Demokratska fronta Željko Komšić

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#52776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

channel10 wrote: 16/03/2022 21:36
Chmoljo wrote: 16/03/2022 21:22

Ha ja, ili si za željka ili ćetnik il ustaša. Nema trece.

Ovo kad ti drugari vec pricaju o infantilnim postovima, de ih napomeni i na ovaj svoj.
Nema potrebe pljuvati kad ima mnogo mnogo gorih za pljuvanje(a ne pljuje se ni upola koliko se po Komsicu pljuje i tu nesto opasno ne stima), ali hajde kad vam se svima moze i kad svima moze u obraz stati.
A jel. Sta je tacno neistina sto je receno? To da se nije javio za rijec u parlamentu a uredno trpo platu? To da je izletio 2018 i samoincijativno najavio kandidaturu iznebuha iako se dogovarala predizborna koalicija? Necu ni pominjati da to nije prvi put uradjeno.

Je li neistina da je otisao u koaliciju sa SDA u KS zbog izmisljenog razloga? Sta je zauzvrat dobio mozemo samo nagadjati, ali ne sumnjam da ce postovaoci lika i djela to mitologizirati.

Umanjivanje tih stvari a velicanje drugih koji su sustinski posljedica krupnijih stvari od nase dnevne politike je tragikomicna.

Niko ne brani, birajte vi svog idola, svakako da je bolji on nego Covic. To je svakom imbecilu jasno, ali to vas ne sprjecava da nam to opet objasnjavate.

Samo rad tog idola itekako se oslikava u vidu njegove stranke u kojoj je on bespogovorni autoritet, a koja prolazi zna se kako.

Jedno kad neko ljaga ili laze. Ali ovo gore navedeno su cinjenice koje se pokisavaju minimizirati i zaime Boga vi ste osupnuti što se neko drznuo postaviti potpitanje. Kantonalna politika je nebitna, jel. Nek čeka to još 20-30 godina dok se Bosna odbrani. A dotad će njegov koalicioni ahbab otjerati ovo malo mladosti što je ostalo.
lerdi

#52777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Chmoljo wrote: 16/03/2022 21:25
lerdi wrote: 16/03/2022 19:52
Nije tema ali fakat ja jedino od vas ovdje mogu pročitati da je ova vlada nešto revolucionarno napravila. Mislim ok je da hypete priču al budite bar malo realni. U raji npr. generalno vlada nezadovoljstvo i jedino što im ide u prilog je to što je raji preko glave SDA pa je spremna na dosta toga zažmiriti.
:lol:

Aha, samo projekti koji si decenijama cekali da se urade. Nista. Sitnica. Sto bi reko zahiragic: posut pjeska i stavit sine. Cica mica.

Supacki je Komsic odigrao vise puta. Vise puta napominjano.

Da nije otisla frau Merkel i da nije izbio rat u Ukrajini, popusili bi ga svi, zajedno sa vizionarom i pajdasem mu trezorasem.
Valjda kontaš da je Merkel tu da bi rat svakako izbio, samo što bi ga i mi u tom paketu popušili pa bi nam šine bile najmanji problem jer ovakvog odgovora Europe ne bi bilo. I valjda kontaš da je realizacija projekta zamjene šina totalni fijasko i da je planiranje kod istog jako loše urađeno. Inače im je planiranje kod infrastrukturnih projekata za onu stvar. Npr. u Jukićevoj su mijenjali pola kilometra vodovodnih i kanalizacionih cijevi 6 mjeseci. Za to vrijeme samo je mjesec dana bilo radova ostatak su se građani gušili u prašini. Zamjeniti šine nije lagan posao ali nije ni nuklearna fizika. Moglo se to puno bolje i sa manje stresa za građane odraditi. Lakše je prošlo mijenjanje šina od Skenderije prema gradu nego ovo što se sada radi. Kontam i da im je cilj što više uraditi do izbora ali neke stvari jednostavno amaterski odrađuju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#52778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 16/03/2022 21:26
hrasno38 wrote: 16/03/2022 20:07 Nemoj ziv bio pametovati kad moram da ti tako kazem. U Parlamentu inicijative podnose klubovi ili samostalni poslanici ako nisu u nekom klubu. Pogledaj malo koliko je klub DF-a u tom periodu podnio inicijativa. Sta mislis ko je bio sef tog kluba i ko je usaglasavao te inicijative?? Sto bi to trebao da radi Zeljko kad je tu bila Maja Gasal, Mirsada Beganovic, Hanka Vajzovic i Denis Becirovic. Svaka inicijativa je prosla kroz Zeljkove ruke ali njemu nije bilo aposlutno bitno da ima ikakav broj pored svog imena.

