Ukrajina
-
mali jomu
#64226 Re: Ukrajina
Samo zestokom borbom... i moze se doci do slobode, nikako drugacije.
Jebem mu mater kad smo ovakvi postali...
Jebem mu mater kad smo ovakvi postali...
-
snijeg_led
#64227 Re: Ukrajina
Istrosili se, izgubili motivaciju, ostali bez zelja
prevareni, povrijedjeni
prevareni, povrijedjeni
-
sumirprimus
#64228 Re: Ukrajina
Kijev jutros
- madner
#64229 Re: Ukrajina
Kinezi ce podrzati Putina. Nikako njima ne pase da USA i EU brzo pobjede, ili da dodje neko u Rusiju ko bi opet bio dobar sa Njemcima.
Rusiji treba para, dovoljno je da kupuju resurse da mogu nastaviti.
Rusiji treba para, dovoljno je da kupuju resurse da mogu nastaviti.
-
zilog
#64230 Re: Ukrajina
Ruse sam oduvijek ismijavao i smatrao precijenjenim, ali bih za Kinu bio oprezniji.Duboki Svemir wrote: ↑15/03/2022 00:10Upravo tako. U otvorenom sukobu sa USA bili bi pometeni samo tako. Kina je jedan veliki marketing.
I kakva crna dominacija Kine. Ne moze Kinez nikad vladati svijetom, postoji velika kulturoloska razlika a i nazadan im je sistem.
Ne treba Kinu podcjenivati (ni precjenjivati), jer za razliku od Rusa, Kinezi imaju dosta tehnologije i velike proizvodne mogucnosti. Naravno, nemaju stepen integracije kao USA, jer je samu tehnicku formu nekog oruzja, ili sistema, prilicno lako iskopirati, ali SW je gotovo nemoguce imitirati.
Mozes ga fizicki iskopirati, ali napraviti svoj sa svim potrebnim funkcionalnostima i integracijom, malo sutra, odnosno za jednako vrijeme kao i prvobitni razvoj.
- madner
#64231 Re: Ukrajina
Kina analizara slabosti Zapada. Zato COVID, zato napad na individualne vrijednosti, zato sada podrska Putinu. Oni nece napasti Tajvan, ali hoce odbranu istog uciniti jako skupim.
Rusima za supersilu fali ljudi i para. Sto je ista pozicija u kojoj je Hitler bio 1935, vidio je da nikad nece Njemacka biti broj jedan jer dolazi vrijeme SSSRa i USA.
Tako da svaki tenk unisten kod Kieva znaci manja sansa za velike probleme.
Sto se tice predaje Maripola, odbrana vjerovatno nema sanse za uspjeh, jos od presjecanja veze neki dan. Ali ovo brani pola Ukraine, ove jedinice dok su tu nisu na Dnjepru.
Rusima za supersilu fali ljudi i para. Sto je ista pozicija u kojoj je Hitler bio 1935, vidio je da nikad nece Njemacka biti broj jedan jer dolazi vrijeme SSSRa i USA.
Sto se tice predaje Maripola, odbrana vjerovatno nema sanse za uspjeh, jos od presjecanja veze neki dan. Ali ovo brani pola Ukraine, ove jedinice dok su tu nisu na Dnjepru.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#64232 Re: Ukrajina
Hajd sad nadji koliko Kina iyvoyi u US a koliko u Rusiju i koja država više treba Kini
-
splinter
#64233 Re: Ukrajina
Jenkiji i anglosaksonci se jedini mogu efikasno oduprijeti fašizmu, tako da će se i ovdje po njihovom aktivnijem uključenju stvari promijeniti znatno na bolje u korist normalne civilizacije i liberalnih ideja. Jednostavno to je tako kroz suvremenu istoriju.MMM1977 wrote: ↑15/03/2022 01:09Kina je negdje između neutralnog i prijatelja. Možda bi oni željeli da su negdje drugo pozicionirani ali, na njihovu žalost, ovise direktno o USA & Co. Dobro je neko primjetio, da im ova družina uvede sankcije bili bi na nivou Pakistana.
Kao što bi i Rusija bez bojevih glava bila Nigerija sa snijegom, kako je neko već ranije napisao.
Pa jbt, Irak se cijelo vrijeme pripremao za rat, samo su o tome mislili i sigurno su bili jači nego Ukrajina sada i vidjeli smo kako završi a Irak hiljadama milja daleko. Rusi se protiv slabijeg protivnika značajno muče a tu im pred nosom.
