Ukrajina

Nierika

#67151 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

daddy-kool wrote: 20/03/2022 22:55
Spoiler
Show
Šta planiraju ako ne predaju grad do 5am? :|
Nespin

#67152 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 10:44, edited 1 time in total.
Nierika

#67153 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

liga.net wrote:Mayor of Kyiv Vitaliy Klitschko reports that rescuers are extinguishing a very large fire at the spot of the explosion in the capital - this is the territory of one of the shopping centers in the Podilskyi district.

It is known that one person died. All services work on the spot - rescuers, doctors, police. The information is being clarified.
Dozer

#67154 Re: Ukrajina

Post by Dozer »

Poravnati ga do temelja.

P.S. Svaki tenk je najslabiji izmedju gornjeg dijela gusjenica i tijela, u onom procijepu. Tu moze proci i PAT 30mm, ali i RPG. Pucanjem u zadnji dio pogadja se motor.
Iste tacke su Amerima gadjali i u Iraku RPG-jevima. I lozili ih k'o sibice. Zato na tenkovima bas na tim mjestima vise dodatne zastite, kako bi se zastitio taj procjep od RPG-a Od PAT-a 30mm nisu neka zastita..
Last edited by Dozer on 20/03/2022 23:37, edited 1 time in total.
Nespin

#67155 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Nierika

#67156 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

mist wrote: 20/03/2022 23:11
Spoiler
Show
Ne znam da sam ni na jednom drugom snimku ovoliko stakla vidjela da pada.
Dozer

#67157 Re: Ukrajina

Post by Dozer »

Odbrana je daleko laksa od napada, pogotovo u urbanom okruzenju. Te borbe su najpogubnije za oklope.

A nisu oni jos poceli koristiti ni termobaricne bombe i projektile, fosforne, bombardere, balisticke projektile....
Kako rekoh, jos se tu ima svasta za potrositi.... nazalost.
Last edited by Dozer on 20/03/2022 23:42, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#67158 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Dozer wrote: 20/03/2022 23:20
palermo wrote: 20/03/2022 23:11 pa činjenica da ni za koga ne navijaš u ovome ratu te već diskredituje.

Dobri ljudi navijaju za Ukrajinu i njihovu herojsku odbranu.

Loši ljudi navijaju za Rusiju. A najlošiji ljudi su neutralni.....ovi loši ljudi što navijaju za Rusiju možda u nekim drugim okolnostima mogu postati i dobri ljudi, neutralni nikada ne mogu.
Auh.... kakve karegorizacije.... Neki bas ne kontaju sta ja pisem i o cemu govorim...
Ne navijam ni za zapad ni za Ruse. Ukrajine mi je zao jer ce najebati gore od nas, i logicno da prema tome imam empatiju.

Ali - nije vam ovo jebena utakmica ba... Kakvo crno navijanje?!
Kontate li vi da je ovo mozda pocetak kraja svih nas, ili bar vecine...?
Percipirate li uopste sta je na kocki...? :roll:
Pa ako je početak kraja, šta ćemo? Sjebavat se preostalih nešto malo?

Gomilati zalihe?

Praviti skloništa?

Gledati Bear Gryllsa?
Nadzornik

#67159 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

Sta li namjeravaju Rusi uraditi sa Marijopoljem nakon isteka ultimatuma je velika nepoznanica... :(

Image
Dozer

#67160 Re: Ukrajina

Post by Dozer »

Chmoljo wrote: 20/03/2022 23:41
Auh.... kakve karegorizacije.... Neki bas ne kontaju sta ja pisem i o cemu govorim...
Ne navijam ni za zapad ni za Ruse. Ukrajine mi je zao jer ce najebati gore od nas, i logicno da prema tome imam empatiju.

Gomilati zalihe?

Praviti skloništa?

Gledati Bear Gryllsa?
Necemo nista. Pricamo. Smijemo li?
RitamNeredaGRB

#67161 Re: Ukrajina

Post by RitamNeredaGRB »

zagor_te_nej wrote: 20/03/2022 23:05
RitamNeredaGRB wrote: 20/03/2022 22:57 Ne slažem se sa Dozerom, ali je momak dokazani borac i patriota, pa možda bi trebalo obratiti pažnju na koji način se ovdje tretira. Na kraju krajeva, svako ima pravo na svoje mišljenje, ova vrsta isključivosti i totalitarizma je svojstvena onima protiv kojih većina nas navija.
upratio sam postove dotičnog i vidim da je tako kao što kažeš, ali sam je dao povoda, jer je prvim upisom blago rečeno omalovažavao forumaše koji su uz ukrajniski narod.

i naravno, ne slažem se s njegovim mišljenjem u ovoj temi, za razliku od drugih u kojima je pisao.
Nije problem što se ne slažeš, problem je jedino u pristupu. Nije uredu nikako što ako neko komentariše, a odstupi od nekog "zvaničnog" narativa na forumu, odmah te ljudi etiketiraju. Pogotovo što uz etikete, idu epiteti koji su ispod svakog nivoa. Dajte malo povedite računa kada su u pitanju dokazani pripadnici ARBIH i MUPA, stvarno je ispod časti da ih se ovako spušta na najmizerniji način. Fakat bezveze. Druga stvar, isključivost je imanentno sistemu protiv kojeg smo se borili 92-95, a i sistemu protiv kojeg se Ukrajinci sada bore. Mislim da je uredu da svako ima pravo da iznese svoj stav i mišljenje, ako su u skladu sa pravilima foruma. Ukoliko se ne krše pravila foruma, ne vidim razlog da se neko limitra ili odstranjuje sa teme jer ima drugačije mišljenje.

