Bila je sjevernomakedonka naturalizirana egipćanka Kleopatra, ali vam ona, iz meni neznanog razloga, nije pala na pamet.Chmoljo wrote: ↑22/03/2022 19:52Margaret je bila tvrda kao celik.KraljicaIzJajca wrote: ↑22/03/2022 19:48
Pa koje muške principe su oponašale žene u vrhu društvene hijerarhije?
Danasnji "feminizam"
-
KraljicaIzJajca
#22576 Re: Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
-
KraljicaIzJajca
#22578 Re: Danasnji "feminizam"
To prakticiraju oba spola, a u poslovnom svijetu se več dvije decenije mjenja pristup prihvatljivih normi ponašanja u poslovnom svijetu.Hakiz wrote: ↑22/03/2022 19:56Empatije, miroljubivosti, izbjegavanja sukoba itd.KraljicaIzJajca wrote: ↑22/03/2022 19:48
Pa koje muške principe su oponašale žene u vrhu društvene hijerarhije?
-
Hakiz
#22579 Re: Danasnji "feminizam"
Naravno. Zato je Tačer sa rudarima i Argentincima, kao i Meir sa Palestincima razgovarala s empatijom i majčinskim instinktom.KraljicaIzJajca wrote: ↑22/03/2022 19:59To prakticiraju oba spola, a u poslovnom svijetu se več dvije decenije mjenja pristup prihvatljivih normi ponašanja u poslovnom svijetu.
- ejjus
#22580 Re: Danasnji "feminizam"
Ja mislio bilo retoricko pitanje, citao sam Kierkegaarda o Mozartu, Adorno-a nesto malo, ali njega vise preko Thomasa Mann-a tj. Doktor Faustus,
ali kontam zasto upleces muziku u ovo, zato sto na temi vec sviras kurcu
ali kontam zasto upleces muziku u ovo, zato sto na temi vec sviras kurcu
-
Hakiz
- ejjus
- ejjus
#22583 Re: Danasnji "feminizam"
nije ti to lijepo hakize, i nije lijepo sto mi trosis vrijeme postovima koji vise lice kao da su rezultat dvostrukog mozdanog udara
-
Hakiz
#22584 Re: Danasnji "feminizam"
Joj, kada bi ljudi izbjegavali diskutovati o temama o kojima nemaju osnovnog obrazovanja, niko ne bi prilao ništa.
Recimo ti sigurno pričaš o sportu, umjetnosti, politici, itd, a ne vjerujem da si školovan trener ili sportista, završio umjetničke škole ili škole teorije umjetnosti, da si politolog itd.
I šta si htio, da me uvrijediš? Drži se onog svirala kojeg si mi spomenuo, ne puštaj ga iz usta kada si ga već stavio u njih.
Vidiš kako je lako spustiti se na tvoj nivo.
P. S. Završio s tobom, idi maltretiraj nekog drugog.
- ejjus
#22585 Re: Danasnji "feminizam"
prirucnik o feminizmu, 50 stranica makar,
- ejjus
#22586 Re: Danasnji "feminizam"
a znate sta je interesantno, pitas nekog sta si citao o nekoj temi, onda ti on/ona kaze, dobijes preporuku, zabiljezis je tamo, jebiga mozda je nesto dobro, nikad cuo o knjizi, autoru, jos bolje,
a kad se na to dobije reakcija u obliku odbrambenog mehanizam, kao sto ste sad imali priliku biti svjedoci, onda je to pokazatelj da autor posta nije ovdje da svojim pisanjem gluposti dodje do neke istine, pozdrav Dostojevski, nisam te prepoznao, nego je on tu zbog sebi nepoznatih razloga,
a sad uvezi teme, nije problem tema sama po sebi, zasto bi bio protiv kritike bilo cega, nego bas u kontekstu borbe za bolju poziciju zena unutar drustva, simptomaticno je da se pojavi kontraofanziva koja je upucena bas protiv tog napredovanja, odnosno spinuje se i ciljano se ubjedjuju zene da to one uopste ne zele, postovi na ovoj temi djelimicno lice kao clanak Newsweek-a iz 1980-ih,
a kad se na to dobije reakcija u obliku odbrambenog mehanizam, kao sto ste sad imali priliku biti svjedoci, onda je to pokazatelj da autor posta nije ovdje da svojim pisanjem gluposti dodje do neke istine, pozdrav Dostojevski, nisam te prepoznao, nego je on tu zbog sebi nepoznatih razloga,
a sad uvezi teme, nije problem tema sama po sebi, zasto bi bio protiv kritike bilo cega, nego bas u kontekstu borbe za bolju poziciju zena unutar drustva, simptomaticno je da se pojavi kontraofanziva koja je upucena bas protiv tog napredovanja, odnosno spinuje se i ciljano se ubjedjuju zene da to one uopste ne zele, postovi na ovoj temi djelimicno lice kao clanak Newsweek-a iz 1980-ih,
- seln
#22587 Re: Danasnji "feminizam"
Ovo je slikovito objasnjenje zasto su muskarci bolji komicari i humoristi.
