ovdje je ton dodat iz jako bliske i žestoke pješadijske borbe,
nema šansi da je orginal
ovdje je ton dodat iz jako bliske i žestoke pješadijske borbe,
Tako je. Prevagu je odnijela podrska Ukrajini od strane USA i VB. Prava informacija vrijedi vise od sirove sile. A dobijaju i pomoc u naoruzanju.laik1981 wrote: ↑21/03/2022 14:41Svi vojni analiticari koje sam slusao su slozni da je ovaj ruski debakl prvenstveno izazvan losim obavjestajnim podacima zbog kojih je apsolutno potcjenjen odgovor Ukrajinaca. Planirali su invaziju na osnovu pogresnih podataka sa terena.. Fakat su ocekivali da ce ih u Ukrajini u 90% slucajeva docekati kao oslobodioce i da nece biti otpora.. Ovdje su 100% posao odradili britanski i americki kontraobavjestajci, jer drugog logicnog odgovora nema..Naslovnica wrote: ↑21/03/2022 14:32
Ma jarane, ja naprosto ne mogu da vjerujem da sve ovo što nas je većina mislila o Rusiji i njenoj vojnoj moži zapravo jedna obićna kita od ovce i samo kurčenje za parade i ništa više od toga.
Ono, ostavićemo argument snage nuklearnog naoružanja (i to je vrlo upitno koliko je ono kod Rusa zapravo operativno), ali ovaj debakl navodne supersile koji trenutno gledamo, ovo je nepojmljivo.
Ili su nama zaista isprani mozgovi i podliježemo propagandi Zapada, ili je Rusija zapravo jedna žešća karina od sile i da je sve što smo mislili o njima - laž?
Opet ponavljam, naprosto ne mogu da vjerujem da su toliko slabi u odnosu na koliko se predstavljaju.
Meščini da je jađo bio nedavno na generalnom remontu, ne ide više na ćumur nego na ložuku.Nespin wrote: ↑21/03/2022 14:50https://youtu.be/ZKGq-BGLcAQ
Kažu parobrod Kuznjecov ima problem sa pogonskim parnim turbinama, pregrijavaju se, svake dvije godine izbije neki požar, s druge ima problem stalno sa smrzavanjem vode u cijevima pa skoro dvije trećine kabina nema dotok vode, moš mislit mornara pokenjaju se u kabinsku halu i ne mogu pustit vodu da govna odu... pa kaže na platformi nemaju katapult za lansiranje pa letjelice moraju biti što lakše prilikom polijetanja, drugim riječima što manje opterećene raketama, znači polete, ispale raketicu-dvije i hajmo nazad... kažu prodali neki stari nosač aviona Indijcima, ovi slupali nekakve stotine miliona u njega da ga opreme i skontali da su džabe krečili, smeće pa smeće... Bolje im je da sami potope tog Kuznjecova, biše će hajra vidjet od njega pod vodom nego na vodi...![]()
Izgledali jako na papiru...rusi su se patili u svakom ratu i imali enromne gubitke i ove sto su dobijali i gubili, izgledali su dobro jedino kad su bile limitirane vojne operacije poput one u Siriji.Naslovnica wrote: ↑21/03/2022 14:43Uvijek su izgledali jako, nemojmo se sada lagati.
Imali su oni i svojih uspona i padova (kao i USA), ali da se ne lažemo.
Samo izgleda da su sada došli na gore Roki, dole Smoki.
Mene je samo strah da kod nas ne prelije casu...zagor_te_nej wrote: ↑21/03/2022 13:06činjenica jeste da su mnogo hrabriji od nas, ne mislim samo kao vojska, nego više kao narod u cjelini.
šta se kod nas sve trpi i toleriše, a niko na ulicu da izađe...
U kom smislu da prelije čašu?
