ne znam to,za zastavu su radili najvise..uniglas za golfove i audikonektovan wrote:
Bravo, zaboravio sam na lipik. Oni su jedno vrijeme radili stakla za bentley i zajoš neke proizvodjace ako me secanje dobro sluzi?!
Zamjena šoferšajbe
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#26 Re: Zamjena šoferšajbe
- sparky
#27 Re: Zamjena šoferšajbe
Nije šajba sa senzorima. Fabia je u pitanju. Prvi put prije dvije godine mjenjao kod njih nakon sto sam dobio kamen sa kamiona, a druga zamjena prije jedno dva mjeseca jer sam pogodio jastreba u niskom letu na autoputu kod Županje. Da je bio neki dupljak vjerovatno bi mi jastreb uletio u auto. Pitao imaju li i kad mogu, odmah mi promjenili, popio kafu, mozda sat vremena i to je to. Garanacija 5 godina. Ja prezadovoljan, ostalo je do tebe.corsa wrote:Pa eto i ja sam planirao u MX-u, ali evo ljudi kazu nemoj kineske. Znaci ti si zadovoljan? Jeli ti šajba sa senzorima ili bez?sparky wrote:Ja u mxu mjenjao vec dva puta i prezadovoljan. Imaju najbolju cijenu, odrade zamjenu kvalitetno i brzo.
Edit: na sajbi je broj, pecat i vizir potpuno isto kao i na orginalnoj sto je bila.
- amar1994
#28 Re: Zamjena šoferšajbe
to nije Kinez sigurno
pogotovo njemu za mercedes sa senzorima
ja govorim za saint i pilkingtona , sto da se zajebaje sa nekim drugim kad se zna da su ta dobra i prva ugradnja u vecinu(skoro sva vozila evropskih , korejskih i japanskih proizvodjaca) , u mercedesu kosta 700-800KM , u slobodnoj prodaj bez znaka oko 400KM
Pa imaju ime , ali su no name medju dobavljacima tj. nisu dobavljaci za fabrickekonektovan wrote:Kakav no name, imaju te fabrike ime. Sta misliš ko proizvodi stakla za milione vozila u Kini????amar1994 wrote:Hebo te kinez i no name proizvodjaci![]()
pogotovo njemu za mercedes sa senzorima
ja govorim za saint i pilkingtona , sto da se zajebaje sa nekim drugim kad se zna da su ta dobra i prva ugradnja u vecinu(skoro sva vozila evropskih , korejskih i japanskih proizvodjaca) , u mercedesu kosta 700-800KM , u slobodnoj prodaj bez znaka oko 400KM
- corsa
#29 Re: Zamjena šoferšajbe
Hvala na iscrpnim informacijama!sparky wrote:Nije šajba sa senzorima. Fabia je u pitanju. Prvi put prije dvije godine mjenjao kod njih nakon sto sam dobio kamen sa kamiona, a druga zamjena prije jedno dva mjeseca jer sam pogodio jastreba u niskom letu na autoputu kod Županje. Da je bio neki dupljak vjerovatno bi mi jastreb uletio u auto. Pitao imaju li i kad mogu, odmah mi promjenili, popio kafu, mozda sat vremena i to je to. Garanacija 5 godina. Ja prezadovoljan, ostalo je do tebe.corsa wrote:Pa eto i ja sam planirao u MX-u, ali evo ljudi kazu nemoj kineske. Znaci ti si zadovoljan? Jeli ti šajba sa senzorima ili bez?sparky wrote:Ja u mxu mjenjao vec dva puta i prezadovoljan. Imaju najbolju cijenu, odrade zamjenu kvalitetno i brzo.
Edit: na sajbi je broj, pecat i vizir potpuno isto kao i na orginalnoj sto je bila.
- amar1994
#30 Re: Zamjena šoferšajbe
corsa wrote: Hvala na iscrpnim informacijama!Slijedeću registraciju osiguravam stakla pa ako se ponovi fino u ovlašteni i mijenjaj.
joj ja znam momka kojem nisu htjeli isplatit punu cijenu originalne , pristali na zamjensku
sta kazu oni sa linkova , imaju li ista
- Qler
#31 Re: Zamjena šoferšajbe
Meni je Sarajevo osiguranje bez po riječi zamijenilo sajbu na fordu, originalna u fordu. 1670KM...
- corsa
#32 Re: Zamjena šoferšajbe
Zvao sam ove Nitro, imaju od 400 KM i 260 KM, ali bez senzora. Kaže kvalitetnija kineska.amar1994 wrote:corsa wrote: Hvala na iscrpnim informacijama!Slijedeću registraciju osiguravam stakla pa ako se ponovi fino u ovlašteni i mijenjaj.
![]()
joj ja znam momka kojem nisu htjeli isplatit punu cijenu originalne , pristali na zamjensku![]()
- amar1994
#33 Re: Zamjena šoferšajbe
eh nisam pametan valacorsa wrote:Zvao sam ove Nitro, imaju od 400 KM i 260 KM, ali bez senzora. Kaže kvalitetnija kineska.amar1994 wrote:corsa wrote: Hvala na iscrpnim informacijama!Slijedeću registraciju osiguravam stakla pa ako se ponovi fino u ovlašteni i mijenjaj.
![]()
joj ja znam momka kojem nisu htjeli isplatit punu cijenu originalne , pristali na zamjensku![]()
nek ti je sa srecom
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#34 Re: Zamjena šoferšajbe
Ja sam u Nevus-u zamijenio...faktura...garancija 10 godina...sve naljepnice prebacene
.
