Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

bitangeIprinceze

#26776 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

denden wrote: 17/03/2022 17:25
td_maajka wrote: 17/03/2022 07:46
PS: vidis kako sve znate, a ne znate da je Ljubo prosao sveti poligraf :zzzz: Sta cemo sad? Ciji je poligraf vise vrijedan i da li je ijedan?
Pitanja nad pitanjima :-)
Poligraf Alise Mutap je više vrijedan, jer nije bila pod uticajem alkohola i narkotika. Osim toga, onda je dvaput dodatno na određen način poligrafski testirana. Tročlani timovi Kučukalić i Đelilović (6 osoba) su proveli lične profesionalne testove da bi utvrdili postoje li indicije da Alisa ne govori istinu u pogledu onog što je izjavila u istrazi. I oba tima su utvrdili da ne postoji ni najmanja naznaka da ona laže bilo šta.

To je ujedno i bio razlog (kontradiktornost) zašto se moralo raditi drugo vještačenje nakon Kučukalićevog tima. Jer on kaže "ne mogu potvrditi iz dokumentacije da ima amneziju, ali govori istinu, što znači da govori istinu i kad tvrdi da ima amneziju".

Najbolje je to objasnio vještak Karan, koji je rekao da Alisa ima simptome potresa mozga i amnezije (povraćanje, nesjećanje, povreda glave), ali da je te noći na klinici propušteno da se u forenzičkom smislu utvrdi da li je imala amneziju. Kasnije je bilo kasno.

Takođe je bitno istaći da je Muamer Budnjo dvaput poligrafski testiran, prvi pod u istrazi Kantonalnog tužilaštva u vezi nestalih snimaka, drugi put od strane Državnog tužilaštva, po svom zahtjevu i oba puta je prošao test. To je ponašanje nekog ko nema šta da krije. Jednako kao i Alise Mutap, koja od 2019. godine traži od tužilaštva da je bilo koji tim, bilo gdje, po bilo kojim uslovima testira, odnosno izvrši nadvještačenje.

Ali, nekoga je očito strah rezultata takvog vještačenja.
Biće opet nova i ista testiranja i vještačenja.
td_maajka

#26777 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Ljubo nije regularno mogao proći poligraf.

On je bio pod uticajem alkohola i tableta, oboje poligrafske testove čini nepouzdanim.
Znas ili spekuliras?
Policija je unaprijed znala da će poligrafski test biti nepouzdan, zbog alkohola i tableta koje je Ljubo koristio. To što su ga ipak uradili govori da su htjeli pokušati na sreću, da ne moraju čekati da mu efekat alkohola i tableta izađe iz organizma, iako su unaprijed znali da, posebno u slučaju njegove nereaktivnosti, moraju ponoviti test. U presudi Kantonalnog suda ne piše kakav je bio rezultat testiranja, ali je očito da su ga ostavili u pritvoru, kako bi ga sutradan validno testirali. Ili zato što je rezultat bio nereaktivnost ili zato što je bio sumnjiv.
Ne pise to u presudi kantonalnog, jelde? Hmm, pa cudno, ja sam nekako kontala da tamo pise valjda sve sto se o ovom slucaju moze znati. Vrlo fascinantno, dapace.

Onda kaze.. Dokaz.
Naime "d o k a z da se e v e n t u a l n o m o z e raditi"...
Dokaz da se kod Ljube eventualno može raditi o nereaktivnosti zbog alkohola i tableta, a nikako o validnom prolasku testa je činjenica da je lagao da ne zna gdje je zeleni kombi. Ako je test bio validan, morao je tu pasti.

