Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Idemedosumom

#18976 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Je li govori da je politicki mrtvac? :-D
dulekrele

#18977 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dulekrele »

palermo wrote: 23/03/2022 13:50 ma ja, kao ateista, stvarno nemam pojma šta se priča na džumama. Al ovo sam hotio reći, ne mislim da je to čak i bitno (meni barem nije) odnosno da bi trebao biti fokus neke priče.

Al brate, Čović, Milanović, uskoro očekujem i onog Grlića toliko mašu Konakovićem da bi stvarno ona morao, ako ne radi nas, onda makar radi sebe, reagovati. Jebo te, postao je njihova zastava
Guraju ga i jos nabijaju nogom u septicku jamu. :D
laik1981

#18978 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Idemedosumom wrote: 23/03/2022 14:10 Je li govori da je politicki mrtvac? :-D
O njemu licno govori da nije ono sto je on ubjedjen da jeste.. Po meni on to ne treba ignorisati.. Ne valja se potcjenjivati, ali jos je opasnije precijenjivati se..
drug_profi

#18979 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ali recimo Zvizdić i Konaković imaju 12% glasova zajedno, dakle jedan od njih na izbornom listicu bi svakako odnio sve to i vjerovatno dio Bećirevićevih 12% i Čudićkinih 5%, ako bi trojka imala zajedničke kandidate.
Bakir nema otkud durgo privući sebi, osim možda od Efendića ako se on ne kandiduje.
mirza_15

#18980 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

palermo wrote: 23/03/2022 13:50 ma ja, kao ateista, stvarno nemam pojma šta se priča na džumama. Al ovo sam hotio reći, ne mislim da je to čak i bitno (meni barem nije) odnosno da bi trebao biti fokus neke priče.

Al brate, Čović, Milanović, uskoro očekujem i onog Grlića toliko mašu Konakovićem da bi stvarno ona morao, ako ne radi nas, onda makar radi sebe, reagovati. Jebo te, postao je njihova zastava
Laž je da Čović "maše" Konakovićem. Demantovano. Nije mislio na njega. Na kraju krajeva nije ga ni spomenuo. Više puta ponovljena laž neće postati istina. Čović je slagao i za 5 od 6 stranaka, a siguran sam da je bio svjestan da time diže rejting upravo Bakiru kojeg ko fol napada. Jer rejting se diže odbijanjem nećega za šta je tvoj navodni politički protivnik bez obzira o čemu se radi. Ako tome još dodaš da su stvarni politički protivnici za, onda ide rejting u nebo. Čović, sa druge strane, jako dobro čuva Sebiju npr, a za uzvrat mu RTV HB dobija pare od SDA ministara, a sada je na putu i 800k od Vlade FBiH. Jako dobro sarađuju u Jajcu, Bugojnu, Travniku, N.Travniku, Mostaru.... U isto vrijeme su svi drugi izdajnici jer navodno sarađuju sa Čovićem. Treba samo mantrati "jedan čovjek, jedan glas", "jedan predsjednik", "100% BiH", "BiH bez entiteta".... Onda si veliki patriota. Nema veze što samo mantraš priču za široke narodne mase koja nikad biti neće. Što bi rekao onaj lik iz Nadrealista "Volim i ja janjetine, ali nema". Ako pokušaš stići do nekog realnog rješenja koje je pomak naprijed onda si izdajnik. I ti konstantno promičeš tu priču.
Idemedosumom

#18981 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

laik1981 wrote: 23/03/2022 14:14 O njemu licno govori da nije ono sto je on ubjedjen da jeste.. Po meni on to ne treba ignorisati.. Ne valja se potcjenjivati, ali jos je opasnije precijenjivati se..
Zaista mislis da je Klix anketa, zapoceta u toku radnog vremena, toliko relevantna?
mirza_15

#18982 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

laik1981 wrote: 23/03/2022 13:56 Ova anketa, koliko god da botovi odradjuju posao, ipak bi Dini trebala biti pokazatelj da bude pametniji i mudriji..
Anketa je glupost i koncipirana tako da ostali podijele glasove, a Bakir i Komšić izađu kao pobjednici. Jedini koji, eventualno, i to samo djelimično, uzima dio glasova Bakiru na ovoj anketi je Semir Efendić. Sa druge strane imaš: Dino Konaković, Denis Zvizdić, Bečirević, Sabina Čudić, Nermin Nikšić...
Pored toga imaš aktuelni trenutak oko pregovora koji ide na ruku ZK, pa botove i stranačke infrastrukture.... Ovo se ne shvata ozbiljno.
drug_profi

#18983 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Dobro je ovo nek digen rep Bakiru nek misli da ga ljudi vole.
laik1981