I da, nadam se da će im Ukrajinci zadati još više glavobolje..Problem je što je Putler u glavi ostao još u vremenu SSSR. Ništa se nije promjenilo. Očigledno mu je strategija bila krhni 200 000 ljudi, hiljade tenkova i to je to. Boli ga briga za živote svojih vojnika, jesu li gladni, žedni, taoc je svojih ambicija.. isto kao i prethodnici. I na kraju će izaći kao pobjednik, jer je spreman da uradi svega, da istjera svoje ambicije, jer mu se trenutno čitav svijet smije. Ali i sa druge strane ljudima je prekipilo terora ove bagre, zadnjih 70 godina.

Meni je čudno recimo, kako niko od novinara, recimo u interviju sa ambasadorom, nije postavljeno pitanje: Kako je moguće da niko ne želi da živi sa Rusima u bilo kakvoj vrsti zajednice ? Kako je moguće da ljudi koji su im vjerski, kulturološki i historijski bliski, te su sa mnogim živjeli zajedno u različitim formama, jednostavno ne žele da žive sa njima. To je civilizacijski poraz za Rusiju. Ako je Zapad toliko loš, zašto svi tamo žele ?

Pozdrav domovini i Slava Ukrajini.
zigzag

#67162 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Dozer wrote: 20/03/2022 23:41 Odbrana je daleko laksa od napada, pogotovo u urbanom okruzenju. Te borbe su najpogubnije za oklope.

A nisu oni jos poceli koristiti ni termobaricne bombe i projektile, fosforne, bombardere, balisticke projektile....
Kako rekoh, jos se tu ima svasta za potrositi.... nazalost.
Šta nisu počeli koristiti?
Nespin

#67163 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
saimidin

#67164 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Chmoljo wrote: 20/03/2022 23:41

Gomilati zalihe?

Praviti skloništa?

Gledati Bear Gryllsa?
Sjetiti se svih sranja sto su uradili ameri zadnjih ... ma ovo otkad postoje I zabrinuti se za putina jer nema izlaznu strategiju, usput napisati istu, bacit ce "malu atomsku" na ukrajinu, I onda kada zapad izrazi zaljenje, opet okriviti amere sto nisu... :lol:

Ja cekam kad ce ukljuciti nibiru :izet: jer ovo mu sve ima smisla :lol:
Nierika

#67165 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

Nadzornik wrote: 20/03/2022 23:41 Sta li namjeravaju Rusi uraditi sa Marijopoljem nakon isteka ultimatuma je velika nepoznanica... :(

Image
Ne znam šta im mogu još uraditi a da već nisu. Nuklearno oružje mislim da se ne bi usudili, mada i ovo dosad što su radili po meni nije ništa blaže od nuklearnog.
Romanija

#67166 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

Ako Ukrajinci izgube ovaj rat, volio bih procitati iz njihovih izvora sta je bio stvarni razlog mlakog otopora i predaje Khersona i poglavito Melitopolja. Pretpostavljam da je krilo prema Odesi vise branjeno, ali zavalili su Mariuopolj pravo i kad prestane otpor Rusi ce definitivno dobiti na dinamici na juznom djelu fronta. Plus sto gube mic po mic na najutvrdjenijim linijama ka DNR gdje su im najiskusniji borci bili.
karanana

#67167 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Dozer kaze da se rusima ovaj rat treba pustiti iako ga ne mogu dobiti jer u drugom slucaju slijedi atomski rat i kraj svijeta i toga se on boji. Ne on nego svi jer ne znamo sta je drugo rjesenje. Ove mikropregovore sad okacit macku o rep jer od toga nema nista. Mada i kad/ako ima se pusti ukrajina zbog atomske je li tu staju ili onda ide iduci zahtjev? Kako god i ja se bojim da idemo prema nuklearnom ratu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#67168 Re: Ukrajina

Post by sime_cipol »

Ja ne mogu da vjerujem da ljudi koji su preživjeli rat, proveli po rovovima, granatiranju, bili 4 godine okruženi, da kukaju, da se boje, pa cak i atomske. Dobro, baci je. I sta? Kraj svijeta? Neka je. Odavno je ljudska rasa otisla u 3pm, mozda je i vrijeme da nestanemo ko dinosaurusi.
Jebo te zivot kao da planirate zivjeti 300 godina, a sutra vas moze kap spucati, infrakt puci, auto pregaziti.
Zivite od 800 KM, sutra ce vam penzija biti 500. Prezivljavate svaki dan.
A_A_AKCIJA