1,000.000 vojnika x 500$ plata x 12 mjeseci=lajkujMe wrote: ↑21/03/2022 14:48 U pravu si @Bloo ali prenosi me jer sam prvenstveno ljut na sebe sto sam nasjeo na ultimativno Rusko oruzje
Propagandu!
I zelim da detaljno objasnim ljudima lazi Ruske politike.
Pa evo ukratko pitanje za sve forumase na moj esej
Da li mislite da Ruska vojska moze adekvatno i uspjesno da odrzava, hrani, placa, snabdjeva oruzano i obucava vojsku od milion vojnika, 4000+ letjelica, 100+ brodova i podmornica, 40.000 raznoraznih oklopa i tenkova (aktivni i rezervni sastav), atomske snage, i ekspedicije u Siriji i dalje a uz to uspjesno vrse modernizaciju skupih digitalnih i umrezenih sistema i razvoja novih oruzja?
Sa 85 milijardi dolara godisnjeg budzeta?
Uz silnu korupciju i nepotizam!
Et jednostavno pitanje!
Ko kaze da objasni nam Rusku Magiju kako?
Sad sam uvjeren da je i onih prvih par dana invazije, kada su se rusi slobodno vozikali i kada su se domaci zezali sa njima, dio neke ludjacke ukrajinske taktike koja je imala za cilj da rusi idu sto vise u dubinu i da budu opusteni.. Dio tih konvoja je unisten, a onda je nastupila bjezanija i napustanje oklopa jer je tek tad ova ruska balavurdija spoznala da ce se Ukrajinci braniti.. Ovi sto su na sjeveru su vjerovatno jos uvijek u soku i nemaju pojma sta im je ciniti..GAU8 wrote: ↑21/03/2022 14:47Tako je. Prevagu je odnijela podrska Ukrajini od strane USA i VB. Prava informacija vrijedi vise od sirove sile. A dobijaju i pomoc u naoruzanju.laik1981 wrote: ↑21/03/2022 14:41
Svi vojni analiticari koje sam slusao su slozni da je ovaj ruski debakl prvenstveno izazvan losim obavjestajnim podacima zbog kojih je apsolutno potcjenjen odgovor Ukrajinaca. Planirali su invaziju na osnovu pogresnih podataka sa terena.. Fakat su ocekivali da ce ih u Ukrajini u 90% slucajeva docekati kao oslobodioce i da nece biti otpora.. Ovdje su 100% posao odradili britanski i americki kontraobavjestajci, jer drugog logicnog odgovora nema..
Kada su krenuli na Ukrajinu, malo ko se nadao ovome što sada gledamo na terenu.Samprotivsviju wrote: ↑21/03/2022 14:55Izgledali jako na papiru...rusi su se patili u svakom ratu i imali enromne gubitke i ove sto su dobijali i gubili, izgledali su dobro jedino kad su bile limitirane vojne operacije poput one u Siriji.Naslovnica wrote: ↑21/03/2022 14:43
Uvijek su izgledali jako, nemojmo se sada lagati.
Imali su oni i svojih uspona i padova (kao i USA), ali da se ne lažemo.
Samo izgleda da su sada došli na gore Roki, dole Smoki.
Americki ratovi se ne mogu porediti sa ruskim, ljudi su ratovali na drugim kontinentima...dok su rusi prakticno u svom dvoristu, kako li bi tek ruska logistika izgledala da ratuju npr u Juznoj americi..
Pa da se hoće Bogd'o dići narod 10 puta jače nego 2014. godine, ali da ne bude infiltriranih razbijača, nego baš dešavanje naroda...spontano i revolucionarno, sa svim posljedicama revolucije.donnie_darko wrote: ↑21/03/2022 15:01
Pa u smislu da kod nas narodu ne prekipi i da se digne isto kao i ukrajinci. posljednji put kad se narod masovno digao (2014 ne brojim nije tu bilo masovnosti) bilo je 92'. Znamo sta se poslije toga desilo.
