Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Anquilla

#18576 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Anquilla »

mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:12 Ako je ovo istina trebalo je pristati na ovaj dokemnt:

Dokument koji je danas odbijen prije nego je krenuo prema Parlamentu BiH, prema centralama stranaka i široj javnosti rješavao je REDUKCIJU NADLEŽNOSTI DOMA NARODA FBiH, a također je definisao MEHANIZAM DEBLOKADE SVIH PROCESA, USVAJANJA ZAKONA I DRUGIH AKATA ‼️

Nijedan klub, pa ni klub Hrvata nijedan dokument ne bi mogao zaustaviti, a odluke se u Domu naroda donose prostom većinom❗️

Danas Čović može zaustaviti sve što poželi❗️

Dokument je predviđao i brisanje one famozne rečenice koja kaže da se na vitalni interes može pozvati “na sve drugo” za šta se odluči većina nekog kluba.
Knjiga vitalnog interesa precizno bi definisala šta je vitalni interes i ta bi kočnica nestala‼️

Ovako je naravno ostala
Meni izgleda kao da se ovim obračunava sa svima ostalim a ne HDZ-om koji je ovo odbio.
Prpa.ba

#18577 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

emmir1 wrote: 20/03/2022 19:13 Naravni sigurno ima neka kvaka zbog koje je HDZ ovo htio da potpiše, sigurno su veće ovlasti dobili.
Naravno da ima. HDZ-ov lubrikant iz B-HSP-a je tu da pricu umota u ugodan celofan.

Umjesto stavke "i ostalo", katalog nadleznosti Doma naroda FBiH bi se prosirio da ukljuci sve zivo. :mrgreen:
mirza_15

#18578 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

emmir1 wrote: 20/03/2022 19:13 Meni ovo ne izgleda loše što je Dino napisao.

Naravni sigurno ima neka kvaka zbog koje je HDZ ovo htio da potpiše, sigurno su veće ovlasti dobili.

No ako bi krenuli prema NATO i EU i zatvorili taj front prema Hrvatima, možda je imalo smisla
Dobio bi Čović sigurno mjesto u predsjedništvu. S druge strane bi se odblokirala Federacija i bili bi skinuti svi elementi blokade. Dom naroda bi dobio knjigu vitalnih nacionalnih interesa. Ako je tačno ovo je jako dobro. Ali eto, nije model kao u RS. Neko valjda očekivao da će stranke sa H predznakom potpisati političku kapitulaciju i pristati da od FBiH naprave entitet gdje se ništa neće pitati. I ja bih volio "jedan čovjek, jedan glas" ali nije realno. A ovaj pomak je bio realan i dobar. Dino je samo izletio sa glupom izjavom i to ga sada košta. Da upola manje koristi društvene mreže bio bi bolji političar.
ReymondReddington

#18579 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ReymondReddington »

mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:12 Ako je ovo istina trebalo je pristati na ovaj dokemnt:

Dokument koji je danas odbijen prije nego je krenuo prema Parlamentu BiH, prema centralama stranaka i široj javnosti rješavao je REDUKCIJU NADLEŽNOSTI DOMA NARODA FBiH, a također je definisao MEHANIZAM DEBLOKADE SVIH PROCESA, USVAJANJA ZAKONA I DRUGIH AKATA ‼️

Nijedan klub, pa ni klub Hrvata nijedan dokument ne bi mogao zaustaviti, a odluke se u Domu naroda donose prostom većinom❗️

Danas Čović može zaustaviti sve što poželi❗️

Dokument je predviđao i brisanje one famozne rečenice koja kaže da se na vitalni interes može pozvati “na sve drugo” za šta se odluči većina nekog kluba.
Knjiga vitalnog interesa precizno bi definisala šta je vitalni interes i ta bi kočnica nestala‼️

Ovako je naravno ostala
Dobro mu je neki lik u komentarima napisao. Nek uzme ovo i sastavi prijedlog izbornog zakona pa da vidimo ko je protiv i je li to tako kao što je navedeno.
Čitav ovaj proces je rekla kazala. Nek napisu na papir izborni zakon i dostave svima pa da vidimo a ne ove neke nebuloze postoje mehanizmi koji sprečavaju blokadu a kriju ih ko zmija noge.
mirza_15

#18580 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Anquilla wrote: 20/03/2022 19:18

Meni izgleda kao da se ovim obračunava sa svima ostalim a ne HDZ-om koji je ovo odbio.
Samo SDA je ovo odbila
pinkman

#18581 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:20
emmir1 wrote: 20/03/2022 19:13 Meni ovo ne izgleda loše što je Dino napisao.

