sve si rekao npr 2 keksa nasa i jedan strani. Ajde ti meni daj dva nasa keksa da valjaiz zadnje klupe wrote: ↑22/03/2022 14:45Ja tebi ne pričao da pričaš gluposti, ako ja u svom Bingu veg godinama ne mogu kupiti Vispakove supe, al hajde ti bolje znaš od mene, biće da ih profulam.Meni je ljepota binga što imaš širok asortiman proizvoda pa biraj šta želiš
Nego ovo što sam označio gore, koliko sam upratio , to imaš samo u nerazvijenim zemljama sa nerazvijenim ekonomskim patriotizmom, skoro sam čitao o danskim ili nekim drugim skandinavskim trgovinama, nema šanse da tu upadne neki njemački sir pored danskog, uglavnom ponuda najvise tri artikla za jednu robu, dva domača i možda jedan strani, to sam upratio i u hrvatskoj, npr za mlijeko, , tri hrvatska ieventualno jedan strani, keksovi, tri hrvatska i jedan italijanski, itd...
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- madesa
#10426 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
- nivla
#10427 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
imamo keks da valja
lindjo s cokoladom, nisu losi ni cajni kolutici iz laste capljina
napolitanke kras koje pravi mira prijedor imaju vise okusa su dobre
domacica kras, pravi se u prijedoru
lasta strudle prave se u capljini, ove od smokve su dobre
klasove strudle su isto dobre i ujednacene su kvalitete, mada je klas srozao kvalitet mnogocega otkako ih je as holding preuzeo
tops je dobar pa los, pa los, pa dobar, pa los, zavisi od mnogo cega kakav ce biti
cokolada nam nijedna ne valja, ove vispak su teski skart, pravile se neke skupe negdje kod hadzica, ali za one pare i nisu bile nesto jer su se mogle kupiti bolje mikado premium cokolade
ono sto mi ne znamo je sta je nas a sta strani proizvod, npr vecina bingo sa 387 u bosni vidjelo samo policu u radnji i magacin u koji je smjesteno, moguce da se cak i ambalaza i sve na njoj radi vani
lindjo s cokoladom, nisu losi ni cajni kolutici iz laste capljina
napolitanke kras koje pravi mira prijedor imaju vise okusa su dobre
domacica kras, pravi se u prijedoru
lasta strudle prave se u capljini, ove od smokve su dobre
klasove strudle su isto dobre i ujednacene su kvalitete, mada je klas srozao kvalitet mnogocega otkako ih je as holding preuzeo
tops je dobar pa los, pa los, pa dobar, pa los, zavisi od mnogo cega kakav ce biti
cokolada nam nijedna ne valja, ove vispak su teski skart, pravile se neke skupe negdje kod hadzica, ali za one pare i nisu bile nesto jer su se mogle kupiti bolje mikado premium cokolade
ono sto mi ne znamo je sta je nas a sta strani proizvod, npr vecina bingo sa 387 u bosni vidjelo samo policu u radnji i magacin u koji je smjesteno, moguce da se cak i ambalaza i sve na njoj radi vani
- Snake Eyes
#10428 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Choco club sa ljesnjakom je premium cokolada. Bolja od svake milke.
- seln
#10429 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ima ovdje istine... na zalost, kvalitet mnogih BiH proizvoda je upitan, pogotovo kad je rijec o slatkisima.sarajevsko_pivo wrote: ↑22/03/2022 14:14 Nije Bingo kriv sto naše slatkiše ne valja. Sta nam to valja od slatkiša?
Naravno, problem je i jaka konkurencija u komsiluku i susjedstvu. Realno, cime parirati Dorini?
Ali, u ime patriotizma bih kupio i neki manje kvalitetan domaci proizvod.
No, zbilja ne mogu kupiti totalni otpad, pa da je sto puta domace.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10430 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ovo je čista laž...sad bio u BCC i baš obratio pažnju. MBA proizvodi, tj. peciva u kesama, složena s dvije strane, od vrha prema dnu...na vidljivom mjestu u potpunosti. Peciva koja nisu u kesi, takodjer su u vrhu polica, a i da nisu, jasno su vidljiva čak i ona koja su na dnu.
- madesa
#10431 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
pod br 1 nije boljaSnake Eyes wrote: ↑22/03/2022 15:07 Choco club sa ljesnjakom je premium cokolada. Bolja od svake milke.
pod br 2 Choco klub 1,6 a Milka 1,0 na akciji. Sta mislis sta ce ljudi kupiti ?
