Treba da bude 100/10 a ti imas to sa slike,je li ?
Haj sta hoces,dobra je i cetvrtina
Moderator: Benq
Tesko, ja sam imao s njima sizifovu borbu da dođem do prikljucka, a taj dan kad su prikljucivali je bio cirkus.HAL 9000 wrote: ↑15/03/2022 23:10Brat prijavio smetnje, kaže gledam jednu noć i koči stream obični, zove ga tehnička služba i govori mu kako su oni provjerili i da je kod njega sve uredu što se tiče interneta. Kaže ne možeš čovjeku objasniti ništa, eto ti idiot i ništa ne znaš, kod nas je uvijek korisnik kriv. Nakon toga mu govori kako on ima OVLAŠTENJE OD GENERALNOG direktora i spušta slušalicu
Rekao je da će ga prijaviti... Možda naleti na nekog razumnog u BHT pa da se konačno pozabavi neko kadrovima ovdje.
Ti u Sarajevu sa Fritz-om imaš tu brzinu? Ako je tako, ja onda odustajem
Reko neko nekome da je neko onda to reko nekome pa taj neko rekao nekome i taj neko onda napisao na forumHAL 9000 wrote: ↑15/03/2022 23:10Brat prijavio smetnje, kaže gledam jednu noć i koči stream obični, zove ga tehnička služba i govori mu kako su oni provjerili i da je kod njega sve uredu što se tiče interneta. Kaže ne možeš čovjeku objasniti ništa, eto ti idiot i ništa ne znaš, kod nas je uvijek korisnik kriv. Nakon toga mu govori kako on ima OVLAŠTENJE OD GENERALNOG direktora i spušta slušalicu
Rekao je da će ga prijaviti... Možda naleti na nekog razumnog u BHT pa da se konačno pozabavi neko kadrovima ovdje.
Brat moj rođeni meni rekao, kojeg vidim gotovo svaki dan. Danas se desilo, mogu ti dati i informacije detaljne ako te zanima, ime i prezime uposlenika, broj sa kojeg je zvao, snima se razgovor ako se ne varam.kakaljin wrote: ↑15/03/2022 23:19Reko neko nekome da je neko onda to reko nekome pa taj neko rekao nekome i taj neko onda napisao na forumHAL 9000 wrote: ↑15/03/2022 23:10
Brat prijavio smetnje, kaže gledam jednu noć i koči stream obični, zove ga tehnička služba i govori mu kako su oni provjerili i da je kod njega sve uredu što se tiče interneta. Kaže ne možeš čovjeku objasniti ništa, eto ti idiot i ništa ne znaš, kod nas je uvijek korisnik kriv. Nakon toga mu govori kako on ima OVLAŠTENJE OD GENERALNOG direktora i spušta slušalicu
Ne pali to ovdje kolega, pokušavali su mnogi. Nema niko vremena više a ni živaca. Mogao bih ti pisati danima još iskustava i kako su sva završila ali bit će da lažem. Prijavio sam se na forum misleći da ima ljudi što mogu pomoći, prvenstveno uposlenika BHT ali sam se prevario.zippoo87 wrote: ↑15/03/2022 23:25 Pa sto vam je problem prijaviti tog koji vas levati i ebe u zdrav mozak ?
Je li to ne smijete ili ne znate ili sta je problem ?
Napises mail,opises sve u detalje kako se desilo,nadjes tamo gdje se salje i prijavis.
Onda to isto posaljes i inspekciji za zastitu potrosaca.
Pa onda odes kod direktora poslovnice,fino se najavis i popricas.
Pa ima nacina nije da nema...vi pustate da vas neki debil djikan salteras ebe u zdrav mozak.
Pa to je stvarno onda do vas,nije do djikana.
Prijavis vrijeme razgovora i to je to,nista ne kosta a mozda ce uroditi plodom.
