Konstitutivni ili konstituentni je stvar prevoda.
Ne postoji ZVANIČAN prevod pa svako bira šta mu odgovara.
Konstitutivni ili konstituentni je stvar prevoda.
O Duše sa sIkiricom, ti si ovdje novi ili si klo(v)n ?zagor_te_nej wrote: ↑20/03/2022 22:58a nije ni vama dvoma lako, taman možete pod ruku s bakirom i sve ovce na broju...
Čitao sam negdje zanimljiv tekst, analizu, nebitno, gdje kaže za Dragana, otprilike što govoriš za Milorada.nermin-z wrote: ↑20/03/2022 22:55Slobodno tu dodaj i Dodika iako ovdje nije direktno upetljan. Što god da se Bake i čović dogoveore, ako nebi odgovaralo Dodiku, on bi se brzo umiješao.zagor_te_nej wrote: ↑20/03/2022 22:43 e jesu im čović i bakir kosku bacili i sad zadovoljno trljaju ruke i kontaju "dok je ovaca, bit će i vune".![]()
"oni hoće da se otcijepe, a mi im ko ne damo"![]()
Dodiku odgovara PRIČA o odcjepljenju, zahvaljujući njoj dobija glasove.
Da li mu odgovara odcjepljenje... e to je već diskutabilno.
Ovako je prvi čovjek u RS i glavni BAJA u BiH.
Kad bi se (teoretski) RS pripojilla Srbiji... gdje bi bio TADA.
Priča je jedno a praksa je nešto drugo.
Ja se nebih kladio na to da bi Dodik pristao na otcjepljenje i da mu ga neko ponudi.
U Srbiji bi bio DRUGRAZREDNI političar. Štaće mu to?
Da on voli narod, makar i Srpski, nebi ga KRAO.
ja sam novi, a klovnovi su s vama u sda/hdz taboru.Novak20 wrote: ↑20/03/2022 23:00O Duše sa sIkiricom, ti si ovdje novi ili si klo(v)n ?zagor_te_nej wrote: ↑20/03/2022 22:58
a nije ni vama dvoma lako, taman možete pod ruku s bakirom i sve ovce na broju...
Ne možeš na Engleskom jer je ovo BiH a radi se o zakonu.daddy-kool wrote: ↑20/03/2022 23:01Ili ko poznaje engleski zna da su sastavni. Ali mozemo i na engleskom, tj americkom.
dosadni ste sa liknovanjem teksta avde avdića sa 5 različitih portala.MujkicHaris wrote: ↑20/03/2022 23:05 Istraga - Elektori macht frei: U Srebrenici je jedan čovjek jedan glas, u Federaciji glas jednog Hrvata kao deset bošnjačkih
To je lako moguće.zrakomlat wrote: ↑20/03/2022 23:00Čitao sam negdje zanimljiv tekst, analizu, nebitno, gdje kaže za Dragana, otprilike što govoriš za Milorada.nermin-z wrote: ↑20/03/2022 22:55
Slobodno tu dodaj i Dodika iako ovdje nije direktno upetljan. Što god da se Bake i čović dogoveore, ako nebi odgovaralo Dodiku, on bi se brzo umiješao.
Dodiku odgovara PRIČA o odcjepljenju, zahvaljujući njoj dobija glasove.
Da li mu odgovara odcjepljenje... e to je već diskutabilno.
Ovako je prvi čovjek u RS i glavni BAJA u BiH.
Kad bi se (teoretski) RS pripojilla Srbiji... gdje bi bio TADA.
Priča je jedno a praksa je nešto drugo.
Ja se nebih kladio na to da bi Dodik pristao na otcjepljenje i da mu ga neko ponudi.
U Srbiji bi bio DRUGRAZREDNI političar. Štaće mu to?
Da on voli narod, makar i Srpski, nebi ga KRAO.
Da Draganu ustvari najviše odgovara Željko, jer je na taj način lik glavni u Hrvata. Čim bi se riješilo pitanje člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Dragan bi vjerovatno popushio izbore, da ga Hrvati nebi podržali uopšte kao ni HDZ ali zbog nerasipanja glasova, glasUju za njih/njega.
To sto ne poznajes engleski je tvoj problem. Nas ustav je napisan na engleskom, a nerazumijevanje te ne opravdava.nermin-z wrote: ↑20/03/2022 23:04Ne možeš na Engleskom jer je ovo BiH a radi se o zakonu.daddy-kool wrote: ↑20/03/2022 23:01
Ili ko poznaje engleski zna da su sastavni. Ali mozemo i na engleskom, tj americkom.
Zakon ne može da prevodi svako KO MISLI da zna Engleski.
ja sam to naglasio - jer je to uvijek tako.noviforumas wrote: ↑20/03/2022 22:06 Gdje su Kolinda, Novak i ostali? Dobro je neko primjetio da naprosto nestanu, pa se onda pojave s nekom novom pricom.![]()
Ma nije sami njegov. I tvoj je problem. A i moj. Cim ulazimo s njim u diskusiju svjesni da nema osnovna predznanja.daddy-kool wrote: ↑20/03/2022 23:20To sto ne poznajes engleski je tvoj problem. Nas ustav je napisan na engleskom, a nerazumijevanje te ne opravdava.
Svako ko je IZABRAN je PREDSTAVNIK onih koji su ga IZABRALI.
Nekonstituvni narodi su bitni u IZ po ptanju presude Sejdić-Finci.
Tačno je sve osim toga da 99% forumaša razmišlja na plemenski način.
Pogledaj malo iznad.vee-jay wrote: ↑20/03/2022 22:37 Definicija predsjednistva BiH je:
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, na osnovu sadašnjeg Ustava, definisano je kao najviša državna institucija, u kojoj funkciju kolektivnog šefa države vrše ravnopravno tri člana iz reda konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine: bošnjačkog, srpskog i hrvatskog.
Gdje ovdje pise o "predstavnicima Narodima"?
I moj što raspravljam s vama!mo-town wrote: ↑20/03/2022 23:47Ma nije sami njegov. I tvoj je problem. A i moj. Cim ulazimo s njim u diskusiju svjesni da nema osnovna predznanja.daddy-kool wrote: ↑20/03/2022 23:20
To sto ne poznajes engleski je tvoj problem. Nas ustav je napisan na engleskom, a nerazumijevanje te ne opravdava.
Dobar je. Sve vrijeme pregovora je na sve strane je vršio pritisak javnosti da ova nakarada ne prođe. Možda najviše na Twitteru.