FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
amidzazeher

#451 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by amidzazeher »

Evo i hipoteticki da kaze ”da ako predate zahtjev za clanstvo u Nato bice vam kao i u Ukrajini”
Sta ce se desiti? Hocemo li se spremati i za jedno i drugo?

A da kaze ”ne necemo izvrsiti agresiju iako predate zahtjev”
Sta onda? Trebamo li da mislimo da su nam prijatelji? Da govori istinu?
Ne budite djeca sta vam je

Ovako mu samo dajes mogucnost da nesto kaze u eter sto je po meni nedopustivo s cinjenicom da ih je komplet Evropa odjebala i smatra agresorom a zna se kakav pristup agresor zasluzuje
Konkretni

#452 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Konkretni »

Nenad Hadžiobilić
dr_Evil

#453 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

Stabilizator wrote: 18/03/2022 11:45 Nađite mi ijedan pri.jer gdje je ruski ambasador dobio medijski prostor u Evropi?

Ali bosnjo je našao da ugoscava agresora koji je nekoliko dana prije državi BiH prijetio invazijom.

Čudimo se sto su nam se neke stvari desile i dešavaju. Mi sami sebe ne cijenimo.
Lako meni za Europu, komplet Europa je clanica NATO pakta, ili ima ugovor sa njima o zastiti. Mi to nemamo, znaci mi smo potencijalna zrtva.

Price da po Daytonu NATO ima obavezu reagovati, da, protiv Dodikove krmadi, ali da bi protiv Rusije, yea, my ass.

Slusati sta imaju za reci, i planove praviti kako se odbraniti. Lazna sigurnost je utjeha za naivne ili maliciozne prema ovoj drzavi.
dulekrele

#454 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dulekrele »

astala_vistala wrote: 18/03/2022 11:52
dulekrele wrote: 18/03/2022 11:50

Senad je i moj i tvoj, i svi volimo pare i sve je interes na kraju balade, al opet kazem sramota ti je to raditi.
O cemu ti trabunjas. :run:
dulekrele

#455 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dulekrele »

dr_Evil wrote: 18/03/2022 11:55
Stabilizator wrote: 18/03/2022 11:45 Nađite mi ijedan pri.jer gdje je ruski ambasador dobio medijski prostor u Evropi?

Ali bosnjo je našao da ugoscava agresora koji je nekoliko dana prije državi BiH prijetio invazijom.

Čudimo se sto su nam se neke stvari desile i dešavaju. Mi sami sebe ne cijenimo.
Lako meni za Europu, komplet Europa je clanica NATO pakta, ili ima ugovor sa njima o zastiti. Mi to nemamo, znaci mi smo potencijalna zrtva.

Price da po Daytonu NATO ima obavezu reagovati, da, protiv Dodikove krmadi, ali da bi protiv Rusije, yea, my ass.

Slusati sta imaju za reci, i planove praviti kako se odbraniti. Lazna sigurnost je utjeha za naivne ili maliciozne prema ovoj drzavi.
Ako udemo u NATO onda nas imaju obavezu braniti. A kako ovaj ruski fasista kaze da ce mo imati posla sa ruskim fasistima tek ako udemo u NATO. Prema tome.

Image
Last edited by dulekrele on 18/03/2022 12:00, edited 2 times in total.
amidzazeher

#456 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by amidzazeher »

Koliko jedna drzava/narod mora genocida i agresija da prezivi da bi skontali ko su nam prijatelji a ko neprijatelji? I na koji nacin to treba da nam pokazu/dokazu? Preko tv-a? Dodji sebi
Last edited by amidzazeher on 18/03/2022 12:00, edited 1 time in total.
dr_Evil

#457 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

amidzazeher wrote: 18/03/2022 11:53 Evo i hipoteticki da kaze ”da ako predate zahtjev za clanstvo u Nato bice vam kao i u Ukrajini”
Sta ce se desiti? Hocemo li se spremati i za jedno i drugo?
Pa to bi nam bilo najbolje da kaze, onda imamo crno na bijelo svijetu. Mogu se prilagoditi planovi prema tome, i poceti nabavljati oruzje na crno, kao sto su Ukrajinci i radili.

amidzazeher wrote: 18/03/2022 11:53 A da kaze ”ne necemo izvrsiti agresiju iako predate zahtjev”
Sta onda? Trebamo li da mislimo da su nam prijatelji? Da govori istinu?
Ne budite djeca sta vam je
Ne, tesko da nam mogu ikada biti prijatelji, ali takav stvar otvara prostor za diplomatiju, tj. da se zaista vidi sta zele od nas da bi se otkacili.