Evropa je potpuno bespomoćna pred nadirućim fašizmom sa istoka. Djelomično tu treba izdvojiti skandinavce kao i Poljake i Ukrajince koji se već pokazuju tamo gdje treba. Njemačka, Francuska, Italija, ti nositelji evropskih vrijednosti su se istakli jedino u potrazi za što luksuznijem crvenim tepihom koji će podastrijeti pred putinove horde. Ostale države nisu ni vrijedne pomena.
Svijet u kojem Jenki šamara neposlušne nije savršen, daleko od toga, ali što je alternativa?
Džingis - Kan, Hitler, Putler, Kinezi sa svojim Bat laboratorijama kojih više ni sami ne znaju koliko ih imaju. . .
Da su neki drugi globalna sila odavno bi planeta zemlja prestala biti jedina nastanjiva planeta našega sustave, možda bi ostala to samo za mikroorganizme, ali nas više ne bi bilo i zato pamet u glavu u biranju prioriteta.
- Point.
#64234 Re: Ukrajina
Stani bolan, zar nisi ti uzdizao kurdijske vojnike do sedam nebesa i od pešmergi pravio nepobjedive vojnike? I sad fol neka objektivnost.Kikibombona wrote: ↑14/03/2022 23:21Ja sam vise stotina puta, za ovo komentara sto imam, napisao da je Putin zlocinac, monstrum, psihopata, najgore moguće smece od čovjeka. Kritikovao sam Rusiju i ruski despotski rezim vise nego svi vi zajedno sto vam je proradila lazna ljubav za Ukrajinu, a zapravo je u pozadini trauma iz prošlog rata pa se u Rusima vide Srbi.JoseMujica wrote: ↑14/03/2022 23:09Kinezi nisu ograničeni ko Rusi.....puno pametnije promiču i štite svoje interese...dok su Rusi nastavili istim modus operandijem koji je utemeljio Grand Brko drugovi iz Pekinga su iskopirali modus operandi poslijeratne Njemačke, tako da će ta kineska pomoć tvojoj braći gore pasti nego američke bombe. Ova epizoda brutalne agresije na Ukrajinu, uz poziv Sirijcima i dovlačenje iskaranih i potrošenih Armenaca, samo pokazuje u kakav se očajan položaj doveo vladar Mordora. Da je izašao na Lašvansku petlju bolje bi prošao![]()
Drug Maoduga Staljina
![]()
ps
ako imaš šta vrijedno prodati rado ću ti platiti u rubljama![]()
Slava Ukraini!
Svi koji prate teme Sirija, Iran, Irak i Turska znaju da sam vise stotina puta rekao da je ruska vlast zlocinacka i bolesna. Osim prezira nista drugo nisam isporucio.
Samo ja ne mogu kao debil furati propagandu i lagati samog sebe. Ne mogu u sjevernokojeranskom maniru isticati samo jednu stranu medalje. Kamo sreće da se Ukrajina odbrani, ali ja ne mogu, kao neki ovdje, lagati samog sebe kada je situacija na terenu bitno drugacija.
-
Guadalajara
#64235 Re: Ukrajina
-
pijo_zoljo
#64236 Re: Ukrajina
Dobro tataRothmans wrote: ↑14/03/2022 22:42Nidje veze , nemoj nas sramotit tim djecijim fazonimapijo_zoljo wrote: ↑14/03/2022 18:48
In Bosnia we don’t say for a Russian aggressor soldier that was killed by Ukrainian liberation army that he was KIA
We say that he is “SUNCOKRETIO” and i think it’s beautiful.
Necu
IzvinjaJem se ako sam te uvrijedio
-
emirolini
#64237 Re: Ukrajina
Kina da je htjela pomoci pomogla bi i ne bi niko znao. Znali bi poslije rata. Ovako dok se na sve glasove prica to je znak da je Kina odhebala Rusiju. To se vidilo i na pocetku. Pomoci ce joj sa hranom i finansijski ali veoma podmuklo kako to Kina zna uraditi. (Vojno - nikako).
Kina je kopija zapada po svemu, Kineski gradovi su bukvalne kopije Americkih nebodera, Kineska omladina zivi kao Amerikanci, gledaju Americke filmove, kupuju Americke brandove, jedu Americku hranu tako da je i sama Amerika x10 bolja nego Rusija, bez Evrope. Kini su ideoloski neprijatelji Japan i Rusija, Japan zbog genocida a Rusija zbog izgubljenih teeitorija od SSSRa. Amerika je na papiru neprijatelj zbog vojnog i ekonomskog rivalstva ali zna Kina kod koga je lova.
