U Mostaru i u Srebrenici sdO u koaliciji sa HDZ i SNSD.
Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
#52752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje Boga ti ja rekoh da ga je četiri godine bolio kuk? Mislim znam da pokušavaš pucati neku kontru ali malo infantilno izgleda donositi takve zaključke i pokušavati kroz to pozivanje na patriotizam dikreditovati nekoga. Dakle nit sam rekao da ga je četiri godine bolio kuk niti podržavam njegovu izjavu vezano za parlament.Chmoljo wrote: ↑16/03/2022 19:20Cetiri godine ga kuk bolio?lerdi wrote: ↑16/03/2022 19:16
Jebi ga kad nema smisla za pisanje otvorenih pisama ko neki. Ako ćemo iskreno Željko je sa svojom izjavom o šupljoj priči u parlamentu rekao jednu veliku istinu koje smo svi svjesni ali se malo pravimo ludi. I sam smatram da nije trebao to reči jer se radi o parlamentu naše države pa kakav god da je, ali to opet ne znači da nije istina ono što je izrekao. Također koliko ja znam Željko je u tom periodu imao i problema sa kukom koji je operisao pa je dosta sjednica i preskočio. Uz to ideja je bila i da se neki drugi kroz parlamentarni rad promovišu. I evo ti si očiti primjer razmišljanja večine na tom lijevom spektru. Samo se gleda kako nekog popljuvati i na osnovu toga profitirati pa se traže neke gluposti, izmišljaju i konstruiše i šta jeste i šta nije. Npr. Konaković je prihvatljiv partner jer pljuje SDA, a ne što nešto kvalitetno i konstruktivno donosi, i tu sve završava. Ja realno ne mogu da vjerujem da neko nakon svega dođe i ismijava Željka oko ANP-a. Ta priča je tačan pokazatelj da su pojedini simpatizeri lijevice isti kao i oni na desnici samo sa dresovima druge boje. Razmišljanje i kod jednih i kod drugih je klasično navijačko. Za desne to je razumljivo ali za ove kao lijeve je totalno suprotno od onog kako bi se oni koji se smatraju demokratama trebali ponašati.
Parlament je suplja prica?
Gospodo, da li ste vi normalni? Osim sto se patriotski iskenjavate po institucijama drzave u koju se navodno kunete.
Sta je Konakovic uradio? Usao u koaliciju sa ostalim strankama koje na lokalnom nivou za pola mandata rade ono sto drugi nisu za pet.
Sta je vizionar uradio? Usao u koaliciju sa onima koji su dali cetvrtog parlamentarca putinovcima.
Vizionar je odlučio da igra sa kartama onako kako su podjeljene u datom momentu. Da je slušao ove kvaziljevičare sad bi nam u UN ambasador bila Bradara, u VE bi Čavara bio suzdržan kod glasanja o suspenziji Rusije a u MAP-u ne bi više ni bili jer nemamo konsenzusa oko NATO-a.
Nije tema ali fakat ja jedino od vas ovdje mogu pročitati da je ova vlada nešto revolucionarno napravila. Mislim ok je da hypete priču al budite bar malo realni. U raji npr. generalno vlada nezadovoljstvo i jedino što im ide u prilog je to što je raji preko glave SDA pa je spremna na dosta toga zažmiriti.
- dulekrele
#52753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neprijatelji ove zemlje su protiv Komsica, a ima ih na svim stranama.
-
Konkretni
#52754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Korektniji odnos prema Komšiću imaju obični ljudi u rs nego neobični liberali u Sarajevu
-
channel10
#52755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MoRel se jos pljuvati po predsjedavajucem?
Svi vi koji pljujete imate izbor, volja vam HDZ ili SNSD clanska karta...
