Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
L u c i f e r

#11176 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by L u c i f e r »

Jes da je pravoslavac, al je pravi Bosanac
Ziveo precednik :bih:
House

#11177 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

uh, kakav šuk :lol:
Milenkov buraz

#11178 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

Dodik pored svega ima i zrno racionalnosti, nije lud da u ovoj situaciji razjebe izbore čime rizikuje da izgubi sve. Čista pragmatičnost, nema tu ljubavi. Čović je već isuviše u giznom crijevu Dodika, izvlačenje će biti bolno za Čovića kada dođe to vrijeme a doći će.
House

#11179 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

podrška tzv. hns-u na bojkotovanju izbora :-D
doremifa

#11180 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by doremifa »

mo-town wrote: 21/03/2022 16:58
doremifa wrote: 21/03/2022 15:06
Ja sam sokiran da magazinovic sudi ljudi na osnovu imena, broji krvna zrnca bla bla bla
Nema se tu sta suditi ako zakonski ustanovljena nacionalna zastupljenost.
Dajte podatke crno na bijelo pa da vidimo malo ko je a ko nije ugrozen u ovoj drzavi.
apsolutno se slazem s tobom, za sve pozicije to treba ustanoviti i onda cemo vidjeti sta se desava ovako imamo jednog SDPovca koji nasumicno, odnosno tamo gdje mu odgovara, broji krvna zrnca i obiljezava ljude kao pravi fasista samo na osnovu njihovih imena i prezimena
House

#11181 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

L u c i f e r wrote: 21/03/2022 17:10 Jes da je pravoslavac, al je pravi Bosanac
veći patriota od konakovića
Milenkov buraz

#11182 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

House wrote: 21/03/2022 17:19
L u c i f e r wrote: 21/03/2022 17:10 Jes da je pravoslavac, al je pravi Bosanac
veći patriota od konakovića
Dobro znamo da vam je Konaković veći problem nego Dodik, to ste do sada sijaset puta pokazali. Možete barem naučiti da u ovakvim presudnim trenucima sačuvate dignitet unutar Bošnjaka. Morate se malo politički i ljudski emancipovati, ne možete uvijek tako kafanski, ne ide a nije ni lijepo kada neko sa strane gleda.
vee-jay

#11183 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by vee-jay »

eyesburn wrote: 21/03/2022 14:31
Humljanin wrote: 21/03/2022 14:19
Dodik nije uzrok nego posljedica bošnjačke politike.
:lol: :-)

kakvi spinovi i zamjena teza...
I time je krug savrsen,

Komsic je stvorio HDZ.
SDA je stvorila Dodika.

Ma ne, nisu to nikakve ideologije, nije bilo rata, nije bilo dogovora Tudjman-Milosevic, nema nikakvog memoranduma, nije bilo UZPa ... nicega nije bilo.

Covjek bukvalo da se ubije nakon ovakvih gluposti.
Anquilla

#11184 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Anquilla »

noviforumas wrote: 21/03/2022 15:55 Fakat postaje naporan, kao neki dosadni ker u komsiluku koji ne prestaje da laje :lol:
Čović: Razgovarat ćemo krajem sedmice, Hrvati imaju Zaključke HNS-a koji su obavezujući
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-r ... /220321109

Ovo su zakljucci, ako nekog zanima: http://www.hnsbih.ba/zakljucci-izvanred ... rcegovini/
Hajde Čoviću, ne budi kukavica, ob(a)vezujući zaključak br. 7:

"HNS i sve njegove članice će s krajnjom pažnjom pratiti nastavak političkih pregovora o izmjenama Izbornog zakona i ograničenim ustavnim reformama kao i rješenja ukupne političke situacije u BiH. Ako se i dalje nastavi s procesom dekonstituiranja hrvatskog naroda, HNS će pokrenuti sve pravne procedure i političke korake za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH na načelima federalizma i konsocijacijske demokracije, kojom će se osigurati potpuna ustavna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH."
Milenkov buraz

#11185 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

Anquilla wrote: 21/03/2022 17:38
noviforumas wrote: 21/03/2022 15:55 Fakat postaje naporan, kao neki dosadni ker u komsiluku koji ne prestaje da laje :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-r ... /220321109

Ovo su zakljucci, ako nekog zanima: http://www.hnsbih.ba/zakljucci-izvanred ... rcegovini/