Kina je kopija zapada po svemu, Kineski gradovi su bukvalne kopije Americkih nebodera, Kineska omladina zivi kao Amerikanci, gledaju Americke filmove, kupuju Americke brandove, jedu Americku hranu tako da je i sama Amerika x10 bolja nego Rusija, bez Evrope. Kini su ideoloski neprijatelji Japan i Rusija, Japan zbog genocida a Rusija zbog izgubljenih teeitorija od SSSRa. Amerika je na papiru neprijatelj zbog vojnog i ekonomskog rivalstva ali zna Kina kod koga je lova.
Last edited by emirolini on 15/03/2022 06:41, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#64238 Re: Ukrajina
1. Pricu sa hranom uzeti sa rezervom, vodi se zestok propagandni rat u kojem svi masovno lazu
Ja vidim da Rusi svakodnevno dostavljaju pomoc civilima u okupiranim područjima sto bi tesko cinili da nemaju adekvatne rezerve za vojsku. Ludo je pomisliti u to. Recimo, vojska Srbije u skladistima ima hranu za 3 mjeseca bez da kupe ista novo (nedavno cuo podatak). A gdje je srpska a gdje ruska vojska!?
2. Rusi su bili ovakvi, pa i gori, kada su tukli Hitlera i Napoleona. Rus nije i nikad neće biti organizovan kao Nijemac ili neki sjeverni Evropljanin. Oni se oslanjaju na druge kvalitete. U 2SR su zijanili more ljudi radi NIKAKVE pripremljenosti za rat. Tipična ruska aljkavost i kurcobolja koja se kroz istoriju svaki put zestoko placala. Ali, koje sa njima ratovao, uprkos svim manama, gadno se proveo. Postavljao sam ovdje razgovor Hitlera i finskog generala Manerhajma (mag ratovanja), u kojem se oba cude ruskoj sposobnosti da za kratak period, u jeku rata, naprave ogromne količine naoruzanja. Kako rece Hitler, rade dan i noć, zive kao zivotinje, a tenkovi idu kao na pokretnoj traci. DakleM, ovo su isti oni Rusi koji su ratovali sa Napoleonom i Hitlerom, sa Cecenima i Fincima. Imaju iste probleme i iste greske. To su Rusi, bili i jesu.
3. Narod koji se zeli boriti ne pada za jedan dan. To znaju upravo Amerikanci, koji sa osjecajem poraza i ponizenja napustiše Vijetnam i Afganistan. Najveća svjetska sila, najjaca ekonomija i armija, ali se i Taliban pita nešto. Uopste nije impresioniran snagom Amerike, bira one taktike koje Amerikancima ne odgovaraju. Tako isto Ukrajinci, ratuju kako Rusima ne odgovara. Male i mobilne jedinice, udari i povuci se. A Rusi vole sudar armija od 10k, prsa u prsa. Medjutim, nisu Ukrajinci veslo sisali, kao ni Talibani.
-
Konkretni
#64239 Re: Ukrajina
Jel Merkelica išta guknula oko ovoga svega u Ukrajini ili samo uživa u penziji?
-
BiljeznicaSmrti
#64240 Re: Ukrajina
madner wrote: ↑15/03/2022 06:28 Kina analizara slabosti Zapada. Zato COVID, zato napad na individualne vrijednosti, zato sada podrska Putinu. Oni nece napasti Tajvan, ali hoce odbranu istog uciniti jako skupim.
- muha_sa
#64241 Re: Ukrajina
https://nova.rs/svet/oglasila-se-zena-s ... se-stidim/
Oglasila se žena sa ruske TV: „Širila sam propagandu Kremlja i veoma se stidim“
Žena koje je večeras upala u studio ruskog državnog Kanala 1 i prekinula direktan prenos programa zove se Marina Ovsianikova i do danas je i sama radila za ovu televizijsku kuću. Sada se oglasila.
Marina Ovsianikova upala je večeras u studio ruskog državnog Kanala 1 tokom direktnog prenosa važne informativne emisije „Vremja“, stala iza voditeljke i podgla natpis sa parolama:
„NE RATU, zaustavite vojnike. Ne verujte propagandi, ovde vas lažu“.
Neposredno nakon toga, Ovsianikova je snimila video poruku u kojoj objašnjava žašto je to uradila, i zašto baš tako, tada i tu. Njene reči prenosimo u celosti:
„Ono što se dešava u Ukrajini je zločin i Rusija je agresor. Odgovornost za ovu agresiju leži na savesti samo jedne osobe, a ta osoba je Vladimir Putin. Moj otac je Ukrajinac, moja majka Ruskinja, i njih dvoje nikada nisu bili neprijatelji. Ova ogrlica na mom vratu je simbol činjenice da Rusija može odmah da zaustavi bratoubilački rat a da naši bratski narodi i dalje mogu da se pomire.