Drugi neoboriv dokaz u potvrdu toga je što je Ljubo svakako, što je sutradan, kad se slomio zbog Bekrijinog pada na poligrafu, sutradan priznao da je počinilac, ali kao saobraćajku, ne ubistvo palicom. Međutim, i u slučaju da je u pitanju palica ili "samo" saobraćajka ili "samo" preuzimanje krivice na sebe, on je svejedno upetljan u događaj i u svakom validnom poligrafskom testu bi morao pokazati reakcije, odnosno pasti na testu.
Nije ni da je prvi dokaz neoboriv bio, a kamoli drugi.
Ali, samo da se razumijemo - ti dakle tvrdis da bi neko ko je bio umijesan u dogadjaj, znao i vidio sta se desilo ili cak i ucestvovao, to morao pokazati na poligrafu, jel' tako?

Da nam jos malo daj uvida u svoju sposobnost logickog donosenja zakljucaka, pliz.

Ustvari, de nam jos jedno 5km teksta o tome kako za sve postoji neki dokaz o tome kako je to nesto mozda, ali svakako nije ono sto jeste, ukoliko je to sto jeste u korist optuzbe. De nam jos malo d o k a z i koliko znanja imas i kako si elokventan, nadasve intelektualno iznad svih, prosto nepojmivo strucan :thumbup:

Meni za ljubav.
bitangeIprinceze

#26778 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 17/03/2022 17:34
Sad kad je Ifet najednom "šokiran" kad je čuo od svjedoka za takvu optužnicu, ti šatro pisala o tom 100 puta. Kako da ne. Samo si se uhinjila, jer ti je tako odgovaralo.

I kakav šok nakon šest godina. Ono kad glupi Bosanac nakon godinu skonta vic, pa se počne smijati. Ono "znali smo ovo prije 6 godina, ali sad pokazujemo da smo šokirani".
Koji je mogući razlog zašto je Ifet rekao da je šokiran? Ima ih više. :-) Al ko ima mudrosti to jedino može skontati, ostali se mogu smijati saobraćajnim znacima u obliku trougla, kvadrata , kruga, romba ....
td_maajka

#26779 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

@denden
Samo si se uhinjila, jer ti je tako odgovaralo.
Kao što i ti ništa ne radiš osim što lažeš i manipulišeš
Buci-buci :kiss:
zijancer

#26780 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Izgleda da niko nema problema s tim sto ljubo ima malu naviku da glocne i tablete ponekad. Pa to je normalno, šta sad.
td_maajka

#26781 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

To su tablete problem sad?
Sta je s pranjem novca narko boseva, jel i to mozda problem negdje nekome?
Jel problem podvodjenje maloljetnica romske populacije?
Jel mozda problem nastaje kad se zeli izaci "iz seme"?

Ne znam ja nista, ja sam ovdje biciklom.
Samo pitam, da znam sta je problem, a sta nije ovako medju reprezentativnom grupom gradjana. :thumbup:
bitangeIprinceze

#26782 Re: Slučaj Dženan Memić

zijancer wrote: 17/03/2022 17:43 Izgleda da niko nema problema s tim sto ljubo ima malu naviku da glocne i tablete ponekad. Pa to je normalno, šta sad.
Ni ja ne bih imao problema kao ni ljubo. Zašto bi ko drugi imao probleme zbog mene ili ljube?
uglavnomja

#26783 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

zijancer wrote: 17/03/2022 17:43 Izgleda da niko nema problema s tim sto ljubo ima malu naviku da glocne i tablete ponekad. Pa to je normalno, šta sad.
ljubo je gigant

niko mu nista ne moze

pije i vozi, vise puta ...
eto i tablete uzima
kad god su ga uhvatili pjan bio
zena mu zavrsila u sigurnoj kuci
otac ga pjanog iz kuce izbacio
dobio sina sa 14 godina
kupio sinu zenu od 14 godina da je mlati i tjera da prosi
sincina u zatvoru, za ponosa

....
gazi ljude, udara palicam
laze kad zine

i nista, eno ga slobodan k'o ptica
mozda je vec u germaniji :zzzz:
Last edited by uglavnomja on 17/03/2022 17:50, edited 1 time in total.
zijancer

#26784 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Ništa, onako ja. Vise iskustva imam sa psihom alkosa, znam odmah šta mogu očekivati, ali sa nekim ko uzima tablete - ne znam šta može uraditi, kako reaguje i to.
denden

