Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

hopi

#38001 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Neka se paze i mene, vozim sporo ali zato loše.
Crveni auto bijele boje.
drug_profi

#38002 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja letim nisko i presticu vas rikvercom.... a boju ni model necete ni vidjeti.
EasyMan

#38003 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by EasyMan »

black_adrian wrote: 22/03/2022 15:33 kad naletite na (svijetlo) plavog Passata sive boje znajte da cete ostati u prasini.... :mrgreen:
Za dobrim se konjem prasina dize :P
zigson

#38004 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Ja ga punim samo trecom na autoputu
zdruzdjo

#38005 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Danas lijepo vrijeme pa sam malo odlucio do posla bicikletom oko 12:00.
I bolje da sam, jer kod gras-a prema ilidzi pocinje guzva. sve tri trake blokirane full. sa svih bocnih ukljucivanja, horor. skretanja sa glavne ista prica.
I sve tako do raskrsnice kod bitumenke gdje se desilo "desavanje".
Na semaforu u srednjoj traci neki Opel SUV stigao "zguza" Audi A6. Znaci situacija previse cista sa krivicne strane. Taman sam tu stao da malkice dahnem pa da nastavim. I posmatram desavanje.
Policija dosla i tu nesto pametuje. Nekakva "plavka" nesto grana rukicama, pored nje i neki lik svjeze depiliran i slikuje djelove na audiju iz blizine. valjda gdje je udaren. Na opelu maska i karambolka ostecene vidljivo.
Auta kao u prici na sve strane skrecu, trpaju se jedni drugima. Policija stoji i nema ni najmanju zelju ni volju da to skloni sa sredine ceste. ono sto je najljepse dok sam stajao je da na tom mjestu, brat bratu je bilo jedno 5-6 auta koji su otisli u traku za skretanje prema bitumenci pa onda osinuli pravo prema ilidzi. Jedan policajac stoji bukvalno sa rukicama u dzepovima, drugi sa istim na kukovima posmatra kako ovaj slika na sred ceste a ovaj drugi namjesta karambolku i masku. samo je jos trebalo da zovnu lakirera i limara da to za cas posla srede na licu mjesta. Ne znam sta mi je gore. Ucesnici sudara koji su kristalno jasni ko je kriv. Policajci koje boli quratz za guzvu koju su ovi napravili umjesto da su poslikali i sklonili ih na stranu a ne da gledaju kako ovi rade slikovanja i popravke na licu mjesta na sred ceste. Svi koji sviraju i trube kao ubrzati ce nesto. Oni koji se ko fol nesto tu zalete da izbjegnu kolonu pa skacu po kocinici. ili ovi koji skrenu u traku u koju ne treba pa opletu po gasu da se utrpaju. situacija zrela da neko nekoga pokupi, a policajce zaboli neka stvar. A pjesacima kao u ratu na snajperskim raskrsnicama.
sahbazzz

#38006 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sahbazzz »

Ateista wrote: 22/03/2022 13:36 Vezano za onu raspravu oko semafora na vrhu dzidzikovca, ko ima prednost, prica mi kolega da je neki dan imao udes tu, isao odozgo i sudario sa vozilom koje je doslo odozdo, policija potvrdila da je ovaj odozdo kriv i da znak ne vazi kad ima semafor, eto da ne moram ja isprobavati kako su mi neki savjetovali. :D
Ja uvijek "ispipavam" situaciju na tom semaforu. Svaki dan prolazim tu i kod mene vazi da ako onaj odozdo odluci ici ja ga pustim (iako eto po tom tumacenju nije upravu), medjutim vise volim da cist prodjem nego da se raspravljam sa policajcima i ko zna kime jos. Definitivno bi bilo pozeljno dodatno obiljeziti raskrsnicu znakovima ako je uopste to moguce.
Btw. sinoc prolazim pjeske tu, upali se zeleno i odozgo ide Citroen C3 bez zaustavljanja a odozdo Golf 8. Golf "sasjece" raskrsnicu razmisljajuci da ima prednost a Citroen isto uporan. Ishod, Citroen skoci na trotoar sa dva tocka i ode :lol:. Ova iz Golfa umrla ali usput i svira i vjerovatno nigdje nista ne ostavlja. Sreca niko nije bio na trotoaru tu odmah, inace...
Eto i hajd sad budi pametan, ja bi vise volio da mi neko uzme prvenstvo prolaza nego da se spucamo bezveze onde...

