Hame_ wrote: ↑18/03/2022 23:46
chenta28 wrote: ↑18/03/2022 23:28
I meni nije svejedno sta i kako se pise i sta i kako se pisalo pogotovo na pocetku rata,kada su rusi govorili da nisu znali da idu u rat. Ali u isto vrijeme sta je sa onom djecom Ukrajne i njihovim roditeljima koji nisi i nece zapamtiti da svoju djecu upisu u skolu ,niti da im djeca imaju prvu ljubav jer je neki kreten iz Rusije odlucio da im napadne zemlju i da im sravni kucu i gradove i da ih ubije .. ..Jos im daju komentare i " savjete " kako bi trebali da se brane i sta da rade dok pokusavaju da se odbrane od agresora . Stvarno cinicna nacija koja me podsjeca na jos neku nama poznatu naciju i ljude.
Rat nije trajno stanje, rat je poremećaj i proći će. Nakon rata svako će snositi posljedice svojih odluka.
Sam sa sobom.
Nema boljeg načina da odvratiš agresora od pomisli da ti naudi, od poruke da ga čeka pakao na ovom i onom svijetu ako pokuša.
Nemam nikakvog užitka u postanju suncokreta. Jedini cilj mi je da svi dobro utvrde gradivo šta se dešava onima koji dođu u tuđu zemlju da ubijaju i ruše. Takvi zaslužuju najgoru smrt. Što ih bude više suncokretilo, poruka o zlu rata će se više širiti.
Dok u Ukrajini vade mrtvu djecu ispod ruševina, u Rusiji se desio bal vampira koji to sve proslavljaju. Preko sto hiljada na stadionu. Krvožedna svjetina slavi diktatora. E za takve nemam ni mrve milosti i samilosti. Samo pakao, na Zemlji i Ahiretu. Da drugi ne bi patili. Ja sam ratne lekcije dobro naučio.
I naravno da se poruka tiče Ukrajine i Bosne i Hercegovine
Što više suncokreta, to će prije doći mir.