Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Izgleda divno, ali zaobilazim mokro kamenje u sirokom luku. Lijepa cvrsta zemlja i stapovi, pa do 2000 mnv
Pa bila si valjda nekad i na Maloj Ćabi / Đokinom tornju.
Nope. Na zalost nisam nikad bazala po TReskavici. Imala sam nekad spisak gdje bih voljela da odem - od Ćabe, Prenj itd...ali na zalost ne stigoh/ne mogoh.
SLupala se jednom na mokrom kamenju na zimskoj turi prema Krvavcu (otisla malo setati prije uspona kroz selo i do jezerceta), natukla rebra i razrezala saku i od tada fobija od mokrog kamenja.
Ni sitno suho mi nije drago (Silazak sa svetog Ilije na moru) ako je nagib gori od Alifakovca.
Sa Vite sam se spustila na guzici do kamenjara.
Seawolf wrote: ↑13/03/2022 10:17
Pa bila si valjda nekad i na Maloj Ćabi / Đokinom tornju.
Nope. Na zalost nisam nikad bazala po TReskavici. Imala sam nekad spisak gdje bih voljela da odem - od Ćabe, Prenj itd...ali na zalost ne stigoh/ne mogoh.
SLupala se jednom na mokrom kamenju na zimskoj turi prema Krvavcu (otisla malo setati prije uspona kroz selo i do jezerceta), natukla rebra i razrezala saku i od tada fobija od mokrog kamenja.
Ni sitno suho mi nije drago (Silazak sa svetog Ilije na moru) ako je nagib gori od Alifakovca.
Sa Vite sam se spustila na guzici do kamenjara.
Kad se budem penjao na Malu Ćabu, a uskoro ću, za koju sedmicu, zovem te.
Seawolf wrote: ↑13/03/2022 10:27
Kad se budem penjao na Malu Ćabu, a uskoro ću, za koju sedmicu, zovem te.
Ići ću sa one lakše strane, od Rakitnice.
Not possible
1. Kondicija nestala. Posto dan i dalje traje krace, mislim da nije pametno voditi pretilog planinara bez kondicije na takvu turu. I onda se spustamo po mraku i svi tersaju.
2. Nisam u BiH trenutno.
Za hodanje po klizavom dnu brzih bosanskih (i hercegovačkih, a i crnogorskih) planinskih rijeka.
Ta zanimacija se zove kanjoning, a na prethodnoj sam strani postavio dva videa gdje se vidi kako to sve izgleda. Jedan je sa Hrčavke (pritoka Sutjeske), a drugi je sa Ljute (Kalinovičke, jer Neretva ima dvije desne pritoke koje se tako zovu).
no_sikiriki wrote: ↑14/03/2022 21:04
koji užas, veća torbetina od žene
večeras ću da budem 100% iskrena, jer neću više forumati od sutra, pa mogu da kritikujem šta god/kako god hoću
no_sikiriki wrote: ↑14/03/2022 21:04
koji užas, veća torbetina od žene
večeras ću da budem 100% iskrena, jer neću više forumati od sutra, pa mogu da kritikujem šta god/kako god hoću