#26785 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

IFET FERAGET: "Prethodno je, inspektorica MUP-a KS Sanela Hasanbegović sačinila službenu zabilješku broj: 02/2-2-1-97/16 od 22. 02. 2016. godine, samo nekoliko dana od ubojstva Dženana Memića prema kojoj je upravo Alisa Mutap sa sigurnošću prepoznala jednog od napadača,"
Dakle, ovako lažljive spodobe provode kampanje linča i crtaju nedužnim mete na čelo. Navodi da je Alisa sa sigurnošću prepoznala napadača, dok u zabilješci stoji da joj lice sa date joj slike liči na lice koje je ranije u izjavi opisala, ali sama ne zna koliko je pouzdano njeno sjećanje i traži da to policija provjeri.

Dakle, izjavu da Alisa ne zna ko je napadač Feraget izvrće u sasvim suprotan smisao, da je ona "sa sigurnošću" prepoznala napadača, što je već čitava teorija po kojoj sistem štiti ubicu ("znaju ko je, a štite ga, mora da je neki moćnik"). Time huška javnost na Alisu Mutap, ona dobija prijetnje.

Isti zli i pokvareni obrazac imamo kod glavnog mikrofona ublehe Feraget-Memić na ovoj temi, a to je td majka/tripl dabl.

Na temi su raskrinkane desetine laži ("blefova" :lol: ) njihove ublehe.

Evo jedne po istom modusu djelovanja kao Feragetovo namjerno potpuno izvrtanje smisla i obmanjivanje javnosti:
TRIPL DABL/TD MAJKA: Rekla svome ocu "Tata, zovi svoje ljude, znam ko je ovo uradio."
Opet tvrdnja iz koje bi slijedilo da Alisa zna ko je napadač, a time ga štiti i glumi amneziju.

Međutim, šta je izvor za ove Alisine riječi u Hitnoj? Admir Mujanović, koji je u užem krugu murizovaca, jer je sa njima pregledao Dženanov telefon i potvrdio da je išao suđenja u podršku Murizu.

On je svjedočio nedavno pred sudom i pod zakletvom. Šta je rekao?
Admir Mujanović je kazao da mu je Dženan Memić bio “kao brat”. Rekao je kako je išao u bolnicu kada mu je njegov otac Muriz Memić javio da je Dženan imao sudar. Ispričao je da su u kolicima izveli Alisu Mutap, koja je ocu rekla: “Tata, zovi svoje ljude, neko nas je pokušao ubiti”.
Rekao je nešto što je u korist optužene Alise, a to je citiranje njenih riječi iz kojih slijedi da ona ne zna ko ih je napao/udario i da i sama vjeruje da ih je neko namjerno pokušao ubiti.

"Neko". Dakle, vidi se da ona ne zna ko.

A šta je za isti ovaj događaj napisala td majka?

Napisala je da je Alisa rekla da ZNA ko ko je to uradio.

Da li u pitanju može biti da je td majka nešto pogrešno skontala, iz pete ruke nešto čula?

Ne može, jer je Mujanović, čije su to riječi, njima izuzetno blizan i čula je od njeg.

Pa zašto je potpuno izmijenila smisao onog što je Alisa rekla?

Zašto je slagala? Zašto, kunući se u istinu i pravdu, bezočno, laže, podmeće, manipuliše, spinuje?

Očito zato što je td majka dio projekta koji opstaje na laži i teoriji zavjere. Neko ko traga za istinom o Dženanovom stradnju ne bi laž i podmetanja koristio kao glavno i praktično jedino oružje.

Evo, po ko zna koji put, bjelodano, vidi se ko je lažov.
td_maajka

#26786 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

@denden :kiss: i evo jos jedna :kiss:

Hajd jos malo, ali samo d o k a z e molim te, da je nesto eventualno moglo biti, a mozda i nije.
denden

#26787 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

tranquil wrote: 17/03/2022 09:23
Imao si šansu da odgovoriš, ali si se povukao sa "nemoj da rafalaš" :)

I to je odgovor, i hvala na tome.