Naravni sigurno ima neka kvaka zbog koje je HDZ ovo htio da potpiše, sigurno su veće ovlasti dobili.

No ako bi krenuli prema NATO i EU i zatvorili taj front prema Hrvatima, možda je imalo smisla
Dobio bi Čović sigurno mjesto u predsjedništvu. S druge strane bi se odblokirala Federacija i bili bi skinuti svi elementi blokade. Dom naroda bi dobio knjigu vitalnih nacionalnih interesa. Ako je tačno ovo je jako dobro. Ali eto, nije model kao u RS. Neko valjda očekivao da će stranke sa H predznakom potpisati političku kapitulaciju i pristati da od FBiH naprave entitet gdje se ništa neće pitati. I ja bih volio "jedan čovjek, jedan glas" ali nije realno. A ovaj pomak je bio realan i dobar. Dino je samo izletio sa glupom izjavom i to ga sada košta. Da upola manje koristi društvene mreže bio bi bolji političar.
Sumnjam da bi Covic pristao da se moze nesto bez njega napraviti. Konakovic bajke pise
Officer Crabtree

#18582 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Ma sad mu krivo što ga raja naložila, pa on sad kao otkriva neotkriveno. Nije mu ni mjesto bilo za tim stolom, al eto, nek se bori za sebe.
noviforumas

#18583 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviforumas »

Normalno da su bajke. Mozda fakat ide Fahrinim stopama.
mirza_15

#18584 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

pinkman wrote: 20/03/2022 19:25
mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:20

Sumnjam da bi Covic pristao da se moze nesto bez njega napraviti. Konakovic bajke pise
Čović je izjavio poslije pregovora da su dogovoreni mehanizmi deblokade FBiH, svih izbora (predsjednik, podpredsjednik Vlada) pa čak i sudija ustavnog suda FBiH. Niko to ne bi mogao da blokira nego bi postojao mehanizam da se isti izaberu. To je Čović izjavio.
Anquilla

#18585 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Anquilla »

mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:23
Anquilla wrote: 20/03/2022 19:18

Samo SDA je ovo odbila
Ne vjerujem da je ovo prihvaćeno od strane HDZ-a, oni nisu htjeli ništa tu puno mijenjati, kamoli odblokirati:
Sa strane bošnjačkih političkih predstavnika je kontinuirana tendencija i cilj bila smanjiti nadležnosti Doma naroda FBiH, dovesti ga na razinu Vijeća naroda RS i definitivno o tome nema prostora za razgovor.
Sačekat ćemo, da vidimo da li će neka druga stranka potvrditi priču da je ovo odbila SDA, ne vjerujem ja Čoviću kad kaže da se dogovorilo 5 od 6 stranaka, vazda ispusti neki važan dio priče.
Alternative777

#18586 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Alternative777 »

Image

:oops:

Pučanstvo i Pravda.
Prpa.ba

#18587 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Nakon ovolike podrske, ocekujem i da se pridruze bojkotu izbora. :lol:
pinkman

#18588 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:29
pinkman wrote: 20/03/2022 19:25

Čović je izjavio poslije pregovora da su dogovoreni mehanizmi deblokade FBiH, svih izbora (predsjednik, podpredsjednik Vlada) pa čak i sudija ustavnog suda FBiH. Niko to ne bi mogao da blokira nego bi postojao mehanizam da se isti izaberu. To je Čović izjavio.
Uvijek je to lijepo u teoriji, a kad dublje zarovis onda vidis praksu :D
plavi_E