-
kox
#10432 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ne mogu se porediti akcijska cijena jednog proizvoda i redovna cijena drugog. A čini mi se da je 1.6 km sada redovna cijena onih Boutique de choco čokolada, tačnije Noisette čokolade. Choco club su bile dosta jeftinije, ako nisu poskupile u medjuvremenu. Uz to Milke koje budu na akciji za 1 km su obično od 80g, ove naše su 90 ili 100 g.
Koja je bolja naravno zavisi od ukusa svakog od nas, Milki ima od odličnih do nejestivih. Ona Milka cheesecake sa jagodom ili čime već je stvarno odron odrona, kako pustiše ono u prodaju nije mi jasno.
Koja je bolja naravno zavisi od ukusa svakog od nas, Milki ima od odličnih do nejestivih. Ona Milka cheesecake sa jagodom ili čime već je stvarno odron odrona, kako pustiše ono u prodaju nije mi jasno.
- vjeshalica
#10433 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Dorine cesto budu malka,a svaka je bolja od izjebane Milke
-
iz zadnje klupe
#10434 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ko ima godina i sjeća se predratnog Kraša, zna da ovaj Kraš i predratni se ni u putu nisu sreli, ko mi ne vjeruje, neka na forumu.hr nadje temu kako hrvati raspravljaju šta su razlozi takog dramatičnog pada kvaliteta kraš čokolada, a ovde neko spomenu dorinu ko premium 
- vjeshalica
#10435 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ko je rekao da je dorina premium? Samo je receno da je bolja od Milke koja se servira, i to drasticno,tebe licno nervira moj komentar zbog cinjenice da kupujes nazor Milku,da svijet vidi tvoj kvalitetan odabir i moc demostracije licnih kompleksa kad dodjes na kasicu sa milkicomiz zadnje klupe wrote: ↑23/03/2022 11:34 Ko ima godina i sjeća se predratnog Kraša, zna da ovaj Kraš i predratni se ni u putu nisu sreli, ko mi ne vjeruje, neka na forumu.hr nadje temu kako hrvati raspravljaju šta su razlozi takog dramatičnog pada kvaliteta kraš čokolada, a ovde neko spomenu dorinu ko premium![]()
- madesa
#10436 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
pa za nase cokolade su premium. Za svoje pare necu krs i odron da kupujem. Nase moze proci : Voda,mlijeko i mlijecni proizvodi,brasno,ulje,secer i jos poneki artikal tipa violeta tariguz. Ostalo lijepo imamo hrvatsku i njihove proizvode koje su 10x bolje od naseg krsa. Mala Maza cokoladica 1,20 a kinder cokoladice malo pakovanje 1,40. Koja budala ce kupiti Mazuiz zadnje klupe wrote: ↑23/03/2022 11:34 Ko ima godina i sjeća se predratnog Kraša, zna da ovaj Kraš i predratni se ni u putu nisu sreli, ko mi ne vjeruje, neka na forumu.hr nadje temu kako hrvati raspravljaju šta su razlozi takog dramatičnog pada kvaliteta kraš čokolada, a ovde neko spomenu dorinu ko premium![]()
-
kox
#10437 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Po toj logici i ogromna većina proizvoda iz Hrvatske su smeće
Maza čokoladica, pretpostavljam Kremipan, je prije 20-ak dana kada sam je zadnji put kupio bila 0.95 KM. Obzirom na masovna poskupljenja svega i kvalitet Kremipana 0.95 je korektna cijena. Nekada ranije je bila malo preskupa.
editovah cijenu
Maza čokoladica, pretpostavljam Kremipan, je prije 20-ak dana kada sam je zadnji put kupio bila 0.95 KM. Obzirom na masovna poskupljenja svega i kvalitet Kremipana 0.95 je korektna cijena. Nekada ranije je bila malo preskupa.
editovah cijenu
- nepass1
#10438 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sto se tice slatkisa sve sa balkana je smece
- Snake Eyes
#10439 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Choco club ljesnjak je 100gr 1.40KM. Milka noissete 80gr bude na akciji 1KM inace je skuplja od choco cluba. Nedavno je choco club isto na akciji bio 1KM. Tako da ti primjedba po osnovu cijene ne stoji.madesa wrote: ↑23/03/2022 06:54pod br 1 nije boljaSnake Eyes wrote: ↑22/03/2022 15:07 Choco club sa ljesnjakom je premium cokolada. Bolja od svake milke.
pod br 2 Choco klub 1,6 a Milka 1,0 na akciji. Sta mislis sta ce ljudi kupiti ?