Hanka Vajzovic 45 poslanickih inicijativa
Maja Gasal 97
Mensura Beganovic 23
Damir Becirovic 22

Znaci sve ukupno 187 i nije nije moglo proci bez dogovora sa Zeljkom Komsicem. Poslanicki Klub je grupa ljudi koja zajedno funkcionise i stvara inicijative i tu je pojedinac nebitan. Mislim boli me kurac mozete vi pljuvati po njemu do besvjesti onaj ko treba da zna odlicno zna sta su Zeljko i DF ucinili za ovu drzavu. Sjeti se samo nastupa dr Zlatka Begica protiv Tegeltije kada ga je ugasio kao opusak od cigare pa do jasnih i kategorickih nastupa Dzenan Dzonlagica u Parlamentu i Vlatka Glavasa koji se polomi da pomogne nasem sportu kako zna i umije.
Ima u parlamentu i drugih aktivnosti osim inicijativa i ispijanja zestokog u kantini.

Al jebo parlament.
Da i onda se bunis kad te neko poredi sa onim uhljupima iz HDZ-a ili SNSD-a i sa njihovim simpatizerima koji kad ostanu bez argumenata napisu za Zeljka da je pjano sto je notorma neistina i beskrupulozna laz.
doremifa

#52779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

hrasno38 wrote: 16/03/2022 22:01

Ima u parlamentu i drugih aktivnosti osim inicijativa i ispijanja zestokog u kantini.

Al jebo parlament.
Da i onda se bunis kad te neko poredi sa onim uhljupima iz HDZ-a ili SNSD-a i sa njihovim simpatizerima koji kad ostanu bez argumenata napisu za Zeljka da je pjano sto je notorma neistina i beskrupulozna laz.
Svima je jasno da je onaj ko nije glasao za komsica i df nacionalista i fasista! Samo s komsicem mozemo u EU. Gospodin Komsic ce svima pokazati kako je sposoban, on se tek zahuktava!
Chmoljo

#52780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

Al jebo parlament.
Jes, ko da sam to reisu reko. I zbog toga sam, šta, salonac, jel?

Hajde ba, isto ste djeca.
lerdi

#52781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Sve na stranu al može li mi neko vas objasniti tu glupu teoriju da je Komšić dobio nešto od SDA? Šta bi to nešto trebalo biti? Pare, zapošljavanje rodbine, šta?
drug_profi

#52782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Recimo DF dobio poziciju direktora elektroprivrede.
Imenovali SDA kadrovika.
Chmoljo

#52783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

lerdi wrote: 16/03/2022 22:00
Valjda kontaš da je Merkel tu da bi rat svakako izbio, samo što bi ga i mi u tom paketu popušili pa bi nam šine bile najmanji problem jer ovakvog odgovora Europe ne bi bilo. I valjda kontaš da je realizacija projekta zamjene šina totalni fijasko i da je planiranje kod istog jako loše urađeno.

Nis skontao opasku glede Merkel, ali vjerujem da je to zbog siilnih teških tema promaklo.
Inače im je planiranje kod infrastrukturnih projekata za onu stvar. Npr. u Jukićevoj su mijenjali pola kilometra vodovodnih i kanalizacionih cijevi 6 mjeseci. Za to vrijeme samo je mjesec dana bilo radova ostatak su se građani gušili u prašini. Zamjeniti šine nije lagan posao ali nije ni nuklearna fizika. Moglo se to puno bolje i sa manje stresa za građane odraditi. Lakše je prošlo mijenjanje šina od Skenderije prema gradu nego ovo što se sada radi. Kontam i da im je cilj što više uraditi do izbora ali neke stvari jednostavno amaterski odrađuju.
Naravno da je lakše prošlo od skenderije prema gradu, jer ako si ikad koristio JP znao bi da su tramvaji od skenderije poluprazni. A da se dupke pume nazad tek od Čeke odnosno predsjedništva. Manji broj stanica, manja kilometraža i drugačija vrsta radova.