"HNS i sve njegove članice će s krajnjom pažnjom pratiti nastavak političkih pregovora o izmjenama Izbornog zakona i ograničenim ustavnim reformama kao i rješenja ukupne političke situacije u BiH. Ako se i dalje nastavi s procesom dekonstituiranja hrvatskog naroda, HNS će pokrenuti sve pravne procedure i političke korake za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH na načelima federalizma i konsocijacijske demokracije, kojom će se osigurati potpuna ustavna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH."
Meni je misterija što govore uvijek za druga dva naroda tipa "...sva tri konstitutivna naroda u BiH"? Kao oni imaju moć da odlučuju i ocjenjuju šta je dobro za druga dva naroda ili time samo prikrivaju loše svoje destruktivne pokušaje i prijetnje? To mi nikad neće biti jasno koliko je to glupo i jadno.
plavi_E

#11186 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

AllFather wrote: 21/03/2022 17:04
noviforumas wrote: 21/03/2022 16:58 Nemoj ih Mile, imaju i oni majku :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-i ... /220321124

Gdje je sad onaj sto prica o nuznom saveznistvu s Dodikom?
Bravo za predsjednika. Nek' im je predsjednik dao do zanja da Južni Srbi nisu veći od njih pravih Sjevernih Srba :D
Sjeveroistocnih!
:D
Point.

#11187 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

Humljanin wrote: 21/03/2022 12:24
palermo wrote: 21/03/2022 11:56

Preskočih ovaj post. Ergo stranaca, i mi smo nešto naučili, i to prevshodno od Dode tj.g. Dodika, šta god uradio, može ti se oprostiti.....tako da to, stranci će ovo, stranci će ono, baš i ne pije više vode, niti je nešto za strašenja.....vidjeli, shvatili....
Nije to strašenje, nego usvjesna svima nama. Činjenica je da je ovaj protektorat svorila Amerika i EU i da ga oni održavaju.
Ako je i tim strancima postalo jasno da bošnjačka politika ide protiv njihove službene politike onda ne treba biti iznadprosječno inteligentan da se shvati da će ta ista politika trpiti sankcije od stranaca, samo je pitanje na koji način.

Ja sam misljenja da nitko svojim ponašanjem dosad nije doprinio stvaranju 3 entiteta (možda čak i 3 drzavice) kao bošnjačka politika svojim ekstremistickim stavovima i odbijanjem svakog dogovora za suzivot i nepreglasavanje.
Takva tvrdoglavost je vec pocela ici na zivce i USA i EU, to se jasno vidi iz njihovih promjenjenih stavova.
:lol: Kakva Karamatić demagogija :lol:

Znaš li ti pajdo definixiju dogovora? Hint, to nije ultimatum, biće kako ja hoću or else, blokade, ići niz dlaku separatistima iz manjeg entiteta itd.

Tvrdoglavost Čirila robovlasnika da hoće sve a ne nudi ništa je i dovelo do nedogovora. Njemu roni suze.
plavi_E

#11188 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

HNS je znaci obavezujuci a ustav i zakon nisu.
:-)

Ovo provodjenje hrvatske politike u BiH vise nije ni smijesno nego tuzno. Sama politika Hrvatske prema BiH nije ni smijesna ni tuzna i ona je definisana dokumentom Cvetkovic-Macek ali njeno trenutno sprovodjenje jeste. Mada treba priznati da sprovodjenje srpske politike iz naavedenog dokumenta nije nista bolje. Sve neko lajanje, vrijedjanje, pljuvanje a nista konkretno. Cak nisu smijeli obecanje dato Putinu sprovesti.
:lol:
plavi_E

#11189 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

Point. wrote: 21/03/2022 17:46 Tvrdoglavost Čirila robovlasnika da hoće sve a ne nudi ništa je i dovelo do nedogovora.
I to su nedvosmisleno rekli predstavnici SAD u EU. A ovdje se trubi o nekim promijenjenim stavovima SAD i EU i nekom strateskom partnerstvu Hrvatske sa Amerikancima.
:-)

Zato i kazem da nije vise ni smijesno nego cemerno ovo njihovo politikarenje.
Anquilla

#11190 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Anquilla »

Milenkov buraz wrote: 21/03/2022 17:42
Anquilla wrote: 21/03/2022 17:38

Meni je misterija što govore uvijek za druga dva naroda tipa "...sva tri konstitutivna naroda u BiH"? Kao oni imaju moć da odlučuju i ocjenjuju šta je dobro za druga dva naroda ili time samo prikrivaju loše svoje destruktivne pokušaje i prijetnje? To mi nikad neće biti jasno koliko je to glupo i jadno.
Pa nosioci eUropskih vrijednosti, u "trećem entitetu" svi će imati ista prava. Trebat će decenije dok ih u ustavu priznaju, pravo na jezik će vijekovima čekati, ali to su sitnice...

Ozbiljno, ljudi (neuspješno) prikrivaju da žele etnički čist treći entitet, što su Srbi u ratu dobili, oni žele postići u miru.