Prijavi inspekciji i posalji im sve mailove koje si dobio od uposlenika bhtelecoma.HAL 9000 wrote: ↑15/03/2022 23:33Ne pali to ovdje kolega, pokušavali su mnogi. Nema niko vremena više a ni živaca. Mogao bih ti pisati danima još iskustava i kako su sva završila ali bit će da lažem. Prijavio sam se na forum misleći da ima ljudi što mogu pomoći, prvenstveno uposlenika BHT ali sam se prevario.zippoo87 wrote: ↑15/03/2022 23:25 Pa sto vam je problem prijaviti tog koji vas levati i ebe u zdrav mozak ?
Napises mail,opises sve u detalje kako se desilo,nadjes tamo gdje se salje i prijavis.
Pa ima nacina nije da nema...vi pustate da vas neki debil djikan salteras ebe u zdrav mozak.
Neću više diskutovati jer nema smisla stvarno, rekao sam šta mi je bilo na duši.
Da li si dobio napismeno da nema tehničke mogućnosti za taj novi paket?HAL 9000 wrote: ↑15/03/2022 23:33Ne pali to ovdje kolega, pokušavali su mnogi. Nema niko vremena više a ni živaca. Mogao bih ti pisati danima još iskustava i kako su sva završila ali bit će da lažem. Prijavio sam se na forum misleći da ima ljudi što mogu pomoći, prvenstveno uposlenika BHT ali sam se prevario.zippoo87 wrote: ↑15/03/2022 23:25 Pa sto vam je problem prijaviti tog koji vas levati i ebe u zdrav mozak ?
Neću više diskutovati jer nema smisla stvarno, rekao sam šta mi je bilo na duši. Svima koji su pomogli bilo kako i iskreno pokušali, hvala.
Sve što si rekao si upravu 100%, to je ispravan put. Znaš šta kažu za Krajinu i temperament, izgleda da mi ne znamo "fino"zippoo87 wrote: ↑15/03/2022 23:39Prijavi inspekciji i posalji im sve mailove koje si dobio od uposlenika bhtelecoma.HAL 9000 wrote: ↑15/03/2022 23:33
Ne pali to ovdje kolega, pokušavali su mnogi. Nema niko vremena više a ni živaca. Mogao bih ti pisati danima još iskustava i kako su sva završila ali bit će da lažem. Prijavio sam se na forum misleći da ima ljudi što mogu pomoći, prvenstveno uposlenika BHT ali sam se prevario.
Neću više diskutovati jer nema smisla stvarno, rekao sam šta mi je bilo na duši.
Ja ti iskreno vjerujem,jer ja isto zivim u BiH i znam da je oko svega neka procedura ali eto ja uvijek nekako nadjem nacin da rijesim problem,nekada uz manje truda i nerviranja a nekada uz vise.Ali najvise mrzim kada me neko pokusava praviti budalom,to je crvena linija i tu se onda zainatim a nemam ja licno problem ni da se malo porjeckam sa bezobraznim ljudima i da povisim ton...to kod mnogih prolazi pa me zapamte i onda se odmah drugacije ponasaju ili okrenu na salu.
A licno sam dozivio svakakvih situacija u svemu i sa ovim javnim firmama i na poslu i kroz zivot i milion stvari ,nije da sam sreckovic po tom pitanju,vise sam peh![]()
Ovdje trenutno ima mozda 1-2 uposlenika ali vjerovatno nemaju nadleznost na cijeloj teritoriji BiH,mozda mogu pomocu u Regionalnoj jedinici u kojoj rade a mozda im je to i zabranjeno...prije su pomagali na razne nacine,ne znam kakva je sada situacija i politika.
Meni su licno isto pomagali i rjesavali neke stvari daljinski prije nekada,dok je bilo vise problema sa adsl-om.