Nećemo ni napominjati da i to nije radila SDA bratija, nego SDPov ministar.
Chmoljo

#52784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

lerdi wrote: 16/03/2022 22:11 Sve na stranu al može li mi neko vas objasniti tu glupu teoriju da je Komšić dobio nešto od SDA? Šta bi to nešto trebalo biti? Pare, zapošljavanje rodbine, šta?
Pa što je oborio šestorku? Zbog helikoptera? Nešto, za nekoga, negdje.
hrasno38

#52785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

doremifa wrote: 16/03/2022 22:04

Svima je jasno da je onaj ko nije glasao za komsica i df nacionalista i fasista! Samo s komsicem mozemo u EU. Gospodin Komsic ce svima pokazati kako je sposoban, on se tek zahuktava!
Ni to nije tacno
lerdi

#52786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

drug_profi wrote: 16/03/2022 22:15 Recimo DF dobio poziciju direktora elektroprivrede.
Imenovali SDA kadrovika.
Pa kako je DF i Komšić dobio nešto tu od SDA ako je imenovan SDA kadar? Jel vidiš ti tu neku nelogičnost?
drug_profi

#52787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

lerdi wrote: 16/03/2022 22:21
drug_profi wrote: 16/03/2022 22:15 Recimo DF dobio poziciju direktora elektroprivrede.
Imenovali SDA kadrovika.
Pa kako je DF i Komšić dobio nešto tu od SDA ako je imenovan SDA kadar? Jel vidiš ti tu neku nelogičnost?
Vidim puno nelogičnosti za tvrdnju da on nije nista duzan SDA.
hrasno38

#52788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 16/03/2022 22:17
lerdi wrote: 16/03/2022 22:11 Sve na stranu al može li mi neko vas objasniti tu glupu teoriju da je Komšić dobio nešto od SDA? Šta bi to nešto trebalo biti? Pare, zapošljavanje rodbine, šta?
Evo radi ovoga......

https://www.faktor.ba/vijest/konakovic- ... banu/50979

I sto je Dino umjesto Forte upravljao vladom KS.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Notorna laz da Komsic cuga :lol:
BHCluster

#52790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Login77777 wrote: 16/03/2022 21:41
BHCluster wrote: 16/03/2022 21:10

Od kad to u Srebrenici, a u Mostaru BH blok je mogao donjeti prevagu medjutim odlucili su da glasaju kako su glasali , na kraju ih je i Boška Ćavar napustila.
SDA, SBiH i DF u Srebrenici potpisali koaliciju sa Grujičićem i SNSD-om. Raduju se saradnji
https://klix.ba/sda-sbih-i-df-u-srebren ... -saradnji/

NS je rekla da nece podrzati ni HDZ ni SDA kandidata. To su i odrzali. Nije NS kriv sto SDA nema dovoljno zastupnika da izaberu nacelnika.
Cak je to u Mostaru i manje bitno jer tamo nacelnik ne moze nista bez predsjednika gradskog vijeca koji mora biti Bosnjak ukoliko je nacelnik Hrvat. Takozvano legitimno predstavljanje koje Covic Dragan dan i noc spominje. :mrgreen:

A SDA je bh bloku mogla reci izaberite kandidata i mi cemo podrzati. Jer zajedno su imali dovoljno zastupnika za to. Ako im je toliko vazno bilo da Bosnjak bude nacelnik. Ali posto nisu zna se koliko im je bilo vazno. Jedino sto im je bitno bilo da jedna pozicija (nacelnik ili predsjjednik gradskog vijeca) koja pripada Bosnjacima bude covjek iz SDA. Sve ostalo im nije bilo bitno.
Za ovaj link koji si postavio pise
404
Not Found
https://www.atvbl.rs/republika-srpska/n ... -11-3-2022
Iza Mladen Grujičića stoji i koalicija koju čine DNS, SDS, US i tri odbornika SNDS-a. Pavlović je dio odbornika SNSD-a premjestio u opoziciju u kojoj su i odbornici SDA.