PS. Najgore je kad dodje dostava robe u Bingo, parkira se do pola raskrsnice i onda ne vidis nista zivo, samo gledas kad ce te ko spucat...
Ateista

#38007 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

sahbazzz wrote: 22/03/2022 19:32
Ateista wrote: 22/03/2022 13:36 Vezano za onu raspravu oko semafora na vrhu dzidzikovca, ko ima prednost, prica mi kolega da je neki dan imao udes tu, isao odozgo i sudario sa vozilom koje je doslo odozdo, policija potvrdila da je ovaj odozdo kriv i da znak ne vazi kad ima semafor, eto da ne moram ja isprobavati kako su mi neki savjetovali. :D
Ja uvijek "ispipavam" situaciju na tom semaforu. Svaki dan prolazim tu i kod mene vazi da ako onaj odozdo odluci ici ja ga pustim (iako eto po tom tumacenju nije upravu), medjutim vise volim da cist prodjem nego da se raspravljam sa policajcima i ko zna kime jos. Definitivno bi bilo pozeljno dodatno obiljeziti raskrsnicu znakovima ako je uopste to moguce.
Btw. sinoc prolazim pjeske tu, upali se zeleno i odozgo ide Citroen C3 bez zaustavljanja a odozdo Golf 8. Golf "sasjece" raskrsnicu razmisljajuci da ima prednost a Citroen isto uporan. Ishod, Citroen skoci na trotoar sa dva tocka i ode :lol:. Ova iz Golfa umrla ali usput i svira i vjerovatno nigdje nista ne ostavlja. Sreca niko nije bio na trotoaru tu odmah, inace...
Eto i hajd sad budi pametan, ja bi vise volio da mi neko uzme prvenstvo prolaza nego da se spucamo bezveze onde...

PS. Najgore je kad dodje dostava robe u Bingo, parkira se do pola raskrsnice i onda ne vidis nista zivo, samo gledas kad ce te ko spucat...
Ni ja naravno ne volim peglanja sa policijom i osiguranjem, pogotovo sto najcesce i negdje zurim, tako da cu i ja ako bas vidim da neko nece stati, radije ga pustiti nego napraviti udes, generalno imam taj refleks da uvijek reagujem da izbjegnem udes. Jedino sto kad se nadje sa druge strane neko ko je uporan i pokusava na foru proci, nevezano za to da li misli da ima prednost ili zna da je ja imam ali hoce na foru da prodje, ja u takvim situacijama cesto imam malo malo drugaciji prag, pa onda ovi drugi odustanu, ali sam uvijek spreman da zakocim ako bas vidim da drugi nece.

Za tu konkretno raskrsnicu se slazem da bi trebali dodati jos neke znakove. Iako teoretski i ovi jesu dovoljni, posto je sama raskrsnisca neuobicajena, potrebno je malo bolje razmisliti o tome, i ja sam nekad mislio da oni odozdo imaju prednost, tako da ne bi bilo lose nesto promijeniti. Mozda cak i skoniti taj trokut jer samo zbunjuje a semafor koliko vidim stalno radi, iako se desi nekad da ne radi nije problem da Dzidzikovac zbog nedostatka trokuta dobije prednost u odnosu na Cekalusu, privremeno dok semafor ne proradi.
Pomoglo bi i da postave sa donje strane jos jedan trokut, kad ne radi semarof on nije neophodan jer je tu dovoljno pravilo desne strane, i po propisima nema nikakve veze sa ulicom odozgo, bar bi neki prestali misliti da odozdo imaju prednost zbog trokuta gore.
Ateista

#38008 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

black_adrian wrote: 22/03/2022 15:33 kad naletite na (svijetlo) plavog Passata sive boje znajte da cete ostati u prasini.... :mrgreen:
Gdje se nadjemo za jedan duel? :D
black_adrian
Vozim: vjetar

#38009 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Ateista wrote: 22/03/2022 21:21 Gdje se nadjemo za jedan duel? :D
Uz Komar, Rostovo, Bradinu, Krajišku zmiju, Romaniju,... što se mene tiče može i preko Velebita, proberi :mrgreen: :mrgreen:
Ateista