Postavio sam ti više konkretnih ptanja, jedno pitanje između njih izabrati neću, jer znam koja ti je taktika. Furaš priču da je tvoja teorija sjajna, i da samo ne štimaju "fragmenti". Ako se fokusiramo na jedno pitanje, jedan "fragment", napravili bismo dojam da je to stvarno jedini problem, jedna sitnica koja se ne uklapa u "širu sliku", ti bi za taj primjer napravio opširan elaborat o "slučajnostima", "nesposobnostima" ili "bizarnostima", i poslije pričao kao si "razbucao argumente u paramparčad" da bi pokupio aplauz ljudi koji te ni ne čitaju :lol: .

U realnosti, tvoja teorija je šuplja kao Titanik, zasniva se na pažljivo probranom setu činjenica koje odgovaraju samo jednom ishodu, i čim se izađe u priču o drugim stvarima koje tvoja "teorija" ignoriše, počinje relativiziranje kako su to nevažne stvari, počinje ibret nad bizarnostima i nesposobnostima.

Tih fragmenata u ovom slučaju ima jako puno, i tvoje odbijanje da ih adresiraš proizilazi iz tvog straha da će previše krpljenje šupljina sa jednim te istim izgovorima o "slučajnostima" i "bizarnostima" prenijeti sliku da tvoja teorija i nije tako sjajna kako je predstavljaš. Što i odgovara realnom stanju.

Tvoja priča "ne smiješ ponuditi teoriju" zasniva se na samo na pogrešnoj pretpostavci da MORA postojati teorija, ili u suprotnom nisu validan sagovornik. Ne mora. Ako nemamo dovoljno pouzdanih i nedvosmislenih informacija, ne možemo napraviti teoriju. Ovo je forum i raspravljamo o onome šta znamo, ali i onome šta ne znamo.

Ja iskreno ne samo da ne znam ko je ubio Dženana Memića, nego nemam ni neku pretpostavku. Jedina čvrsta teorija je tvoja, i zato i pričamo o njoj. Ili bi radije da ne pričamo o njoj, zabranio raspravu i postavljanje pitanja, ili skrenuo temu na neku drugu teoriju? Zašto bi to radio ako je tvoja "teorija" tako sjajna? Ako znaš značenje riječi "teorija", trebao bi znati to da, da bi teorija bila potvrđena, mora sama da izdrži sva propitivanja. Apsolutno nema potrebe da se postavlja kontra teorija, da bi tvoja teorija bila oborena. Samo pokušavaš skrenuti priču sa manjkavosti priče koju si izgradio.

Rasprava o tvojoj teoriji inicijalno je bila tvoj monolog probranih detalja slučaja, a sada se pretvorilo u "Q & no A" sesiju, jer si nesposoban da odgovoriš na pitanja vezana za "širu sliku" bez korištenja floskula "nesposobnost" i "slučajnost" za svaku činjenicu koja se ne uklapa. To je sve što je potrebno znati o tvojoj "teoriji".
denden wrote: 16/03/2022 17:12
E baš mi je drago da sam te natjerao na povlačenje. :izet:

To je po standardima dosljednosti, tj. nedosljednosti u tvom slučaju. Još to zovu "skakanje u stomak sebi samom", drago mi je da sam ti ukazao da to radiš.
Uživaj u malim pobjedama na Internetu, neko je zbog tebe preformulisao rečenicu :)
Znači, umjesto da se usudiš da postaviš pitanje koje je po tebi najbolji dokaz zavjere, ti u mišiju rupu i lopticu meni prebacuješ zato što neću da odgovaram na tvoja rafalna pitanja na koja si već samom sebi u jednom dahu dao odgovor, a koja su sva već razmontirana na temi :)

Dobro, mišija rupa, razumijem, govori to samo za sebe ;)