Sto se tice ukusa, ne mozemo se ubjedjivati, nije choco club moj pa da sam pristrasan, meni je bolja i ukusnija od milki i nisam jedini. Cokolada je izvrsna a pored toga poseban osjecaj zadovoljstva daje i cinjenica da pomazes domacu privredu.
- Snake Eyes
#10440 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Dorina je humanitarna cokolada isto kao i sve cokolade iz Zvecevo asortimana. Mazu ce kupiti osvjestena "budala" koja radi u interesu svoje domovine.madesa wrote: ↑23/03/2022 12:07pa za nase cokolade su premium. Za svoje pare necu krs i odron da kupujem. Nase moze proci : Voda,mlijeko i mlijecni proizvodi,brasno,ulje,secer i jos poneki artikal tipa violeta tariguz. Ostalo lijepo imamo hrvatsku i njihove proizvode koje su 10x bolje od naseg krsa. Mala Maza cokoladica 1,20 a kinder cokoladice malo pakovanje 1,40. Koja budala ce kupiti Mazuiz zadnje klupe wrote: ↑23/03/2022 11:34 Ko ima godina i sjeća se predratnog Kraša, zna da ovaj Kraš i predratni se ni u putu nisu sreli, ko mi ne vjeruje, neka na forumu.hr nadje temu kako hrvati raspravljaju šta su razlozi takog dramatičnog pada kvaliteta kraš čokolada, a ovde neko spomenu dorinu ko premium![]()
![]()
-
Hakiz
#10441 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
A radi li u interesu svog nepca? Ili zdravlja?Snake Eyes wrote: ↑23/03/2022 12:49Dorina je humanitarna cokolada isto kao i sve cokolade iz Zvecevo asortimana. Mazu ce kupiti osvjestena "budala" koja radi u interesu svoje domovine.madesa wrote: ↑23/03/2022 12:07
pa za nase cokolade su premium. Za svoje pare necu krs i odron da kupujem. Nase moze proci : Voda,mlijeko i mlijecni proizvodi,brasno,ulje,secer i jos poneki artikal tipa violeta tariguz. Ostalo lijepo imamo hrvatsku i njihove proizvode koje su 10x bolje od naseg krsa. Mala Maza cokoladica 1,20 a kinder cokoladice malo pakovanje 1,40. Koja budala ce kupiti Mazu![]()
Naime, svako ko bi pristao da za veću platu radi za strance, bilo ovdje, bilo "tamo" da emigrira, ne smije pričati o interesu domovine i patriotizmu u obliku kupoviniedomaćeg.
Praktično, niko
Globalizam, rodilo se, ljuljaj ga.
- madesa
#10442 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ajde onda idi u Bingo i radi za 600 km platu i pomozi domovini i nisi budala, a pusti budalu da ide kod hrvata nek radi za 2000 KM. Ko sve danas ima internetSnake Eyes wrote: ↑23/03/2022 12:49Dorina je humanitarna cokolada isto kao i sve cokolade iz Zvecevo asortimana. Mazu ce kupiti osvjestena "budala" koja radi u interesu svoje domovine.madesa wrote: ↑23/03/2022 12:07
pa za nase cokolade su premium. Za svoje pare necu krs i odron da kupujem. Nase moze proci : Voda,mlijeko i mlijecni proizvodi,brasno,ulje,secer i jos poneki artikal tipa violeta tariguz. Ostalo lijepo imamo hrvatsku i njihove proizvode koje su 10x bolje od naseg krsa. Mala Maza cokoladica 1,20 a kinder cokoladice malo pakovanje 1,40. Koja budala ce kupiti Mazu![]()
-
kox
#10443 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa daleko su gori uslovi u Konzumu (pretpostavljam da se na to misli sa ovim 'kod Hrvata') nego u Bingu, valjda onda ne treba kupovati ništa hrvatsko.
Svašta stvarno.
Svašta stvarno.
