Demokratska fronta Željko Komšić

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#52851 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

channel10 wrote: 16/03/2022 22:56
Chmoljo wrote: 16/03/2022 22:51

Osigurace sebi još jedan đamdat, a stranka će dodatno potonuti, jer će izgubiti i ovo delegata što sada ima, a nije otišlo negdje drugo.

A ne znam na koje ostale mislite? Bakira, koalicionog partnera? Džaferović je imao vrlo korektno izlaganje jučer. Ali to su valjda stvari koje se trebaju očekivati kao normalne. A ne da strepimo hoće li mucati.
Moja pretpostavka je da ce stranka rasti i ojacati na iducim izborima pa se citamo poslije izbora.

Ostali? Pa sefovi ostalih opozicionih i pozicionih stranaka? Sta oni rade? Nit se javljaju niti dolaze.
pa ima li neko od njih zadužen za vanjsku politiku, ili smatraš da se Forto treba aktivirati oko NATO članstva?
Chmoljo

#52852 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 16/03/2022 23:01 @cmoljo i tvoji pokusaji da mi izvadis zivac ostaju neuspjesni...to samo zavisi od mene a nikako od tebe i tvojih komentara i repliciranja meni!
vidim!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#52853 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Konkretni wrote: 16/03/2022 23:42
hrasno38 wrote: 16/03/2022 23:34

Pa vidis da su poceli da vode vanjsku politiku i traze ubraznu proceduru dobijanja drzavljanstva za ljude iz Sandzaka a da pri tome uopste nemaju blage veze i pojma koja je to procedura i kako to ide i ko to izdaje a pri tome se pozivaju na Vucica koji srpska drzavljanstva trenutno djeli po autobusima prije izbora.....i sta da im onda covjek kaze :lol: :lol: :lol:
Toliko su glupi da bi bez problema dali državljanstvo BiH čitavoj Srbiji :D
Nisu oni glupi ali im fali da budu bitni i da se bave drzavnickim poslovima sto ce im ostat samo pusta zelja
hrasno38

#52854 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 16/03/2022 23:46
hrasno38 wrote: 16/03/2022 23:01 @cmoljo i tvoji pokusaji da mi izvadis zivac ostaju neuspjesni...to samo zavisi od mene a nikako od tebe i tvojih komentara i repliciranja meni!
vidim!
Drago mi je zbog tebe :D
Chmoljo

#52855 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 16/03/2022 23:11
Chmoljo wrote: 16/03/2022 22:57

Ne kontaš. Moro je da bi SDA čvrsto stala iza njega u borbi protiv HDZa.
Joj ja tebe, pa on je osiguraĆ

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chmoljo

#52856 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 16/03/2022 23:48
Chmoljo wrote: 16/03/2022 23:46

vidim!
aha, vidi sauliso si se.

nego, koliko niti ide u ovaj osigurač? ili je modernizovano, ovo automatski? kad Bake iskoči, Željko ga samo poklopi...?

mislim, teško se ne diviti tom geniju, koji 400000 ljudi ostavi na milost i nemilost notornim kriminalcima kao zalog za dosljednu politiku.

šta će tek za ANP uraditi. nadajmo se samo da neće neki gay biti sekretar NATOa, tad bi ga mogli...
hrasno38

#52857 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 16/03/2022 23:51
hrasno38 wrote: 16/03/2022 23:48

aha, vidi sauliso si se.

nego, koliko niti ide u ovaj osigurač? ili je modernizovano, ovo automatski? kad Bake iskoči, Željko ga samo poklopi...?

mislim, teško se ne diviti tom geniju, koji 400000 ljudi ostavi na milost i nemilost notornim kriminalcima kao zalog za dosljednu politiku.
Heheheheh dzaba se lomis ne ide ti pa ne ide.....
Better Man

#52858 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

hrasno38 wrote: 16/03/2022 23:23
Better Man wrote: 16/03/2022 23:18 Zar ima još naivnih budala koji vjeruju u ublehu Komšića. Čovjeka koji žici na grbači poreznih obveznika bez da je išta uradio ta napredak ove zemlje.
Zakasnio si da pomognes svojim drugovima and drugaricama.....nemam vise motivacije pretanki ste!
Tanak si ti. Ni u jednoj demokratskoj drža i Komšoć ne bi mogao biti čistač toaleta, a kamoli predsjrdnik države. Lik u koaliciji s kriminalnom mafijom koja je opljačkala državu i njene građane.
Chmoljo

#52859 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 16/03/2022 23:54
Chmoljo wrote: 16/03/2022 23:51

aha, vidi sauliso si se.

ubjeđuj se u suprotno. ide ti :D
hrasno38

#52860 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Better Man wrote: 17/03/2022 00:07
hrasno38 wrote: 16/03/2022 23:23