- pepeljara
-
Bobi
- Forum administrator
-
Bobi
- Forum administrator
#38 Re: Zamjena šoferšajbe
Izgleda da se pojebalo tržište da nemaju na stanju i da naručuju pa zato da ne znaju cijene.Evo danas naslov odoše i ljetne gume up,svi sad kalkuliraju.
- pepeljara
#39 Re: Zamjena šoferšajbe
-
40x40
#40 Re: Zamjena šoferšajbe
Koji brend šajbe?
-
twomad
#41 Re: Zamjena šoferšajbe
Ne treba mi bas kompletna zamjena sajbe ali da pitam.
Vjerovatno na autoputu mi je kamencic udario sajbu i pojavila se mala tackica, ne siri se nije veliko uopste ali me nervira, jel postoji nacin da se popuni samo nekom smolom npr kao u onim kitovima za reparaciju?
Da se razumijemo ostecenje nije ni blizu onih za koje se koriste ti kitovi, ali mene ubada u oci
Vjerovatno na autoputu mi je kamencic udario sajbu i pojavila se mala tackica, ne siri se nije veliko uopste ali me nervira, jel postoji nacin da se popuni samo nekom smolom npr kao u onim kitovima za reparaciju?
Da se razumijemo ostecenje nije ni blizu onih za koje se koriste ti kitovi, ali mene ubada u oci
- Optimist
#42 Re: Zamjena šoferšajbe
Pokusaj. Ako nista smanjit ce se ostecenje i nece toliko upadat u oci. Ucini to cim prije dok prasina i prljavstina nije usla u pukotinu.
-
schindleroskar
#43 Re: Zamjena šoferšajbe
Sofersajba mi je isparana, kad se vozi dok nema sunca i noci ne vide se parnice, medjutim kada me sunca obasja katastrofa je isparana, nemam ideje kako je uopste prosli vlasnik uspio to napravit, jel postoji neko rjesenje za to ili poliranje sajbe i koliko kosta ako postoji , jer zao mi je mjenjati orginal sajbu jer nema pukotina u staklu niti udubljenja
-
40x40
#45 Re: Zamjena šoferšajbe
imao sam XYG, sve regularno. 
-
profatr
#46 Re: Zamjena šoferšajbe
Ako je tačkica do veličine vrha kemijske, to neće da popravljaju. Imam ja takvih par već godinama i nikakvih problema.twomad wrote: ↑26/03/2022 08:48 Ne treba mi bas kompletna zamjena sajbe ali da pitam.
Da se razumijemo ostecenje nije ni blizu onih za koje se koriste ti kitovi, ali mene ubada u oci![]()
- Laplace
#47 Re: Zamjena šoferšajbe
Mislim da je to posljedica struganja leda sa šoferšajbe zimi. Nepažljivim struganjem ko zna kakvim strugalicama (ili ko zna čime) moglo se isparati staklo. Zato ja radije dan ranije pokrijem šajbu kartonom.schindleroskar wrote: ↑27/03/2022 10:11 Sofersajba mi je isparana, kad se vozi dok nema sunca i noci ne vide se parnice, medjutim kada me sunca obasja katastrofa je isparana, nemam ideje kako je uopste prosli vlasnik uspio to napravit, jel postoji neko rjesenje za to ili poliranje sajbe i koliko kosta ako postoji , jer zao mi je mjenjati orginal sajbu jer nema pukotina u staklu niti udubljenja
Meni je isto tako bila isparana na prošlom autu, svratio zbog toga kod auto staklara i on mi rekao da tu ne može ništa uraditi.
-
schindleroskar
#48 Re: Zamjena šoferšajbe
Eh et znaci nista, hvala na odgovoru
- Better Man
#49 Re: Zamjena šoferšajbe
Srećom imam garažu, ali kad sam na poslu i ako padne snijeg i zaledi šoferšajba, nikad ničim ne strugam. samo skinem snijeg s iste onim čudom za staklo, tj. s jedne strane je guma, a s druge spužva, a ja radim s onim dijelom gdje spužva. prije toga upalim auto i grijanje okrenem na šoferšajbu, tako da u sekundi istu odmrzne i onda samo onu vodu brisačima obrišem. A imaju i sredstva za odleđivanje.Laplace wrote: ↑27/03/2022 22:06Mislim da je to posljedica struganja leda sa šoferšajbe zimi. Nepažljivim struganjem ko zna kakvim strugalicama (ili ko zna čime) moglo se isparati staklo. Zato ja radije dan ranije pokrijem šajbu kartonom.schindleroskar wrote: ↑27/03/2022 10:11 Sofersajba mi je isparana, kad se vozi dok nema sunca i noci ne vide se parnice, medjutim kada me sunca obasja katastrofa je isparana, nemam ideje kako je uopste prosli vlasnik uspio to napravit, jel postoji neko rjesenje za to ili poliranje sajbe i koliko kosta ako postoji , jer zao mi je mjenjati orginal sajbu jer nema pukotina u staklu niti udubljenja
Meni je isto tako bila isparana na prošlom autu, svratio zbog toga kod auto staklara i on mi rekao da tu ne može ništa uraditi.
- Darh Wader
#50 Re: Zamjena šoferšajbe
Radi li neko reparaciju vjetrobransko stakla u Sarajevu osim Bensson i Novus koji se ne javljaju na tel ? Ovi prvi čak i ne rade na lokaciji koja im stoji na stranici.