done
malo sam proširio, specijalno za ovu operaciju
done
U međuvremenu, ljudi rade posaolajkujMe wrote: ↑21/03/2022 17:26Slazem se, npr 45.000 boraca je ostalo u gradu navodno.Gandalf wrote: ↑21/03/2022 17:18 Mariupolj smo već 100 puta otpisali a ljudi četnika umlatili, horde kompletne. Ne znamo mi ovdje koliko se grad spremao za ovu opsadu, šta imaju i koliko toga imaju u podzemnim skloništima. Sigurno je i njima bilo jasno da su prvi na meti, ne vjerujem da su sjedili skrštenih ruku zadnjih 8 godina. Naravno da to neće javno objavljivati. Za sada grad veže veliki broj ruskih mongoloida za sebe, što olakšava UA da siječe krakove ruskog ološa koji su ušli više na teritoriju Ukrajine.
A imali su par dana da se povuku.
Sama hrabrost nije te ljude natjerala da ostanu.
Moguce da su Ukrajinci predpostavili da ce Marijupolj biti vrlo brzo odsjecen.
Cinjenica da nisu do sada ni pokusali da deblokiraju grad govori mnogo toga.
A to da je grad pred padom je glupost, ponajvise zbog toga sto su danas artiljerijom tukli Ruski brod koji se priblizio gradu.
Ako artiljerija postoji onda postoji i odbrana grada
And while it is possible that Russia has quietly designated a top commander to oversee the invasion — even if the US has been unable to identify that individual — the state of combat operations would suggest "he's inept," according to Hertling.

Lukasenka na tu poziciju staviti. Zna znanje.geralt wrote: ↑21/03/2022 18:47 https://edition.cnn.com/2022/03/21/poli ... index.html
Ameri tvrde da Rusi nemaju zajednickog komandanta koji upravlja citavim ratom, odnosno da im svaki front vodi svoju politiku. Ako je istina, neshvatljivo glup potez. Usput im suptilno shukaju![]()
And while it is possible that Russia has quietly designated a top commander to oversee the invasion — even if the US has been unable to identify that individual — the state of combat operations would suggest "he's inept," according to Hertling.
Ovo sam danas gledao i jos uvijek nemam pojma kako ovo definisati. Zbunjen do kraja...karanana wrote: ↑21/03/2022 18:53SpoilerShowLukasenka na tu poziciju staviti. Zna znanje.geralt wrote: ↑21/03/2022 18:47 https://edition.cnn.com/2022/03/21/poli ... index.html
Ameri tvrde da Rusi nemaju zajednickog komandanta koji upravlja citavim ratom, odnosno da im svaki front vodi svoju politiku. Ako je istina, neshvatljivo glup potez. Usput im suptilno shukaju![]()
Pretpostavljao sam, nebuloza zesca…namiami wrote: ↑21/03/2022 19:13Tako da ne vjeruješ svakom video zapisu. Ovo je dobar edit.GandalfSivi wrote: ↑21/03/2022 18:54
Ovo sam danas gledao i jos uvijek nemam pojma kako ovo definisati. Zbunjen do kraja...
geralt wrote: ↑21/03/2022 18:47 https://edition.cnn.com/2022/03/21/poli ... index.html
Ne, ovo su drugarice prema njima se odnosi bratski.
Sistematsko unistavanje infrastrukture Mariupola...Razaranje Azovstal celicane.Russian aircrafts chaotically drop bombs on the Mariupol infrastructure. Factories and industrial enterprises that provided employment and were the metallurgy centers of international trade are beeing destroyed now by the enemy.
Occupiers are trying to destroy Ukraine's economy in that way