Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qwerty1234 wrote: ↑19/03/2022 23:56
Pored standardnog pregleda vidi da uradis i test na valjcima ako budes s lovom.
Tako ces najbolje znati na cemu si.
Vazi, bit ce i to naravno
Optimist wrote: ↑20/03/2022 07:40
Nisam upratio, jesi zamijenio amortizere?
Kako se sad ponasa, jel prestalo kuckanje?
Jesam, sad je opet lađa
Nema nikakvih čudnih zvukova ni neudobnosti, bilo šta. Jučer 180-200 do Zenice na AP lagano, bez naginjanja ili bilo čega.
Ma bilstein ce nadživjeti passonju..
Moram i ja odrjesiti kesu i nabaciti set. B6. Ili B8. Fabricki M sport ovjes trenutno. Mala kilometraza. Ali staro. Bubrege mi istrese..
Službena Octavia 1.6 TD 2019g, MT5, Sarajevo Rijeka auto putem, prosjek 5.9l/100km (po BC, stvarno znači 6.3l). Auto put 130-160 km/h, većinom 140 km/h.
MT5 odron u smislu obrtaja i radnog područja motora.
Pa i nije baš, doduše nije ni kao prije 10 godina kad sam bio mlađi i gluplji.
Ali limit mi je uvijek na +10 od ograničenja na ograničenjima do 70, na onim iznad (80+) sam na +20 km/h, nije mi problem i platiti kaznu, pogotovo ako me uslika u preticanju (što je slučaj u posljednje vrijeme).
Naravno sve to, ako ne stignem kolonu na čijem čelu skoro nikad nije neki 15 metarski pretovaren šleper, nego je u pravilu neka budala u malom šporetu koja, iz samo njemu/njoj poznatih razloga, vozi 15 km/h ispod ograničenja, i ne koristi retrovizore, kao ni zdrav razum. (Danas sam puno proveo na M17, možda sam malo umoran )
Već sam pisao da, ako baš ne ideš u visoke obrtaje, vožnja na nešto višim obrtajima ne povećava potrošnju. Meni na 2.000 do 2.200 ne troši više nego na 1.500 rpm, opet više ovisi o uslovima na cesti. Kako je već neko napomenuo, više ovisi o tome da li si uskladio broj obrtaja sa opterećenjem tj. uslovima na cesti (ravno, uzbrdo, nizbrdo,..).
Što se tiče kolona, odavno sam zapazio: ispred kolona, kamion na čelu, ja kritikujem što se transport ne bazira na željeznici nego kamioni prave kolone kad u jednoj krivini, na kraju dužeg pravca, visim da je ispred tog kamiona na čelu kolone golf dvojka.
Jutros na putu, toliko dobrih auta koja peglaju ili se boje da preteknu kamion na potpuno preglednom pravcu, to je stvarno strasno kako vecina vozi. Ne znam jesu li toliko smotani, uplaseni, ili se boje kazni...
Ateista wrote: ↑26/03/2022 11:10
Jutros na putu, toliko dobrih auta koja peglaju ili se boje da preteknu kamion na potpuno preglednom pravcu, to je stvarno strasno kako vecina vozi. Ne znam jesu li toliko smotani, uplaseni, ili se boje kazni...
Vjeruj da sam ja sve obilazio jutros do Maglaja dok nisam naletio na tri kamiona, ipak fali KS da se sigurno pretekne. Ogranicenje 80, ljudi voze 65 itd. Nikako ne mogu da skontam zasto, sta je u pitanju. Tako nekakvog krenem preticat on se valjda probudio i slozio mi gas. I ja pun gas i krenem motati u njega, prikoci Bgm
shalla wrote: ↑26/03/2022 09:15
Čak i imam donekle razumijevanja kad je golf dvojka, problem mi je kad vidim baš dobro auto kako gusla tako na čelu kolone