Neko je zbog mene preformulisao rečenicu na način da je njen sadržaj pokazao je taj neko u teoriji zavjere do grla, dok istovremeno govori kako ga teorije ne zanimaju. Taj neko se tom preformulacijom diskreditovao ;)
uglavnomja

#26788 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

zijancer wrote: 17/03/2022 17:49 Ništa, onako ja. Vise iskustva imam sa psihom alkosa, znam odmah šta mogu očekivati, ali sa nekim ko uzima tablete - ne znam šta može uraditi, kako reaguje i to.
zavisi kakve su bobe

sirok dijapazon tableta i djelovanja
denden

#26789 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

tranquil wrote: 17/03/2022 09:25
uglavnomja wrote: 16/03/2022 19:57 tranquil

stavio je denden prije par stranica tekst u kojem stoji da je alisa trazila najmanje 5 puta da bude ponovo vjestacena, bilo kad, bilo gdje, bilo koji vjestak ...

drzali su je u pritvoru da bi je mogli vjestaciti

ali nisu
znaci izivljavanje zato sto je ziva i jos trudna (taman hajka pocela kad se saznalo da je trudna)
najsretniji osmjeh na licima memica je bio kad je ona zavrsila u zatvoru
i najveca zluradost onih koji citaju samo naslove

a prosla poligraf

dok su ljubo i bekrija pali kao s kruske
Poligraf, WTF?

Fino sam ti dao:
- snimak na kom Alisa kaže da se ne sjeća ničega od prvog udara do buđenja sa zavojima
- dokument u kom Alisa kaže da se sjeća lica, čak je pokušala da identificira osobu na osnovu slike (ovo si zapravo ti postavila)

Šta nije jasno, šta će mi poligraf?
Pa snimak rekonstrukcije i Alisino ponašanje je upravo dokaz da govori istinu, ajnštajne.

Ona u zabilješci govori o liku kojeg je u zvaničnoj izjavi opisala policiji. Dakle, nije ništa krila, nije podmetala saobraćajku da bi sakrila da je bio napad. Jer, lice se ne bi moglo vidjeti da ih je neko samo oborio sleđa i prozujao dalje. Lik sa neke fotografije, koju joj je vjerovatno dala policija, ju podsjeća, ali nije sigurna o čemu se radi. Samog događaja se ne sjeća. Imala je snove-košmare-fleševe za koje nije mogla znati da li su sjećanja na događaj ili samo košmari. Na rekonstukciji ponavlja kako joj sjećanje prestaje u trenutku dok je bila na desnoj strani i Dženan trznuo glavom. Ona misli da je to trenutak udara, jer tu sjećanje prestaje, ali je očito se trenutak udara i trenutak prestanka sjećanja ne poklapaju, tj. njen um je, kao zaštitni mehanizam, izbrisao kompletno sjećanje na traumatski događaj, a to znači sjećanje je obrisano do trenutka nekoliko sekundi prije udara, u kojih nekoliko sekundi se začuo Ljubin kombi, koji je podsvjesnom zaštitnom mehanizmu asocijacija na stresni događaj se kojim se um svjesno ne može nositi. Da je ovo tako, dokaz je što njeno sjećanje prestaje na desnoj strani ulice, a svi tragovi su na lijevoj. Na rekonstrukciji pravi jasnu distinkciju, govori o svjesnim sjećanjima kao takvim, koja prestaju u trenutku dok je bila na desnoj strani, a na kraju govori o slici lica koje ju gleda iz auta (prljavo lice raščupane kose). Naglavašava da to nije sjećanje kao takvo, nego snovi, a što je zaključila iz toga što je imala sliku Dženana kako leži, pa joj (očito) pokazana ona slika Dženana sa lica mjesta koju je slikao policajac i ona vidjela da njena slika ležećeg Dženana ne odgovara stvarnosti, što znači da je u pitanju san-košmar, a ne sjećanje kao takvo, makar došlo u snu. Sa tim povezuje i sliku lika koji ju gleda iz auta, smatra da je i to san, a ne sjećanje u snu na stvarni događaj.

