Zar stvarno treba objasnjavati da su ulje i brasno osnovne namirnice u proizvodnji i pripremi hrane?karanana wrote: ↑18/03/2022 16:08 zasto je ulje neki glavni cimbenik koji se uvijek spominje kad su poskupljenja. dobro, poskupilo ulje preko 100% sa 2 na 5 maraka u zadnjih par mjeseci, ali ljudi jel vi cugate litru ulja dnevno? fakat mi nije jasno koliko ulja mjescno potrosite i volio bih da znam jer ja masnim hranu, dosta ulja trosim ali ne potrosim litru mjesecno.
Dakle prosle godine svi restorani, fast foodovi buregdzinice, pekare, proizvođaci hrane i ini, digli su cijene zbog proslogodisnjeg poskupljenja ulja i brasna. Mislite da sada ne slijedi novi val poskupljenja?
Sav problem je upravo u ovome, sto vlada mentalitet u se, na se, poda se, a ne gleda se neka sira slika. Pa ljudi ne kontaju cemu briga zbog poskupljenja ulja, ili kupuju ko ludi da bi izbjegli u dogledno vrijeme izdvojiti nekoliko desetaka feninga vise za ulje, i tako naglo pumpaju cijene. Pa ce za koji mjesec kad potrose zalihe(ili im propadnu) placati marku i po vise za ulje. A i mnogi drugi proizvodi ce poskupiti kao rezultat bildanja cijena.