amidzazeher wrote: 18/03/2022 11:53 Ovako mu samo dajes mogucnost da nesto kaze u eter sto je po meni nedopustivo s cinjenicom da ih je komplet Evropa odjebala i smatra agresorom a zna se kakav pristup agresor zasluzuje
Opet ponavljam, komplet Europa je zasticena. To sto mi nismo zasticeni ne znaci da cemo pognuti glavu, necemo nikada, ali nama je potreban ostavljen dijalog do zadnjeg trena. Kad prestane razgovor, pocinje sve ostalo. Barem se toga sjecamo.
Konkretni

#458 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Konkretni »

Dok je Avdo Avdić godinama pisao o ruskom utjecaju u Bosni i Hercegovini isti taj Nenad ga je ismijavao i vrijeđao.Toliko o Nenadu i njegovom profesionalizmu
Stabilizator

#459 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Stabilizator »

Nista mi necemo dobiti sa njegovim gostovanjem, samo ces mu dati priliku da siri svoju propagandu. Kako se braniti i kako praviti planove je nadleznost obavjestajnih sluzbi, ministarstva sigurnosti i vojske. Nece ti Kalabuhov nista reci sto ce pomoci nama da se odbranimo.

Druga stvar je stvar ponosa. Ne daje se neprijatelju prilika da siri propagandu. Na kraju krajeva, sta me boli qrac za nejgove misli i lazi koje ce iznijeti. Svi su ih nogirali a mi im dajemo priliku da se ispovjedaju. Mi sebe ne cijenimo, zato nas mnogi mogu da je8u.
dr_Evil

#460 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

dulekrele wrote: 18/03/2022 11:59
Ako udemo u NATO onda nas imaju obavezu braniti. A kako ovaj fasista rusk kaze da ce mo imati posla sa ruskim fasistima tek ako udemo u NATO. Prema tome.
Da podsjetimo, Bakir je potpisao Dodiku crno na bijelo da BiH ne moze u NATO bez potpisa sva tri clana predsjednistva, sto je u suprotnosti odluke iz 2006. Dakle, osim ako smo u stanju izabrati clana predsjednistva iz RS-a, slikUjmo se.

Posla sa ruskim fasistima i njihovim Hitlerom bi imali vjerovatno prije nego uspijemo izmajmunisat takav potpis.

BiH moze u NATO i mora, ali se svi varamo kolektivno ako mislimo da je to zavrsena stvar i da mozemo odje*at Rusiju kao jedna Poljska, NATO i EU clanica.
amidzazeher

#461 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by amidzazeher »

Stabilizator wrote: 18/03/2022 12:00

Nista mi necemo dobiti sa njegovim gostovanjem, samo ces mu dati priliku da siri svoju propagandu. Kako se braniti i kako praviti planove je nadleznost obavjestajnih sluzbi, ministarstva sigurnosti i vojske. Nece ti Kalabuhov nista reci sto ce pomoci nama da se odbranimo.

Druga stvar je stvar ponosa. Ne daje se neprijatelju prilika da siri propagandu. Na kraju krajeva, sta me boli qrac za nejgove misli i lazi koje ce iznijeti. Svi su ih nogirali a mi im dajemo priliku da se ispovjedaju. Mi sebe ne cijenimo, zato nas mnogi mogu da je8u.
Isto razmisljamo, a sto je najgore sve ovo smo na sopstvenoj kozi vec jednom osjetili i vidjeli svojim ocima, nije bilo ni FB ni twitera!
dr_Evil

#462 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

Konkretni wrote: 18/03/2022 12:00 Dok je Avdo Avdić godinama pisao o ruskom utjecaju u Bosni i Hercegovini isti taj Nenad ga je ismijavao i vrijeđao.Toliko o Nenadu i njegovom profesionalizmu
Avdo je samo obicni mikrofon crnog krila SDA. Do sada se pokazalo da su skoro sve vijesti od njega bile podvala.
Stabilizator

#463 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Stabilizator »

dr_Evil wrote: 18/03/2022 12:02
Ako udemo u NATO onda nas imaju obavezu braniti. A kako ovaj fasista rusk kaze da ce mo imati posla sa ruskim fasistima tek ako udemo u NATO. Prema tome.
Da podsjetimo, Bakir je potpisao Dodiku crno na bijelo da BiH ne moze u NATO bez potpisa sva tri clana predsjednistva, sto je u suprotnosti odluke iz 2006. Dakle, osim ako smo u stanju izabrati clana predsjednistva iz RS-a, slikUjmo se.

Posla sa ruskim fasistima i njihovim Hitlerom bi imali vjerovatno prije nego uspijemo izmajmunisat takav potpis.

