Ukupno 22 komada
Nije loše:
Undated video of Ukrainian Su-25 aircraft reportedly attacking a Russian military column. It appears one drops a bomb before the second crashes. This most likely occurred in Kherson.
Piaty wrote: ↑17/03/2022 13:56 Ma prije svega, Azov su ljudi koji su stalno na ratistu, brane kuce, djecu, nisu otisli ni u kakvu tudju zemlju i ne mogu se porediti sa tim nafuranim kretenima iz tog Wagnera (cuj Wagner?!).
Drugo, u Azovu ima obicnih nacionalista/patriota i konzervativaca, ljudi koji nisu nikakvih nacisti, ima i Zidova(mozete provjeriti). Bas kao sto je u HOS-u bilo svakavih ljudi koji uopce nisu nikakvi nacisti. Recimo, onaj Kiko nije nikakav nacista, covjek je anarhista ili Jean Nicolier iz HOS-a koji nije bio motiviran nicim drugim do osjecajem da mora doci u Vukovar i biti sa tim ljudima pa makar i poginuo, a to se na kraju i desilo.
Tako da se ta tema previse uopcava i banalizira.
nisu se Rusi dočepali tehnologije, jedino što će ih iskoristiti dok ima projektila.
Ne bih da idem u detalje AZOVA, i tema je rat u Ukrajini, ali kad se zemlja brani, brani se i sa crnim djavolom.ime_kojeg_nema wrote: ↑17/03/2022 14:38Piaty wrote: ↑17/03/2022 13:56 Ma prije svega, Azov su ljudi koji su stalno na ratistu, brane kuce, djecu, nisu otisli ni u kakvu tudju zemlju i ne mogu se porediti sa tim nafuranim kretenima iz tog Wagnera (cuj Wagner?!).
Drugo, u Azovu ima obicnih nacionalista/patriota i konzervativaca, ljudi koji nisu nikakvih nacisti, ima i Zidova(mozete provjeriti). Bas kao sto je u HOS-u bilo svakavih ljudi koji uopce nisu nikakvi nacisti. Recimo, onaj Kiko nije nikakav nacista, covjek je anarhista ili Jean Nicolier iz HOS-a koji nije bio motiviran nicim drugim do osjecajem da mora doci u Vukovar i biti sa tim ljudima pa makar i poginuo, a to se na kraju i desilo.
Tako da se ta tema previse uopcava i banalizira.
Nema se sta banalizirati. Procitaj biografiju osnivaca i zapovjednika https://en.wikipedia.org/wiki/Andriy_Biletsky
Pogledaj grb.
U pozadini je crno sunce https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sun_(symbol)
Ispred wolfsangel https://en.wikipedia.org/wiki/2nd_SS_Pa ... _Das_Reich
Ako ovo nisu jasne odrednice onda ne znam sta jeste. Naravno da nisu svi ljudi u Azovu nacisti niti cinjenicu da brane svoje kuce i djecu.
Chechen fighters in Mariupol broke through the defenses of the Azovstal metallurgical plant, where the Azov people settled.
Mariupol will be taken within three days.
mislite?jefff wrote: ↑17/03/2022 13:40naravno. svo to blize i dalje okruzenje Mariupolja je po povrsini barem ko Bosna pa ti hajde probaj to iskontrolisati i uspostaviti nekakve klasicne opsade i linije fronte.toska wrote: ↑17/03/2022 13:35 I ovdje na forumu svako malo neko napiše da je Mariupolj okružen i pitanje dana kada će pasti.
To je protivno britanskim mapama, vjerovatnije da je sjeverni prilaz gradu pod vatrom, teško prohodan danju, ali ne i totalno okruženje, kako god, vrlo bitan grad koji sprječava povezivanje okupiranog Krima i Donbasa.
današnja UK mapa:
![]()

koliko vidim, vrlo neozbiljno, nezainteresovano i blago su se shvatile ove prijetnje.
Crna Gora je uvela sankcije putinu. Pa ako završe sa Ukrajinom putin će onda preći na invaziju na Crnu Goru a pošto njih neće pobijediti mi se ne brinemo.
neću da idem u offtopic, tako da ću samo ovo reći na tu temu.
Azov nacisti su davno počinili masakre, još 2014 god. Te budale niko pametan ne treba braniti.
o ambasadoru i prijetnjama nema dileme da su neprijateljske i da je nevjerovatno da ovako prica o drzavi u kojoj sjedi sto govori o namjerama i misljenju njegove drzave o bih, a to smo vec znali.eyesburn wrote: ↑17/03/2022 15:16neću da idem u offtopic, tako da ću samo ovo reći na tu temu.
prvo nema ko da odgovori (jest da je komšić jedini komentarisao ovu prijetnju, ali nekako mlako), jer mi nemamo državnike, imamo imamo amaterske kvazipolitičare na ugovoru o djelu (čitaj: krađi).
za mene su ovo vrlo ozbiljne prijetnje, koje bi u iole ozbiljnoj državi izazvale mnogo jaču diplomatsku reakciju.
prestajem na ovu temu, da moderacija ne bi reagovala![]()
Nemoj misliti da se iko u BIH pita o velikim stvarima. Niti bi se bilo ko iz ove lokalne lige ( na sve tri strane u BIH) konfrontovao sa igračima visoke lige.eyesburn wrote: ↑17/03/2022 15:16neću da idem u offtopic, tako da ću samo ovo reći na tu temu.
prvo nema ko da odgovori (jest da je komšić jedini komentarisao ovu prijetnju, ali nekako mlako), jer mi nemamo državnike, imamo imamo amaterske kvazipolitičare na ugovoru o djelu (čitaj: krađi).
za mene su ovo vrlo ozbiljne prijetnje, koje bi u iole ozbiljnoj državi izazvale mnogo jaču diplomatsku reakciju.
prestajem na ovu temu, da moderacija ne bi reagovala![]()