Svi vi koji pljujete imate izbor, volja vam HDZ ili SNSD clanska karta...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#52756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj ziv bio pametovati kad moram da ti tako kazem. U Parlamentu inicijative podnose klubovi ili samostalni poslanici ako nisu u nekom klubu. Pogledaj malo koliko je klub DF-a u tom periodu podnio inicijativa. Sta mislis ko je bio sef tog kluba i ko je usaglasavao te inicijative?? Sto bi to trebao da radi Zeljko kad je tu bila Maja Gasal, Mirsada Beganovic, Hanka Vajzovic i Denis Becirovic. Svaka inicijativa je prosla kroz Zeljkove ruke ali njemu nije bilo aposlutno bitno da ima ikakav broj pored svog imena.Chmoljo wrote: ↑16/03/2022 19:20Cetiri godine ga kuk bolio?lerdi wrote: ↑16/03/2022 19:16
Jebi ga kad nema smisla za pisanje otvorenih pisama ko neki. Ako ćemo iskreno Željko je sa svojom izjavom o šupljoj priči u parlamentu rekao jednu veliku istinu koje smo svi svjesni ali se malo pravimo ludi. I sam smatram da nije trebao to reči jer se radi o parlamentu naše države pa kakav god da je, ali to opet ne znači da nije istina ono što je izrekao. Također koliko ja znam Željko je u tom periodu imao i problema sa kukom koji je operisao pa je dosta sjednica i preskočio. Uz to ideja je bila i da se neki drugi kroz parlamentarni rad promovišu. I evo ti si očiti primjer razmišljanja večine na tom lijevom spektru. Samo se gleda kako nekog popljuvati i na osnovu toga profitirati pa se traže neke gluposti, izmišljaju i konstruiše i šta jeste i šta nije. Npr. Konaković je prihvatljiv partner jer pljuje SDA, a ne što nešto kvalitetno i konstruktivno donosi, i tu sve završava. Ja realno ne mogu da vjerujem da neko nakon svega dođe i ismijava Željka oko ANP-a. Ta priča je tačan pokazatelj da su pojedini simpatizeri lijevice isti kao i oni na desnici samo sa dresovima druge boje. Razmišljanje i kod jednih i kod drugih je klasično navijačko. Za desne to je razumljivo ali za ove kao lijeve je totalno suprotno od onog kako bi se oni koji se smatraju demokratama trebali ponašati.
Parlament je suplja prica?
Gospodo, da li ste vi normalni? Osim sto se patriotski iskenjavate po institucijama drzave u koju se navodno kunete.
Sta je Konakovic uradio? Usao u koaliciju sa ostalim strankama koje na lokalnom nivou za pola mandata rade ono sto drugi nisu za pet.
Sta je vizionar uradio? Usao u koaliciju sa onima koji su dali cetvrtog parlamentarca putinovcima.
Hanka Vajzovic 45 poslanickih inicijativa
Maja Gasal 97
Mensura Beganovic 23
Damir Becirovic 22
Znaci sve ukupno 187 i nije nije moglo proci bez dogovora sa Zeljkom Komsicem. Poslanicki Klub je grupa ljudi koja zajedno funkcionise i stvara inicijative i tu je pojedinac nebitan. Mislim boli me kurac mozete vi pljuvati po njemu do besvjesti onaj ko treba da zna odlicno zna sta su Zeljko i DF ucinili za ovu drzavu. Sjeti se samo nastupa dr Zlatka Begica protiv Tegeltije kada ga je ugasio kao opusak od cigare pa do jasnih i kategorickih nastupa Dzenan Dzonlagica u Parlamentu i Vlatka Glavasa koji se polomi da pomogne nasem sportu kako zna i umije.
- hrasno38
#52757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mostar je prodala clanica Nase stranke Boska Cavar a Srebrenicu SDP-ovic sa Begom Bekticem na celu!
- hrasno38
-
channel10
#52759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve je to.ista bagra. A ne kontaju da sami sebi jamu.kopaju. Ne DF-u, ne Komsicu nego sebi i svojoj djeci.
- Login77777
#52760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Konkretni
#52761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Još 2012 su njihove vođe dale podršku Coviću a sada se prave mutavi
-
Konkretni
#52762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neki mutavci iz našista su čak optuživali Komšića da ih je izdao i u TK kada je srušena
vlada u kojoj je Kuko bio Bog
vlada u kojoj je Kuko bio Bog
- Humljanin
- hrasno38
#52764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ko je u ruke svojim glasom predao Mostar HDZ-u tj,. gradonacelniku iz HDZ-a....moj caca pokojni???Login77777 wrote: ↑16/03/2022 20:13Mozes objasniti kako je Boska Cavara prodala Mostar? Pa cemo poslje toga preci na Srebrenicu.
- Login77777
#52765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa vjerovatno zastupnici HDZa, ostali hrvatski zastupnici i SNSD. Cavara nije glasala za Kordica.hrasno38 wrote: ↑16/03/2022 20:44Pa ko je u ruke svojim glasom predao Mostar HDZ-u tj,. gradonacelniku iz HDZ-a....moj caca pokojni???Login77777 wrote: ↑16/03/2022 20:13
Mozes objasniti kako je Boska Cavara prodala Mostar? Pa cemo poslje toga preci na Srebrenicu.