500 metara možda, vazdušne linije. Vjerovatno si upravu, doće koverta.-Chesterfield- wrote: ↑15/03/2022 23:56Ja koliko sam vidio ti nisi daleko od centrale. Moguće da nema tih slobodnih portova?
Mislim da će ti doći koverta ako bude odbijenica?
ne
kao što sam ti ranije rekao, trebaš podnijeti zahtjev za Full 4 i onda čekati odgovor. Ako je istina da nema slotova ( za VDSL ) onda ništa ne pomaže, a to bi trebalo biti navedeno kao razlog na odbijenici. Full 5 na 500m parice je teško izvesti.HAL 9000 wrote: ↑16/03/2022 00:33500 metara možda, vazdušne linije. Vjerovatno si upravu, doće koverta.-Chesterfield- wrote: ↑15/03/2022 23:56
Ja koliko sam vidio ti nisi daleko od centrale. Moguće da nema tih slobodnih portova?
Mislim da će ti doći koverta ako bude odbijenica?
Sve jasno, nije moja ideja ni bila Full 5. Full 4 neću jer mi telefon ne treba, čak šta više, smeta mi. Tražio sam Net 5 jer je malo skuplji, inače sa 4 bih plaćao taj prelazak ili šta već... Nebitno sad totalno, koji god da odaberem meni je 10Mbps plafon.dend wrote: ↑16/03/2022 00:39ne
imaš pravo raskida sada prvog Aprila na osnovu poskupljenja
kao što sam ti ranije rekao, trebaš podnijeti zahtjev za Full 4 i onda čekati odgovor. Ako je istina da nema slotova ( za VDSL ) onda ništa ne pomaže, a to bi trebalo biti navedeno kao razlog na odbijenici. Full 5 na 500m parice je teško izvesti.
Evo, proslo nekoliko dana i sad opet kako je bilo i prije. Zbog tog sam i pisao da se cudim zasto tako samo od sebe varira gore dole.arnes_king wrote: ↑11/03/2022 14:45 Nedavno sam pisao kako su mi napokon pustili paket sa brzinom do 100/10. Pod attainable rate je bilo 110000 dl a oko 13000 up te je pusteno bilo 99900 dl a brzina je isla do 92 Mbit/s na speedtestu.
Vidim zadnjih dana da brzina nema sanse da dodje do 90 pa udjem u modem i vidim da mi je neko izgleda mijenjao nesto na profilu. Sad attainable stoji 102580 dl 18547 up a klix rate 96639 dl.
I dalje ide oko 80 Mbit ali ako je radilo onako dobro, nije bilo nikakvih problema i zalbi zasto mi sad to diraju i smanjuju? Imam li mogucnost da im trazim da me vrate na ono sto je prvobitno bilo pusteno?

Prijavi smetnju nek ti zamjene taj modem i pregledaju malo instalciju po kuci.arnes_king wrote: ↑16/03/2022 09:55Evo, proslo nekoliko dana i sad opet kako je bilo i prije. Zbog tog sam i pisao da se cudim zasto tako samo od sebe varira gore dole.arnes_king wrote: ↑11/03/2022 14:45 Nedavno sam pisao kako su mi napokon pustili paket sa brzinom do 100/10. Pod attainable rate je bilo 110000 dl a oko 13000 up te je pusteno bilo 99900 dl a brzina je isla do 92 Mbit/s na speedtestu.
Vidim zadnjih dana da brzina nema sanse da dodje do 90 pa udjem u modem i vidim da mi je neko izgleda mijenjao nesto na profilu. Sad attainable stoji 102580 dl 18547 up a klix rate 96639 dl.
I dalje ide oko 80 Mbit ali ako je radilo onako dobro, nije bilo nikakvih problema i zalbi zasto mi sad to diraju i smanjuju? Imam li mogucnost da im trazim da me vrate na ono sto je prvobitno bilo pusteno?
EDIT: Attainable rate mi je trenutno nestabilna i nije nikad ovoliko variralo, ide sve od 102k - 109k, ali klix rate stoji na 99993.