Dakle, sve govori u njenu korist.

Nego ti nisi do kraja pogledao snimak rekonstrukcije i da bi prikrio da si se provalio, praviš neko šatro teoriju o kontradikciji koje nema.
denden

#26790 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

tranquil wrote: 17/03/2022 12:43
I taj video je važan? Za razliku od onih snimaka sa 16 kamera iz noći napada, koji su namjerno obrisani? To je tvoj stav?
Na osnovu čega ti, koji navodno ne praviš teorije, a u teoriji zavjere si do grla, kao gotovu činjenicu uzimaš da je snimak iz hotela namjerno obrisan?
zijancer

#26791 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

tranquil, off topic
Spoiler
Show
negdje si spominjao teorije zavjere o 11septembru, sjećam se one o kontrolisanoj eksploziji, pretpostavljam da si je odbacio, ako si uopšte čuo za nju?
td_maajka

#26792 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Krim-tehnicari, IT tehnicari, neurologizi, psiholozi, strucnjaci saobracajne struke, strucnjaci mehano-skopske struke, sad evo i strucnjaci za tablete kao i poznavaoci umova raznih jedinki, od Ljube preko Muriza do Mutapa, pa cak i pojedinacnih svjedoka cija imena ni ne poznaju - ujedinili se na temi :mrgreen: :thumbup:

Prijedlog za narednu sjednicu kucnog savjeta:

prebaciti jednostavno sve slucajeve iz MUP-ova, a pogotovo SIPA-e ovdje, dati u ruke ovim cestitim, iskrenim i angazovanim umovima - i doslovno mirna Bosna (a i Hercegovina) :bih:
denden

#26793 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

ArmandiHose wrote: 17/03/2022 15:58 Još malo o Muriz & Ifet Projektu,
bivšoj Glavnoj Kantonalnoj tužiteljici Burzić Dalidi, bivšoj Glavnoj Državnoj tužiteljici Gordani Tadić...

Prije toga, izvinjavam se forumašima što je sadržaj moga prethodnog posta bio u cjelosti nepristojno boldiran, radi se o grešci, nisam imao namjeru toliko naglasiti sve rečenice u postu već samo poneke.

Nego, vezano za dva moja prethodna posta, naveo sam kako smatram/o da su najodgovornije osobe za ovu pravosudnu „rašomonijadu“, nakon Muriz & Ifet Udruge,
bivša Glavna Kantonalna tužiteljica Burzić Dalida, ali takođe i bivša Glavna Državna tužiteljica Gordana Tadić, te sam objasnio zašto smatram da su ove ove dvije bivše glavne tužiteljice odgovorne.

Neću komentirati Muriza. Izgubio je dijete, treba ga razumjeti, njegovu bol, tragediju, njegovu borbu za pravdu. Neću ga komentarisati iako ga smatram za jednim od najodgovornijih za ovu pravosudnu zbrku zadnju godinu, da ne kažem pravosudni cirkus (ipak se radi o tragediji), a upotrijebio sam izraz “rašomonijada” koji približno označava ove postupke.

Ali ću komentarisati „savjetnika“ Ifeta. Ako se trebam opredijeliti ko je od njih nekolicine najodogovorniji za ovu pravosudnu rašomonijadu onda je to on – Ifet, car magle, sultan ublehe, ajatolah šuplje!

Bivša Glavna Kantonalna tužiteljica Burzić Dalida je svoju grešku napravila svjesno, na početku ali u dobroj namjeri.

Bivša Glavna Državna tužiteljica Gordana Tadić je svoju grešku napravila svjesno i u lošoj namjeri, radi spašavanja svoje karijere, ona pravi grešku na kraju i u tome, nažalost, učestvuje i Državni sud odobravajući njene greške.

