Ali kako možeš naći iskrenog saveznika u čovjeku koji se pita za sve u manjem entitetu u kojem su Hrvati istrjebljeni?Humljanin wrote: ↑21/03/2022 13:40
Sve do zadnjeg pasusa potpisujem.
Samo što ja ne mislim da je ikakav problem u Zagrebu (jer se Zagreb probudio tek u zadnje vrijeme, a mi u BiH imsmo probleme puno duže) nego da je problem što bošnjačka politika ne prihvaća multinacionalnu državu kao fakt.
Primjera je na sve strane.
A ako Bošnjaci ne prihvaćaju tu posebnost Bosne i Hercegovine kao nešto ključno čemu bi se trebala posvetiti posebna pažnja u kreiranju funkcionalnog sistema, o čemu onda razgovarati?
Ako je danas skoro pa uvreda u Sarajevu spomenuti multinacionalne države, konstitutivne narode i slično, kako prihvatiti da je to naša realnost i da se ta realnost ne može promijeniti.
Hrvati ne drže ljeste Dodiku, samo su u njemu našli iskrenog saveznika protiv dekonstrukcije Ustava i uništavanja temelja na kojem BiH počiva, a to su 3 konstitutivna naroda.
Nijedan Hrvatn ne može "gotiviti RS" ali nije budala da pravi sebi neprijatelja od Dodika u trsnutku kada Bošnjaci svim silama žele uništiti i Hrvate Federacije po uzoru na Hrvate RS-a.
Po toj logici, Hrvate u FBiH treba svesti na mjeru Hrvata u manjem entitetu i onda pokušati ostvariti iskreno savezništvo.
Kako Bošnjaci pokušavaju uništiti Hrvate, ako "legitimni predstavnici" Hrvata godinama drže pozicije koje pripadaju hrvatskoj kvoti, blokiraju šta im prahne, a kao šlag na kraju svrše od dragosti i emocije u skupštini manjeg entiteta, a par dana kasnije glasaju za ukidanje Zakona o zabrani negiranja genocida u institucijama BiH.
Uostalom, šta Dodik uopće može pomoći u pokušaju dogovora da FBiH profunkcionira? Ili da je taj isti Dodik trenutno najveći neprijatelj Hrvata, kako bi to odmoglo Hrvatima u FBiH?
Vjerovatno postoji neki super inteligentni odgovor koji obični čovjek ne konta, jer kako drugačije zaključiti da poslije pregovora u Neumu Čović o rezulatima prvo obavijesti Dodika (i to u live prijenosu), pa tek onda svoje stranačke kolege.