Zakasnio si da pomognes svojim drugovima and drugaricama.....nemam vise motivacije pretanki ste!
Tanak si ti. Ni u jednoj demokratskoj drža i Komšoć ne bi mogao biti čistač toaleta, a kamoli predsjrdnik države. Lik u koaliciji s kriminalnom mafijom koja je opljačkala državu i njene građane.
Ni u jednoj demokratskoj drzavi tebi ne bi dali pristup internetu ali pojam demokratije se promjenio sta da se radi :D a da ne kazem da bi tvojaa IP adresa bila vec zapisana a potrola isla prema tvojoj kuci jer vrijedjas neosnovano predsjednika Predsjednistva BiH i proglaasava ga kriminalcem sto bi morao dokazivati na sudu. Dakle demokratija je rastezljiv pojam...vrlo raastezljiv!
hrasno38

#52861 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 17/03/2022 00:10
hrasno38 wrote: 16/03/2022 23:54

ubjeđuj se u suprotno. ide ti :D
Ma jok tebi ide
lerdi

#52862 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Jel shvatate koliko izmišljajte i konstruišete stvari i onda to prezentujete kao neke činjenice? Ok za neke mi je jasno ali ima ovdje i likova kao @Chmoljo koji nit su glupi, nit zadrigli al furaju neke priče koje nemaju uopšte uporišta. Ovo oko pića je glupa mahalska kojom "majorizirani" pokušavaju Komšića diskreditovati politički a koju su iz istog razloga preuzeli neki u Sarajevu. Kontam sve al realno jadno je. Dalje svi znaju da je "nešto" dobio od SDA al niko ne zna da kaže šta je to. Mislim znamo svi da bi to "nešto" trebao biti novac kojim je kupljen al nikako da mu nađu taj novac. Onaj jedan kaže kako prima 5 milja a žali se kako mu žena kuka kako nema za hljeba, a kad ga pitaš da pokaže gdje je to rekao, kao bilo je to negdje 2018. i produži dalje. Pa bar kad izmišljate i konstruišete priču nek ta priča ima neke od osnove a ne da padate na osnovama kao za NATO, MAP i 2010. godinu. Shvatam i da ste stranački obojeni al na pogrešnoj taktici bazirate igru. Umjesto konstruktivnih prijedloga odlučili ste se za diskreditaciju drugih zarad podizanja vlastitog rejtinga. Ovo i jeste največi problem ljevice danas.
giannibelif

#52863 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by giannibelif »

Šta znači ako izdajnik dođe umjesto gajbe na parkingu Šefika vidimo na primjeru nedolaska na jednu od najvažnijih sjednica Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Taj je već stisnuo ruku sa Draganom za Izborni zakon, a Dodiku pruža čistu logističku podršku za razvaljivanje države već tri i po godine.
hrasno38

#52864 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

lerdi wrote: 17/03/2022 00:16 Jel shvatate koliko izmišljajte i konstruišete stvari i onda to prezentujete kao neke činjenice? Ok za neke mi je jasno ali ima ovdje i likova kao @Chmoljo koji nit su glupi, nit zadrigli al furaju neke priče koje nemaju uopšte uporišta. Ovo oko pića je glupa mahalska kojom "majorizirani" pokušavaju Komšića diskreditovati politički a koju su iz istog razloga preuzeli neki u Sarajevu. Kontam sve al realno jadno je. Dalje svi znaju da je "nešto" dobio od SDA al niko ne zna da kaže šta je to. Mislim znamo svi da bi to "nešto" trebao biti novac kojim je kupljen al nikako da mu nađu taj novac. Onaj jedan kaže kako prima 5 milja a žali se kako mu žena kuka kako nema za hljeba, a kad ga pitaš da pokaže gdje je to rekao, kao bilo je to negdje 2018. i produži dalje. Pa bar kad izmišljate i konstruišete priču nek ta priča ima neke od osnove a ne da padate na osnovama kao za NATO, MAP i 2010. godinu. Shvatam i da ste stranački obojeni al na pogrešnoj taktici bazirate igru. Umjesto konstruktivnih prijedloga odlučili ste se za diskreditaciju drugih zarad podizanja vlastitog rejtinga. Ovo i jeste največi problem ljevice danas.
Ma sad su se zadeverali oko izdavanja drzavljanstava pa su malo nervozni :D
Chmoljo