#38010 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

black_adrian wrote: 22/03/2022 21:26
Ateista wrote: 22/03/2022 21:21 Gdje se nadjemo za jedan duel? :D
Uz Komar, Rostovo, Bradinu, Krajišku zmiju, Romaniju,... što se mene tiče može i preko Velebita, proberi :mrgreen: :mrgreen:
Moze bilo gdje, ko izgubi plati sve kazne. :D
black_adrian

#38011 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

dogovoreno :D :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#38012 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

javite gdje bude da dodjem pehare da podijelim :lol:
drug_profi

#38013 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ko placa sahrane? Ko prezivi? :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#38014 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

porodica :D
black_adrian

#38015 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

tobejarabi... ne znam za kolegu, al ja imam padobran u autu, tako da sam osiguran...
Ateista

#38016 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Imam i ja rezervnu gumu. :D
Laplace

#38017 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Čekaj, a odakle ljudima ideja da saobraćajni znakovi ne vrijede kad radi semafor?

Mislim, jasno je meni da je semafor "jači" od saobraćajnog znaka. Ali, da znak naprosto ne vrijedi - pa čemu onda znak? Zašto, na primjer, znak "izlazak na put sa prvenstvom prelaza" ne bi važio ako semafor radi? Ili, zašto znak pružanja puta sa prvenstvom prolaza ne vrijedi ako je za dva vozila čije se putanje sijeku zeleno svjetlo? Time se, što reče kolega iznad, preskače (prioritetniji) saobraćajni znak i odmah skače na pravilo desne strane (najmanji prioritet, tj. pravilo koje se zadnje primjenjuje).
Laplace

#38018 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Leon16v wrote: 22/03/2022 14:59 Vala ga pretjeraste, pa kod nas je najviše na cestama auta u rasponu od 75 do nekih 130/150 KS. Pune ceste HDI, DCI, TDCI, 1.6 Tdijeve da ne govorim, i svi voze i prestižu... Sve zavisi opet od vozača :-D
Ništa ispod Svete Trojke: 3.0,300 kW,300 Nm.
shandrprcSA

#38019 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

Laplace wrote: 23/03/2022 08:28

Čekaj, a odakle ljudima ideja da saobraćajni znakovi ne vrijede kad radi semafor?

Mislim, jasno je meni da je semafor "jači" od saobraćajnog znaka. Ali, da znak naprosto ne vrijedi - pa čemu onda znak? Zašto, na primjer, znak "izlazak na put sa prvenstvom prelaza" ne bi važio ako semafor radi? Ili, zašto znak pružanja puta sa prvenstvom prolaza ne vrijedi ako je za dva vozila čije se putanje sijeku zeleno svjetlo? Time se, što reče kolega iznad, preskače (prioritetniji) saobraćajni znak i odmah skače na pravilo desne strane (najmanji prioritet, tj. pravilo koje se zadnje primjenjuje).
znak vrijedi samo u slucaju da semafor ne radi
madesa

#38020 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madesa »

zato ja uvijek zbog ovakvih ljudi kad mi je zeleno na tom semaforu ,usporim da me ne bi odozdo neko spucao, jer ljudi ne znaju
black_adrian

#38021 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

znači, fino mjesto za naplatit odštetu :mrgreen:
Laplace

#38022 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

shandrprcSA wrote: 23/03/2022 08:32

znak vrijedi samo u slucaju da semafor ne radi
Da, ali zašto? Zbog razloga koji je naveo @Ateista: da se odnose na istu stvar?
drug_profi

#38023 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Evo recimo da bus dolazi na raskršće sa ulice Bjelave, a vozač čijim očima gledamo dolazi uz Džidžikovac.

Image

Evo malo da vježbate, nije zgoreg.
vidite da li bi ste uspjeli proći testove na polaganju.

http://spesdriver.com/ba/test/category/ ... kategoriju
vjeshalica

#38024 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Zivotom ne mogu da vjerujem sta se pise.
avijon

#38025 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avijon »

Auuu druze :skoljka: da se nije platila vozacka mozda bi i ti znao odakle
Post Reply