Zene nisu u stanju napraviti ni dobru parodiju.
- seln
- seln
#22589 Re: Danasnji "feminizam"
Jarane, jesi li ti mangina ili generalno volis da pametujes?ejjus wrote: ↑22/03/2022 21:35 a znate sta je interesantno, pitas nekog sta si citao o nekoj temi, onda ti on/ona kaze, dobijes preporuku, zabiljezis je tamo, jebiga mozda je nesto dobro, nikad cuo o knjizi, autoru, jos bolje,
- vjeshalica
- seln
#22591 Re: Danasnji "feminizam"
Mislis, umjesto avatara, tako kao ti?
Ne znam kako da je smanjim... jednostavno sam prevelik.
- vjeshalica
#22592 Re: Danasnji "feminizam"
Slika na avataru nije moja. Nisu postojali motivi ismijavanja doticne da bi je ja stavila na svoj avatar. Kod tebe postoje licni motivi ismijavanja osobe ciju si sliku stavio, kad te pozovem da stavis svoju,trazis izgovore, jer si svjestan kolicine cirkusa kojeg bi dobio na svoj racun. Ne trebas staviti na avatar sliku,uslikaj se i upload na jedan od servisa i dijeli link,lakse ti je,cak te i smanji ako si prevelik.
- seln
#22593 Re: Danasnji "feminizam"
Ok. Smijem li postaviti i licne podatke... ime, prezime, adresu, broj kreditne karte...?vjeshalica wrote: ↑23/03/2022 08:23Slika na avataru nije moja. Nisu postojali motivi ismijavanja doticne da bi je ja stavila na svoj avatar. Kod tebe postoje licni motivi ismijavanja osobe ciju si sliku stavio, kad te pozovem da stavis svoju,trazis izgovore, jer si svjestan kolicine cirkusa kojeg bi dobio na svoj racun. Ne trebas staviti na avatar sliku,uslikaj se i upload na jedan od servisa i dijeli link,lakse ti je,cak te i smanji ako si prevelik.![]()
Na takve "izazove" ne padam jos otkako sam zavrsio osnovnu.
A neke osobe covjek moze (stavise, mora) samo ismijavati.
- vjeshalica
#22594 Re: Danasnji "feminizam"
Niko ti nije trazio. Ali vec kad imas potrebu da ismijavas onda kreni od sebe. Da vidimo ko nas zajebava sa druge strane displeja i drnda lazni moral i etiku. Niko nema potrebu da ismijava,osim u slucaju ekspanzije sopstvenih kompleksa.seln wrote: ↑23/03/2022 08:28Ok. Smijem li postaviti i licne podatke... ime, prezime, adresu, broj kreditne karte...?vjeshalica wrote: ↑23/03/2022 08:23
Slika na avataru nije moja. Nisu postojali motivi ismijavanja doticne da bi je ja stavila na svoj avatar. Kod tebe postoje licni motivi ismijavanja osobe ciju si sliku stavio, kad te pozovem da stavis svoju,trazis izgovore, jer si svjestan kolicine cirkusa kojeg bi dobio na svoj racun. Ne trebas staviti na avatar sliku,uslikaj se i upload na jedan od servisa i dijeli link,lakse ti je,cak te i smanji ako si prevelik.![]()
Na takve "izazove" ne padam jos otkako sam zavrsio osnovnu.
A neke osobe covjek moze (stavise, mora) samo ismijavati.
- hadzinicasa
#22595 Re: Danasnji "feminizam"
ja govorim o imovini, cak stavih link koji kaze da su zene vlasnici samo 20% ukupne svjetskih posjeda koji nisu svi steceni nego naslijedjeni (old money).seln wrote: ↑22/03/2022 15:17Govorim o nasljedstvu.hadzinicasa wrote: ↑22/03/2022 14:33 Ama nije istina.
Cak ni ovo za zadnjih 200 godina. Zene bez odobrenja muzeva prije tek 70tak godina nisu mogle otvoriti ni posjedovati bankovni racun, a kamo li sta drugo. A sto idemo dalje unazad stvari postaju jos grotesknije.