#18984 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

drug_profi wrote: 23/03/2022 14:19 Ali recimo Zvizdić i Konaković imaju 12% glasova zajedno, dakle jedan od njih na izbornom listicu bi svakako odnio sve to i vjerovatno dio Bećirevićevih 12% i Čudićkinih 5%, ako bi trojka imala zajedničke kandidate.
Bakir nema otkud durgo privući sebi, osim možda od Efendića ako se on ne kandiduje.
Trojka po anketi ima preko 30% sto je realno deranje guzova.. Ali isto tako i ovih Dininih 6% govori nesto cega Dino nije svjestan.. Trojka kao trojka je sila, bar po ovoj anketi..
Idemedosumom

#18985 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Dajte ba ljudi dozovite se. Jedna osoba moze maltene beskonacno puta glasati :lol:
sitni svercer

#18986 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sitni svercer »

Styling wrote: 23/03/2022 12:49
internazionale wrote: 23/03/2022 12:48

Lupila si glupost najblaže rečeno i bolje da tu prestaneš
Ti ces da mi kazes. Ko si ti da me usutkujes? Sikter.
malo ste se unervozili gospodjo :lol:
drug_profi

#18987 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ma anketa je svakako preofirna sa brojem kandidata. Što nisu stavili i Džaferovića, Sebiju... kaad su već redali po dva kandidata iz svake stranke trojke
Styling

#18988 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Od proslih americkih izbora ja vise nikakvim anketama niti "polls"-ima ne vjerujem.
palermo

#18989 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

mirza_15 wrote: 23/03/2022 14:19

Laž je da Čović "maše" Konakovićem. Demantovano. Nije mislio na njega. Na kraju krajeva nije ga ni spomenuo. Više puta ponovljena laž neće postati istina. Čović je slagao i za 5 od 6 stranaka, a siguran sam da je bio svjestan da time diže rejting upravo Bakiru kojeg ko fol napada. Jer rejting se diže odbijanjem nećega za šta je tvoj navodni politički protivnik bez obzira o čemu se radi. Ako tome još dodaš da su stvarni politički protivnici za, onda ide rejting u nebo. Čović, sa druge strane, jako dobro čuva Sebiju npr, a za uzvrat mu RTV HB dobija pare od SDA ministara, a sada je na putu i 800k od Vlade FBiH. Jako dobro sarađuju u Jajcu, Bugojnu, Travniku, N.Travniku, Mostaru.... U isto vrijeme su svi drugi izdajnici jer navodno sarađuju sa Čovićem. Treba samo mantrati "jedan čovjek, jedan glas", "jedan predsjednik", "100% BiH", "BiH bez entiteta".... Onda si veliki patriota. Nema veze što samo mantraš priču za široke narodne mase koja nikad biti neće. Što bi rekao onaj lik iz Nadrealista "Volim i ja janjetine, ali nema". Ako pokušaš stići do nekog realnog rješenja koje je pomak naprijed onda si izdajnik. I ti konstantno promičeš tu priču.
:? :?
jefff

#18990 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Vi niste nikakva opozicija. Vi ste vlast i sa te pozicije nastupate na izborima.
mirza_15

#18991 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Može se napraviti prava anketa sa tačno odabrani uzorcima koja ima vrlo mali stepen odstupanja od stvarnog raspoloženja. Samo to košta :mrgreen:

Moguće da ove jače stranke i urade takve ankete za svoje potrebe, ali nikada javno nisam vidio takvu ozbiljnu anketu za BiH. U Hrvatskoj to rade i takve ankete fule u manje od 1%.
laik1981

#18992 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

mirza_15 wrote: 23/03/2022 14:22
laik1981 wrote: 23/03/2022 13:56 Ova anketa, koliko god da botovi odradjuju posao, ipak bi Dini trebala biti pokazatelj da bude pametniji i mudriji..
Anketa je glupost i koncipirana tako da ostali podijele glasove, a Bakir i Komšić izađu kao pobjednici. Jedini koji, eventualno, i to samo djelimično, uzima dio glasova Bakiru na ovoj anketi je Semir Efendić. Sa druge strane imaš: Dino Konaković, Denis Zvizdić, Bečirević, Sabina Čudić, Nermin Nikšić...
Pored toga imaš aktuelni trenutak oko pregovora koji ide na ruku ZK, pa botove i stranačke infrastrukture.... Ovo se ne shvata ozbiljno.
Pa saberes glasove imena koja su u trojci i dobijes realan prikaz ankete.. Sa te strane trojka ubjedljivo pobjedjuje i ima vise nego duplo glasova od Bakira.. Ali zar nije malo cudno da su i NiP-ovi glasaci gotovo ravnomjerno podijeljeni izmedju Dine i Zvizdica? Dinina greska je sto ovakve rezultate i neku indirektnu vrstu kritike pripisuje malicioznosti medija i same ankete.. Ima botova. Uprli su garant da Bakir dobije sto vise, a on opet na 14% i ubjedljivo porazen od trojke.. Ja sam se vise osvrnuo na Dinu licno i njegovu popularnost medju glasacima unutar same trojke.. Kritika je dobronamjerna sa moje strane.. Ako ce se svaka kritika gledati kao maliciozna i botovska onda je to najveca opasnost i za Dinu i za NiP, a samim tim i za mogucnost neke konkretne promjene.. Ne treba Dinu podrzavati tapsanjem po ramenu i lobotomijom, kao sto to rade SDA glasaci..
drug_profi