Nažalost, poslednjih nekoliko godina radim za Kanal 1. Radila sam na propagandi Kremlja i veoma se stidim toga – što sam pustila ljude da lažu na TV ekranima i dozvolila da se ruski narod zombifikuje.
Nismo rekli ništa 2014. godine kada je tek počelo. Nismo se bunili kada je Kremlj otrovao Navaljnog. Samo smo ćutke gledali ovaj neljudski režim. Sada se ceo svet okrenuo protiv nas i ni deset generacija naših potomaka neće moći da speru ovaj bratoubilački rat.
Mi, ruski narod, razmišljamo i inteligentni smo. Samo je u našoj moći da zaustavimo ovo ludilo. Idite na proteste i ne bojte se ničega, ne mogu sve da nas pohapse".
Prema podacima OVD-Info, nevladine organizacije za praćenje hapšenja na protestima širom sveta, na anti-ratnim protestima u Rusiji od početka invazije uhapšeno je skoro 15.000 ljudi.
Oglasila se žena sa ruske TV: „Širila sam propagandu Kremlja i veoma se stidim“
Žena koje je večeras upala u studio ruskog državnog Kanala 1 i prekinula direktan prenos programa zove se Marina Ovsianikova i do danas je i sama radila za ovu televizijsku kuću. Sada se oglasila.
Marina Ovsianikova upala je večeras u studio ruskog državnog Kanala 1 tokom direktnog prenosa važne informativne emisije „Vremja“, stala iza voditeljke i podgla natpis sa parolama:
„NE RATU, zaustavite vojnike. Ne verujte propagandi, ovde vas lažu“.
Neposredno nakon toga, Ovsianikova je snimila video poruku u kojoj objašnjava žašto je to uradila, i zašto baš tako, tada i tu. Njene reči prenosimo u celosti:
„Ono što se dešava u Ukrajini je zločin i Rusija je agresor. Odgovornost za ovu agresiju leži na savesti samo jedne osobe, a ta osoba je Vladimir Putin. Moj otac je Ukrajinac, moja majka Ruskinja, i njih dvoje nikada nisu bili neprijatelji. Ova ogrlica na mom vratu je simbol činjenice da Rusija može odmah da zaustavi bratoubilački rat a da naši bratski narodi i dalje mogu da se pomire.
Nažalost, poslednjih nekoliko godina radim za Kanal 1. Radila sam na propagandi Kremlja i veoma se stidim toga – što sam pustila ljude da lažu na TV ekranima i dozvolila da se ruski narod zombifikuje.
Nismo rekli ništa 2014. godine kada je tek počelo. Nismo se bunili kada je Kremlj otrovao Navaljnog. Samo smo ćutke gledali ovaj neljudski režim. Sada se ceo svet okrenuo protiv nas i ni deset generacija naših potomaka neće moći da speru ovaj bratoubilački rat.
Mi, ruski narod, razmišljamo i inteligentni smo. Samo je u našoj moći da zaustavimo ovo ludilo. Idite na proteste i ne bojte se ničega, ne mogu sve da nas pohapse".
Prema podacima OVD-Info, nevladine organizacije za praćenje hapšenja na protestima širom sveta, na anti-ratnim protestima u Rusiji od početka invazije uhapšeno je skoro 15.000 ljudi.
-
emirolini
#64242 Re: Ukrajina
Amerikancima je napustanjem Afganistana bio najbolji potez u posljednje vrijeme. To se najbolje vidi sada. Nisu dzaba Nato instruktori vec 7,8 godina u Ukrajini. Ulozeno je toliko puno u Ukrajinu i nema sanse da je Ukrajina odustala od Nato-a, niti Nato od Ukrajine.
Afganistan je bila skupa avantura, to je propala zemlja od koje nikada nece biti nesto.
Afganistan je bila skupa avantura, to je propala zemlja od koje nikada nece biti nesto.
-
channel10
#64243 Re: Ukrajina
Vjerovatno znali za invaziju i odlucili sta im je bitnije.emirolini wrote: ↑15/03/2022 06:45 Amerikancima je napustanjem Afganistana bio najbolji potez u posljednje vrijeme. To se najbolje vidi sada. Nisu dzaba Nato instruktori vec 7,8 godina u Ukrajini. Ulozeno je toliko puno u Ukrajinu i nema sanse da je Ukrajina odustala od Nato-a, niti Nato od Ukrajine.