Sto se tice Mostara pa upravo je NS taj sto je razbila BH blok da bi na kraju ih ostavi i Ćavar, chudnovato ne? Ma ne sve po planu. Toliko o opziciji. Iz hladovine se svasta moze naravno kroz mashtu.
channel10

#52791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Chmoljo wrote: 16/03/2022 21:48
channel10 wrote: 16/03/2022 21:36

Nema potrebe pljuvati kad ima mnogo mnogo gorih za pljuvanje(a ne pljuje se ni upola koliko se po Komsicu pljuje i tu nesto opasno ne stima), ali hajde kad vam se svima moze i kad svima moze u obraz stati.
A jel. Sta je tacno neistina sto je receno? To da se nije javio za rijec u parlamentu a uredno trpo platu? To da je izletio 2018 i samoincijativno najavio kandidaturu iznebuha iako se dogovarala predizborna koalicija? Necu ni pominjati da to nije prvi put uradjeno.

Je li neistina da je otisao u koaliciju sa SDA u KS zbog izmisljenog razloga? Sta je zauzvrat dobio mozemo samo nagadjati, ali ne sumnjam da ce postovaoci lika i djela to mitologizirati.

Umanjivanje tih stvari a velicanje drugih koji su sustinski posljedica krupnijih stvari od nase dnevne politike je tragikomicna.

Niko ne brani, birajte vi svog idola, svakako da je bolji on nego Covic. To je svakom imbecilu jasno, ali to vas ne sprjecava da nam to opet objasnjavate.

Samo rad tog idola itekako se oslikava u vidu njegove stranke u kojoj je on bespogovorni autoritet, a koja prolazi zna se kako.

Jedno kad neko ljaga ili laze. Ali ovo gore navedeno su cinjenice koje se pokisavaju minimizirati i zaime Boga vi ste osupnuti što se neko drznuo postaviti potpitanje. Kantonalna politika je nebitna, jel. Nek čeka to još 20-30 godina dok se Bosna odbrani. A dotad će njegov koalicioni ahbab otjerati ovo malo mladosti što je ostalo.
Vecina je tacna, ali....Opet uradi dosta toga sto ne bi neki drugi uradili.
A sad idu izbori pa cemo vidjeti kako ce proci jedni, drugi, treci ....
Last edited by channel10 on 16/03/2022 22:38, edited 1 time in total.
hrasno38

#52792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

drug_profi wrote: 16/03/2022 22:23
lerdi wrote: 16/03/2022 22:21
Vidim puno nelogičnosti za tvrdnju da on nije nista duzan SDA.
Pa dajte majku mu vise iskopjate nesto konkretno....sta je Zeljko dobio od SDA osim cvrstog obecanja da ga ovaj put nece izraditi u Predsjednistvu BiH i da ce cvrsto stajati iza njegovih ledja u borbi protiv Dodika i Covica sto su i ispunili i jos uvijek ispunjavaju.
Svi naravno namjerno zaboravljaju da je prije napustanja sestorke i ulaska u koaliciju sa SDA Zeljko kumio i molio SDP i Nasu stranku da idu zajedno u koaliciju na drzavnom nivou i da se zajedno bore protiv ovih uhljupa sto su naravno pickice odbile jer ne pada im na pamet da prihvate bilo kakvu odgvornost. Na kraju je Zeljko Niksica i Kojovica natjerao da mu cestitaju i za ANP i za prezuimanje CIK-a. Nasa stranka prije izbora je vodila nenormalno prljavu kampanju protiv Zeljka i doveli su i onog jadnog Falatara samo da bi oslabili Zeljka i da bi pobjedio Covic ali dobili su samo jednu veliku cundaru. I onda kazes sta je duzan SDA???
Ajde prospi sta je dobio materijalno od SDA.....sta je materijalno stekao, pokrao, otudjio za svo vrijeme bavljenja politikom. Jel ima hacijende, kucurine, gliser, jahte, stanove, fabrike, privatne firme......ajde strucnjak da te cujem!
Meni bi bilo sram i sve da sam najsuprotnija politicka strana pljuvati po nekome ko se istinski bori za ovu zemlju. ja nikada necu nista ruzno recci o Becirevicu iz SDP-a dapace uvijek cu ga podrzavati jer se istinski i casno bori za nasu zemlju ali oni DIF-ovci iz SDA2 koga oni foliraju. Pa u zadnjih mejsec dana Dino je 5 puta bio kod Zeljak pokusavajuci da nekako izgladi odnos i polize ono sto je srao citavo vrijeme vidjeci koliku je dodtanu popularnost Zeljko stekao kod gradjana.
Sacekajte pred izbore kad DF izbaci listu inicijativa, usvojenih i neusvojenih pa cemo vidjeti ko je radio za gradjane a ko za sebe.
Chmoljo