#18993 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Pa Bećirević sam je skoro stigao Bakira po anketi.
mirza_15

#18994 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

laik1981 wrote: 23/03/2022 14:38
mirza_15 wrote: 23/03/2022 14:22

Pa saberes glasove imena koja su u trojci i dobijes realan prikaz ankete.. Sa te strane trojka ubjedljivo pobjedjuje i ima vise nego duplo glasova od Bakira.. Ali zar nije malo cudno da su i NiP-ovi glasaci gotovo ravnomjerno podijeljeni izmedju Dine i Zvizdica? Dinina greska je sto ovakve rezultate i neku indirektnu vrstu kritike pripisuje malicioznosti medija i same ankete.. Ima botova. Uprli su garant da Bakir dobije sto vise, a on opet na 14% i ubjedljivo porazen od trojke.. Ja sam se vise osvrnuo na Dinu licno i njegovu popularnost medju glasacima unutar same trojke.. Kritika je dobronamjerna sa moje strane.. Ako ce se svaka kritika gledati kao maliciozna i botovska onda je to najveca opasnost i za Dinu i za NiP, a samim tim i za mogucnost neke konkretne promjene.. Ne treba Dinu podrzavati tapsanjem po ramenu i lobotomijom, kao sto to rade SDA glasaci..
Apsolutno se slažem sa boldiranim. Konstruktivna kritika i sukob mišljenja, kod ljudi koji su sposobni uvažavati drugog, su motor koji unaprijeđuje i gura naprijed.
kluz franjo

#18995 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Kifla sada prolazi kroz SDA-patriJotskog "toplog zeca".
Taj "tretman" su već brojni prošli u sličnim situacijama kada SDA sa svojim vječitim partnerima nešto "zamulja". Tako da ništa novo.
Iznenađuje samo da je Dino iznenađen.
Biće veoma interesantno čitati reakcije nekih forumaša, kada Bakir kroz istog "zeca" pusti ŽK.
A meni se nešto čini da bi se i to moglo desiti u sljedećih 6 mjeseci (ako bude izbora).
jefff

#18996 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Bakiru Bakirovo, a mi ovdje imamo diskutovati o kiflijanerima.
mo-town

#18997 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

drug_profi wrote: 23/03/2022 14:19 Ali recimo Zvizdić i Konaković imaju 12% glasova zajedno, dakle jedan od njih na izbornom listicu bi svakako odnio sve to i vjerovatno dio Bećirevićevih 12% i Čudićkinih 5%, ako bi trojka imala zajedničke kandidate.
Sve ce to pasti u vodu ako se usvoje "elektorske" izmjene izbornog zakona. Budi siguran da ce Komsic dobiti ubjedljivo najvise elktorskih glasova za clana Predsjednisvta BiH - Hrvata. Biranje clana Predsjednistva BiH - Bosnjaka sa teritorije Federacije BiH ce otici u sasvim drugi plan jer nece biti bitno.
mo-town

#18998 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

kluz franjo wrote: 23/03/2022 14:58 Kifla sada prolazi kroz SDA-patriJotskog "toplog zeca".
Taj "tretman" su već brojni prošli u sličnim situacijama kada SDA sa svojim vječitim partnerima nešto "zamulja". Tako da ništa novo.
Biće veoma interesantno čitati reakcije nekih forumaša, kada Bakir kroz istog "zeca" pusti ŽK.
A meni se nešto čini da bi se i to moglo desiti u sljedećih 6 mjeseci (ako bude izbora).
Sam pao sam se ubio. Valjao je antiustavne gluposti i vadio se jos gorim argumentima.
Styling

#18999 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mo-town wrote: 23/03/2022 15:27
kluz franjo wrote: 23/03/2022 14:58 Kifla sada prolazi kroz SDA-patriJotskog "toplog zeca".
Sam pao sam se ubio. Valjao je antiustavne gluposti i vadio se jos gorim argumentima.
Kakve antiustavne gluposti? Pojasni?
Dimu1927

#19000 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dimu1927 »

e cuj uzima se online anketa kao relevantna :lol: :lol: :lol: :lol: pa vecina tih sto klikcu online nece ni otici glasati, bolje otici negdje na planinu ispijati kafu od 3 KM, ima se moze se
Post Reply