04 imam osjećaj da će se tek tu zakuhati :zoka: jel de? jel de?

Nyrissa ti je k'o Tito kad ga je ono pravo krenulo na kraju drugog svjeckog rata, malo udarila sila u glavu pa poš'o čak i da zauzme Trst. I onda je doš'o Churchill i rek'o halo ba dobro te je više, vraćaj se nazad i ne seri. Tako nekako otprilike. :D
Uh, pa ti gaziš k'o Tito prema Trstu. Ako je ovo sporadično, šta je onda intenzivno? Osim Raigor-DOTA-nolife style naravno. :D

nisam. kako rekoh, ne mogu u Pitax dok ne odradim te neke questove da unaprijedim kraljevstvo :D
Tito_i_Partija

#40523 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 25/03/2022 15:32
Tito_i_Partija wrote: 25/03/2022 15:29

nisam. kako rekoh, ne mogu u Pitax dok ne odradim te neke questove da unaprijedim kraljevstvo :D
Eh, ovako. Kad dobiješ pozivnicu za Rushlight, prvo obavezno sakupi love koliko god možeš. Znači prodaj apsolutno sve što ti ne treba, možda ostavi koji +skill item da prođeš malo teže skill checkove (ne zaboravi da nema stackinga između bonusa iste vrste, znači morale bonus će da se stackuje sa npr. competence i luck bonusima, al' od dva bonusa iste vrste ćeš dobit' samo onaj viši).

Zašto ti ovo govorim? Zato što Rushlight Tournament ima dva-tri prodavača koji prodaju neke od najboljih itema u igri, koji su poprilično skupi. Al' caka je u tome što kad jednom završiš taj turnir, te prodavače nećeš nikad više u igri vidjet'. Zato kad dođeš na mjesto turnira, prvo posjeti sve prodavače i pogledaj šta prodaju, koliko od toga ti treba i kupi šta možeš kupit', i TEK ONDA počni turnir.

Oh btw, trebaće ti i neko sa visokim Persuade skillom, jer je organizator turnira ogromna šupčina koja će te testirat', a na tim skill checkovima ćeš zaradit' ogroman XP. Viši skill check daje više XPa, al' je i teži za proć'.
Chmoljo

#40524 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 25/03/2022 16:21
Chmoljo wrote: 25/03/2022 15:32

Eh, ovako. Kad dobiješ pozivnicu za Rushlight, prvo obavezno sakupi love koliko god možeš. Znači prodaj apsolutno sve što ti ne treba, možda ostavi koji +skill item da prođeš malo teže skill checkove (ne zaboravi da nema stackinga između bonusa iste vrste, znači morale bonus će da se stackuje sa npr. competence i luck bonusima, al' od dva bonusa iste vrste ćeš dobit' samo onaj viši).

Zašto ti ovo govorim? Zato što Rushlight Tournament ima dva-tri prodavača koji prodaju neke od najboljih itema u igri, koji su poprilično skupi. Al' caka je u tome što kad jednom završiš taj turnir, te prodavače nećeš nikad više u igri vidjet'. Zato kad dođeš na mjesto turnira, prvo posjeti sve prodavače i pogledaj šta prodaju, koliko od toga ti treba i kupi šta možeš kupit', i TEK ONDA počni turnir.

Oh btw, trebaće ti i neko sa visokim Persuade skillom, jer je organizator turnira ogromna šupčina koja će te testirat', a na tim skill checkovima ćeš zaradit' ogroman XP. Viši skill check daje više XPa, al' je i teži za proć'.
Fala za savjet. :kiss:

Puno sam love potrosio na BP kod Hassufa. Bar milion.

Inace, level sam 13 i vrlo brzo cu biti 14. Ima li potrebe jos levelovati?
Tito_i_Partija

#40525 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 25/03/2022 18:13
Tito_i_Partija wrote: 25/03/2022 16:21

Fala za savjet. :kiss:

Puno sam love potrosio na BP kod Hassufa. Bar milion.

Inace, level sam 13 i vrlo brzo cu biti 14. Ima li potrebe jos levelovati?
Kako misliš, za turnir? Mislim da bi trebalo bit' u redu. Al' generalno kupi XP gdje god možeš, i ne staj dok ne udariš 20. :)
Post Reply