BiH moze u NATO i mora, ali se svi varamo kolektivno ako mislimo da je to zavrsena stvar i da mozemo odje*at Rusiju kao jedna Poljska, NATO i EU clanica.
O kakvom potpisu Bakira ti pises? Mi smo poslali ANP, mi smo oficijalno u MAPu, mi imamo institucije koje su se zbrinule za takve stvari i pokrenule proces. Nikakav potpis iz RSa vise nije potreban, taj potpis je davno zavrsen, proces koji je poceo se ne moze zavrsiti. Ulazak u NATO je samo pitanje vremena, ostalo su kafanske price.
dulekrele

#464 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dulekrele »

dr_Evil wrote: 18/03/2022 12:02

Bakir je potpisao to sto kazes kao ko. Kao predsjednik SDA ili nesto drugo. I ja za nikakv potpis ridavog ne znam a ni ne moze uticati na pu ka NATO-u. To moze dodik da gurne znac vec gdje.
dr_Evil

#465 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

Stabilizator wrote: 18/03/2022 12:07

O kakvom potpisu Bakira ti pises? Mi smo poslali ANP, mi smo oficijalno u MAPu, mi imamo institucije koje su se zbrinule za takve stvari i pokrenule proces. Nikakav potpis iz RSa vise nije potreban, taj potpis je davno zavrsen, proces koji je poceo se ne moze zavrsiti. Ulazak u NATO je samo pitanje vremena, ostalo su kafanske price.
https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... lje-u-nato

“Kada je riječ o NATO-u, u dokumentu piše da se on podnosi bez prejudiciranja konačne odluke o članstvu te da će za usvajanje takve odluke biti potrebna dodatna potvrda Predsjedništva i Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Proces se moze zavrsiti kako je i poceo.

Ja se iskreno nadam da si ti upravu, ali tesko da jesi. U svakom slucaju nama je slati ANP svake godine i zavrsavati obaveze koje na sebe preuzmemo.
dr_Evil

#466 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

dulekrele wrote: 18/03/2022 12:08

Bakir je potpisao to sto kazes kao ko. Kao predsjednik SDA ili nesto drugo. I ja za nikakv potpis ridavog ne znam a ni ne moze uticati na pu ka NATO-u. To moze dodik da gurne znac vec gdje.
Pardon, potpisali njegovi isprdci El Dzafer i El Zeljko
Prethodno su bosanskohercegovački mediji objavili sadržaj Programa reformi, koji su usvojili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.
Konkretni

#467 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Konkretni »

dr_Evil wrote: 18/03/2022 12:05
Konkretni wrote: 18/03/2022 12:00 Dok je Avdo Avdić godinama pisao o ruskom utjecaju u Bosni i Hercegovini isti taj Nenad ga je ismijavao i vrijeđao.Toliko o Nenadu i njegovom profesionalizmu
Avdo je samo obicni mikrofon crnog krila SDA. Do sada se pokazalo da su skoro sve vijesti od njega bile podvala.
Naprotiv.Nenad je obični mikrofon srpsko-hrvatskih separatista.Smeta Avdo,a?
Dok je Avdo pisao o Palmerima, Sattlerima, Angelinama i drugima koji nam rade o glavi i usput razbijao ublehe koje su forsirane na sarajevskim medijima, Nenad je pljuvao po OSA, Sudu BiH i tako to.Sarajevo je pod medijskom okupacijom neprijatelja ove zemlje...
amidzazeher

#468 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by amidzazeher »

Jebote mi ovdje pricamo o gostovanju cetnika na tv-u i davanje istom medijski prostor a ti o politici. Kome do sada nije jasno sta o nama misle nece ni poslije ovog gostovanja. Naravno da necu gledati jer nista nece promjeniti njegove lazi u mom shvatanju situacije, samo me moze iznervirati a to mi u ovom trenutku najmanje treba
dr_Evil

#469 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

Konkretni wrote: 18/03/2022 12:15
Naprotiv.Nenad je obični mikrofon srpsko-hrvatskih separatista.Smeta Avdo,a?
Dok je Avdo pisao o Palmerima, Sattlerima, Angelinama i drugima koji nam rade o glavi i usput razbijao ublehe koje su forsirane na sarajevskim medijima, Nenad je pljuvao po OSA, Sudu BiH i tako to.Sarajevo je pod medijskom okupacijom neprijatelja ove zemlje...
Pa da, zavadi nas sa Rusima, pa sa Europom, i sa Amerikom i onda nam ostaje, kako ono bi:

Image

pa da trazimo podrsku islamskih prijatelja, mada se ja sjecam samo konzervi iz Irana, ali hajd.