#52865 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

lerdi wrote: 17/03/2022 00:16 Jel shvatate koliko izmišljajte i konstruišete stvari i onda to prezentujete kao neke činjenice? Ok za neke mi je jasno ali ima ovdje i likova kao @Chmoljo koji nit su glupi, nit zadrigli al furaju neke priče koje nemaju uopšte uporišta. Ovo oko pića je glupa mahalska kojom "majorizirani" pokušavaju Komšića diskreditovati politički a koju su iz istog razloga preuzeli neki u Sarajevu. Kontam sve al realno jadno je. Dalje svi znaju da je "nešto" dobio od SDA al niko ne zna da kaže šta je to. Mislim znamo svi da bi to "nešto" trebao biti novac kojim je kupljen al nikako da mu nađu taj novac. Onaj jedan kaže kako prima 5 milja a žali se kako mu žena kuka kako nema za hljeba, a kad ga pitaš da pokaže gdje je to rekao, kao bilo je to negdje 2018. i produži dalje. Pa bar kad izmišljate i konstruišete priču nek ta priča ima neke od osnove a ne da padate na osnovama kao za NATO, MAP i 2010. godinu. Shvatam i da ste stranački obojeni al na pogrešnoj taktici bazirate igru. Umjesto konstruktivnih prijedloga odlučili ste se za diskreditaciju drugih zarad podizanja vlastitog rejtinga. Ovo i jeste največi problem ljevice danas.
pa što je onda zabio nož u leđa u Kantonu?

ti pušiš ovu elektro-priču? osigurači i tako to?

osim toga, svi znamo da Bake ima milione, vjerovatno stotine. ali niđe da se vidi. i sad dođe SDAovac i kaže ti, de pokaži. mislim, de ba :lol:

ako me pitaš je li uzeo keš, mislim da nije. ali je svakako hajrovo. da li kroz podršku za predsjedništvo i kroz sinekure drugima, najvjerovatnije. ali sasvim sigurno da je jeftino prodao.
lerdi

#52866 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Chmoljo wrote: 17/03/2022 00:23
pa što je onda zabio nož u leđa u Kantonu?

ti pušiš ovu elektro-priču? osigurači i tako to?

osim toga, svi znamo da Bake ima milione, vjerovatno stotine. ali niđe da se vidi. i sad dođe SDAovac i kaže ti, de pokaži. mislim, de ba :lol:

ako me pitaš je li uzeo keš, mislim da nije. ali je svakako hajrovo. da li kroz podršku za predsjedništvo i kroz sinekure drugima, najvjerovatnije. ali sasvim sigurno da je jeftino prodao.
Jel ti fakat misliš da bi Željko uzeo pare i prodao se za neke sinekure?

Nemam ja šta pušiti ili ne pušiti priču. Gledam i analiziram događaje. Komšić je definitivno dao KS za CIK, MO i podršku kod IZ. To je svakome ko je iole pratio dešavanja jasno. Procijenio je da je vrijednije ovo troje od BH Bloka i po meni iako hazarderski, povukao je dobar potez jer je dobio koliko toliko prostora da djeluje na državnom nivou. Da je ostao na kantonalnom nivou bavio bi se Šankom i njegovim glupostima i idiotlucima. Možda bi i napisao koje otvoreno pismo koje bi kao što Denis radi mogao okačiti mačku o rep.
kluz franjo

#52867 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Mislim da je pohvalno kako ŽK-fanaticosi brane njegovu koaliciju sa HDZ/SNSD/SDA.
I skandiranje koaliciji "4 more years!" je ritmično i primjerno.
Potpuno podržavam da svaki ŽK-fanaticos i treba glasati za nastavak koalicije.
Rezultati govore sami za sebe.
Evo i od mene... Željko, Željko, Čavara, Čavara...
:bih:
Chmoljo

#52868 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

što je uopšte došao u situaciju da se bavi Šankom? je li mu ga neko podmetnuo? ili je to dio njegove genijalnosti?

malo glup na lokalnom, ali je jak na nivou visoke politike... :roll:

je li ti ikad palo na pamet zašto ljudi idu iz DFa? to jedino on idealista, a svi ostali interešdžije? je li znaš kakve je on lično kromanjonce gurao? ja znam.

da, prodao se crnom džavlu.

opet kažem, mogao je kurcu svirati, zajedno sa CIKom, da je Angela ostala kancelarka i da Putin nije napravio sranje. a sve je to uradio prije nego je imao pojma kako će se stvari odvijati. sada se kockice slažu na način kako nama odgovara pa se može trsiti da ima napretka.

ne kažem da radi protiv države, ali isto tako nije jebeni genijalac kakvim ga predstavljate, niti nosi neke ogromne zasluge.

i užasan je kao lider.
drug_profi

#52869 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Meni je svejedno hoće li ŽK biti Član ili neće. Kome je dobar nek mu daje povjerenje. On NIJE izabran građanski orijetiranim glasovima, to je valjda svakom jasno.
Izabran je glasovima onih koji bi da šuknu nekome.
relativno84