Čoviću, ne odustaj :thumbup:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#11191 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

noviforumas wrote: 21/03/2022 16:58 Nemoj ih Mile, imaju i oni majku :lol:
Dodik: Izbori se trebaju održati, a Izborni zakon ne treba mijenjati
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-i ... /220321124

Gdje je sad onaj sto prica o nuznom saveznistvu s Dodikom?
Ode "saveznik"...
PreWiBa

#11192 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

"Bošnjačka politika preko FBiH pokušali rušiti daytonsku BiH, Hrvati stali u obranu države"
https://www.vecernji.ba/vijesti/pozadin ... vu-1572378

:-) :-) :-)
:lol: :lol: :lol:
plavi_E

#11193 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

"Saveznik" izgleda ima svojih problema. Ili mu "saveznistvo" vise ne treba jer nema koristi od nje. Imao je mir dok su se Hrvati i Bosnjaci glodjali oko kosti koju je on sam ubacio obecavajuci Covicu da se mu pomoci protiv muslimana a ovaj nasjeo.
Humljanin

#11194 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

Point. wrote: 21/03/2022 17:46
Humljanin wrote: 21/03/2022 12:24

Nije to strašenje, nego usvjesna svima nama. Činjenica je da je ovaj protektorat svorila Amerika i EU i da ga oni održavaju.
Ako je i tim strancima postalo jasno da bošnjačka politika ide protiv njihove službene politike onda ne treba biti iznadprosječno inteligentan da se shvati da će ta ista politika trpiti sankcije od stranaca, samo je pitanje na koji način.

Ja sam misljenja da nitko svojim ponašanjem dosad nije doprinio stvaranju 3 entiteta (možda čak i 3 drzavice) kao bošnjačka politika svojim ekstremistickim stavovima i odbijanjem svakog dogovora za suzivot i nepreglasavanje.
Takva tvrdoglavost je vec pocela ici na zivce i USA i EU, to se jasno vidi iz njihovih promjenjenih stavova.

Znaš li ti pajdo definixiju dogovora? Hint, to nije ultimatum, biće kako ja hoću or else, blokade, ići niz dlaku separatistima iz manjeg entiteta itd.

Tvrdoglavost Čirila robovlasnika da hoće sve a ne nudi ništa je i dovelo do nedogovora. Njemu roni suze.
Evo opet Šveđanina :lol:
A šta je za tebe dogovor?
Evo raci nam iz tvoje vizure iz Švecke kako bi to trebalo izgledati?
Da Hrvati pristanu da se ukine konstitutivnost, da pristanu na obesmišljavanje Doma Naroda i onda da Bošnjavi kažu:
Ejvala, mašalah kauri, dobri ste komšije, evo vam mjesto člana predsjedništva koje smo vam ukrali :mrgreen:

Ispravi me ako sam pogrešno napisao koju riječ :lol:
noviforumas

#11195 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

Sta i ko su "Bošnjavi"? Stalno ponavljas taj termin.
plavi_E

#11196 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

Cuj nesto vam ukrali. Prestanite vise lagati sami sebe jer druge ne mozete vise lagati. Jasno su vam to porucili predstavnici EU i SAD.
PreWiBa

#11197 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

Humljanin wrote: 21/03/2022 17:58

Da Hrvati pristanu da se ukine konstitutivnost, da pristanu na obesmišljavanje Doma Naroda i onda da Bošnjavi kažu:
Ejvala, mašalah kauri, dobri ste komšije, evo vam mjesto člana predsjedništva koje smo vam ukrali :mrgreen:

Mjesto u predsjedništvu nije ukradeno, nego je neko potpisao to...

Ne kontam, valjda je u redu tražiti da se nešto što piše u Dejtonu promjeni ako HDZ hoće isto to da uradi...
statixx

#11198 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by statixx »

Dodo poziva Covica da povuce prvi potez.
Milenkov buraz

#11199 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

Ako je tako onda je logičan zaključak da vam ide sve po loju, tri državice, dvije se priključe matici, nije li to san svakog legitinog? Čemu onda tolika buka pitam se?
Point.

#11200 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

Dogovor je kompromis. Ja tebi nešto, ti meni nešto i nađemo se na sred puta.

Ko je šta kome ukrao? Zašto cijeli Božiji dan čamiš na ovom forumu i lažeš iz posta u post? Je li sjedi u predsjedništvu član istog iz reda hrvatskog naroda? Sjedi, izabran po važećem izbornom zakonu. I kraj priče.

Pričaj nam kako voliš BiH, ali da se tove HZ Herceg Bosna i da je županija u sastavu Hrvatske. :bih:
Post Reply