#18589 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by plavi_E »

mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:06
Koliko je ovaj covjek ocajan to nije normalno. Tone sve dublje i dublje. U ove lazi ni sam ne vjeruje. Nazvat ce ga gazda Covic i narediti mu da prestane pisati gluposti da je Covic na ovo sve pristao.
Gandalf

#18590 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Gandalf »

I za dinu jedna tegla kmekmeza i to legitimnog :lol:
noviforumas

#18591 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviforumas »

Dino bi najradije da ostane ova etno-oligarhija, samo da on bude umjesto Bakira.
Konkretni

#18592 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Konkretni »

Kreten umislio da ga kritikuju samo botovi i stranački uhljebi :-)
mirza_15

#18593 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Anquilla wrote: 20/03/2022 19:31
mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:23

Samo SDA je ovo odbila
Ne vjerujem da je ovo prihvaćeno od strane HDZ-a, oni nisu htjeli ništa tu puno mijenjati, kamoli odblokirati:
Sa strane bošnjačkih političkih predstavnika je kontinuirana tendencija i cilj bila smanjiti nadležnosti Doma naroda FBiH, dovesti ga na razinu Vijeća naroda RS i definitivno o tome nema prostora za razgovor.
Sačekat ćemo, da vidimo da li će neka druga stranka potvrditi priču da je ovo odbila SDA, ne vjerujem ja Čoviću kad kaže da se dogovorilo 5 od 6 stranaka, vazda ispusti neki važan dio priče.
Meni je drago da je jučer pet stranaka od nas šest prihvatio model koji rješava sve probleme koje smo stavili ispred sebe, pa čak i onaj oko funkcionisanja Federacije BiH", rekao je Čović.

Tvrdi da su jučer Hrvati bili spremni na tri, četiri vrlo jasna ustupka.

"Neko je to zvao blokadom, ja bi rekao da bude funkcionalnija BiH, međutim na njihovo iznenađenje, SDA, nisu misli da ćemo to dati. Kad smo mi to dali išli su dalje, onda smo rekli da ne može više, da se ne može rušiti BiH na način da se ključni obrisi Dejtona sruše kroz Federaciju BiH", rekao je Čović.

Dodao je da su govorili o tome kako riješiti pitanje imenovanja Vlade Federacije BiH bez bilo kakvih mogućnosti da neko zaustavlja taj proces.

"Kako definisati predsjednika Federacije BiH i dva potpredsjednika, da niko nema mogućnost blokirat taj proces", rekao je Čović.
A ako je neko mislio da će stranke sa H predznakom pristati na RS model onda taj pojma nema. Pogledate vlast u RS-u, preslikate na FBiH i bude vam jasno šta bi se desilo. Budali je jasno da stranke iz Hercegovine na to neće pristati. Onaj ko je gurao to pitanje je ustvari želio propast pregovora jer mu je savršeno jasno bilo da od toga nema ništa.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18594 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mk ultra »

noviforumas wrote: 20/03/2022 19:39 Dino bi najradije da ostane ova etno-oligarhija, samo da on bude umjesto Bakira.
Najbolje je fadil jos malo
Najbolje je da mi i dalje imamo blokiranu izgradnju AC
Jos malo respiratora i sličnog

To je najbolje

Kakva ce ti drzava biti kad nema ljudi?
Bošnjačka, hrvatska??
Kurčeva ko i sad

Sve dalje blokade nas vode u propast, a ti gledaj ko ce gdje da glasa :thumbup:
Hakiz

#18595 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Blitzz wrote: 20/03/2022 19:15 ...ali živo me zanima zašto glasači (sdp i naše stranke) gledaju na ovo kao priliku da izadju iz koalicije sa NiP...
Zato što su se Konaković i NiP postavili kao "prvi među jednakima", SDP i NS tu ispadaju kao privjesak dok su NiP i Konaković jedini relevantni.

A karijeru je počeo kao SDA kadar, što samo po sebi dovoljno govori. Kao i to da čovjek koji iz SDA danas uđe, već sutra je u NiP-u važna funkcija (Zvizdić).

