Ako odustane od blokada onda nisu sigurni u DN
A realno to vise vrijedi od pozicije clana Predsjednistva.
Ako odustane od blokada onda nisu sigurni u DN
Možda sam i glup ali ja sam sve više sklon da mislim da je sve ovo u stvari FARSA.
Nije odjednom problem nego dio njihovog plana koji je i sam Dragan Covic izrekao na jednoj od tribina:
Znači, mi želimo da ove privremene odluke i rješenja oko Ustava upravo iskoristiti kao oružje da u konačnici dobijemo svoj entitet, svoju federalnu jedinicu, a kako će se zvati to je manji problem. Bitno je da ona ima izvršnu, zakonodavnu i pravosudnu vlast, to je osnova svega.
Ja na ovo gledam kao pokušaj pronalaženja načina ili opravdanja za pravljenje nekog većeg sranja. Npr. Početak "trećeg"!
Sankcije bezbeli nama.Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Pregovori propali, slijede li sankcije?
Evo ga opet "usvojite ono sta ja hocu da bi se odrzali izbori".https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-j ... /220321034
Čović: Jedan dio onog što smo se dogovorili treba usvojiti u Parlamentu da bi se održali izbori
Predstavlja. Htio ti to ili ne, predstavljaju te.tandmand wrote: ↑20/03/2022 22:10
Nema predstavnika naroda
Mene kao Bošnjaka ne predstavlja ni Bakir ni Đaferović ... Po Dejtonu, što se tiče Predsjedništva, tu se jednostavno radi o paritetu ili da sve trojica predstavljaju svu trojicu (narode). I tu dolazimo do zaeba sa onim "predstavnik Hrvata i svih ostalih", "predstavnik Bošnjaka i svih ostalih" ...
E ne može biti predstavnik "Hrvata i ostalih" ako ti ostali nemaju pravo glasati za njega.![]()
Ja ovo vidim kao daj sta das...DonieBrasco wrote: ↑21/03/2022 10:41Evo ga opet "usvojite ono sta ja hocu da bi se odrzali izbori".https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-j ... /220321034
Čović: Jedan dio onog što smo se dogovorili treba usvojiti u Parlamentu da bi se održali izbori![]()
Kakve gluposti lupaju likovi... Ti tumačiš šta je Amerika mislila kad je pravila DPA?mo-town wrote: ↑20/03/2022 22:16
Kako mozes oduzeti pravo koje nikada nije ni postojalo? Ustav BiH i clan V. Predsjednistvo nisu mijenjani od Deytona 1995. Nikada ustavom nije bilo predvidjeno da clanovi predsjednistva budu predstavnici pojedinih konstitutivnih naroda. Po Ustavu, clanove predsjednistva biraju "glasaci" sa teritorije RS (jednog i to Srbina) i teritorije FBiH (dvojicu, Hrvata i Bosnjaka).
Gdje pisu te stvari u Ustavu?Humljanin wrote: ↑21/03/2022 10:51Kakve gluposti lupaju likovi... Ti tumačiš šta je Amerika mislila kad je pravila DPA?mo-town wrote: ↑20/03/2022 22:16
Kako mozes oduzeti pravo koje nikada nije ni postojalo? Ustav BiH i clan V. Predsjednistvo nisu mijenjani od Deytona 1995. Nikada ustavom nije bilo predvidjeno da clanovi predsjednistva budu predstavnici pojedinih konstitutivnih naroda. Po Ustavu, clanove predsjednistva biraju "glasaci" sa teritorije RS (jednog i to Srbina) i teritorije FBiH (dvojicu, Hrvata i Bosnjaka).
Pa čemu legendo služe 3 člana predsjedništva, zašto nije samo jedan?
Zašto se hrvatski član predsjedništva može obratiti samo hrvatskom klubu u donu naroda za zaštitu vitalnog navionalnog interesa?
Zašto se ne obraca sa takvim zahtjevom svima?
Slave ljudi kako im je superzagor_te_nej wrote: ↑20/03/2022 22:56 koliko onanisanje, ja konto čović u zatvoru, entiteti i kantoni ukinuti... a ono sve isto.![]()
Naravno da ga predstavlja Džaferović, ali bi ga predstavljao i Čović, kao što i tebe predstavlja Džaferović, sviđalo se to tebi ili ne.Humljanin wrote: ↑21/03/2022 10:48Predstavlja. Htio ti to ili ne, predstavljaju te.tandmand wrote: ↑20/03/2022 22:10
Nema predstavnika naroda
Mene kao Bošnjaka ne predstavlja ni Bakir ni Đaferović ... Po Dejtonu, što se tiče Predsjedništva, tu se jednostavno radi o paritetu ili da sve trojica predstavljaju svu trojicu (narode). I tu dolazimo do zaeba sa onim "predstavnik Hrvata i svih ostalih", "predstavnik Bošnjaka i svih ostalih" ...
E ne može biti predstavnik "Hrvata i ostalih" ako ti ostali nemaju pravo glasati za njega.![]()
Druga je stvar sto ti mislis da si mozda zasluzio da te predstavlja Obama. Ali to su samo tvoji osjecaji.
Ja hocu za Fincija da glasam.Humljanin wrote: ↑21/03/2022 10:51Kakve gluposti lupaju likovi... Ti tumačiš šta je Amerika mislila kad je pravila DPA?mo-town wrote: ↑20/03/2022 22:16
Zašto se hrvatski član predsjedništva može obratiti samo hrvatskom klubu u donu naroda za zaštitu vitalnog navionalnog interesa?
o bože, ali zaista, kako više možete sebe predstavljati kao BH patriote, kao nekog kome je haman stalo do Bosne i Hercegovine......ne ide, jebem mu mišaHumljanin wrote: ↑21/03/2022 10:56Slave ljudi kako im je superzagor_te_nej wrote: ↑20/03/2022 22:56 koliko onanisanje, ja konto čović u zatvoru, entiteti i kantoni ukinuti... a ono sve isto.![]()
![]()
Kažu: ne diraj ništa beže, vako nam je super, patimo se, al se pate i ovi pored, pa nema veze, super je.
Haj kad je tako super da i ja čestitam ponosnoj ekipici na tom uspjehu miniranja pregovora o boljoj funkcionalnosti FBiH i BiH. Očigledno smo mi neki u zabludi da BiH može bolje, raja slavi ovakvo stanje jer misli da ne može bolje od ovog.
Pa malo pročitaj dalje od Klixa imaju li jednaku ulogu i ovlasti Dzafke i Sejdo.skafiskafsnjak wrote: ↑21/03/2022 10:54Gdje pisu te stvari u Ustavu?Humljanin wrote: ↑21/03/2022 10:51
Kakve gluposti lupaju likovi... Ti tumačiš šta je Amerika mislila kad je pravila DPA?
Mislim.na to sto tvrdis....
Pa eto vama je to izgleda super. Dram team: Dzafke, Bake, Sejdo,..
Pa Ustavni sud je vec rekao da clan Predsjednistva ne predstavlja narod vec sve gradjane iz izborne jediniceHumljanin wrote: ↑21/03/2022 10:51Kakve gluposti lupaju likovi... Ti tumačiš šta je Amerika mislila kad je pravila DPA?mo-town wrote: ↑20/03/2022 22:16