- Snake Eyes
#10444 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Prvo, govorimo o kupovini domacih proizvoda, drugo, koji hrvatski trzni lanac u BiH daje tu platu od 2000KM u usporedbi sa Bingovom od 600KM?madesa wrote: ↑23/03/2022 15:08ajde onda idi u Bingo i radi za 600 km platu i pomozi domovini i nisi budala, a pusti budalu da ide kod hrvata nek radi za 2000 KM. Ko sve danas ima internetSnake Eyes wrote: ↑23/03/2022 12:49
Dorina je humanitarna cokolada isto kao i sve cokolade iz Zvecevo asortimana. Mazu ce kupiti osvjestena "budala" koja radi u interesu svoje domovine.![]()
- Hajvan
#10445 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
nek se radnik bori za sebe...Mea_parvitas wrote: ↑22/03/2022 00:51Samo da se osvrnem na ovu firmu, zaobilaziti njihove proizvode. Klasicno supacko izrabljivanje radnika, svaka subota radna, 12 h radno vrijeme vrlo cesto (ogromne izvoze rade), pritisci, odbijanja od plate, plate loše, a naravno ugovor na 40 h sedmicno, stimulacije nula, prekovremeni nula, radi se ponekad i nedjeljom kada se naredi, itd. Ono kad zine gujica, pa samo daj jos, daj jos...
ja cu njihova peciva da i dalje uzimam
- Hajvan
#10446 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
plate u Bingu su vece nego u tim hrvatskim atrg lancimaSnake Eyes wrote: ↑23/03/2022 15:21Prvo, govorimo o kupovini domacih proizvoda, drugo, koji hrvatski trzni lanac u BiH daje tu platu od 2000KM u usporedbi sa Bingovom od 600KM?
pocetna Neto plata u Bingu je 900 i cca 300 BaM je visa od pocetne NETO plate u Konzumu.
- Hajvan
#10447 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
nije lazkonektovan wrote: ↑22/03/2022 17:38Ovo je čista laž...sad bio u BCC i baš obratio pažnju. MBA proizvodi, tj. peciva u kesama, složena s dvije strane, od vrha prema dnu...na vidljivom mjestu u potpunosti. Peciva koja nisu u kesi, takodjer su u vrhu polica, a i da nisu, jasno su vidljiva čak i ona koja su na dnu.
Kraljevskikrug nekoliko puta nalazim iza stuba (tamo im je stalno mjesto ustvari), dok su genocidne Manje (sa tri linije preko kruha
ustvari uslikacu
cuj laz
- konektovan
#10448 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Mala maza ne postoji, postoji kremipan maza koja je do 95 kpf i maza boutique cokolada 90 g koja je trenutno 1 KM. Jedina budala si ti očito...madesa wrote: ↑23/03/2022 12:07pa za nase cokolade su premium. Za svoje pare necu krs i odron da kupujem. Nase moze proci : Voda,mlijeko i mlijecni proizvodi,brasno,ulje,secer i jos poneki artikal tipa violeta tariguz. Ostalo lijepo imamo hrvatsku i njihove proizvode koje su 10x bolje od naseg krsa. Mala Maza cokoladica 1,20 a kinder cokoladice malo pakovanje 1,40. Koja budala ce kupiti Mazuiz zadnje klupe wrote: ↑23/03/2022 11:34 Ko ima godina i sjeća se predratnog Kraša, zna da ovaj Kraš i predratni se ni u putu nisu sreli, ko mi ne vjeruje, neka na forumu.hr nadje temu kako hrvati raspravljaju šta su razlozi takog dramatičnog pada kvaliteta kraš čokolada, a ovde neko spomenu dorinu ko premium![]()
![]()
- Sarah24
#10449 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Rekoh ja... stanje svijesti..

- konektovan
#10450 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da, lažeš...uhvatio si se jednog artikla.Hajvan wrote: ↑23/03/2022 16:10nije lazkonektovan wrote: ↑22/03/2022 17:38
Ovo je čista laž...sad bio u BCC i baš obratio pažnju. MBA proizvodi, tj. peciva u kesama, složena s dvije strane, od vrha prema dnu...na vidljivom mjestu u potpunosti. Peciva koja nisu u kesi, takodjer su u vrhu polica, a i da nisu, jasno su vidljiva čak i ona koja su na dnu.
Kraljevskikrug nekoliko puta nalazim iza stuba (tamo im je stalno mjesto ustvari), dok su genocidne Manje (sa tri linije preko kruha) na dohvat ruke..
ustvari uslikacu
cuj laz![]()
Nisam mogao da uslikam cijelu ponudu zbog securitya, da te ovdje i zvanično proglasimo lažovom.