Nemaju nikakve modeme na stanju. Danas mi monter dolazio jer sam prijavio kvar prije pet dana.Dr_Help wrote: ↑15/03/2022 07:04 BHTelecom je nabavio nove modeme koji su izrazite kvalitete i mogućnosti, slobodno smijem reći da je ovaj modem innbox v80 na približnom nivou FritzBoxa ( fritzBox je u nekim segmentima dosta napredniji )
https://www.iskratel.com/ru/files/defau ... eet-EN.pdf
DSL WAN specifications
100 Ohm line impedance, RJ-11
VDSL2 compliance with ITU-T G.993.2 DMT,
ETSI TS 101-270-1 V1.3.1, ETSI TS 101-270-2 V1.2.1
Vectoring compliance with ITU-T G.993.5
Profiles supported 8a, 8b, 8c, 8d, 12a, 12b, 17a
ADSL compliance with ITU-T G.992.1 G.dmt,
G.992.2 G.lite, ANSI T1.413 i2
ADSL2 compliance with G.992.3 G.dmt.bis
ADSL2+ compliance with G.992.5 G.dmt.bis+
Support for 997 and 998 band plans
Support for US0 band
ISDN and POTS complementary services
Local interfaces
4 ports Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-TX (RJ-45)
Automatic MDI/MDIX crossover, Auto-negotiation and
speed auto-sensing, half/full duplex support
Meets IEEE 802.3 specifications
Support for 802.1Q and 802.1p VLAN
1 port Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-TX (RJ-45)
usable either as LAN or WAN
2 ports FXS (RJ-11) for POTS connection
1 port USB 2.0 with host connector
Wireless
802.11b/g/n 2×2 MIMO and 802.11ac 2×2 MIMO
Concurrent WLAN access point with internal antennas
Wi-Fi protected setup (WPS)
WEP with 64- or 128-bit key lengths
WPA/WPA2 in PSK mode or using EAP with RADIUS
Access control list based on MAC address
Bridging
Ethernet bridging/switching per IEEE 802.1D/802.1Q
Traffic management (priority queuing, traffic shaping)
QoS with support for IEEE 802.1p and DSCP
Per-port IEEE 802.1Q VLAN ID processing
VLAN tagging/untagging, service-based tagging
IGMP transparent snooping, IGMP forking (optional)
Automatic MAC learning and aging
IP routing
IP routing: RIP1, RIP2, static routing
RFC2684 (RFC1483) routed
PPPoE client, PPPoE pass-through
DHCP client, server and relay (RFC2131)
(D)DNS client and relay
IP multicast IGMP proxy
RTP proxy
USB 2.0 applications
File server (using USB 2.0 disk, flash or HDD), DLNA
Printer server
Hub connectivity
3G or LTE modem (optional)
Security and QoS
NAT (RFC3022) basic firewall with extensive ALG support
Firewall with well-known applications setup
URL filtering
Time scheduler (parental control)
DMZ/IP pass-through
VPN pass-through
ToS/DSCP-to-CoS mapping
Bandwidth reservation
Voice traffic prioritisation
Configuration and network management
UPnP/DLNA
Simple port configuration
DHCP server for IP management
Telnet for local or remote management
Web for firmware upgrade and configuration
Web-based management (multi-level GUI)
TR-069 data-frame model, TR-098, TR-104, TR-106
IPERF (optional)
Buttons: WLAN, WPS, reset
Voice support
G.711 (64 kbps, A-law, μ-law), G.729ab (8 kbps) (optional)
Line echo cancellation G.168 with configurable tail
Voice-activity detection, Comfort noise generation
Adaptive jitter buffer and packet-loss compensation
DTMF dialling, modem/fax tone detection, pass-trough
SIPv2 (RFC 3261), RTP (RFC3550)
