Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Prpa.ba

#18676 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Dino poceo brisati komentare po fejsbuku. :lol:
video

#18677 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Prpa.ba wrote: 20/03/2022 22:09 Dino poceo brisati komentare po fejsbuku. :lol:
Treba svoje pobrisati a ne tudje.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18678 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mk ultra »

zagor_te_nej wrote: 20/03/2022 22:06
mk ultra wrote: 20/03/2022 22:05

Nije
e tu se onda ne slažemo, jer ja dejton nakon 3 godine onakvog rata nikad ne bih potpisao. kao što ga neki i nisu potpisali. a zna se ko ga je potpisao.
Moze dejton biti kakav god ali nije dejton fulio presudu protiv Srbije, nije dejton krao na respiratorima malinama putevima

Ovi isti sto seru o IZ, srali su kako sarajevo ne moze imati prugu novu, pa evo hvala bogu promijeni se nesto pa moze
Tako je sa svim

Termiti pod okriljem Islamske zajednice, halal selam i otimanje para od naroda, #neprocjenjivo
zagor_te_nej

#18679 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zagor_te_nej »

mk ultra wrote: 20/03/2022 22:15
zagor_te_nej wrote: 20/03/2022 22:06

e tu se onda ne slažemo, jer ja dejton nakon 3 godine onakvog rata nikad ne bih potpisao. kao što ga neki i nisu potpisali. a zna se ko ga je potpisao.
Moze dejton biti kakav god ali nije dejton fulio presudu protiv Srbije, nije dejton krao na respiratorima malinama putevima

Ovi isti sto seru o IZ, srali su kako sarajevo ne moze imati prugu novu, pa evo hvala bogu promijeni se nesto pa moze
Tako je sa svim

Termiti pod okriljem Islamske zajednice, halal selam i otimanje para od naroda, #neprocjenjivo
ok to sve, slažem se.
Prpa.ba

#18680 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

video wrote: 20/03/2022 22:10 Treba svoje pobrisati a ne tudje.
Gotovo sad, doslo je do provale. :mrgreen:

Idem i ja lagano sa ove teme, nema smisla trositi vise rijeci na uskoro neparlamentarne stranke :lol:
video

#18681 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Prpa.ba wrote: 20/03/2022 22:16

Idem i ja lagano sa ove teme, nema smisla trositi vise rijeci na uskoro neparlamentarne stranke :lol:
Ma i ja gasim sve za veceras
zagor_te_nej

#18682 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zagor_te_nej »

tako je, sad svi trkom do harisa z. po sendvič :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#18683 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 20/03/2022 22:16

Al si i ti fatalista jebote :D
Gandalf

#18684 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Gandalf »

dulekrele wrote: 20/03/2022 21:55 Konakovic nije za politike. Sto je najgore nije ni za sporta. Obje tvrdnje je sam dokazao.
Za politiku je još i manje talentovan
mo-town

#18685 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

Gandalf wrote: 20/03/2022 22:25
dulekrele wrote: 20/03/2022 21:55 Konakovic nije za politike. Sto je najgore nije ni za sporta. Obje tvrdnje je sam dokazao.
Za politiku je još i manje talentovan
NIP-u dzenaza na iducim izborima.
pemanapemani

#18686 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pemanapemani »

Nisam simpatizer NiP, ali mi nije jasno cemu ovolika frtutma oko 10 recenica koje je napisao Konakovic?

2018., SDA je dala HDZ apsolutnu kontrolu u DN, a to su opravdali obecanjem HDZ da ce biti fini i nece blokirati.
Onda 2020. potpisu Mostarski sporazum, iako je HDZ blokirao izbor Vlade FBiH, popunu Ustavnog suda FBiH...

Interesuje me sta dalje?

Kako izabrati novu Vladu FBiH 2022., ako HDZ bude opstruirao popunu kluba Hrvata DN?
Taman i da ne opstruiraju moze se desiti situacija iz 2010., 5 od 17. Hoce li Schmidt, kao Inzko odluciti da je to dovoljna trecina?