Zato Slovacka jeste EU i NATO, a mi gdje jesmo.
Konkretni

#470 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Konkretni »

Iran je davao oružje a ne konzerve :D Pogubio si se...isti Nenad :wink:
dr_Evil

#471 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

amidzazeher wrote: 18/03/2022 12:19 Jebote mi ovdje pricamo o gostovanju cetnika na tv-u i davanje istom medijski prostor a ti o politici. Kome do sada nije jasno sta o nama misle nece ni poslije ovog gostovanja. Naravno da necu gledati jer nista nece promjeniti njegove lazi u mom shvatanju situacije, samo me moze iznervirati a to mi u ovom trenutku najmanje treba
Pa nemoj gledati covjece, mene iskreno zanima sta ambasador neprijateljske zemlje i druge vojne sile u svijetu ima da kaze.

Da li cu uzeti sa rezervom, pa naravno, citati izmedju redova, koliko mogu i umijem.

Politika je sve, gostovanje cetnika na tvu jeste politika, gostovanje mladih muslimana jeste politika, gostovanje wanna be komunista naravno politika.
Stabilizator

#472 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Stabilizator »

dr_Evil wrote: 18/03/2022 12:12
Stabilizator wrote: 18/03/2022 12:07

https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... lje-u-nato

“Kada je riječ o NATO-u, u dokumentu piše da se on podnosi bez prejudiciranja konačne odluke o članstvu te da će za usvajanje takve odluke biti potrebna dodatna potvrda Predsjedništva i Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Proces se moze zavrsiti kako je i poceo.

Ja se iskreno nadam da si ti upravu, ali tesko da jesi. U svakom slucaju nama je slati ANP svake godine i zavrsavati obaveze koje na sebe preuzmemo.
Evo poslednji dokument. Gdje pise to da kad nas prime u NATO da ce biti potrebna potvrda Predsjednistva?
https://ekonsultacije.gov.ba/legislativ ... ils/110879

Malo je apsurdno da tolike godine trazis nesto i ucestvujes u MAPu i da onda u proces ubacis da opet odlucujes da ti to zaista hoces? Meni vise lici da je to nesto sto je Dodik izmislio kako bi se na kratke staze prao po RSu?
dr_Evil

#473 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

Samo cu zakljuciti jedno i onda prestati, ne da mi se sa ahbabima raspravljati iskreno.

Ako dozvolimo da nas jednoumlje zahvati i da slusamo samo sta rezim ima za reci, necemo biti nista bolji od nasih neprijatelja i ko fol prijatelja. Roncamo na HNS da je ukinuo pluralizam u H glasackom tijelu, a ovdje prizeljkujemo isto. Ne mogu STAV biti jedine novine, i HAYAT jedina televija, ne mogu svi naslovi velicati velikog vodju.

Odoh sa ovome teme, ne placa mi niko da se svadjam sa vama. Doduse posto sam na poslu, a ne radim, mozda sam ipak placen, ali ne u tu svrhu ;)

Pozdrav Domovini i Smrt Fasizmu legionari!
BarbaDue

#474 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by BarbaDue »

ljevoruki wrote: 18/03/2022 11:45
amidzazeher wrote: 18/03/2022 11:37 Jebote citava Evropa ih blokirala, nema ih na twiteru, fb ... propagandu dijele samo na svojoj televiziji ali samo kod nas treba da im se daje prostor u medijima! :-) :-)

A vi sto pisete da je dobro sto ga zove u najgledaniju emisiju iz BiH sta to majke vam ocekujete od ovog cetnika da ce reci? Eto bas me interesuje!
Je li to do sada niste skontali cetnicku propagandu i nacin razmisljanja?
Ima negdje na temi Ukrajina ”dovelo” holandskog ambasadora u studio i pita za bombardovanje porodilista, cetnik laze da je sve to fake, prica o razlicitoj odjeci trudnice...
nosi ih u PM agresorsku
:thumbup:
Ne treba mu dati medijski prostor, treba ga protjerati iz zemlje.
Poštovao bi ga kad bi na njegove tvrdnje i laži imao pripremljen video prilog koji pokazuje suprotno. Dalje, da ga konstantno ispravlja de se u Ukrajini događ agresija i genocid i da insistira na konkretnom odgovoru na pitanje BiH=>NATO. Samo u tom slučaju opravdavam dovođenje agresora u studio.
dulekrele

#475 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dulekrele »

BarbaDue wrote: 18/03/2022 12:34
ljevoruki wrote: 18/03/2022 11:45

:thumbup:
Ne treba mu dati medijski prostor, treba ga protjerati iz zemlje.
Poštovao bi ga kad bi na njegove tvrdnje i laži imao pripremljen video prilog koji pokazuje suprotno. Dalje, da ga konstantno ispravlja de se u Ukrajini događ agresija i genocid i da insistira na konkretnom odgovoru na pitanje BiH=>NATO. Samo u tom slučaju opravdavam dovođenje agresora u studio.
Bojim se da tako barba nece biti. To ce opet biti ulizivacki intrevju ili pokusaj nekog kvazi kofrcenja da stvori privid da je bio zestok prema neprijatelju BiH.
Locked