RTP profile for audio and video conferences (RFC 3551)
RTP payload for DTMF events (RFC2833)
Caller ID (Type-1 and 2)
Power
External 115-230 V AC, 50-60 Hz, 12 V DC 2 A
Power consumption less than 20 W
K.21 overvoltage protection on all wired interfaces
Physical dimensions
190 mm × 143 mm × 27 mm
0.28 kg (without power adapter)
Environment
Operating: 5..40 °C, RH 5..85% non-condensing,
compliant with ETSI 300 019-1-3, Class 3.1
Storage: –25..+55 °C; RH 10..95% non-condensing,
compliant with ETSI 300 019-1-1, Class 1.2
Certification
CE, CB, RoHS compliant
I to je cirkus da nemaju modema, pa nek naruce iz druge poslovnice, ali to je proces, kao da narucuju iz Australije.-Chesterfield- wrote: ↑16/03/2022 19:08Nemaju nikakve modeme na stanju. Danas mi monter dolazio jer sam prijavio kvar prije pet dana.Dr_Help wrote: ↑15/03/2022 07:04 BHTelecom je nabavio nove modeme koji su izrazite kvalitete i mogućnosti, slobodno smijem reći da je ovaj modem innbox v80 na približnom nivou FritzBoxa ( fritzBox je u nekim segmentima dosta napredniji )
DSL WAN specifications
Support for US0 band
Local interfaces
Wireless
Bridging
IP routing
RFC2684 (RFC1483) routed
(D)DNS client and relay
IP multicast IGMP proxy
RTP proxy
USB 2.0 applications
Printer server
Hub connectivity
Security and QoS
URL filtering
DMZ/IP pass-through
VPN pass-through
ToS/DSCP-to-CoS mapping
Bandwidth reservation
UPnP/DLNA
IPERF (optional)
Voice support
Caller ID (Type-1 and 2)
Power
Physical dimensions
190 mm × 143 mm × 27 mm
Environment
Storage: –25..+55 °C; RH 10..95% non-condensing,
compliant with ETSI 300 019-1-1, Class 1.2
Certification
CE, CB, RoHS compliant
Obećao je donijeti kada budu imali, a do tada da se patim.
Sreća što televiziju i ne gledam, ali gleda mama.
Kakve sam sreće opet će mi donijeti nešto polovno, kao što mi je donio i ovaj sa punjačem koji nije njegov originalni.![]()
Kompletna ova specifikacija se moze svesti u dvije rijeci: vdsl modem. Iskratel je generalno smece i ne moze se ni u rečenicu staviti sa fritzboxom koji ima 600 MHz procesor i 256 rama sto je misaona imenica za svaki iskratel. Taj u80 je vjerovatno prepakovani v50. U znaci univerzalni ( bakar i optika) i to mu je jedina prednost - kome to treba. A ne treba nikom osim operatoru koji hoce da ima samo jednog vendora modema - recimo neki telekom u Sloveniji. Narode treba vam fritzbox ko god moze na vdsl ili optiku.Dr_Help wrote: ↑15/03/2022 07:04 BHTelecom je nabavio nove modeme koji su izrazite kvalitete i mogućnosti, slobodno smijem reći da je ovaj modem innbox v80 na približnom nivou FritzBoxa ( fritzBox je u nekim segmentima dosta napredniji )
DSL WAN specifications
Support for US0 band
Local interfaces
Wireless
Bridging
IP routing
RFC2684 (RFC1483) routed
(D)DNS client and relay
IP multicast IGMP proxy
RTP proxy
USB 2.0 applications
Printer server
Hub connectivity
Security and QoS
URL filtering
DMZ/IP pass-through
VPN pass-through
ToS/DSCP-to-CoS mapping
Bandwidth reservation
UPnP/DLNA
IPERF (optional)
Voice support
Caller ID (Type-1 and 2)
Power
Physical dimensions
190 mm × 143 mm × 27 mm
Environment