Azovsko more je komplet Rusko
Tu ne vrijede nikakvi međunarodni zakoni i prava.
tzv. "međunarodne vode" i slična pravila vrijede kad more ili neki vodeni pojas dijele dve ili više država ...
Koliko ih se vodi kao nestalo?tindbe wrote: ↑25/03/2022 15:12Po onim izvještajima potvrđenih gubitaka tenkova s video/foto dokazima, ako se dobro sjećam da je bilo preko 400 tenkova uništenih zadnji put kad sam naletio na to.
Ako računamo samo posade tih tenkova dođemo do ove brojke poginulih. Možda čak i više.
Jesu i zaglibili u lažima nacisti.
Pa, okupirano je od 2014.
Ovo su samo redovni vojnici.Čitalac wrote: ↑25/03/2022 14:56 Moskva o gubicima...
Russia admits 1,351 soldiers dead and 3,825 wounded - InterfaxThe Russian defence ministry has admitted 1,351 Russian soldiers have died since the start of its so-called “special military operation” in Ukraine, the Russian Interfax news agency reports. The update is the first since the defence ministry admitted 498 Russian soldiers had been killed in action and 1,500 wounded in early March.
Tenk ima tri člana posade (ovi noviji).Da bi uništio 400 tenkova onda si ubio ili teško ozlijedio 1200 vojnika...tindbe wrote: ↑25/03/2022 15:12Po onim izvještajima potvrđenih gubitaka tenkova s video/foto dokazima, ako se dobro sjećam da je bilo preko 400 tenkova uništenih zadnji put kad sam naletio na to.
Ako računamo samo posade tih tenkova dođemo do ove brojke poginulih. Možda čak i više.
Unisten tenk u vecini slucajeva ne znaci mrtva posada.tindbe wrote: ↑25/03/2022 15:12Po onim izvještajima potvrđenih gubitaka tenkova s video/foto dokazima, ako se dobro sjećam da je bilo preko 400 tenkova uništenih zadnji put kad sam naletio na to.
Ako je spržen i kupola otkinuta sumnjam da je iko čitav ostaoKikibombona wrote: ↑25/03/2022 15:28Unisten tenk u vecini slucajeva ne znaci mrtva posada.tindbe wrote: ↑25/03/2022 15:12Po onim izvještajima potvrđenih gubitaka tenkova s video/foto dokazima, ako se dobro sjećam da je bilo preko 400 tenkova uništenih zadnji put kad sam naletio na to.
Za vreme Cecenskog rata prosek je bio 1,2 do 1,5 poginulih vojnika po unistenom tenku. A sada je tenk zasticeniji i cesce ima vremena da pobegne posada pre kabuma.
da izbrisem ove mahlce,dakle i projektili su ubojitiji, i ako prodre toplota unutra, publika, ovaj posada čuć brućAleksoMKD wrote: ↑25/03/2022 15:31 ecenskog rata prosek je bio 1,2 do 1,5 poginulih vojnika po unistenom tenku. A sada je tenk zasticeniji i cesce ima vremena da pobegne posada pre kabuma.
I ovo su samo redovni vojnici Ruskih OS, treba broju dodati i vojnike onih "republika" kao i Wagnerovce koji se ne broje.
Naše zolje iz 1992 su malo jača petarda za ova sadašnja protivtenkovska čuda,nanišaniš iz kakvog prikrajka,opališ i ona ode sama i još ga složi odozgo u kupoluAleksoMKD wrote: ↑25/03/2022 15:31Za vreme Cecenskog rata prosek je bio 1,2 do 1,5 poginulih vojnika po unistenom tenku. A sada je tenk zasticeniji i cesce ima vremena da pobegne posada pre kabuma.
I ovo su samo redovni vojnici Ruskih OS, treba broju dodati i vojnike onih "republika" kao i Wagnerovce koji se ne broje.
Vidio sam more videa, narocito iz Sirije, da tenkisti izlaze iz unistenih tenkova. Bio je nedavno jedan takav video iz Mariupolja. Tenk su opalila cetiri ATGM-a, a tenkista izleti i opali sprint.
Da, no brojka je realna ako se broje samo redovni vojnici Ruskih OS.sumirprimus wrote: ↑25/03/2022 15:32 da izbrisem ove mahlce,dakle i projektili su ubojitiji, i ako prodre toplota unutra, publika, ovaj posada čuć bruć
sto mozemo vdiejti i iz prilozenih snimaka, ako ih ne sprze izuntra, nadju ih 50ak m dalje u dijelovima