- hrasno38
#52766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Danasnji odgovor ZK na prijetnje ruskog ambasadora....
Povodom izjave ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova da će uslijediti ruska reakcija ukoliko Bosna i Hercegovina postane članicom NATO-a, pri čemu se ambasador Ruske Federacije pozvao na primjer Ukrajine, reagovao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.
"Najoštrije osuđujem prijetnje koje je ambasador Ruske Federacije u BiH iznio komentarišući mogućnost da Bosna i Hercegovina postane članicom NATO-a. Poruka ruskog ambasadora da će uslijediti reakcija Rusije, pri čemu se navodi primjer Ukrajine nad kojim Rusija vrši agresiju je nedvosmislena, ali istovremeno i neprihvatljiva za Bosnu i Hercegovinu.
Odluka Bosne i Hercegovine za pridruživanjem NATO-u može biti jedino odluka institucija BiH, a nikako povod za napad na Bosnu i Hercegovinu. Nama je poznata promjena stava Ruske Federacije u pogledu odluka instituacija BiH, koje je ranije Ruska Federacija poštovala, te da to posljednjih nekoliko godina nije slučaj. Međutim, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH dužan sam da s tim u vezi osudim i odbacim izrečene prijetnje, koje nisu samo prijetnje Bosni i Hercegovini, nego i prijetnje po mir i stabilnost Zapadnog Balkana."
Povodom izjave ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova da će uslijediti ruska reakcija ukoliko Bosna i Hercegovina postane članicom NATO-a, pri čemu se ambasador Ruske Federacije pozvao na primjer Ukrajine, reagovao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.
"Najoštrije osuđujem prijetnje koje je ambasador Ruske Federacije u BiH iznio komentarišući mogućnost da Bosna i Hercegovina postane članicom NATO-a. Poruka ruskog ambasadora da će uslijediti reakcija Rusije, pri čemu se navodi primjer Ukrajine nad kojim Rusija vrši agresiju je nedvosmislena, ali istovremeno i neprihvatljiva za Bosnu i Hercegovinu.
Odluka Bosne i Hercegovine za pridruživanjem NATO-u može biti jedino odluka institucija BiH, a nikako povod za napad na Bosnu i Hercegovinu. Nama je poznata promjena stava Ruske Federacije u pogledu odluka instituacija BiH, koje je ranije Ruska Federacija poštovala, te da to posljednjih nekoliko godina nije slučaj. Međutim, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH dužan sam da s tim u vezi osudim i odbacim izrečene prijetnje, koje nisu samo prijetnje Bosni i Hercegovini, nego i prijetnje po mir i stabilnost Zapadnog Balkana."
-
Anquilla
#52767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Presuda Ljubić se odnosi na Dom naroda FBiH.Kolinda wrote: ↑16/03/2022 16:10Ma naravno da je tako....zamisli slučajnosti da hrvatski član (baš ovako piše) predsjedništva Veto podnosi hrvatskom klubu DNFBIH (a US u presudi Ljubić reče da taj nije dom kantona/županija nego dom konstitutivni naroda), znam da vam je ovo teško povezati ali eto malo se potruditi nije na odmet...Anquilla wrote: ↑16/03/2022 12:44
Red bi bio da se nauci da u Predsjednistvu BiH nijedan clan nije predstavnik odredjenog naroda, neko predstavnik IZ reda odredjenog naroda.
Dakle: Bosnjak, Srbin, Hrvat, a ne predstavnik Bosnjaka, Srba, Hrvata.
Proslo je skoro 27 godina od potpisivanja, red je da se napokon nauci.
"Županija" je neustavan termin, ustanovljeno još 1998. godine, u 24 godine se i to trebalo naučiti.
Last edited by Anquilla on 16/03/2022 23:40, edited 1 time in total.
- BHCluster
#52768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mostar od BH bloka ostala jos samo Irma kolegica joj otisla u "nezavisne", Krajina SDP dva puta spasio Abdica bilo je tu i onih iz NiP-a, pa u Srbrenici SDP-ov kada skupljao glasove za SNSD. Kazes za mrvicu bolja, ne hvala.pemanapemani wrote: ↑16/03/2022 19:06Kakva takva, barem za mrvicu bolja od SDA -SDP, NS, NiP.