#67169 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 20/03/2022 23:24
Pa šta je god na kocki, tvoja ljudska obaveza je da si na strani onih koji su protjerani bez ikakva razloga, onih koji su pod granatama, onih koji su samo htjeli mirno živjeti, ali nekima i to smeta. To hoće li atomska ili neće, hoće li biti kraj zemlje ili neće, uopšte te ne oslabađa obaveze da dok si živ jednostavno budeš dobar čovjek.
Ili jednostavnije:

Ne biti sitnošićarska pička i makar riječima podržati pravu stranu bez rezerve. To je civilizacijski minimum.
zigzag

#67170 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

te
Otto_13 wrote: 21/03/2022 00:06
Nierika wrote: 20/03/2022 23:57

Ne znam šta im mogu još uraditi a da već nisu. Nuklearno oružje mislim da se ne bi usudili, mada i ovo dosad što su radili po meni nije ništa blaže od nuklearnog.
Ravnanje artiljerijom , avijacijom . Napalm . Unistenje svega zivog kao u Groznom ili Alepu !
.
Onda nema svrhe čekati. Jedino kontranapad iz grada. Pošto rusi nemaju kontrolu nad cijeol teritorijom juga Ukrajine, ovi bi se mogli dokopati "slobodarskog" Kersona.

Ti jw bolje nego čekati rakete.
zigzag

#67171 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

A_A_AKCIJA wrote: 21/03/2022 00:14
palermo wrote: 20/03/2022 23:24

Pa šta je god na kocki, tvoja ljudska obaveza je da si na strani onih koji su protjerani bez ikakva razloga, onih koji su pod granatama, onih koji su samo htjeli mirno živjeti, ali nekima i to smeta. To hoće li atomska ili neće, hoće li biti kraj zemlje ili neće, uopšte te ne oslabađa obaveze da dok si živ jednostavno budeš dobar čovjek.
Ili jednostavnije:

Ne biti sitnošićarska pička i makar riječima podržati pravu stranu bez rezerve. To je civilizacijski minimum.
:thumbup:
Nierika

#67172 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

Otto_13 wrote: 21/03/2022 00:06
Nierika wrote: 20/03/2022 23:57

Ravnanje artiljerijom , avijacijom . Napalm . Unistenje svega zivog kao u Groznom ili Alepu !
Nije da dosad nisu ravnali..Mislim da se za sada neće predati:
kyivindependent wrote:Ukraine rejects Russia's demand to surrender Mariupol. Deputy Prime Minister Iryna Vereshchuk responded to Russia’s earlier demand, stating that surrender is not an option. A letter from Russia’s Defense Ministry on March 20 said it would only establish a humanitarian corridor if Mariupol surrenders. Ukraine demands that Russian forces allow safe passage immediately.
valjuga

#67173 Re: Ukrajina

Post by valjuga »

Ma i ja se slažem, baci je putine ko te jebe al nema predaje.
Ukrajinci nisu pičke kao mi na balkanu .Putin i da osvoji ukrajinu ići će dalje 100% i na kraju će je morati baviti negdje.
Ko ga jebe ba,putler je pizda hinjska.Ko da je naš s ovih prostora.
giannibelif

#67174 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

I ja to počesto pomislim, a sad malo intenzivnije u svjetlu svih dešavanja u Istočnoj Evropi. Nije civilizacija jednostavno zaslužila postojanje, evidentno se ide prema uništenju svega što se hiljadama godina sticalo u domenu znanja. Žao mi je djece koja se rađaju u ovim usranim okolnostima. Cijela planeta poligon za testiranje oružja, virusa, bolesti, ekonomskih parametra zavisnosti slabih od jačih, glad u Africi u 21. vijeku, pola zemalja trećeg svijeta nema pitke vode, arapsko-izraelski sukob od sedamdeset godina za koji se ne želi naći riješenje, a moguće je i sve skupa...
A_A_AKCIJA

#67175 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

karanana wrote: 21/03/2022 00:04 Dozer kaze da se rusima ovaj rat treba pustiti iako ga ne mogu dobiti jer u drugom slucaju slijedi atomski rat i kraj svijeta i toga se on boji. Ne on nego svi jer ne znamo sta je drugo rjesenje. Ove mikropregovore sad okacit macku o rep jer od toga nema nista. Mada i kad/ako ima se pusti ukrajina zbog atomske je li tu staju ili onda ide iduci zahtjev? Kako god i ja se bojim da idemo prema nuklearnom ratu.
Sjajno.

I gdje ćemo završiti? U svijetu gdje će Rusi sutra Finskoj reći, predajte se ili ćemo vas nukat. Pa Švedskoj. Indija Bangladešu. Kina Tajvanu...

Sjajan svijet za život. Umjesto jednog nuklearnog holokausta, moći ćemo birati iz čitave palete...
Post Reply