Mislim, vidim da se nesto slavi, pa bih volio da mi neko objasni sta i kako ce se u buducnosti osigurati bolje i brze usvajanje Zakona i odluka za dobrobit gradjana?
cyprus

#18687 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cyprus »

Apsolutno mi se ne da raspravljat (niti ću), ali meni djeluje da je je Dino Konaković jedini akter na političkom nebu Bosne i Hercegovine koji trenutno predstavlja glas razuma, i koji je svjestan kolika pizdarija može izać iz ovog neusvajanja novog izbornog zakona...
drug_profi

#18688 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ma kad je narod ovdje bio pametan? Pogotovo sa glasova desnice.... :lol:
tutku

#18689 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tutku »

cyprus wrote: 21/03/2022 00:18 Apsolutno mi se ne da raspravljat (niti ću), ali meni djeluje da je je Dino Konaković jedini akter na političkom nebu Bosne i Hercegovine koji trenutno predstavlja glas razuma, i koji je svjestan kolika pizdarija može izać iz ovog neusvajanja novog izbornog zakona...
Kakva tacno pizdarija moze izaci? Ja cu ti onda objasniti kakva moze izaci usvajanjem izbornog zakona po zelji hdz.
pinkman

#18690 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

cyprus wrote: 21/03/2022 00:18 Apsolutno mi se ne da raspravljat (niti ću), ali meni djeluje da je je Dino Konaković jedini akter na političkom nebu Bosne i Hercegovine koji trenutno predstavlja glas razuma, i koji je svjestan kolika pizdarija može izać iz ovog neusvajanja novog izbornog zakona...
Ma ne pitamo se mi nista. Ako je neko isplanirao da ovdje bude "pizdarija", kako ti kazes, onda ce i biti.
kiligonzales

#18691 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kiligonzales »

Kao bivsi glasac SDP i ljubitelj socijaldemokratije, moram sebi dati za pravo da mi jesmo pogrijesili glasajuci za Komsica, ne zbog Hrvata nego zbog onoga sto je na koncu donjeo SDP sam Komsic praveci raskol u drugoj drzavotvornoj stranci pored SDA. Time je najvise izgubila BiH, a dobili Covic i Dodik.

Sto se tice SDA. Sda je isporucila radi sebe i mira u kuci HDZ sve, a bome dala je i dosta toga Dodiku. Mogla je, a nije na mjesto podpredsjenika FBIH staviti Srbina iz ljevicarskih stranaka, odredila se za onoga iz SNSD, da bi odrzala status Ramiza Salkica u manjem entitetu. Otuda i blokada FBIH.

Prica o izbornom zakonu, SDA je posluzila za obracunavanje sa konkurencijom u FBIH. Jasno je da gube izbore i konce pa je bilo potrebno dici rejting stranci ko biva pricanjem da oni nece dati nista HDZ. Suvise dobro to zvuci da bi bilo istinito. Drugi su ko biva bili spremni prihvatiti sporazum, a oni nisu jer drugi su spremni izdati, a oni ne.

Mislim koga oni prave budalama. Poslje 8 godina kontinuirano lose vlasti SDA, bore se za jos 4 godine i onda kad zasluzuju vise nego ikada poraz i odlazak u opoziciju. Naravno da nebih volio da SDA dozivi sudbinu SBiH ili SDP jer bi to bilo obezglavljivanje Bosnjaka, ali da mora u opoziciju i treba biti kaznjena, mora.

NIP je mala SDA. Ma koliko se predstavljaju pravednicima narodu, daleko su oni od pravde. Principijelnija politika Nase stranke nego njih samih i vjerujem da bi ta naizgled mala stranka kada bi kojim cudom imala rezultat jednog SDP barem one 2010 godine, odigrala kljucniju i dokazaniju ulogu protiv kriminala i korupcije od svojih saveznika NIP i SDP.

Ono sto je sigurno kada se dese izbori 2022, stranke dobitnice ispred bosnjackog naroda pokazace svoje pravo lice. NIP ukoliko ostvari dobar rezultat sigurno ce biti isto olicenje korupcije i nepotizma kao sto je SDA. Do tada bice prodavaci magle. Ne pada list daleko od drveta, tako ni NIP od SDA.

Volio bih da ne budem upravu.
pinkman

#18692 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

kiligonzales wrote: 21/03/2022 01:11 Sto se tice SDA. Sda je isporucila radi sebe i mira u kuci HDZ sve, a bome dala je i dosta toga Dodiku. Mogla je, a nije na mjesto podpredsjenika FBIH staviti Srbina iz ljevicarskih stranaka, odredila se za onoga iz SNSD, da bi odrzala status Ramiza Salkica u manjem entitetu. Otuda i blokada FBIH.
O cemu ti? :? Milan Dunovic je potpredsjednik FBIH, Srbin iz DF-a koja je ljevicarska stranka... predsjednik Marinko Cavara koji je HDZ, a drugi potpredsjednik Melika Mahmutbegovic iz SDA.

U RS-u je Ramiz Salkic izabran na izborima. Tamo su svi kandidati za predsjednika, ali logicno nije imao sansi, pa je postao potpredsjednik.
Grean

#18693 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Grean »

Putanje je po Bakirovim rijecima na Federalnoj je li on ovo odbio samo zbog izbora.

