Promjena KM u Eure/Dolare
Moderator: anex
-
abfahrt
#1 Promjena KM u Eure/Dolare
Da imate određenu cifru u markama na banci, da li bi iste promijenili u eure/dolare zbog ove situacije i uzeli da čuvate u kući. Znači marke se mijenjaju u eure ne iz razloga sto će vrijednost eura pasti tj. vrijednost marke pasti. Mišljenja sam da ukoliko dođe do sukoba unutar BiH marka neće vrijediti ništa, pa će prednosti imati neka jaka svjetska valuta tj. euri ili dolari. Nešto kao i u toku agresije kada je njemačka marka bila aktuelna.
-
ucenik1234
#3 Re: Promjena KM u Eure/Dolare
Opterecujes se glupostima, i da podignes eure, gdje ces s njima? obije ti neko stan, izbije pozar - ode sve. Nigdje nisu sigurnije nego u banci, a mediji sto mogu vjestacku paniku proizvesti ne moze niko.abfahrt wrote: ↑17/03/2022 18:43 Da imate određenu cifru u markama na banci, da li bi iste promijenili u eure/dolare zbog ove situacije i uzeli da čuvate u kući. Znači marke se mijenjaju u eure ne iz razloga sto će vrijednost eura pasti tj. vrijednost marke pasti. Mišljenja sam da ukoliko dođe do sukoba unutar BiH marka neće vrijediti ništa, pa će prednosti imati neka jaka svjetska valuta tj. euri ili dolari. Nešto kao i u toku agresije kada je njemačka marka bila aktuelna.
-
nekome
#4 Re: Promjena KM u Eure/Dolare
mogu se i euri drzati u banciucenik1234 wrote: ↑17/03/2022 18:47Opterecujes se glupostima, i da podignes eure, gdje ces s njima? obije ti neko stan, izbije pozar - ode sve. Nigdje nisu sigurnije nego u banci, a mediji sto mogu vjestacku paniku proizvesti ne moze niko.abfahrt wrote: ↑17/03/2022 18:43 Da imate određenu cifru u markama na banci, da li bi iste promijenili u eure/dolare zbog ove situacije i uzeli da čuvate u kući. Znači marke se mijenjaju u eure ne iz razloga sto će vrijednost eura pasti tj. vrijednost marke pasti. Mišljenja sam da ukoliko dođe do sukoba unutar BiH marka neće vrijediti ništa, pa će prednosti imati neka jaka svjetska valuta tj. euri ili dolari. Nešto kao i u toku agresije kada je njemačka marka bila aktuelna.
-
abfahrt
#5 Re: Promjena KM u Eure/Dolare
nekome wrote: ↑17/03/2022 18:53mogu se i euri drzati u banciucenik1234 wrote: ↑17/03/2022 18:47
Opterecujes se glupostima, i da podignes eure, gdje ces s njima? obije ti neko stan, izbije pozar - ode sve. Nigdje nisu sigurnije nego u banci, a mediji sto mogu vjestacku paniku proizvesti ne moze niko.
Pa mogu, ali ako dođe do rata misliš da će banke dati da povučeš sredstva...neće dati...neki dan u banci mi nisu dali da promijenim marke u eure koje držim u banci i njihov sam klijent godinama. Kažu čuvaju eure za njihove devizne štediše.
-
laik1981
#6 Re: Promjena KM u Eure/Dolare
Mogu se mijenjati marke u eure, samo sto maksimalno mozes zamijeniti u vrijednosti do 500 eura.. Za iznose preko 500 eura je potrebno banci najaviti 24h ranije da ti rezervisu eure ili neku drugu valutu koju zelis.. Nije bitno da li si klijent banke ili ne.. Ovo znam za unicredit i addiko banku.. Bez prethodne najave ne mozes dici vise od 500 eura ni sa deviznog racuna..