#52793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 16/03/2022 22:23
Chmoljo wrote: 16/03/2022 22:17

Evo radi ovoga......

Inače je Forto mulac pa ga moro Željko braniti :mrgreen:

De ba, ko vjeruje u ovo? Ovo je gluplje od SBBovog helikoptera.
hrasno38

#52794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote: 16/03/2022 22:28 Notorna laz da Komsic cuga :lol:
Sta znacu "cuga"???? Cugas li ti?? Popijes li neku zestinu i pivu i jesi li radi toga alkoholicar???
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

hrasno38 wrote: 16/03/2022 22:38
_BataZiv_0809 wrote: 16/03/2022 22:28 Notorna laz da Komsic cuga :lol:
Sta znacu "cuga"???? Cugas li ti?? Popijes li neku zestinu i pivu i jesi li radi toga alkoholicar???
Pitaj policajca Ferida iz Doboja kod Kaknja sto mu je u pratnji.
Chmoljo

#52796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

channel10 wrote: 16/03/2022 22:34

Vecina je tacna, ali....Opet uradi dosta toga sto ne bi neki drugi uradili.
A sad idu izbori pa cemo vidjeti kako ce proci jedni, drugi, treci ....
Pa već smo vidjeli na opštinskim.

Ako predju cenzus u Kantonu mogu se nogom u guzicu udarati.
hrasno38

#52797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 16/03/2022 22:37
hrasno38 wrote: 16/03/2022 22:23
Evo radi ovoga......

Inače je Forto mulac pa ga moro Željko braniti :mrgreen:

De ba, ko vjeruje u ovo? Ovo je gluplje od SBBovog helikoptera.
Inace jeste i to zesci mulac i takav je bio citav zivot od malih nogu. I savrseno me zaboli hoces li ti vjerovati ili ne....znam Fortu od osnovne znam Dinu kad je ucio da hoda na kosarkasim terenima i morao da stavi dva kamaen au dzep da ga vjeetar ne odnese. To sto vi imate neke svoje percepcije i sto imate neke svoje teorije to je druga prica. I sada je Forto samo ukras a Dino upravlja sa svim.
drug_profi

#52798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

hrasno druze, na foe listi si mi, ne zato sto te ne volim, vec sto je trosenje vremena citati sto pises.
Tako da sta god da si htio od mene, đemdoti...
hrasno38

#52799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote: 16/03/2022 22:40
hrasno38 wrote: 16/03/2022 22:38

Pitaj policajca Ferida iz Doboja kod Kaknja sto mu je u pratnji.
Pusti tih seljackih fazona Ferida iz Kaknja! Daj mi primjer kad si vidio Zeljka u javnosti da je pijan
hrasno38

#52800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

drug_profi wrote: 16/03/2022 22:41 hrasno druze, na foe listi si mi, ne zato sto te ne volim, vec sto je trosenje vremena citati sto pises.
Tako da sta god da si htio od mene, đemdoti...
Drago mi je zbog tebe to je dokaz da nemas argumenata za daljnju pricu! Idemo ko je sljedeci....
Post Reply