Kao Covic je svojim ponasanjem omrznuo bosnjackom narodu pa se time prostor bosnjackih pregovaraca suzio. Drugim rijecima mozda i bih ali ne smijem sad.
kiligonzales

#18694 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kiligonzales »

On se boji jer se boji za svoju guzicu. Vjeruje da ukoliko se odbije ono sto stranci nude Bosnjacima, da ce cijena tog odbijanja biti gubitak izbora i da ce se 2022 godine na izborima onome ko odbije strance desiti sudbina SBiH sa odbijanjem aprilskog paketa i SDP sa odbijanjem briselskog sporazuma.

Pizdarije su moguce sa i bez prihvatanja novog izbornog zakona jer Evropa nema moralnog centra, njeni ideali zive na rijecima, za razliku od Amerikanaca koji ce slijedece ideale, ali i interese voditi se svojim intervencionalizmom i reagovati kada smatraju da je to potrebno. Rusi su kao i Amerikanci i njihova politika se vodi parolom nema tudjih ratova. Oni su to pokazali tokom cijelih 90tih jer su bili sudionici ratova na 90tih, iako je Moskva sluzbeno zabranila odlaske Rusima na strana ratista, postupala je jednako Srbiji, koja je formalno povukla vojsku iz Hr i BiH, a neformalno ostavila dio komadnog kadra, oruzje tesko i lako, te poslala SDB i paravojsku kao ispomoc lokalnim Srbima u HR i BIH, Rusi su tako rekli ne odlascima u ratovima na Balkan, a imali dobrovoljce u BIH koje je okupljala ruska opozicija i to organizujuci punktove u vecim gradovima Rusije, otvoreno podrzavali Milosevica, bili finansijeri i pomagaci tome rezimu, te njihova obavjestajna sluzba kao i grcka, pomagali i poducavali jedinice poput crvenih beretki koji su tada bili vodjeni zlocincem Stanisicem, Simatovicem i drugim.

Evropa nije spremna za reakciju u BIH i ako se desi da RS po diktatu Rusije krene u osamostaljenje 28. juna 2022. godine, jedino ko ce ovdje reagovati jesu SAD-e, zahvaljujuci njoj su se ovdje i desile pozitivne promjene, od vojne intervencije protiv Srba koja je prethodila miru, do Dejtona, do nove intervencije NATOa zbog rata na Kosovu, do svrgavanja Milosevica i njegovog hapsenja i sudjenja istome i ostalim zlocincima...

Moja preporuka za citanje su ti tri knjige, prva je Mir i Kazna Florence Hartmann, druga je Ledeni vjetar iznad Sarajeva Guillaume Ancel, Unfinest Hour: How Britain Helped to Destroy Bosnia od Brendana Simmsa
kiligonzales

#18695 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kiligonzales »

pinkman wrote: 21/03/2022 01:26
kiligonzales wrote: 21/03/2022 01:11 Sto se tice SDA. Sda je isporucila radi sebe i mira u kuci HDZ sve, a bome dala je i dosta toga Dodiku. Mogla je, a nije na mjesto podpredsjenika FBIH staviti Srbina iz ljevicarskih stranaka, odredila se za onoga iz SNSD, da bi odrzala status Ramiza Salkica u manjem entitetu. Otuda i blokada FBIH.
O cemu ti? :? Milan Dunovic je potpredsjednik FBIH, Srbin iz DF-a koja je ljevicarska stranka... predsjednik Marinko Cavara koji je HDZ, a drugi potpredsjednik Melika Mahmutbegovic iz SDA.

U RS-u je Ramiz Salkic izabran na izborima. Tamo su svi kandidati za predsjednika, ali logicno nije imao sansi, pa je postao potpredsjednik.
Greska, do mene je. :D Ponjelo me, znam da se 2019, 2020 insistiralo da to mjesto bude popunjeno Srbinom iz SNSD jer su sami sebe proklamovali u jedine legitimne Srbe.
pinkman

#18696 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

kiligonzales wrote: 21/03/2022 01:45
pinkman wrote: 21/03/2022 01:26

Greska, do mene je. :D Ponjelo me, znam da se 2019, 2020 insistiralo da to mjesto bude popunjeno Srbinom iz SNSD jer su sami sebe proklamovali u jedine legitimne Srbe.

A zato je Denis Sulic legitiman Bosnjak :D
Point.

#18697 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Jebiga Dino, uzalud i lajk od Željane, ispade ti donji.

