Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑17/03/2022 23:21
Pitanje, ako ko zna, Polo i Holdina u Hadzicima, valjal' sta ovaj diesel, nesto mi (pre)jeftino, da ne bude skuplja pita od tepsije na kraju
Iskustva ?
Sipao par puta, nisam primjetio neku razliku. Doduše kod mene nije neki moderni motor, 1.9 TDCI 110kw, vozi normala
Svaka im čast za ove cijene, jedni od rijetkih koji su ostali normalni
Koliko sam upratio, jedino snizenje u Sarajevu kad dizel u pitanju, gazprom Kurta Schorka sa 3.21 na 3.11 preksinoć...od jutros većina podigla cijene...
s@mson wrote: ↑18/03/2022 09:15
Ranije me bilo kao stid nasuti za cenera, sad hladno svaki dan sipam za cenera, bez ustručavanja (benzinska mi je usput)...
Svaki dan druga cijena goriva a moj cener isti...
Kod tebe pištolj škljocne prije nego što ga i ubaci u rupu
s@mson wrote: ↑18/03/2022 09:15
Ranije me bilo kao stid nasuti za cenera, sad hladno svaki dan sipam za cenera, bez ustručavanja (benzinska mi je usput)...
Svaki dan druga cijena goriva a moj cener isti...
Kod tebe pištolj škljocne prije nego što ga i ubaci u rupu
Ove kazne kod nas, generalno za sve stvari, su ciste gluposti. Treba uvesti zakon da za svaki prekrseni koji ponovo napravis kazna je vec za 20% kako za pravna tako i za fizicka lica.
ljubijankic wrote: ↑18/03/2022 10:13
Ove kazne kod nas, generalno za sve stvari, su ciste gluposti. Treba uvesti zakon da za svaki prekrseni koji ponovo napravis kazna je vec za 20% kako za pravna tako i za fizicka lica.
To je glupost.
Postoji vec u zakonu - oduzimanje imovinske koristi stecene prekrsajem.
Znaci, inspektor oduzima svu dodatnu nelegalnu zaradu + kazna. Ali, to inspektor nece da uradi. Sto li?
laik1981 wrote: ↑18/03/2022 10:16
Treba ih pecati na jedno mjesec dana.. Novcane kazne su obicna simbolika..
Pa 99% pumpi bi se zatvorilo. Kako bi se nafta prodavala?
laik1981 wrote: ↑18/03/2022 10:22
Ne bi se zatvorile, vec bi bile natjerane da rade posteno.. Sa ovim smijesnim kaznama drzava stimulise profiterstvo..
Pa ti si napisao zatvoriti pumpe na 1 mjesec. Zatvoris pumpe na 1 mjesec (a skoro sve na spisku prekrsilaca), kako ces kupovati naftu?
Pa kod ovih koji nisu zatvoreni zbog pohlepe i profiterstva.. Ima ih.. Malo, ali ih ima..
Pa ti si napisao zatvoriti pumpe na 1 mjesec. Zatvoris pumpe na 1 mjesec (a skoro sve na spisku prekrsilaca), kako ces kupovati naftu?
Pa kod ovih koji nisu zatvoreni zbog pohlepe i profiterstva.. Ima ih.. Malo, ali ih ima..
I time kaznjavas potrosace jer moraju ici dalje troseci gorivo, te u guzvu da nadju 5 benzinskih u drzavi koje nisu u prekrsaju.
Ovako, lijepo kaznis pumpu oduzimanjem nelegalno zaradjenog, i das mogucnost da svako ko ima sacuvan racun sa te benzinske trazi povrat od benzinske nelegalno poskupljenog dijela.
laik1981 wrote: ↑18/03/2022 10:26
I time kaznjavas potrosace jer moraju ici dalje troseci gorivo, te u guzvu da nadju 5 benzinskih u drzavi koje nisu u prekrsaju.
Pa nema druge.. Kazna nema smisla ako i pored nje prodavac i dalje ima mogucnost za nelegalni ekstra profit.. Kazne od 10k i slicne se namire za par sati dizanjem cijene za fening.. Ili ih zatvori skroz ili mlatni sa milion kazne, pa da vidimo hoce li se opet bahatiti.. Ovo trenutno je nista drugo nego stimulisanje profiterstva..
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑17/03/2022 23:21
Pitanje, ako ko zna, Polo i Holdina u Hadzicima, valjal' sta ovaj diesel, nesto mi (pre)jeftino, da ne bude skuplja pita od tepsije na kraju
Iskustva ?
Sipao par puta, nisam primjetio neku razliku. Doduše kod mene nije neki moderni motor, 1.9 TDCI 110kw, vozi normala
Svaka im čast za ove cijene, jedni od rijetkih koji su ostali normalni
Ja sipam cesto na Polu, ne osjetim razliku nikakvu u odnosu na ostale, ali ih sad bas postujem sto su daleko najjeftiniji
Pa nema druge.. Kazna nema smisla ako i pored nje prodavac i dalje ima mogucnost za nelegalni ekstra profit.. Kazne od 10k i slicne se namire za par sati dizanjem cijene za fening.. Ili ih zatvori skroz ili mlatni sa milion kazne, pa da vidimo hoce li se opet bahatiti.. Ovo trenutno je nista drugo nego stimulisanje profiterstva..
namiami wrote: ↑18/03/2022 10:50
Cuj kaznjavas vozace, a sta sada rade? Da nam nije sve tako mrsko i da nismo navikli da je "na ruku" mozda bi se provozali i 10tak kilometara, samo da ne podržimo lihvare (pa i bili u minusu).
Otkricu ti tajnu. Ti vec sada mozes se voziti do pumpe koja postuje zakon. Niko te ne sprecava.
namiami wrote: ↑18/03/2022 10:50
Cuj kaznjavas vozace, a sta sada rade? Da nam nije sve tako mrsko i da nismo navikli da je "na ruku" mozda bi se provozali i 10tak kilometara, samo da ne podržimo lihvare (pa i bili u minusu).
Otkricu ti tajnu. Ti vec sada mozes se voziti do pumpe koja postuje zakon. Niko te ne sprecava.
Vec sipam na pumpi koja nije u prekrsaju i koja je i prije zadnja dizala cijene.. Dakle izbor postoji kome je stalo.. Kome nije neka podrzava ovo profiterstvo.. Na kraju krajeva, do nas je najvise..