-
BiljeznicaSmrti
#64244 Re: Ukrajina
Elon Musk
@elonmusk
18h
I hereby challenge
Владимир Путин
to single combat
Stakes are Україна
Elon Musk
@elonmusk
3h
Replying to
I see you are a tough negotiator!
Ok, you can have 10% more pay per view money
zanimljiva osoba, a niko ga ne forsira da izabere stranu
Stakes are Україна
@elonmusk
18h
I hereby challenge
Владимир Путин
to single combat
Stakes are Україна
Elon Musk
@elonmusk
3h
Replying to
Stakes are Україна
-
BiljeznicaSmrti
#64245 Re: Ukrajina
-
sumirprimus
#64246 Re: Ukrajina
Frsncuzi u internacionali
- Čitalac
#64247 Re: Ukrajina
War should be over by May, says Ukrainian government adviser
An adviser in the Ukraine government says the the war should be over by May because Russia will run out of resources to keep the invasion going.
Citing a video published by several Ukrainian media outlets, Reuters reports that Oleksiy Arestovich, an adviser to the Ukrainian president’s chief of staff, said:
I think that no later than in May, early May, we should have a peace agreement, maybe much earlier, we will see, I am talking about the latest possible dates. We are at a fork in the road now: there will either be a peace deal struck very quickly, within a week or two, with troop withdrawal and everything, or there will be an attempt to scrape together some, say, Syrians for a round two and, when we grind them too, an agreement by mid-April or late April.
- bingov buraz
#64248 Re: Ukrajina
Elon Musk je izdajnik rodaBiljeznicaSmrti wrote: ↑15/03/2022 06:51 Elon Musk
@elonmusk
18h
I hereby challenge
Владимир Путин
to single combat
Stakes are Україна
Elon Musk
@elonmusk
3h
Replying to
Stakes are Україна![]()
-
sumirprimus
#64249 Re: Ukrajina
Bjeri tamo veze nemas. Sve sto si reko profulo si diejte drago.Kikibombona wrote: ↑15/03/2022 06:411. Pricu sa hranom uzeti sa rezervom, vodi se zestok propagandni rat u kojem svi masovno lazu
Ja vidim da Rusi svakodnevno dostavljaju pomoc civilima u okupiranim područjima sto bi tesko cinili da nemaju adekvatne rezerve za vojsku. Ludo je pomisliti u to. Recimo, vojska Srbije u skladistima ima hranu za 3 mjeseca bez da kupe ista novo (nedavno cuo podatak). A gdje je srpska a gdje ruska vojska!?
2. Rusi su bili ovakvi, pa i gori, kada su tukli Hitlera i Napoleona. Rus nije i nikad neće biti organizovan kao Nijemac ili neki sjeverni Evropljanin. Oni se oslanjaju na druge kvalitete. U 2SR su zijanili more ljudi radi NIKAKVE pripremljenosti za rat. Tipična ruska aljkavost i kurcobolja koja se kroz istoriju svaki put zestoko placala. Ali, koje sa njima ratovao, uprkos svim manama, gadno se proveo. Postavljao sam ovdje razgovor Hitlera i finskog generala Manerhajma (mag ratovanja), u kojem se oba cude ruskoj sposobnosti da za kratak period, u jeku rata, naprave ogromne količine naoruzanja. Kako rece Hitler, rade dan i noć, zive kao zivotinje, a tenkovi idu kao na pokretnoj traci. DakleM, ovo su isti oni Rusi koji su ratovali sa Napoleonom i Hitlerom, sa Cecenima i Fincima. Imaju iste probleme i iste greske. To su Rusi, bili i jesu.
3. Narod koji se zeli boriti ne pada za jedan dan. To znaju upravo Amerikanci, koji sa osjecajem poraza i ponizenja napustiše Vijetnam i Afganistan. Najveća svjetska sila, najjaca ekonomija i armija, ali se i Taliban pita nešto. Uopste nije impresioniran snagom Amerike, bira one taktike koje Amerikancima ne odgovaraju. Tako isto Ukrajinci, ratuju kako Rusima ne odgovara. Male i mobilne jedinice, udari i povuci se. A Rusi vole sudar armija od 10k, prsa u prsa. Medjutim, nisu Ukrajinci veslo sisali, kao ni Talibani.
-
sumirprimus
#64250 Re: Ukrajina
Kiki i njegove lafo analize najveci supljak foruđa, cheli je bar bio nacitan
Last edited by sumirprimus on 15/03/2022 07:33, edited 1 time in total.