U Mostaru - HDZ i SDA
U TK -SDA, DF, SBB
U Podrinju- vecinom SNSD uz podrsku SDA
Krajinu vise ne mogu upratiti
- BHCluster
#52769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od kad to u Srebrenici, a u Mostaru BH blok je mogao donjeti prevagu medjutim odlucili su da glasaju kako su glasali , na kraju ih je i Boška Ćavar napustila.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Chmoljo
#52771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lerdi wrote: ↑16/03/2022 19:52
Nije tema ali fakat ja jedino od vas ovdje mogu pročitati da je ova vlada nešto revolucionarno napravila. Mislim ok je da hypete priču al budite bar malo realni. U raji npr. generalno vlada nezadovoljstvo i jedino što im ide u prilog je to što je raji preko glave SDA pa je spremna na dosta toga zažmiriti.
Aha, samo projekti koji si decenijama cekali da se urade. Nista. Sitnica. Sto bi reko zahiragic: posut pjeska i stavit sine. Cica mica.
Supacki je Komsic odigrao vise puta. Vise puta napominjano.
Da nije otisla frau Merkel i da nije izbio rat u Ukrajini, popusili bi ga svi, zajedno sa vizionarom i pajdasem mu trezorasem.
- Chmoljo
#52772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima u parlamentu i drugih aktivnosti osim inicijativa i ispijanja zestokog u kantini.hrasno38 wrote: ↑16/03/2022 20:07 Nemoj ziv bio pametovati kad moram da ti tako kazem. U Parlamentu inicijative podnose klubovi ili samostalni poslanici ako nisu u nekom klubu. Pogledaj malo koliko je klub DF-a u tom periodu podnio inicijativa. Sta mislis ko je bio sef tog kluba i ko je usaglasavao te inicijative?? Sto bi to trebao da radi Zeljko kad je tu bila Maja Gasal, Mirsada Beganovic, Hanka Vajzovic i Denis Becirovic. Svaka inicijativa je prosla kroz Zeljkove ruke ali njemu nije bilo aposlutno bitno da ima ikakav broj pored svog imena.
Hanka Vajzovic 45 poslanickih inicijativa
Maja Gasal 97
Mensura Beganovic 23
Damir Becirovic 22
Znaci sve ukupno 187 i nije nije moglo proci bez dogovora sa Zeljkom Komsicem. Poslanicki Klub je grupa ljudi koja zajedno funkcionise i stvara inicijative i tu je pojedinac nebitan. Mislim boli me kurac mozete vi pljuvati po njemu do besvjesti onaj ko treba da zna odlicno zna sta su Zeljko i DF ucinili za ovu drzavu. Sjeti se samo nastupa dr Zlatka Begica protiv Tegeltije kada ga je ugasio kao opusak od cigare pa do jasnih i kategorickih nastupa Dzenan Dzonlagica u Parlamentu i Vlatka Glavasa koji se polomi da pomogne nasem sportu kako zna i umije.
Al jebo parlament.
-
channel10
#52773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema potrebe pljuvati kad ima mnogo mnogo gorih za pljuvanje(a ne pljuje se ni upola koliko se po Komsicu pljuje i tu nesto opasno ne stima), ali hajde kad vam se svima moze i kad svima moze u obraz stati.
- Login77777
#52774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://klix.ba/sda-sbih-i-df-u-srebr ... -saradnji/SDA, SBiH i DF u Srebrenici potpisali koaliciju sa Grujičićem i SNSD-om. Raduju se saradnji
NS je rekla da nece podrzati ni HDZ ni SDA kandidata. To su i odrzali. Nije NS kriv sto SDA nema dovoljno zastupnika da izaberu nacelnika.
Cak je to u Mostaru i manje bitno jer tamo nacelnik ne moze nista bez predsjednika gradskog vijeca koji mora biti Bosnjak ukoliko je nacelnik Hrvat. Takozvano legitimno predstavljanje koje Covic Dragan dan i noc spominje.
A SDA je bh bloku mogla reci izaberite kandidata i mi cemo podrzati. Jer zajedno su imali dovoljno zastupnika za to. Ako im je toliko vazno bilo da Bosnjak bude nacelnik. Ali posto nisu zna se koliko im je bilo vazno. Jedino sto im je bitno bilo da jedna pozicija (nacelnik ili predsjjednik gradskog vijeca) koja pripada Bosnjacima bude covjek iz SDA. Sve ostalo im nije bilo bitno.
Last edited by Login77777 on 16/03/2022 21:48, edited 2 times in total.
- Prpa.ba
#52775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
BH Blok izabere HDZ kandidata, pa ih onda isti taj HDZ posalje u opoziciju. Ima smisla.