Karina od sile, sta je zadnje sto su kupio da je rusko.Naslovnica wrote: ↑21/03/2022 14:32Ma jarane, ja naprosto ne mogu da vjerujem da sve ovo što nas je većina mislila o Rusiji i njenoj vojnoj moži zapravo jedna obićna kita od ovce i samo kurčenje za parade i ništa više od toga.GandalfSivi wrote: ↑21/03/2022 14:27
Editovana verzija;
Nema para, nema oruzja, nema aviona. Samo brodovi![]()
Ono, ostavićemo argument snage nuklearnog naoružanja (i to je vrlo upitno koliko je ono kod Rusa zapravo operativno), ali ovaj debakl navodne supersile koji trenutno gledamo, ovo je nepojmljivo.
Ili su nama zaista isprani mozgovi i podliježemo propagandi Zapada, ili je Rusija zapravo jedna žešća karina od sile i da je sve što smo mislili o njima - laž?
Opet ponavljam, naprosto ne mogu da vjerujem da su toliko slabi u odnosu na koliko se predstavljaju.
"Osim toga, padobranci su uhitili i predali SBU (ukrajinska sigurnosno-protuobavještajna služba) lokalnog mještana, koji je za 1.000 rubalja okupatorima cinkao ukrajinske domoljube koji su ostali u okupiranim selima, nakon čega su ih ruski vojnici i Čečeni odveli na njivu pored sela, gdje su ih pretukli, vezali im ruke selotejpom i držali do zore bez odjeće. "
eto "izbacili" su nešto vrijedno pažnje.detroit-mercy wrote: ↑21/03/2022 15:09
Prije par godina, sam na temi Rusija ili Ukrajina, ostvio upis da je prosto nevjerovatno da zemlja sa takvim potencijalom nije u stanju da izbaci nista vrijedno paznje vec tako dugo.
detroit-mercy wrote: ↑21/03/2022 15:09SpoilerShowKarina od sile, sta je zadnje sto su kupio da je rusko.Naslovnica wrote: ↑21/03/2022 14:32
Ma jarane, ja naprosto ne mogu da vjerujem da sve ovo što nas je većina mislila o Rusiji i njenoj vojnoj moži zapravo jedna obićna kita od ovce i samo kurčenje za parade i ništa više od toga.
Izvoze, zito, sirovine, naftu, gas i oruzje koje kokuz zemlje mogu kupiti.
Za nepovjerovati sta sistem u kome jedan covjek sve zna i sve moze, i kome je jedan covjek i hokejas, i pilot i dzudista i playboy moze da uradi sa zemlje koja ima takvu bazu fizicara, hemicara, matematicara i sl.
Ima tome jedno 10-12 godina, sjecam se jednog novinskog artikla, Putin "naredio" da Rusi naprave svoju Silikonsku dolinu, cuj "naredio". Silikonska dolina se ne pravi po naredbi, neko omogucis ljudima da iz jebene garaze ili iz sobe studentskog doma pocnu nesto i promijene svijet.
Vec 40 godina prepakiraju onu jebenu Ladu NIvu i nikako da naprave auto da valja, hajde ako si zglajzo sa konvencionalnim automobilima, ali jebeni Musk dodje iz Juzne Afrike i u par godina pretumba cijelu automobilsku industriju u svijetu. Kad pogledam samo taj segment i masu start-up kompanija koje izbacuju cuda od EVa po Americi, pa Kinezi koji su naucili nesto od Amera i oni prave cuda u ovoj oblasti, Rusi jos prepakuju Ladu, ne znam da li su zadrzali da se jos uvijek moze na kurblu palit.
I onda dodjes do toga, da su tog lika mnogi vidjeli kao nekog spasioca covjecanstva, alternativu necemu
.
Prije par godina, sam na temi Rusija ili Ukrajina, ostvio upis da je prosto nevjerovatno da zemlja sa takvim potencijalom nije u stanju da izbaci nista vrijedno paznje vec tako dugo.