Dobro je primjetio jedan forumaš, svojevremeno. U pravnim državama, pravno i socijalno uređenim, u kojim se država i društvo brinu za “potrebite” pojedince (zemlje  Skandinavije recimo), imaju službe koje bi se pozabavile traumatiziranim građaninom Murizom koji je tragično izgubio sina zbog čega se vodi teška policijska istraga, potom osjetljivo suđenje. Savjetovališta, specijalisti, našli bi se uz njega da mu pomognu, podrže,  sigurno kod njega ne bi podsticali illi razvijali bijes, paranoju, očaj, naprotiv pomogli bi mu da se nosi sa tom tragedijom, boli, paranojom, traumom.

Otac Muriz nakon gubitka sina Dženana pod tako tragičnim, užasnim okolnostima, tuguje i pati (majka i sestra takođe), očekuje, traži pravdu – da se krivac ili krivci pronađu, sude, osude i kazne po zakonu. Ali zbog određenih i bitnih (opisanih) propusta u istrazi, potom propusta i grešaka u optuženju i suđenju, Muriz opravdano počinje sumnjati da nešto nije u redu sa istragom i potom optuženjem, počinje negodovati, tražiti krivca, prozivati..... ni prvi ni posljednji put da istraga ne ide u dobrom pravcu ili optuženje ili suđenje... ALI

Visoko iznad naših glava, na pravosudnom nebu, na nebu iznad policije, tužilaštava i sudova, kruže advokatske i savjetničko prevarantske orlušine, condori, lešinari, jastrebovi i kopci, ali i sitnija leteća „buranija“, odakle vrijebaju svoje buduće klijente, da ne kažem žrtve. Kako je kondor Iffet primijetio budućeg klijenta (da ne kažem žrtvu) Muriza za nas je to sada nepotnato. Da li je to njuh advokatskog predatora (ajkula može osjetiti atome krvi na par stotina kilometara), oštar vid orla - jastreba,  ili mu je neko dojavio za budućeg klijenta (da ne kažem žrtvu) Muriza, ili ga je neko bitan iz sjenke poslao budućem klijentu (da ne kažem žrtvi) Murizu, to dakle još ne znamo.

Ali, poznato je da ga Muriz nije potražio već da je jednog dana agilni i agresivno slatkorječivi advokat Ifet samoinicijativno prišao oštećenom Murizu i nepotvam mu ponudio svoje „pro bono“ (besplatno ali džaba) usluge punomoćnika advokata.

Ostalo je  sve postalo urbani mit, pravosudna legenda.

Kako "savjetnik" manipulira javnošću, svjetinom, to smo se mogli javno uvjeriti u više prilika kada je javno istupao sa ili bez Muriza, izlagao poluistine i neistine, te javnost huškao protiv službenih lica i svih ostalih koji mu nisu po volji u nekom trenutku.

Posljednji video uradak „incidenta“ ispred Suda BiH zorno, jasno pokazuje, ilustruje kako Trbuhozborac Iffet manipulira Mapet Murizom, pa kad tako radi javno, zapitajmo se kako li tek baca sihre mantre i sugestije Murizu, kako ga resetuje i programira kada nema svjedoka.
DRAGAN MEKTIĆ 2019. kad je podignuta optužnica protiv njega: Mektića smo otvoreno pitali da li se plaši presude Suda BiH, a on je odgovorio kako se ne plaši, jer je Tužilaštvo BiH, prema njegovoj procjeni, išlo više na kartu diskreditacije i medijske satanizacije.

"I oni sami su svjesni da tu nema ništa ozbiljno. To je predmet čist kao suza", kazao je Mektić dodajući da se svašta može očekivati od Tužilaštva BiH koje je prije četiri ili pet godina počelo voditi istrage protiv njega.

Istakao je da je ovo dokaz da je Tužilaštvo BiH u privatnim rukama i da je Gordana Tadić pod utjecajem "šizofrenije i paranoje", što prenosi i na rad državnog pravosuđa pokušavajući se svetiti ljudima.

Bivši ministar sigurnosti smatra kako u ovom svemu ima i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH. Kako kaže, "to je sve jedna bagra koja na kriminalan način upravlja pravosuđem".