Sve po zasluzi, sve po zasluzi. :maca:
Styling

#18698 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

ReymondReddington wrote: 20/03/2022 19:59
Styling wrote: 20/03/2022 19:49

Dali su svi svoje prijedloge, ali nisu prihvaceni i o njima nije raspravljano. Ne svidjaju se Bakiru i Draganu.
Problem je što niko izuzev ovih koji sastance i ne zna te prijedloge. Ne znamo ni šta je predloženo ni šta je odbijeno ni šta je prihvaceno.
Gdje je problem da se to iznese u javnost?

HDZ predlaze to i to...
SDA predlaze to i to...
NIP predlaze to i to..

Na kraju napises sve stranke se slazu oko tog i tog.
Ne slazu se oko tog i tog...

Konacni prijedlozi izbornog zakona na bazi gore navedenih zahtijeva stranaka:
varijanta 1,
varijanta 2,
varijanta 3,
varijanta 4 itd...

i navedes na kraju koje stranke su za koje varijante.
Dino je pokusao objasniti, ali svekolika nabrijana online ekipa SDA, DF, SDP i ostali nece da shvate. Ili su intelektualno ogranieni pa ne mogu da shvate. Nakon ovih propalih pregovora ide se u dalje blokade. Covic i Dodik ce sve uraditi da dokazu svoju moc i da je drzava nefunkcionalna. A izbori su ozbiljno dovedeni u pitanje.
mayab

#18699 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mayab »

NAJŽALOSNIJE JE ŠTO SU SE OVI PREGOVORI (ako ja dobro vidim i shvatam iz vijesti) PRETVORILI U TO DA SE RJEŠAVAJU "PROBLEMI" I ŽELJE HDZ-a, DRAGANA ČOVIĆA I EKIPE OKO NJEGA, NJEGOVIH VJERNIH PRATILACA!!!

NIGDJE NIKO DA POMENE SILNE PRESUDE SUDA ZA LJUDSKA PRAVA IZ STRAZBURA, (5 (pet) komada) :shock:
A UPRAVO NA TIM PRESUDAMA (koje su pokazale diskriminatoran i nedemokratski ustroj Ustava i IZ!) TREBA DA BUDE TEŽIŠTE !!! :cry:

Bože uzmi nekoliko cigli, i budi precizan!
Styling

#18700 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

neon-x wrote: 20/03/2022 20:16
Login77777 wrote: 20/03/2022 19:52
Sumnjam da je istina. Jer koji razlog bi druga strana imala da ovo ne prihvati?
A i zasto bi HDZ na ovo pristao a imali samo sigurno Predsjednistvo?
Strahovi HDZ i hrvatskih stranaka je da po vazecem zakonu mogu teoretski izgubiti i Dom naroda jer depopulacijom gube glasacko tijelo i da ce vremenom biti uklonjeni iz politickog zivota. To i jeste glavni izvor svih ovih zaostravanja i belaja. Tako da bi im teoretski i uklanjanje nekih mogucnosti blokada ali da za uzvrat dobiju IZ gdje ce birati "legitimne" Hrvate u DN bilo prihvatljivo. Sve bi se to dalo rijesiti da ima iskrenosti i mudrosti i s jedne i s druge strane. Ali briga ikoga za Drzavu, bitno je poopulizmom sebe namiriti i obezbijediti sto vise glasova na izborima.

Bez obzira ko bio ili ne bio u pravu novi IZ je jedan od preduslova za put ka EU i on se mora donijeti. Kakav on treba biti je stvar dogovora ali i Ameri i EU ponavljaju dva entiteta, tri naroda i da se konstitutivnost nece ukidati.

Medjutim, jedna stvar je jasna. SDA odgovara iskljucivo status quo i rahat patnja. Tu zavrsava sva prica. Nerijesavanje kljucnih pitanja ih cini vjecitim zastitnicima Bosnjaka. Niti moraju sta da rade niti grade niti o drzavi da misle. O tome se brine MZ a njhovo je samo da obecavaju Bosnjacima da ce dobiti drzavu ako se budu dovoljno dugo patili u rahatluku. Kud ces bolje.
HDZ i SDA su na istoj strani ovdje, to svima treba da bude jasno. U trenutnom odnosu snaga na terenu i SDA strmoglavljivanju zadnjih dvije godine obojici odgovara da ne bude izbora. Nemojte misliti da bi Bakiru bilo mrsko da se izborim ne odrze. Osta Fadil premijer, osta Bakir u Domu naroda. Ne treba biti naivan pa pomisliti da Bakir misli da drzavu u ovim pregovorima. Misli samo na svoju guzicu.
Post Reply