Poligon

Da, da sramota.

Slika 1.archi_a wrote: ↑21/03/2022 15:51 Zavod
Poligon
Da, da sramota.Sa ovakvim oružjem, i gorim od ovoga koje su morali otimati od agresora, kada je bilo 10 boraca a dvije puške, bosanski patrioti su branili i odbranili ono što danas zovemo Bosna i Hercegovina, i na taj način svjesno ili nesvjesno omogućili i da na kraju postoji i ovaj forum na kojem možemo pisati. Od tebe i takvih niko ni ne očekuje da postavljaš slike. Počašćeni ste da konzumirate slike koji drugi postave i da uživate u njima.
![]()

Na ulici vidim vrlo pristojne uniforme OS a i na filmovima, fotografijama. De nam ti pokazi te jadne primjere nasih OS BiH?eyesburn wrote: ↑21/03/2022 15:46čovjek samo rekao istinu, a to što neki ne mogu svariti istu je njihov problem.
OS su jadne, počev od uniformi gdje 12 mjeseci godišnje jedna te ista nosa (isprane, nikakve, dijelovi uniforme u drugačijim šarama, itd.), do naoružanja i opreme, te fizičke spreme pojedinih kobajagi profesionalih vojnika.
mene bi sramota bilo stavljati u temu slike sa oružjem iz vijetnamskog rata![]()
Imaju i kod nas BVP-ovi M80 samo su im skinuli patove. Onda pisu da Imamo Boforse od 40mm, a nigdje ne pise da imamo i ZU-23-2. Pa gdje je L-118 105mm, pa haubice M114 od 155mm, haubice M-56 105mm. Ovo za minobacače od 120mm mi je smijesno, pa gdje su tenkovi AMX-30, T-55, pa VLR-ovi Grad...erotica wrote: ↑22/03/2022 14:21 Evo iz knjige The Military Balance 2022 stanje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Vjerujem da su tačni podaci i navedeno je da imamo 20 2K12 Kub sistema, ali poražavajući je broj IFV vozila, tačnije nijedno.
https://docdro.id/psc81QL
Bosnia-Herzegovina has little in the way of a domestic defence industry, with only the capability to produce small arms, ammunition and explosives
Pisu da VS ima 3 Orkana, a nemaju ni jedan kompletan lanser sa 12 lansirnih cijeviMRL 81: 128mm 78: 18 M-63 Plamen; 60 M-77 Organj;
262mm 3 M-87 Orkan
Haubica od 155mm imamo mašallah a nigdje se ne spominju. A zbog njih su najviše kmecali iz RS-a kad su nam donirali.

Pa i nije losija. Stvara se pogresan utisak jer se ova tema tj. citav forum koristi za pokusaj zastrasivanja Bosnjaka. Sve ove "argumente" o raspadanju OS na tri djela i slicne stvari ces naci na mitomanskim forumima hercegbosna i mcm. Samo sto su ovdje upakovana u crvenu masnicu zbog pravila foruma.
Naravno, tačno se iz onog dokumenata o američkoj donaciji vidi i da je veći broj M113 APC tj 75 donirano a ne samo 20 kako su ovdje naveli a i haubice koje su nam donirali, nego mi je baš čudno da su tako površno odradili analizu a možda su im iz ministarstva dali te podatke samo. A biće dobro ako nam ovi Kirpiji dođu sa ovim automatizivanim mitraljezima.Guadalajara wrote: ↑22/03/2022 17:59 Ja ipak vise vjerujem svojim ocima nego bezveznim podacima za koje se ne navodi nikakav relevantan izvor.