"Oni pokušavaju sada da se svete ljudima koji su raskrinkavali njihovu kriminalno-koruptivnu hobotnicu", rekao je Mektić
.
Danas je Mektić nepravosnažno oslobođen.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /220317064

Komentar mu je:
Mektić je u više navrata isticao da se radi o montiranoj optužnici u vrijeme kada je glavna tužiteljica Tužilaštva BiH bila Gordana Tadić.
Komentar na klixu sa najviše lajkova:
Propao pokusaj Gordane Tadic pakovanjem laznih afera. Ruski igraci su se malo prepali
Čini se da se mijenja percepcija javnosti o Gordani Tadić u odnosu na vrijeme kada ju je Muriz predstavljao heroinom na braniku pravde, a protiv korumpiranog pravosuđa i uopšt sistema.

Ranije su najizraženiji glas njene kritike bio sudija Branko Perić.
zijancer

#26794 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Balon ne detektuje tablete :D
bitangeIprinceze

#26795 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 17/03/2022 17:50
IFET FERAGET: "Prethodno je, inspektorica MUP-a KS Sanela Hasanbegović sačinila službenu zabilješku broj: 02/2-2-1-97/16 od 22. 02. 2016. godine, samo nekoliko dana od ubojstva Dženana Memića prema kojoj je upravo Alisa Mutap sa sigurnošću prepoznala jednog od napadača,"
Dakle, ovako lažljive spodobe provode kampanje linča i crtaju nedužnim mete na čelo. Navodi da je Alisa sa sigurnošću prepoznala napadača, dok u zabilješci stoji da joj lice sa date joj slike liči na lice koje je ranije u izjavi opisala, ali sama ne zna koliko je pouzdano njeno sjećanje i traži da to policija provjeri.
A jel zabilješka nastala iz pera optuženog sa saučesništvo u ubistvu, prikrivanje tragova i montiranju lažnog izvještaja?
bitangeIprinceze

#26796 Re: Slučaj Dženan Memić

zijancer wrote: 17/03/2022 18:18 Balon ne detektuje tablete :D
Ni tablete ne detektuju balon!!
denden

#26797 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 17/03/2022 18:21
zijancer wrote: 17/03/2022 18:18 Balon ne detektuje tablete :D
Šta kažeš, Dalida će odgovarati? :lol:
bitangeIprinceze

#26798 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 17/03/2022 18:26
bitangeIprinceze wrote: 17/03/2022 18:21

I Sabina isto tako :thumbup:
denden

#26799 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 17/03/2022 18:27
denden wrote: 17/03/2022 18:26

Kako da ne. Koliko Državno tužilaštvo, i to u vrijeme kad je tamo bila Gordana Tadić, o kojoj su do neba afirmativno i neumorno govorili Feraget, Memić i Avaz, ozbiljnim smatra teoriju o zavjeri od strane Kantonalnog tužilaštva, najbolji je dokaz to što je na temi Meris Ćato, tužilac koji je proveo tu "zavjereničku istragu prikrivanja i podmetanja dokaza", naveden kao svjedok Državnog tužilaštva :-)

:lol:
bitangeIprinceze

#26800 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 17/03/2022 18:31
bitangeIprinceze wrote: 17/03/2022 18:27
Kako da ne. Koliko Državno tužilaštvo, i to u vrijeme kad je tamo bila Gordana Tadić, o kojoj su do neba afirmativno i neumorno govorili Feraget, Memić i Avaz, ozbiljnim smatra teoriju o zavjeri od strane Kantonalnog tužilaštva, najbolji je dokaz to što je na temi Meris Ćato, tužilac koji je proveo tu "zavjereničku istragu prikrivanja i podmetanja dokaza", naveden kao svjedok Državnog tužilaštva :-)

:lol:
Mada nisu ni njih dvije toliko bitne kao ni sam ljubo. Prvo neke druge važnije stvari. A njih dvije :izet: :izet: usput :wink:
Locked