Sve te "sitnice" se sabiru.
mirza_15

#18596 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

pinkman wrote: 20/03/2022 19:37
mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:29

Uvijek je to lijepo u teoriji, a kad dublje zarovis onda vidis praksu :D
Naravno. Zato ćemo nastaviti u kao i do sada dok se boje ne rastope. Ili "jedan čovjek, jedan glas", građanska država bez entiteta ili ništa. Nema veze što nije realno.
Prpa.ba

#18597 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:41 A ako je neko mislio da će stranke sa H predznakom pristati na RS model onda taj pojma nema. Pogledate vlast u RS-u, preslikate na FBiH i bude vam jasno šta bi se desilo. Budali je jasno da stranke iz Hercegovine na to neće pristati. Onaj ko je gurao to pitanje je ustvari želio propast pregovora jer mu je savršeno jasno bilo da od toga nema ništa.
Ako je neko mislio da ce Bosnjacke i Bosanske stranke pristati na model stranaka sa (HDZ, HDZ 90) i bez (NiP, SBB, NES) hrvatskog predznaka onda taj pojma nema. Davanjem sirih prava dijelu stanovnistva u odnosu na ono propisano Dejtonom bude jasno sta bi se desilo - dobijaju sigurnog clana Predsjednistva, a zauzvrat sve ostaje blokirano za sljedecu rundu zahtijeva. Budali je jasno da probosanske stranke na to nece pristati. Onaj ko je gurao to pitanje je ustvari želio propast pregovora jer mu je savršeno jasno bilo da od toga nema ništa.
Stabilizator

#18598 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Stabilizator »

Najjače su ove "šarene laže" - mehanizam deblokade. Volio hi da barem objasni jedan. Koji je to mehanizam koji može odblokirati proces izbora predsjednika Federacije?
Prpa.ba

#18599 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Stabilizator wrote: 20/03/2022 19:45 Najjače su ove "šarene laže" - mehanizam deblokade. Volio hi da barem objasni jedan. Koji je to mehanizam koji može odblokirati proces izbora predsjednika Federacije?
Mehanizam se zove Coviceva casna pionirska. :lol:
Anquilla

#18600 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Anquilla »

mirza_15 wrote: 20/03/2022 19:41
Anquilla wrote: 20/03/2022 19:31

Meni je drago da je jučer pet stranaka od nas šest prihvatio model koji rješava sve probleme koje smo stavili ispred sebe, pa čak i onaj oko funkcionisanja Federacije BiH", rekao je Čović.

Tvrdi da su jučer Hrvati bili spremni na tri, četiri vrlo jasna ustupka.

"Neko je to zvao blokadom, ja bi rekao da bude funkcionalnija BiH, međutim na njihovo iznenađenje, SDA, nisu misli da ćemo to dati. Kad smo mi to dali išli su dalje, onda smo rekli da ne može više, da se ne može rušiti BiH na način da se ključni obrisi Dejtona sruše kroz Federaciju BiH", rekao je Čović.

Dodao je da su govorili o tome kako riješiti pitanje imenovanja Vlade Federacije BiH bez bilo kakvih mogućnosti da neko zaustavlja taj proces.

"Kako definisati predsjednika Federacije BiH i dva potpredsjednika, da niko nema mogućnost blokirat taj proces", rekao je Čović.
A ako je neko mislio da će stranke sa H predznakom pristati na RS model onda taj pojma nema. Pogledate vlast u RS-u, preslikate na FBiH i bude vam jasno šta bi se desilo. Budali je jasno da stranke iz Hercegovine na to neće pristati. Onaj ko je gurao to pitanje je ustvari želio propast pregovora jer mu je savršeno jasno bilo da od toga nema ništa.
Znam ja šta je Čović izjavio u vezi nepostizanja dogovora, samo njegove izjave uzimam s rezervom.

Zašto nijedna druga proBiH stranka ne izađe i javno optuži Izetbegovića, svima je zicer neotklanjanje blokade FBiH?
Ja mislim da i Čović nešto prešućuje.
Post Reply