Sto se vrlo dobro ocituje i na globalnom nivou.
https://www.weforum.org/agenda/2017/01/ ... ty-rights/
O drugim formama diskriminacije bi se moglo danima.
Do prije rata je kod nas malo ko bio spreman izdati stan nevjencanom paru.
a imovina jeste i novac. Dakle ako zene nisu mogle posjedovati vlastiti novac bez "odobrenja", nisu mogle ni imati novcanu imovinu, ergo ni bilo kakvu drugu jer je nisu mogle steci, pa ni kupiti imovinu. Ako nisu mogle imati vlastiti novac, kako bi odrzavale nasljedstvo?
nisu nasljedjivale.
- seln
#22596 Re: Danasnji "feminizam"
vjeshalica wrote: ↑23/03/2022 08:30Niko ti nije trazio. Ali vec kad imas potrebu da ismijavas onda kreni od sebe. Da vidimo ko nas zajebava sa druge strane displeja i drnda lazni moral i etiku. Niko nema potrebu da ismijava,osim u slucaju ekspanzije sopstvenih kompleksa.
Odmah poslije tebe, ljepotice.
Fotografiju citave figure, po mogucnosti u bikiniju, molim.
I ako vec pricas o laznom moralu, slobodno se obrati sevdama na ovoj temi, s kojima uglavnom dijelis isto misljenje.
Sve hazreti Fatime, ni jedna nikad u zivotu nije uradila nista pogresno, ismijala curu s kojom se borila za ljubav nekoga momka, opanjkala "jaranicu" itd.
Mislim, ako vec valjamo lazni moral, nemoj ga pripisivati samo muskarcima.
- vjeshalica
#22597 Re: Danasnji "feminizam"
Prvi si poceo. Nezz sta je problem?seln wrote: ↑23/03/2022 08:57 Odmah poslije tebe, ljepotice.
Fotografiju citave figure, po mogucnosti u bikiniju, molim.
I ako vec pricas o laznom moralu, slobodno se obrati sevdama na ovoj temi, s kojima uglavnom dijelis isto misljenje.
Sve hazreti Fatime, ni jedna nikad u zivotu nije uradila nista pogresno, ismijala curu s kojom se borila za ljubav nekoga momka, opanjkala "jaranicu" itd.
Mislim, ako vec valjamo lazni moral, nemoj ga pripisivati samo muskarcima.
Ja ne pripisujem lazni moral muskarcima nego tebi, a na konto slike koju si postavio.
To sto imas potrebu da se sebe sakrivas iza svih muskaraca,je iskljucivo tvoj problem. I ne znam sta te tacno boli ako sam trazila od tebe da stavis svoju sliku da vidimo ko se zajebava?
Sam sebe sroljas...
- seln
#22598 Re: Danasnji "feminizam"
Da ostanem pri Hakizovoj tezi, ti upravo dokazujes da je bar 20% zena u nepravednom posjedu necega. I mozda su onih ostalih 30, 50, 70%... svoje nasljedstvo propile, prokockale, sta ja znam...hadzinicasa wrote: ↑23/03/2022 08:55ja govorim o imovini, cak stavih link koji kaze da su zene vlasnici samo 20% ukupne svjetskih posjeda koji nisu svi steceni nego naslijedjeni (old money).
a imovina jeste i novac. Dakle ako zene nisu mogle posjedovati vlastiti novac bez "odobrenja", nisu mogle ni imati novcanu imovinu, ergo ni bilo kakvu drugu jer je nisu mogle steci, pa ni kupiti imovinu. Ako nisu mogle imati vlastiti novac, kako bi odrzavale nasljedstvo?
nisu nasljedjivale.
Ili su muskarci svoj posjed uvecali pametnim poslovanjem, za razliku od zena. Da ne govorimo o cinjenici da su plodove posjeda cesto uzivale i zene, iako je formalno posjed bio na muskarcu.
Otisla si daleko od teme. Ono sto je Hakiz tvrdio je: nije nepravda rezervisana samo za muskarce, itekako postoje i zene koje nepravedno posjeduju nesto. Da ne pricamo o nepravdi drzava, kolonijalnih sila itd.
-
no_sikiriki
#22599 Re: Danasnji "feminizam"
Ovdje se i kvalitet trolova srozao. Šampion i ostali...come back! 
- vjeshalica
#22600 Re: Danasnji "feminizam"
Neces da kazes da zene sto su nasljedile,dobrim dijelom su im muskarci razjebali. Rijetkost je cuti da su zene iskockale,propile imovinu. Uglavnom su to radili i dalje rade muskarci.
Muskarci su mirazdzije vazda bili.
Muskarci su mirazdzije vazda bili.