#52870 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

Teletabisi jos uvijek u zacaranom krugu nekome nesto dokazuju i pokazuju, kao da nekog boli kurac sta Dipsi, Lala i Po misle o Zlatnom ljiljanu.
Konkretni

#52871 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Konkretni »

Chmoljo wrote: 17/03/2022 00:44 što je uopšte došao u situaciju da se bavi Šankom? je li mu ga neko podmetnuo? ili je to dio njegove genijalnosti?

je li ti ikad palo na pamet zašto ljudi idu iz DFa? to jedino on idealista, a svi ostali interešdžije? je li znaš kakve je on lično kromanjonce gurao? ja znam.

opet kažem, mogao je kurcu svirati, zajedno sa CIKom, da je Angela ostala kancelarka i da Putin nije napravio sranje. a sve je to uradio prije nego je imao pojma kako će se stvari odvijati. sada se kockice slažu na način kako nama odgovara pa se može trsiti da ima napretka.

ne kažem da radi protiv države, ali isto tako nije jebeni genijalac kakvim ga predstavljate, niti nosi neke ogromne zasluge.

i užasan je kao lider.
Boli te kurac.Zato ima genijalaca koji svršavaju na SDA isprdka Kiflu, mutavog dezertera Fortu, rezača salame Štetu i ostalu ekipu preveranata koji su sad na vlasti u KS i nikad više.Ali Željko je njih izdao eejjjj :lol:
Kad su Željko i još neki godinama upozoravali na ruski utjecaj i njemački kurvarluk ti si se tome najvjerovatnije smijao i prosipao šuplju o tronožcu koji jedni druge štite. 8-)
Ko ste vi ljudi?
channel10

#52872 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Chmoljo wrote: 16/03/2022 23:45
channel10 wrote: 16/03/2022 22:56
Moja pretpostavka je da ce stranka rasti i ojacati na iducim izborima pa se citamo poslije izbora.

Ostali? Pa sefovi ostalih opozicionih i pozicionih stranaka? Sta oni rade? Nit se javljaju niti dolaze.
pa ima li neko od njih zadužen za vanjsku politiku, ili smatraš da se Forto treba aktivirati oko NATO članstva?
Kakvo crno Nato clanstvo?

Govorim o situaciji u zemlji. Nikoga niti cujes niti vidis.

Kao da u zemlji cvjetaju ruze.
Point.

#52873 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

drug_profi wrote: 17/03/2022 00:45 Meni je svejedno hoće li ŽK biti Član ili neće. Kome je dobar nek mu daje povjerenje. On NIJE izabran građanski orijetiranim glasovima, to je valjda svakom jasno.
Izabran je glasovima onih koji bi da šuknu nekome.
Cry me a river. Izabran je voljom većine, to je demokratija. A ti njima broj krvna zrnca do sudnjeg dana. Ono što je izvjesno je da će da pomete na idućim izborima za člana predsjedništva ako ostane važeći IZ.
Styling

#52874 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Chmoljo wrote: 17/03/2022 00:44 što je uopšte došao u situaciju da se bavi Šankom? je li mu ga neko podmetnuo? ili je to dio njegove genijalnosti?

i užasan je kao lider.
Komsic je bio i ostao mahalac na nivou lokalnog politicara koji nikada nije dostigao nivo visoke politike i diplomatije. To se vidi i po odbiru kabineta i savjetnika koji ne znaju tumaciti osnovne medjunarodne propise, a da ne govorim o necemu bitnijem. Inace u medjunarodnoj zajednici u Sarajevu vlada stav da ima veoma “interesantan” kabinet, sto na diplomatskom rijecniku znaci da je nidje veze i da se s njima ne moze normalno komunicirati, pocevsi od Amira Ibrovica pa na dalje.
Styling

#52875 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Konkretni wrote: 17/03/2022 06:33

i užasan je kao lider.
Boli te kurac.Zato ima genijalaca koji svršavaju na SDA isprdka Kiflu, mutavog dezertera Fortu, rezača salame Štetu i ostalu ekipu preveranata koji su sad na vlasti u KS i nikad više.Ali Željko je njih izdao eejjjj :lol:
Kad su Željko i još neki godinama upozoravali na ruski utjecaj i njemački kurvarluk ti si se tome najvjerovatnije smijao i prosipao šuplju o tronožcu koji jedni druge štite. 8-)
Ko ste vi ljudi?
Naravno da je izdao i bacio se u zagrljaj SDA, a sada bi od iste te ekipe podrsku za novu kandidaturu. Smrad obicni. Izdao bi opet, samo da mu se pruzi prilika. Zivi bili!
Post Reply